Top 7 Beste Printers voor op kantoor

Beste printer kantoor

Veel kantoren gebruiken nog steeds een printer. Om bijvoorbeeld belangrijke documenten, zoals overeenkomsten en jaarcontracten te printen, zodat ze ook ondertekend kunnen worden. Of om bijvoorbeeld een visuele uiting op papier te zien staan. Een uiting kan op een beeldscherm immers er heel anders uitzien dan op papier. Om je documenten, uitingen, foto’s en andere materialen uit te printen heb je ook een goede printer nodig. Maar wat zijn nu de beste printers voor op kantoor? 

 

De beste printers 

De beste printers voor op kantoor zijn de producten die ten eerste aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen en die ook duurzaam zijn. Je wilt immers lang plezier hebben van de printer die je aanschaft en je wilt ook verantwoord ondernemen. Wij helpen je alvast op weg door de beste printers voor op kantoor op een rijtje te zetten. 

 

1) Epson EcoTank ET-15000 

De Epson EcoTank ET-15000 mag zeker als één van de beste printers voor op kantoor worden gezien. Het is een all-in-one-printer die ook op A3 formaat kan printen. Dat is erg handig als je bijvoorbeeld grotere afbeeldingen of je eigen POS-materialen wilt afdrukken. De printer kan 25 tot wel 39 pagina’s per minuut printen in zowel kleur als zwart/wit. En beschikt over een ruime papierlade met een invoer van 270 vellen. Het is ook een draadloze printer die met het Wi-Fi netwerk te koppelen is. 

 

2) Epson EcoTank ET-16600 

De Epson EcoTank ET-16600 is vrijwel hetzelfde als de Epson EcoTank ET-15000. Het is ook een inkjet all-in-one-printer die ook in A3 formaat kan printen terwijl je 25 tot wel 39 pagina’s in zowel zwart/wit als kleur per minuut kunt printen. Een groot verschil heeft te maken met de papierlade. Of beter gezegd, de Epson EcoTank ET-16600 heeft in plaats van 1 3 invoerladen. De totale capaciteit is 550 vellen. En uiteraard is ook dit model te koppelen met een Wi-Fi netwerk. 

 

3) Brother HL-L2350DW 

De Brother HL-L2350DW is de beste printer voor wanneer je alleen documenten in zwart/wit wilt printen. Het is een duurzame en zuinige laserprinter die ook enorm stil is. Dat als een groot pluspunt mag worden gezien. Een haast geluidloze printer heeft niet de kans om geconcentreerd personeel in een normale tot kleine kantoorruimte uit de concentratie te halen. De printer heeft een papierlade met een capaciteit van 250 vellen en kan 25 tot wel 39 pagina’s per minuut printen. 

Printen

4) HP OfficeJet Pro 7740 

Een professionele printer voor een scherpe prijs. Dan is de HP OfficeJet Pro 7740 zonder twijfel de beste keuze. De all-in-one-thermo printer is niet alleen compact van formaat, maar kan ook wel 22 pagina’s in kleur en per minuut printen. De printer kan 25 tot wel 39 pagina’s in zwart/wit per minuut printen en is daarmee extra snel. Je kunt ook op A3 formaat printen en je hebt de beschikking over 2 papierladen met een totale capaciteit van 500 vellen. Desgewenst is de printer ook te verbinden met het Wi-Fi netwerk. 

 

5) Brother DCP-L2530DW

 

De Brother DCP-L2530DW is een relatief goedkope all-in-one-laserprinter waarmee je 25 tot wel 39 pagina’s per minuut kunt afdrukken. In zwart/wit welteverstaan. Een groot voordeel is dat de printer stil en efficiënt is. Dus op het gebied van duurzaamheid is de Brother DCP-L2530DW de beste keuze, maar alleen geschikt voor wanneer je enkel belangrijke documenten en contracten wilt printen. De printer heeft een papierlade met een capaciteit van 100 vellen en is indien gewenst te verbinden met het Wi-Fi netwerk. 

 

6) Canon PIXMA TS5150 

De Canon PIXMA TS5150 is een kwalitatief goede printer die wel 25 pagina’s per minuut kan afdrukken. In zowel kleur als in zwart/wit. De printer beschikt over Wi-Fi en Wi-Fi direct printing en heeft een papierlade met een capaciteit van 120 vellen. De printer is heel goedkoop. Met de kanttekening dat alleen kleinverbruikers er plezier van hebben. Dus voor incidenteel printen of voor gebruik in een thuiskantoor, is de Canon PIXMA TS5150 de beste keuze. 

 

7) HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw

 

Wanneer je een blik werpt op de HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw zie je ook direct dat je een professionele printer naar kantoor haalt. De all-in-one-printer is geschikt voor intensief gebruikt en vooral heel duurzaam. Zowel in verbruik als in de levensduur. Het apparaat is echt ontworpen voor grootverbruikers. De printer kan 25 pagina’s per minuut afdrukken en beschikt over 2 papierladen met een totale capaciteit van 250 vellen. Uiteraard beschikt de printer ook over de mogelijkheid om ‘m met een Wi-Fi netwerk te verbinden. 

 

Stel jezelf een aantal kritische vragen 

Professionele printers heb je in verschillende soorten, maten en prijsklassen en het is dus best lastig om de beste keuze te maken. Toch kun je heel eenvoudig een keuze maken door jezelf eerst een aantal kritische vragen te stellen; 

  • Hoe vaak moet ik printen? 
  • Wat wil ik printen? 
  • Wat moet de kwaliteit van de print zijn? 
  • Hoeveel ruimte heb ik voor het plaatsen van een printer? 

Door deze vragen te beantwoorden kun je al heel eenvoudig trechteren op specifieke eigenschappen van een printer en kun je het aanbod beperken.  

 

Hoe vaak moet ik printen? 

Ben je een groot- of een kleinverbruiker? Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen voordat je een printer bestelt. Gebruik je een printer intensief? Ga dan voor duurzame oplossingen, zoals een laserprinter die qua verbruik ook het voordeligst is. En kies vooral voor een model die ook een aantal papierladen en een grote capaciteit voor papier heeft. Dan hoef je niet continu bij te vullen of in de gaten houden of de printer nog wel voldoende lege vellen heeft. 

 

Wat wil ik printen? 

Print je alleen documenten en contracten of wil je ook foto’s en afbeeldingen printen? Of allebei? Voor documenten en contracten kun je het beste kiezen voor een duurzame en snellere zwart/wit printer. De keuze voor een laserprinter is de beste optie, omdat een laserprinter letters en lijnen haarscherp op papier kan zetten. Wil je afbeeldingen en foto’s uitprinten of zelfs uitingen in een groter formaat? Of wil je zelf POS-materialen afdrukken? Kies dan voor een kleurenprinter met een hoge resolutie. 

Kantoor printen

Wat moet de kwaliteit van de print zijn? 

Een laserprinter is de beste keuze voor wanneer je documenten print. Letters en lijnen worden haarscherp op papier gezet. Voor foto’s en afbeeldingen is juist een thermo printer of een inkjet printer een betere keuze. Maar dan een exemplaar met een hoge resolutie. Hoe hoger de resolutie des te beter de kwaliteit van de print is.  

 

Hoeveel ruimte heb ik voor het plaatsen van een printer? 

Een goede vraag die je jezelf kunt stellen is hoeveel ruimte je hebt of wilt opofferen voor het plaatsen van een printer. Heb je een gemiddeld tot klein kantoor? Kies dan voor een compacter model en neem dan voor lief dat je geen grotere printer met meerdere papierladen hebt. Heb je een groter kantoor en zet je de printer op een centrale plek? Dan is het juist van belang dat je meerdere papierladen hebt, zodat de printer vaak genoeg vellen heeft om te kunnen printen.  

 

Printer met Wi-Fi 

Een printer met Wi-Fi is geen overbodige luxueuze. Hiermee kun je de printer aan je netwerk toevoegen en iedereen kan via het netwerk de printer benaderen en documenten of afbeeldingen printen. Uiteraard heb je zelf nog de keuze om via de ICT-afdeling bepaalde mensen wel of geen rechten te verlenen. Grotere bedrijven hebben bijvoorbeeld meerdere printers. Waarvan een deel beschikbaar is voor iedereen en een deel voor bijvoorbeeld een administratie of de afdeling marketing.

Die ook andere kwaliteiten nodig hebben dan bijvoorbeeld de accountmanager die zijn offerte wilt printen om een check uit te voeren. Ook directieleden kiezen vaak voor een eigen printer op hun kantoor, omdat op die manier ook de integriteit wordt bewaard wanneer er gevoelige documenten geprint moeten worden. 

 

Kan printen anno 2023 nog wel? 

Printen is nog altijd een populaire bezigheid op de werkvloer, maar steeds meer bedrijven kiezen voor een papierloze organisatie. Dat is natuurlijk ook het beste voor het milieu. Toch ontkomen veel organisaties er niet aan om zo nu en dan eens te printen. Maar je kunt wel verantwoord printen. Door bijvoorbeeld voor duurzame printers te kiezen die niet alleen weinig energie verbruiken, maar ook weinig toner gebruiken. Een laser- of thermo printer is hierin een betere keuze dan de klassieke inkjet printer. Terwijl een laserprinter doorgaans ook een betere printkwaliteit kan leveren.  

 

De all-in-one-printer 

De all-in-one-printer is een zeer populaire keuze en ook vrijwel ieder model voor de zakelijke markt is zo’n printer. Uitzonderingen daargelaten. Het grote voordeel van de all-in-one-printer is dat je kunt printen en scannen. Vooral organisaties die documenten ontvangen en in een optisch archief willen bewaren, is een goede scanner van belang. Zo kun je documenten makkelijk digitaliseren en digitaal bewaren. 

 

Welke printer kies jij? 

Je hebt nu een goed beeld van welke keuzes je kunt maken en waar je op moet letten als je een printer voor op kantoor koopt. We hebben ook de beste printers voor op kantoor voor je uitgezocht en besproken. Heb je nog vragen of gericht advies nodig over wat je het beste kunt aanschaffen? Laat dan een reactie achter voor de productspecialist. 

 

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten