Product review Apple Magic Trackpad (2021)

Magic Trackpad 2021 kopen

Je hebt een mooie iMac of een MacBook die je op een beeldscherm aansluit. Wanneer je een iMac koopt wordt deze in de regel standaard geleverd met een Magic Keyboard en en Magic Mouse van Apple. Deze toebehoren zijn prima om je werk mee te kunnen doen.

Wanneer je een extern beeldscherm koopt waar je de MacBook op aansluit, heb je deze toebehoren nog nodig. Om in de stijl van Apple te blijven besluit je om een Magic Keyboard en een Magic Mouse te kopen. Maar de Magic Trackpad is ook een goede optie. In deze product review beoordelen wij het product.

 

 

De Magic Trackpad

De Magic Trackpad is eigenlijk niets meer of minder dan een plankje met rondingen die precies hetzelfde doet als de trackpad van de Macbook. Het is niet ondenkbaar dat je de trackpad van de laptop veelvuldig gebruikt als je vaak op de Macbook werkt. Om dezelfde ervaring te krijgen is de Magic Trackpad (2021) een goede optie. Met de trackpad kun je eveneens swipen, zoomen en klikken.

 

 

Waar is de Magic Trackpad (2021) te koop?

 

 

Magic Trackpad vs Magic Mouse

De Magic Mouse is eveneens een mooi product dat helemaal in de stijl van Apple is ontworpen. Met de Magic Mouse kun je ook swipen, zoomen en klikken en het product heeft vrijwel dezelfde opties als de Magic Trackpad. Desalniettemin is de Magic Mouse ontzettend klein en vooral voor mensen met grotere handen ligt de draadloze muis niet lekker in de hand. Dat kan een vervelend gevoel geven en zelfs kramp in de handen veroorzaken. Deze doelgroep heeft naar ons inziens dan ook veel meer baat bij een draadloze Magic Trackpad.

 

 

Verschillende versies

Er zijn verschillende versies van de Magic Trackpad verkrijgbaar. Zo heb je de keuze uit een wit of zwart model en de Magic Trackpad 2 of de nieuwe Magic Trackpad (2021). In 2021 heeft Apple ervoor gekozen om nieuwe producten op de markt te brengen, maar qua uiterlijk zul je niet snel de verschillen kunnen detecteren.

Ondanks zijn de hoeken van de nieuwe Magic Trackpad iets ronder afgewerkt. Daarnaast wordt het product niet langer meer met een USB naar Lightning oplaadkabel geleverd, maar met een USB-C naar Lightning oplaadkabel. Dat maakt het wel eenvoudiger om de Magic Trackpad aan te sluiten en op te laden via een Macbook of via de USB-C hub van een externe monitor.

Trackpad Magic

De inhoud

De Magic Trackpad (2021) zit evenals de andere producten van Apple in een stijlvolle witte verpakking. In de doos zit het product, de USB-C naar Lightning oplaadkabel en een nietszeggend document. Heel spannend is de verpakking dus niet, maar het gaat natuurlijk ook om de inhoud.

 

 

Verbinden

Vooral op een Macbook of een iMac is het verbinden een fluitje van een cent. Wanneer je de Magic Trackpad (2021) hebt uitgepakt hoef je deze met de kleine schakelaar bovenop het product alleen nog aan te zetten. In de regel wordt het product al met een behoorlijke lading geleverd en kun je dus direct aan de slag. Na het aanzetten zal de Macbook of iMac de Magic Trackpad direct detecteren en koppelen.

 

 

Configureren

Een uitgebreide configuratie is niet nodig. Vooral op een machine met een mac OS besturingssysteem is het koppelen een fluitje van een cent. Je kunt nog wel het gedrag van de Magic Trackpad (2021) aanpassen. Onder systeemvoorkeuren vind je een apart gedeelte voor de Magic Trackpad. Waar je meer informatie vindt over het product en ook kan zien hoe vol de batterij is. Daarnaast kun je een aantal opties aan- of uitklikken. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren.

 

Aanwijzen en klikken

Onder het tabblad aanwijzen en klikken kun je bijvoorbeeld de optie opzoeken en datadetectie activeren. Hiermee kun je met één goede druk op het midden van de Trackpad een venster openen om gegevens op te zoeken. Secundair klikken is een optie drie vrijwel altijd uit staat, maar erg handig is. Hiermee kun je de zogenaamde rechtermuisknop activeren waarmee je dus bijvoorbeeld afbeeldingen en bestanden van het web kunt opslaan. Of je als je documenten op je harde schijf wilt kopiëren of verwijderen. Met Tikken om te klikken kun je met een rustige tik al een actie op de Macbook of iMac uitvoeren.

Onder dit tabblad kun je tevens aangeven hoe gevoelig de drukpunten van de Trackpad moeten zijn. Je hebt keuze uit licht, normaal en stevig. Ook kun je de snelheid van de aanwijzer (cursor) aanpassen. Van langzaam tot snel. Je kunt er ook voor kiezen om stil te klikken of te klikken met een geluid en haptische feedback.

 

Scrollen en zoomen

Onder het tabblad scrollen en zoomen kun je de scrollrichting instellen en of je door te knijpen met je vingers wilt kunnen in- en uitzoomen. Slim zoomen is ook een mooi optie terwijl je ook het roteren met twee vingers kunt activeren.

Magic Trackpad (2021) kopen

Meer gebaren

Onder het tabblad meer gebaren vind je veel opties met betrekking tot de functies die de Magic Trackpad (2021) heeft. Van het oproepen van de Mission Control tot aan het gedrag van swipen tussen de verschillende tabbladen van de browser Safari. Dit onderdeel is vooral leuk om even door te nemen zodat je alle functies van de Magic Trackpad (2021) begrijpt. Uiteraard kun je zelf bepalen welke functies je wel of juist niet aanzet.

 

 

Batterijduur

Een opmerkelijk pluspunt van de Magic Trackpad (2021) is dat de accu vrij lang meegaat. Met werkdagen van 8 uur per dag moesten wij eens in de 4 dagen de Magic Trackpad (2021) weer opladen. Dus je hoeft niet continu bang te zijn dat het product uitvalt als je bezig bent. De batterijcapaciteit is eenvoudig te bekijken door onder systeemvoorkeuren de trackpad te openen of door met de cursor op het Bluetooth icoontje bovenin het scherm te gaan staan. Dan krijg je alle gekoppelde Bluetooth apparaten inclusief de accucapaciteit te zien.

 

 

Conclusie

[yasr_overall_rating]

Voor Mac-gebruikers is de Magic Trackpad (2021) een geweldig product. Zeker wanneer je te grote handen hebt om de Magic Mouse te gebruiken. Voor de gebruikers die gewend zijn om met de trackpad van een MacBook te werken is de Magic Trackpad (2021) een must! Zo behoudt je dezelfde gebruikerservaring als je besluit om je MacBook met een externe monitor te koppelen. Daarom bevelen wij de Apple Magic Trackpad (2021) dan ook van harte aan!

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten