Hoe kan ik zien wie mijn Instagram bekijkt?

Instagram account likes

Ongetwijfeld de meeste mensen zullen zich afvragen wie er naar zijn of haar Instagram profiel heeft gekeken. Toch lijkt het lastig om daar achter te komen. Instagram heeft namelijk geen optie om te kijken wie er op je profiel heft gekeken. Dit zou uiteraard ook niet stroken met de privacyrichtlijnen. Maar hoe pak je het dan aan? Er bestaan opties om er toch achter te komen wie er op jouw profiel kijkt en jouw Instagram bekijkt. Ben jij ook benieuwd en wil jij ook weten hoe je erachter komt wie jouw Instagram bekijkt? Lees dan verder in dit artikel!

Manieren om erachter te komen wij mijn Instagram bekijkt

Hoewel er geen directe manier in Instagram is ingebouwd om na te gaan wie daadwerkelijk op jouw profiel heeft gekeken, zijn er toch een aantal manieren om erachter te komen wie daadwerkelijk op jouw profiel kijkt. De eerste manier is die van het Instagram account voor bedrijven en voor makers. De tweede manier is gebruik maken van apps die door derde partijen worden aangeboden. Beide opties zullen we nu bespreken.

Via het Instagram account voor bedrijven

Als je toch wilt kijken wie jouw profiel heeft bekeken is het Instagram-accounts voor bedrijven en makers wellicht een goede optie. Binnen de Instagram app is dit namelijk een goede stap die je kunt nemen om deze informatie te vergaren. Deze accounts bieden jou namelijk als gebruikers extra inzichten. Te denken valt aan het volgende:

  • Interacties met jouw profiel
  • Het overzicht van het aantal bereikte accounts
  • Wie jouw individuele posts hebben opgeslagen.

Dit zijn allerlei manieren om informatie te krijgen over wie jouw profiel daadwerkelijk heeft bekeken. Mocht je geen behoefte hebben aan deze optie? Dan kun je uiteraard nog kiezen voor een aantal apps waardoor je via een omweg kunt bekijken wie jouw profiel heeft bekeken. Daarover lees je hieronder meer

 

Via een derde partij bekijken wie jouw Instagram checkt

Jij wilt alsnog weten wie jouw Instagram bekijkt, maar voelt er niets voor om voor een bedrijfsaccount te gaan. Dat is goed mogelijk, daarom bestaan er inmiddels een heleboel apps die kunnen laten zien wie jouw Instagram bekijkt. Voordat je verder leest is het belangrijk om hierbij een kanttekening te plaatsen. Niet elke app werkt even goed en sommige apps worden gekwalificeerd als nep. Wat we hierna beschrijven is bedoeld om je te informeren over de verschillende mogelijkheden en om jou hopelijk een zo compleet mogelijk beeld te geven van de mogelijkheden om erachter te komen wie jouw Instagram bekijkt.

Het is uiteraard geweldig om te bekijken wie jouw profiel bekijkt. Vanuit deze gedachte zijn er wat apps gemaakt die jou kunnen helpen om erachter komen wie jouw profiel heeft bekeken. Wat een aantal van die apps zijn? We zullen er kort twee bespreken. Dat lees je hieronder.

Instagram telefoon account

Followers Insight for Instagram

Deze app genereert regelmatig rapporten over de mensen die jouw Instagram bekijken. Dit is een soort ‘stalker app’, die jou een melding stuurt, ook wel een push bericht als iemand naar jouw Instagram post heeft gekeken. Uiteraard ook als jouw verhaal of als een video van jou is bekeken door iemand.

Insights for Instagram (Ghosts/Followers/Stories)

Dit is een tweede app die je kunt gebruiken om te bekijken wie jouw Instagram profiel heeft gebruikt. Dit is een nauwkeurige app die je absoluut kunt gebruiken om erachter te komen wie naar jouw post, verhaal of jouw video heeft gekeken.

Dit zijn dus twee apps om te kunnen bekijken welke mensen op jouw profiel hebben gekeken. Naast deze twee apps zijn er nog veel meer apps die je kunt toepassen om uit erachter te komen wie jouw profiel bekijkt. De ene app zal beter werken dan de andere app, dat hangt volledig af van jouw voorkeuren. Wij kunnen dus ook niet voor jou bepalen welke app voor jou de beste keuze is.

 

Conclusie: met een omweg kun je erachter komen wie jouw Instagram checkt

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er meerdere opties om erachter te komen wie op jouw profiel komt en kijkt naar jouw content. Hoewel Instagram deze optie niet in de gewone profielen aanbiedt, is het toch mogelijk om via het account voor bedrijven en makers of via verschillende apps via derde partijen erachter te komen wie op jouw Instagram bekijkt. Voor welke optie heb jij gekozen? Welke app gebruik jij, als je daarvoor hebt gekozen? Wij zijn erg benieuwd naar jouw keuze. Laat het ons weten door op dit artikel te reageren!

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten