FaceTime werkt niet: problemen en oplossingen 

Facetime probleem

Sta je op het punt om je vriend of familielid te bellen via FaceTime, maar tot je frustratie werkt het niet? Of heb je zelfs nooit eerder FaceTime gebruikt omdat je bang bent dat het niet werkt? Geen paniek! In dit artikel gaan we in op de meest voorkomende problemen met FaceTime en geven we je praktische oplossingen om ze op te lossen, zodat je binnen de kortste keren weer kunt genieten van je videogesprekken. Dus leun achterover, ontspan en lees verder om meer te weten te komen over de problemen en oplossingen van FaceTime. 

 

Meest voorkomende problemen 

Er is niks zo vervelend dat een functie op je telefoon niet werkt zoals je verwacht. In sommige gevallen heeft de app alleen wat langer nodig om op te starten of werkt deze niet volledig, na enkele minuten wachten ben je er dan ook wel flauw van en wil je gewoon graag dat je FaceTime weer optimaal werkt. Er zijn een aantal problemen die je telefoon kan ervaren waardoor deze app het niet doet zoals je eigenlijk zou willen. Het kan namelijk zijn dat:  

  • Het beeld niet werkt en je een zwart scherm te zien krijgt;
  • Je continu waarschuwingen over de verbinding krijgt dat deze niet goed werkt;
  • Het beeld continu hapert;
  • Het geluid niet of niet optimaal werkt;
  • Er geen verbinding is.

Nu je weet welke problemen zich voor kunnen doen, wil je vast ook weten hoe je dit kunt oplossen. Dat leggen we graag voor je uit. 

FaceTime telefoon

Controleer de internetverbinding  

FaceTime is een applicatie die niet werkzaam is zonder internetverbinding, controleer daarom in ieder geval of de internetverbinding aanstaat bij je instellingen. Het kan ook zo zijn dat je een abonnement hebt afgesloten met een beperkte hoeveelheid data.

Op de app van je provider kun je vaak zien hoeveel je hier nog van over hebt. Is je mobiele data op voor deze maand? Dan kan het zijn dat je FaceTime daarom niet werkt, wanneer je niet met de wifi verbonden bent. Krijg je wel beeld, maar hapert deze constant? Dan kat het ook zijn dat je mobiele verbinding of internetverbinding traag is, probeer daarom een plek op te zoeken waar je goed bereik hebt.  

 

Vul je telefoon of e-mailadres in  

Heb je net een nieuwe telefoon of ben je eindelijk van plan om FaceTime te gaan gebruiken? Dan is het handig om te weten dat je hiervoor wel een telefoonnummer of e-mailadres voor dient in te vullen. Zonder één van deze gegevens gaat de applicatie niet werken. Je kunt dit doen door naar de knop “Instellingen” te gaan en vervolgens naar “FaceTime”, daar kun je zien hoe je bereikbaar bent voor FaceTime en krijg je de mogelijkheid je telefoonnummer of e-mailadres in te vullen.  

 

Herstart de app  

Waarschijnlijk herken je dit wel: wanneer een app niet werkt, blijf je hem constant sluiten en opnieuw openen in de hoop dat hij uiteindelijk wel zal werken. En in veel gevallen werkt deze methode ook daadwerkelijk en is de app weer bruikbaar. Als je dit nog niet hebt geprobeerd, is het zeker het proberen waard. Zorg er wel voor dat de applicatie volledig is afgesloten voordat je hem opnieuw opent. 

 

Herstart je telefoon  

Mocht het herstarten van de app onvoldoende zijn, dan kun je er ook voor kiezen om je telefoon helemaal uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen. Het kan zijn dat FaceTime daarna ook weer optimaal werkt. Doet hij zijn werk niet? Dan kun je altijd nog de andere mogelijkheden toepassen.  

 

Werk de app bij  

Je bent vast bekend met het volgende scenario: je opent de App Store en ziet dat er talloze apps een update nodig hebben. Sommige mensen kunnen de rode meldingsbolletjes bij hun apps niet uitstaan en willen deze meteen oplossen, terwijl anderen liever wachten. Maar weet dat het negeren van updates de functionaliteit van de app kan beïnvloeden. Dus als FaceTime niet goed werkt, is het verstandig om te controleren of de app up-to-date is en deze vervolgens bij te werken. Op deze manier vergroot je de kans dat de app weer naar behoren functioneert. 

Facetime laptop

Maak weer ideaal gebruik van FaceTime en mis geen mooie momenten meer! 

Door het volgen van de eerdergenoemde stappen kun je snel weer gebruik maken van FaceTime en hoef je geen belangrijke momenten meer te missen. Zo voorkom je frustratie en kun je optimaal genieten van je videogesprekken. Maar vergeet niet dat een goede internetverbinding ook essentieel is voor een vlekkeloos gesprek. Zorg er daarom voor dat je een snelle wifi- of mobiele verbinding hebt om te voorkomen dat je FaceTime weer hapert. 

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten