Geen verbinding tussen je printer en WiFi? (10 oplossingen)


man drukt op knop van een printer

Je printer staat aan, je WiFi staat aan. Je gaat ervan uit dat alles normaal is en bent klaar om je pagina uit te printen. Er gebeurt niets, of je krijgt plotseling een melding op je scherm dat er een probleem is met de verbinding van de printer. Niets is zo vervelend als deze situatie. Gelukkig is dit meestal op te lossen door eenvoudige handelingen te verrichten. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je verdere stappen ondernemen. Wil jij weten waarom je printer geen verbinding maakt met je WiFi en hoe je het kunt oplossen? Lees dan verder en ontdek direct wat het probleem is!

Waarom maakt mijn printer geen verbinding met WiFi?

Als je printer geen verbinding maakt kan dit aan verschillende dingen liggen. Meestal is dit een eenvoudig probleem en kun je dit zelf binnen een paar minuten oplossen. Vaak wordt de printer op een plek neergezet waar deze het makkelijkst staat voor gebruik. Maar dit betekent niet dat de verbinding net zo goed is. Als de printer te ver van de WiFi router af staat, kan het zijn dat het signaal van de WiFi de printer nauwelijks bereikt, waardoor deze niet voldoende in contact staan met elkaar.
Ook kan het voorkomen dat er bepaalde WiFi instellingen op de printer niet correct zijn ingesteld en dit is ook eenvoudig op te lossen. Er kunnen ook instellingen van het stuurprogramma van de printer op je pc niet goed ingesteld zijn, waardoor de printer geen verbinding heeft met de WiFi router.

 

Hoe kun je dit oplossen?

Er zijn veel oplossingen mogelijk om het probleem te verhelpen. We gaan eerst een paar simpele stappen door lopen, als het probleem nog niet is opgelost dan zou het een probleem kunnen zijn dat zit in het stuurprogramma van de printer op je pc. Om erachter te komen waar het probleem zit en om deze op te lossen volgen hier nu enkele stappen. We beginnen met de meest eenvoudige stappen die je kunt doen om het probleem op te lossen. Vaak worden deze dingen vergeten, maar het meest van de tijd zijn deze handelingen al voldoende om weer WiFi verbinding tussen je printer en de router te hebben. Mochten deze stappen niet werken, dan kunnen we verdere stappen ondernemen, die volgen daarna.

 1. Controleer of dat er stroom staat op de WiFi router en de printer, en zorg er voor dat deze beiden aan staan.
 2. Probeer om met een internetkabel van de router naar de printer verbinding te maken en test de printer nu. Als de printer nu verbinding heeft ligt het aan de WiFi en kunnen we verdere stappen nemen om dit te verhelpen. Werkt de verbinding nog niet, dan ligt het aan de internetrouter waar iets mis mee is.
 3. De printer op een nieuwe plaats zetten. Het kan ook zijn dat de printer op een plek staat waar deze nauwelijks contact heeft met de WiFi waardoor deze geen verbinding met elkaar hebben. Dit kun je simpel oplossen door de printer en de router dichter bij elkaar te zetten, en test nu de verbinding.
 4. Vaak lost het probleem zich ook al op als je de printer en WiFi router even aan en uit zet.
 5. Controleer de printer wachtrij. Het kan zijn dat er een bestand in de printer wachtrij staat met een error waardoor andere documenten niet geprint kunnen worden. Grotere bestanden kunnen ook langer duren voordat deze uitgeprint zijn.

printer settings op windows

printer wachtrij legen oplossen

 

Is het probleem nog niet opgelost? Dan volgen hier nog andere mogelijkheden om het probleem te verhelpen.

 1. Stel je printer in als standaard printer. Het kan voorkomen dat je verbinding probeert te maken met een printer die niet als standaard is ingesteld waardoor de WiFi niet kan verbinden met de printer.
 2. Open de probleemoplosser van de printer op je pc en volg de stappen die hier gegeven worden.
 3. Controleer de router instellingen. Er kunnen enkele instellingen niet goed staan waardoor deze geen verbinding kan maken met je printer.
 4. VPN en virusbeveiliging controleren. Het kan zijn dat je VPN is ingeschakeld, schakel deze dan uit. Dit zorg ervoor dat deze geen verbinding kan maken met de printer. Controleer ook je virusbeveiliging, hier kunnen instellingen aan staan die applicaties en verbindingen er van weerhouden om te verbinden met je WiFi.
 5. Als je alles hebt geprobeerd en je nog steeds geen verbinding tussen je printer en WiFi hebt, kan je als laatste optie je printer resetten en opnieuw instellen. Dit zou het probleem moeten verhelpen.

printer met hologram icoontjes

Conclusie: verbinding maken met WiFi: eenvoudig of toch niet?

Meestal is het probleem dat je geen WiFi verbinding hebt met je printer eenvoudig op te lossen door simpele handelingen te verrichten zoals de genoemde basis dingen te controleren. Het kan ook wel eens voorkomen dat hier niet het probleem licht en dan zul je verdere acties moeten ondernemen zoals hierboven genoemd en dit kan soms nog wel eens ingewikkeld worden. Mocht je na al deze handelingen er nog niet uit zijn gekomen en je printer is nog steeds niet verbonden met je WiFi? Dan raden wij je aan contract op te nemen met een professional om je verder te helpen. Stel je vraag als dat nodig is! Is het jou gelukt? Laat dat ons dan ook weten door een reactie achter te laten!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 0 Average: 0]
Delen
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Gerelateerde Artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *