Beste Powerbank in 2024

vrouw laadt een telefoon op met een power bank

We gebruiken steeds meer verschillende apparaten. Denk dan aan een laptop, tablet en niet te vergeten de smartphone! Het grootste probleem van deze apparaten is dat de accu een keer leeg raakt en het is ontzettend vervelend als jouw apparaat uitvalt terwijl je onderweg bent.

Met een powerbank ben je van dat probleem af, want met dit product kan je jouw mobiele devices bijladen als dat nodig is. Maar de ene powerbank is de andere niet! In dit artikel geven we meer informatie over powerbanks, waar je op moet letten als je er eentje wilt aanschaffen en uiteraard bespreken wij ook de beste powerbanks die je op dit moment kunt kopen.

 

Wat is de beste Powerbank?

De beste Powerbank uit onze test is de iMoshion Oplaadbare 27.000 mAh powerbank. Deze heeft een hoge capaciteit, is in verschillende kleuren verkrijgbaar en kost weinig vergeleken met soortgelijke powerbanks. Daarnaast beschikt de powerbank over zowel een USB-C uitgang als 2 USB uitgangen. Naast de grote capaciteit ziet deze powerbank er ook strak uit.

Capaciteit27000 mAh
Aantal apparaten opladen3
Gewicht574 gram
SnelladenJa
AansluitingenUSB, USB-C, mini-USB
LED-indicatorenJa

De beste powerbanks van 2024

Naast de 27.000 mAh powerbank van Imoshion, hebben ze ook een 20.000 mAh model. Deze is net een tientje goedkoper, waardoor deze powerbank vooral voor mensen is die iets minder geld kwijt willen zijn.

#2 iMoshion Oplaadbare 20.000 mAh powerbank

Strak design en 3 apparaten tegelijkertijd opladen. Snelladen wordt ondersteunt.

Capaciteit20000 mAh
Aantal apparaten opladen3
Gewicht411 gram
SnelladenJa
AansluitingenUSB, USB-C, mini-USB/td>
LED-indicatorenJa

 

#3 Trust Mobile Primo

Strak design en Quick Charge wordt ondersteunt. Deze powerbank is een stuk goedkoper, waardoor je de meeste smartphones maar 2-3 keer kunt opladen.

Voor de prijs is het wel prima, want voor die 20 euro heb je wel een powerbank met Quick Charge.

Capaciteit10000 mAh
Aantal apparaten opladen2
Gewicht507 gram
SnelladenJa
AansluitingenUSB
LED-indicatorenJa

 

#4 MOJOGEAR Mini Extra Fast

Compact formaat en met ondersteuning van snelladen.

Capaciteit10000 mAh
Aantal apparaten opladen3
Gewicht215 gram
SnelladenJa
AansluitingenUSB, mini-USB
LED-indicatorenJa

 

#5 Samsung Powerbank 10000 mAh

Strak design met USB-C aansluiting!

Capaciteit10000 mAh
Aantal apparaten opladen2
Gewicht290 gram
SnelladenJa
AansluitingenUSB-C
LED-indicatorenJa

 

#6 Swissten Powerbank Black Core

Extra capaciteit voor meerdere oplaadbeurten en grotere apparaten!

Capaciteit30000 mAh
Aantal apparaten opladen3
Gewicht532 gram
SnelladenJa
AansluitingenUSB
LED-indicatorenJa

 

Mijn ervaring met Powerbanks

Over de jaren heen heb ik verschillende powerbanks getest, en wat vooral opvalt is dat de snelheid waarmee de powerbank wordt opgeladen erg verschilt. Ik heb powerbanks gehad welke binnen 6-7 uur vol zijn geladen, maar andere modellen doen er 20+ uur over.

Het afgelopen jaar zie ik vooral modellen op de markt welke snel kunnen opladen.

Een ding waar ik wel tegenaan liep is dat een 10.000 mAh powerbank eigenlijk altijd te snel leeg is. Voor je laptop is het te weinig capaciteit, en voor je telefoon ben je veel energie kwijt aan telkens de powerbank bijladen. Het voordeel is wel dat de 10.000 mAh powerbanks veel kleiner en lichter zijn. Zelf geef ik toch de voorkeur aan een zwaarder model.

Waar moet je op letten

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je een powerbank wilt kopen. Allereerst is het ontzettend belangrijk dat je wel een powerbank koopt die voldoende capaciteit heeft om jouw mobiele devices te kunnen opladen. De capaciteit van een accu en dus ook een powerbank wordt uitgedrukt in mAh. Dat voor milliampère per uur staat. Hoe hoger deze waarde is des te groter de capaciteit is.

Een nadeel van een grotere accu is dat het formaat van de powerbank ook groter is. En misschien wil je juist een powerbank die je eenvoudig in een jas- of broekzak kunt stoppen of in een tas kunt meenemen. Daarnaast is het handig om rekening te houden met de snellaadfuncties van je mobiele devices. Als jouw apparaten snelladen ondersteunen is het handig om een Power Delivery powerbank aan te schaffen.

Hoe sluit je een powerbank aan?

De meeste mobiele apparaten hebben nog altijd een mini-USB aansluiting of een USB-C aansluiting. Terwijl de producten van Apple ook gebruikmaken van de zogenaamde Lightning connector. De powerbank heeft vaak een USB of USB-C aansluiting zodat je jouw eigen oplaadkabels hierop kunt aansluiten. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken. Als je een laptop met een powerbank wilt opladen heb je wellicht baat bij een powerbank die aan AC-connector heeft. Zo kan je de voeding van de laptop rechtstreeks op de powerbank aansluiten.

powerbank

Welke apparaten je met een powerbank kan opladen

Een powerbank is geschikt voor bijna alle apparaten waar een accu in zit. Of dat nu een smartphone, tablet, laptop, draadloze oordopjes of een smartwatch is. Maar wees je er wel van bewust dat niet iedere powerbank voor alle apparaten geschikt is. En dat heeft voornamelijk te maken met de kracht van de accu.

Kleine apparaten, zoals draadloze oordopjes, smartwatches en e-readers hebben niet veel stroom nodig. Wil je één van deze producten opladen? Dan volstaat een powerbank met een capaciteit van 5000 mAh.

Met een powerbank met een capaciteit van 10000 mAh kan je de mobiele telefoon 1x opladen. Uiteraard afhankelijk van het model van de smartphone en hoe sterk de accu van de telefoon is. Moet je vaker laden terwijl je van huis bent? Bijvoorbeeld als je een weekendje gaat kamperen? Dan kan je het beste kiezen voor een powerbank met een capaciteit van 2000 mAh of meer.

Laptops en tablets verbruiken in vergelijking met de eerdergenoemde producten veel stroom en dan heb je dus ook een grotere powerbank nodig als je deze apparaten wilt opladen. Voor tablets heb je een powerbank met een capaciteit van ongeveer 27000 mAh nodig en voor laptops een powerbank met een capaciteit van tussen de 2000 mAh en 27000 mAh.

 

Bijzondere functies

Een powerbank lijkt vooral een praktisch product, maar er zijn nog wel een aantal bijzondere functies waar je op kan letten als je er eentje gaat kopen. Allereerst kan je checken of de powerbank waterdicht is, want dat is wel zo prettig als je in de stromende regen loopt en een powerbank op zak hebt. Misschien is het ook wel handig om te kijken of een powerbank op zonne-energie werkt. Door kleine zonnepanelen op de powerbank kan het product zichzelf opladen. En als laatste kan je misschien kijken naar een product met een ingebouwde zaklamp. Want zeg nu zelf; een zaklamp is altijd handig om binnen handbereik te hebben!

 

Veelgestelde vragen

Is een powerbank schadelijk voor mijn apparaat?

In principe niet, maar garanties worden er nooit gegeven. Feitelijk worden powerbanks speciaal gemaakt om mobiele devices, zoals een smartphone op te kunnen laden. Uiteraard moet je wel de regels van het opladen in zijn algemeen in acht nemen. Dat houdt in dat je de powerbank niet in de blakende zon moet neerleggen en dat je een apparaat nooit volledig tot 100% moet opladen en volledig moet laten leeglopen voordat je hem weer oplaadt.

Wat moet ik doen als de powerbank leeg is?

Een voor de hand liggende oplossing, maar wanneer de powerbank leeg is moet je deze weer opladen. Door de powerbank met een USB-kabel aan te sluiten op een stroomvoorziening. Hier zou je bijvoorbeeld de USB-stekker van de oplader van de smartphone voor kunnen gebruiken.

Hoe weet ik of mijn powerbank vol is en/of bijna leeg is?

De meeste powerbanks hebben LED-indicatoren en daar is aan af te lezen hoe leeg of vol de powerbank is. Hoe meer lampjes er branden des te voller hij is. Een aantal powerbanks geven ook met kleurtjes aan of het product genoeg opgeladen is. Waarbij blauw of groen vaak aangeven dat je voldoende stroom hebt en rood aangeeft dat je hem moet opladen.

Kan ik meerdere producten tegelijkertijd opladen met een powerbank?

Ja. Dat is mogelijk als de powerbank meerdere USB-poorten heeft en de functie passthrough ondersteunt. Met passthrough kan je ook je powerbank en het apparaat dat je op de powerbank hebt aangesloten tegelijkertijd opladen.

 

 

Power up!

Je hebt nu een goed beeld bij welke verschillen er tussen de powerbanks zijn en welke powerbanks de beste keuze zijn. Heb je vragen of gericht advies nodig? Laat dan een reactie achter voor de productspecialist.

Stuur dit artikel door:

5 reacties

    1. Hoi Joke,

      Op zich worden deze stekkers altijd heet, maar het is belangrijk dat je ze niet in een te warme omgeving gebruikt. Mocht het te warm zijn in de kamer kun je de powerbank het beste in een kamer opladen waar het iets koeler is. Het kan niet 1 2 3 kwaad, maar oververhitting kan natuurlijk altijd gevaarlijk zijn wegens brandgevaar. Mijn advies is om de stekker sowieso uit het stopcontact te halen als je bijvoorbeeld de deur uit gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten