Product review Samsung Galaxy Buds Pro

Galaxy buds pro in verpakking

Wanneer je onderweg, in de het openbaar vervoer of gewoon lekker thuis wilt genieten van je muziek of favoriete podcast, zijn draadloze oortjes cruciaal. Er zijn heel veel draadloze oordopjes verkrijgbaar, maar het ene product is zeker de andere niet. Onlangs hebben wij de draadloze Samsung Galaxy Buds Pro getest en in deze product review lees je meer over dit product en of ze de moeite waard zijn om te kopen.

 

Samsung is één van de grootste elektronica fabrikanten

Het heeft even geduurd voordat Samsung zich mocht voegen bij de grootste elektronica fabrikanten ter wereld terwijl het bedrijf in 1969 werd opgericht. Het Zuid-Koreaanse bedrijf moest de strijd aan met concurrenten, zoals Sony en Panasonic en met een duidelijke visie en een goede strategie, slaagde men erin om de concurrentie achter zich te laten.

Service en kwaliteit staan bij Samsung hoog in het vaandel en dat zien de consumenten terug in de producten die de fabrikant op de markt brengt. Samsung focust zich op veel producten en is ook marktleider op het gebied van Smartphones en accessoires. Zoals draadloze oordopjes.

Galaxy buds pro oordoppen bluetooth

Het nut van draadloze oordopjes

Voordat we de Samsung Galaxy Buds Pro inhoudelijk bespreken is het misschien goed om even de vraag te stellen wat het nut van draadloze oordopjes is. Draadloze oordopjes zijn handig voor onderweg, thuis, op kantoor en tijdens het sporten. Je hebt nooit meer de irritaties van een snoertje dat altijd in de weg zit en je geniet van een optimalie geluidskwaliteit.

Fenomenaal geluid

Laten we met de deur in huis vallen, want het geluid van de Samsung Galaxy Buds Pro klinkt echt fenomenaal. Of je nu naar muziek of podcasts luistert of een telefoongesprek voert. Het geluid heeft een mooi diep laag terwijl de heldere tonen kraakhelder klinken. In combinatie met de app kun je het geluid naar eigen inzicht instellen en je kunt zelfs profielen aanmaken voor verschillende soorten muziek. Ook zijn er speciale instellingen om spraak nog beter te laten klinken.

 

Active Noise Cancelling

De Samsung Galaxy Buds Pro bevatten Active Noise Cancelling en deze intelligente functie zorgt ervoor dat omgevingsgeluid in drukke omgevingen wordt gedempt en in rustige omgeving juist minder sterk lawaai filteren. De werking is uitstekend en je geniet in iedere omgeving van muziek of een podcast. De handige functie voice detect zorgt ervoor dat de oordopjes je spraak herkennen en op dat moment de Active Noise Cancelling ook uitschakelt. Deze kun je weer handmatig inschakelen als je wel behoefte hebt aan een extra filtering van het omgevingsgeluid.

Doosje buds pro samsung

Geschikt om mee te sporten

Nu zijn wij geen fanatieke sporters, maar voor een test willen we graag even actief bezig zijn om te kijken hoe een product zich staande houdt. Bij het hardlopen hebben wij de Samsung Galaxy Buds Pro gebruikt en deze blijven prima zitten! En door het lichte gewicht heb je niet het idee dat je oordoppen draagt. Sowieso worden de dopjes met verschillende eargels geleverd en zo heb je dus altijd de geschikte maat die in je oren past.

 

Waterdicht

De oordopjes zijn ook waterdicht. Nu hebben wij ze niet in een bak water gegooid of zijn we ermee gaan zwemmen, maar bij het sporten hebben we een stukje door de regen gelopen en natuurlijk transpireren wij ook tijdens de activiteiten. Daar zijn de dopjes prima tegen bestendig! En natuurlijk een groot pluspunt, want gezien de aanschafprijs wil je niet iedere keer in de buidel tasten als je met het product door de regen hebt gewandeld.

 

Koppelen met de smartphone

De Samsung Galaxy Buds Pro hebben wij verbonden met zowel een Samsung Galaxy S21 als een iPhone Pro Max 12. In beiden gevallen connecteren de oordoppen prima het de smartphones. De verbinding wordt via Bluetooth 5 tot stand gebracht en de verbinding is stabiel tot circa 15 meter. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van de omgeving en of er storende factoren aanwezig zijn die de Bluetooth-verbinding kunnen beïnvloeden. Een minpuntje is een gebrek aan NFC, dus je moet de dopjes wel via de lijst met Bluetooth-apparaten op de smartphone toevoegen.

Ondanks dat de Samsung Galaxy Buds Pro met zowel Android- als iOS-systemen prima samenwerken, heb je het meeste profijt van een koppeling met een Samsung smartphone. Dan gaat het koppelen net iets beter en je kunt dan ook gebruik maken van extra functies, zoals de zoekfunctie waarmee je via de telefoon je dopjes altijd kunt lokaliseren. Dat is wel handig als je er een handje van hebt om je dopjes kwijt te raken.

Galaxy buds pro oortjes

Accuduur en opladen

Bij een volle laadbeurt gaan de dopjes ongeveer 28 uur mee en dat is vrij lang. Het mooie is dat je ze kunt opladen en bijladen met de bijgeleverde oplaadcase. Deze opbergdoos bevat een powerbank en deze kun je onderweg gebruiken om de dopjes weer op te laden. De oplaadcase wordt opgeladen door deze met een USB-C kabel te verbinden aan een apparaat met stroomtoevoer, zoals een laptop.

Oplaadport buds pro

In vergelijking met de Samsung Galaxy Buds

De Samsung Galaxy Buds Pro zijn de nieuwste en professionelere versies van de Samsung Galaxy Buds en Samsung Galaxy Buds+. De verschillen tussen de 3 varianten zijn minimaal, maar het is wel duidelijk dat de geluidskwaliteit en de werking van de Active Noise Cancelling techniek bij de Samsung Galaxy Buds Pro een stuk beter zijn. Daarnaast is het design van de Samsung Galaxy Buds Pro ook aangepast, maar of dat juist beter of slechter is vinden wij een kwestie van persoonlijke smaak.

Oplaadkabel galaxy buds pro

Veelgestelde vragen

Heb je een Samsung-telefoon nodig voor het gebruiken van de Samsung Galaxy Buds Pro?

Nee! De Samsung Galaxy Buds Pro kun je met ieder Bluetooth-apparaat koppelen, maar je hebt wel meer functies als je de oordopjes met een Samsung smartphone koppelt.

Zijn de Samsung Galaxy Buds Pro waterdicht?

Ja! Je kunt ermee door de regen lopen en zelfs eventjes mee zwemmen. Houdt er wel rekening mee dat de dopjes maximaal een half uur en een meter diep onder water kunnen.

Zijn de Samsung Galaxy Buds Pro beter dan de Apple AirPods Pro?

Nee. Niet zozeer beter. Het zijn vergelijke producten met zowel voor- als nadelen. Echter horen we en lezen we van gebruikers dat het design van de Samsung Galaxy Buds Pro mooier is dan dat van de Apple AirPods Pro.

 

 

Samsung Galaxy Buds Pro kopen of niet?

Voor de liefhebbers van goed geluid en die duidelijk verstaanbaar willen zijn als ze telefoneren, zijn de Samsung Galaxy Buds Pro een goede koop! Het zijn lichtgewicht oordopjes met een fenomenale geluidskwaliteit en genoeg mogelijkheden om het geluid naar eigen wens aan te passen. Via de app op een Android-apparaat. Helaas zijn deze mogelijkheden voor gebruikers van een iPhone iets beperkter, maar de oordoppen werken wel prima samen met het iOS-besturingssysteem.

Een nadeel is dat de NFC functie ontbreekt, maar dit minpunt weegt niet op tegen de voordelen. Naast een goed geluid en het feit dat ze eenvoudig in gebruik zijn, worden de dopjes ook geleverd met een stijlvolle oplaadcase, oplaadkabel en verschillende maten eargels.

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten