De 6 beste apps voor het luisteren naar de radio 

Radio luisteren

Je kent het wel, je bent bezig met een huishoudelijke taak in huis. Of je bent bezig met werk waar je wat achtergrondgeluid bij wilt. Geestdodende taken worden namelijk een stukje leuker met wat goede muziek. Wat is er beter dan het aanzetten van de radio? Niet iedereen heeft echter een ouderwetse radio meer in huis. De oplossing: een app voor het luisteren naar de radio. Als je al even hebt gezocht, weet je dat er veel opties zijn. Welke zijn het beste? Wij zochten het voor je uit.

In dit artikel vind je meer informatie over de zes beste apps voor het luisteren naar de radio. Je vindt de zes beste apps voor iPhone en Android gebruikers. Veel apps zijn inmiddels geschikt voor beide type mobiele telefoons, maar ook voor iPads of Android tablets. Waar je in dit artikel mobiele telefoon leest, kun je daar ook iPad of tablet aan toevoegen. We vertellen je of de apps gratis zijn en wat je in de apps kunt vinden. Verderop vind je nog een bonustip, we verklappen alvast dat deze tip te maken heeft met Spotify!

 

Over radio luisteren op je telefoon 

Tegenwoordig kun je je mobiele telefoon overal voor gebruiken. Eigenlijk is het net een kleine computer die je overal mee naartoe kunt nemen. Zo kun je ook radio luisteren via je telefoon, overal waar je maar wilt. Mits je een werkende internet verbinding hebt natuurlijk. Zit je in de auto of zit je op de fiets? Dan is het lastig en zelfs verboden om te switchen tussen je bestaande muzieknummers op je mobiel. Het is ook af te raden om dit op je ingebouwde scherm in de auto te doen, mocht je die hebben.  

Een veiliger en leuker alternatief is het luisteren naar de radio. Op deze manier hoef je niet handmatig te zoeken naar welk liedje je wilt luisteren, maar klik je een van de vele radiozenders aan en de muziek wordt voor je afgespeeld. In de auto zit natuurlijk vaak al een radio, maar mochten je medepassagiers zelf radio willen luisteren, dan kunnen ze dat doen via een van de vele apps. En op de fiets is het een ideale uitkomst. De boetes voor het gebruiken van je mobiel zijn namelijk ook niet mals en het is beter om ongelukken te voorkomen. 

Kortom, weet je even niet in welke muziek je zin hebt, maar heb je nog wel een lange reis in het openbaar vervoer of op de weg voor de boeg? Dan heb je de optie om naar de radio te luisteren. Voor welke je moet kiezen? Wij delen graag de zes beste apps voor het luisteren naar de radio met je. 

 
De beste apps voor Android en iPhone gebruikers 

Apple Music: alleen voor iOS 

Radio luisteren via de Apple Music-app is uiteraard een mogelijkheid. Omdat veel mensen al snel kijken naar andere apps, willen wij juist ingaan op de mogelijkheid om via de Apple Music-app naar de radio te luisteren. Apple Music is niet gratis te gebruiken. De eerste maand is gratis, waarna je een tientje per maand betaalt. Uiteraard krijg je daar veel voor terug. Het is een afweging die je zelf moet maken!  

Je kunt ook radio luisteren via je iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV of Chromebook. En wist je dat dit ook kan via een Android-apparaat? Voor al deze apparaten dien je te gaan naar de Apple Music-app. Vervolgens ga je naar ‘Radio’. Vanaf dan kun je radio luisteren. Mocht je op je pc naar de radio willen luisteren, dan ga je naar iTunes. Vervolgens open je ‘Muziek’ en klik je op ‘Radio’. Via internet kun je deze radio ook opzoeken. Typ in de zoekbalk: music.apple.com, klik op ‘Radio’ en je kunt een zender kiezen. Luisteren maar!

  

Radio FM 

We trappen af met Radio FM als eerste app voor zowel Android als iPhone gebruikers. Dit is een internetradio-app die vrij simpel is qua inhoud, maar dit maakt de app juist zo fijn in gebruik. Je kunt zoeken naar je favoriete zender en zodra je deze hebt gevonden, kun je deze toevoegen aan je favorietenlijstje. Zo raak je deze niet kwijt. Radio FM is een gratis app, maar daar staat wel tegenover dat er geregeld advertenties voorbijkomen. Als je daar geen problemen mee hebt, is dit een prima app om naar een van de 10.000 radiozenders in de app te luisteren!  

Luisteren op telefoon

TuneIn  

De tweede beste app voor het luisteren naar de radio is TuneIn. Als je deze app gebruikt, zul je direct merken dat er een enorm aanbod is qua zenders. Je kunt maar liefst naar meer dan 100.000 radiostations luisteren. Ook via TuneIn kun je luisteren naar je favoriete podcasts. De app is in principe gratis, maar je kunt uiteraard kiezen voor een betaalde versie. Hier is een link naar de app in de play store (Android) en hier een link naar de app in de app store (iPhones)

 

Nederland.FM

Als je de Nederland.FM app aanklinkt valt het ontwerp meteen erg op. Als je alleen afgaat op het ontwerp van de app, zou je denken dat je alleen maar Nederlandstalige muziek kunt luisteren, of iets dergelijks. Dat is gelukkig niet het geval. Je kunt kiezen uit veel soorten zenders, waaronder de bekendere landelijke zenders.

Met een druk op de knop ben je bij de zender waar je heen wilt. Je hoeft dus niet door een lijst te scrollen, maar door simpelweg op het logo van de zender te klikken, kun je naar de radio luisteren. Nederland.FM is een gratis app. Net als bij Radio.FM kan het daardoor voorkomen dat je advertenties voorbij ziet komen. Download hier de app voor android, en download hier de app voor iOS

 

Juke

Deze app is meer dan alleen een app om naar de radio te luisteren. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor diverse luisterboeken. Hoe heerlijk is het om een stuk te wandelen en je favoriete boek te kunnen beluisteren? Juke maakt het mogelijk. Natuurlijk kun je gebruikmaken van non-stop muziek, doordat je kunt kiezen uit meer dan 200 radiozenders.

Tot slot is het mogelijk om podcasts te luisteren. Een echte aanrader voor in de trein, bijvoorbeeld! Ook de Juke app is gratis. Het is wel nodig om een gratis account aan te maken, anders kun je geen favorietenlijstje aanmaken en zul je steeds opnieuw moeten zoeken. Download hier de app voor android, en download hier de app voor iOS

 

myTuner Radio

Kiezen voor de myTuner Radio app is kiezen voor meer dan 50.000 radiozenders, waaronder 700 Nederlandse radiozenders. Er is altijd wel eentje bij waar ze de muziek draaien waar jij zin in hebt. Heb je meer zin in luisteren naar een podcast? Maak dan een keuze uit meer dan 1 miljoen podcasts! Deze app is gratis, maar je hebt ook betaalde versies. Ook in dit geval zul je weinig tot geen reclame zien als je voor de app betaalt, terwijl je dat bij de gratis versie wel geregeld tegenkomt.  Download hier de app voor android, en download hier de app voor iOS

Vrouw luistert naar muziek

Kun je radio luisteren via Spotify?

Ja, je kunt ook radio luisteren via Spotify! Deze app is vast al bekend bij je, maar het kan zijn dat de radiofunctie van Spotify nieuw is voor je. Daarom onze bonustip: als je niet weet wat je wilt luisteren, kun je simpelweg de radio via Spotify aanzetten. De werking is wel iets anders dan de normale radio, maar we willen je deze functie niet onthouden. Spotify kun je namelijk zowel gebruiken via Android als via iOS. Het werkt als volgt: 

 • Ga naar een nummer, playlist, artiest of album; 
 • Selecteer de drie horizontale of verticale puntjes; 
 • Selecteer ‘naar Radio’.  

Het handige van deze functie via Spotify is dat je soms uitgekeken bent op bepaalde liedjes, maar je wel dezelfde stijl zo willen beluisteren. Doordat de radiofunctie beschikbaar is, zoekt Spotify de voor jou geschikte nummers uit, op basis van hetgeen jij doorgaans luistert. Zo kom je ongetwijfeld nieuwe liedjes tegen waarvan je het bestaan niet eens wist.  

Het maakt nog wel uit of je Spotify premium hebt of niet. Mocht je wel een premium account hebben, dan kun je jouw radiozender opslaan en als je wilt ook downloaden. Het opslaan doe je door te liken: je drukt op het welbekende hartje. Een radiozender opslaan kan wel als je geen premium hebt, maar downloaden kan niet. Voor de laatstgenoemde functie zul je toch echt een premium account moeten nemen.

 

Via welke app luister jij radio?

In dit artikel heb je kunnen lezen welke apps je kunt gebruiken om radio te luisteren. Of je nou een Android- of iPhone gebruiker bent, je hebt altijd een keuze. Veel apps zijn inmiddels voor zowel Android als iPhone gebruikers ontworpen. Dat maakt het gemakkelijker om apps te vergelijken, zoals je hebt kunnen lezen in dit artikel. Je kunt kiezen voor een gratis account, maar dan zul je bij de genoemde apps Radio FM, TuneIn, Nederland.FM, Juke en myTuner Radio merken dat er reclame tussen de muziek wordt afgespeeld.

Dat is niet altijd wenselijk, zeker niet als je eindelijk de radiozender hebt gevonden waar je graag naar wilt luisteren. In dat geval kun je je verdiepen in de betaalde versies. Deze bieden verschillende voordelen, waaronder reclamevrij naar de radio kunnen luisteren. Luister jij al radio via je telefoon en zo ja, wat voor radiozender is jouw favoriet? We horen het graag van je! 

Stuur dit artikel door:

2 reacties

 1. Beste team van Techadviseur.nl,

  Ik wil graag mijn waardering uitspreken voor het samenstellen van deze lijst met beste apps om naar de radio te luisteren. Het is altijd handig om op één plek een overzicht te hebben van de beste opties. Jullie hebben duidelijk veel tijd en moeite gestoken in het onderzoeken en selecteren van deze apps. Daarnaast was de uitleg per app zeer informatief en nuttig.

  Bedankt voor het delen van deze waardevolle informatie! Ga vooral zo door met het verstrekken van handige tips en adviezen op het gebied van technologie.

  Met vriendelijke groet,

  Mabel Chavez

  1. Hoi Mabel,

   Hartelijk dank voor de complimenten. Wij waarderen het enorm!

   Alvast een goed weekend namens de redactie van Tech Adviseur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten