De beste zakelijke headsets 

Koptelefoon zakelijk

Wanneer we spreken over een headset, dan hebben we het feitelijk over een koptelefoon met een microfoon. Zodat je niet alleen kunt luisteren, maar ook kunt praten. Headsets worden door veel mensen gebruikt en je komt ze ook steeds vaker tegen in het straatbeeld. Iedereen loopt wel met oordopjes in die standaard bij een smartphone worden geleverd of die ze separaat hebben aangeschaft. Dit zijn ook headsets, omdat je er zowel mee kunt luisteren als kunt telefoneren. Maar in de zakelijke markt zijn dit niet de beste producten die je kunt aanschaffen. Daarom vertellen we in ons artikel meer over de zakelijke headset en welke zakelijke headsets de beste zijn. 

De beste zakelijke headsets 

Voordat we meer vertellen over het belang van een zakelijke headset, gaan we eerst de verschillende modellen op een rijtje gezet. We hebben een selectie gemaakt van de beste zakelijke headsets die je op dit moment kunt aanschaffen. 

1. Jabra Evolve2 75 UC of MS; De beste Bluetooth headset voor de zakelijke markt 

De Jabra Evolve2 75 UC of MS is de beste zakelijke Bluetooth headset die dus ook draadloos is. De headset is draadloos en via Bluetooth te verbinden met bijvoorbeeld een PC, laptop of smartphone en je hebt een bereik van 20 tot maximaal 25 meter. De voordelen van de Jabra Evolve2 75 UC of MS is dat de headset grotere en zachte oorschelpen heeft die niet alleen voor een goede demping van het geluid zorgen, maar ook voor optimaal draagcomfort, de verfijnde koppeling met apps, zoals Microsoft Teams, Cisco Unified Communications of Xelion en dat de headset ook een functie Active Noise Cancelling heeft. Waarmee de gebruiker zich kan afsluiten van hinderende omgevingsgeluiden. 

Pluspunten; 

 • Optimaal draagcomfort 
 • Draadloos 
 • Geschikt voor UC platformen en Microsoft Teams 
 • Active Noise Cancelling 
 • Noise Cancellation microfoon 

Minpunten; 

 • Noise Cancellation filtert 75% van omgevingsgeluiden voor gesprekspartners 
 • Tussentijds opladen is nodig bij een intensieve werkdag

Zakelijke headset

2. Sennheiser EPOS ADAPT 160T; De beste USB-headset voor zakelijk gebruik 

De Sennheiser EPOS ADAPT 160T is een zeer competitief model die ten opzichte van de Sennheiser EPOS ADAPT 160 Active Noise Cancelling heeft. Met Active Noise Cancelling kan de gebruiker zich beter afschermen van omgevingsgeluiden en storende factoren. Het is een functie waarmee je de concentratie en dus ook de productiviteit kunt verhogen.

De headset is eenvoudig aan te sluiten op de USB-poort van een PC of een laptop en werkt uitstekend samen met platformen, zoals Cisco Jabber, Zoom en Microsoft Teams. De headset is op te vouwen, zodat je ‘m gemakkelijk meeneemt als je bijvoorbeeld remote werkt en de headset is voorzien van zachte kunstlederen oorschelpen. 

Pluspunten;

 • Zachte kunstlederen oorschelpen 
 • Active Noise Cancelling 
 • USB headset 
 • Opvouwbaar 

Minpunten;

 • Alleen geschikt voor PC of laptop met Windows of macOS 

3. Jabra Pro 920; Simpele doch effectieve DECT headset 

Gebruik je geen UC platformen of Microsoft Teams, maar nog altijd het VoIP-toestel? Dan kun je ook een headset gebruiken. Zoals de Jabra Pro 920. De Jabra Pro 920 is een zakelijke DECT headset die je eenvoudig aansluit op de headset poort van het toestel. Heeft je toestel geen headset poort? Dan sluit je de headset aan op de poort waar de hoorn in is bevestigd en de hoorn sluit je vervolgens aan op de vrije poort op het dockingstation van de headset. Met de Pro 920 kun je zakelijk bellen en geniet je van optimaal draagcomfort en een stabiele en glasheldere verbinding. Met wel een bereik van tot wel 100 meter. 

Pluspunten; 

 • Groot draadloos bereik 
 • Eenvoudig aan te sluiten 
 • Glasheldere communicatie 
 • Noise Cancellation microfoon  

Minpunten; 

 • Alleen geschikt voor vaste toestellen 
 • Geen Active Noise Cancelling 

4. Sennheiser EPOS SDW 5066; Alles in één 

Gebruik je meerdere devices voor jouw business? Dan heb je ook behoefte aan een headset die je met alle devices kunt koppelen. De EPOS SDW 5066 is een Bluetooth en DECT headset in één. Je kunt het dockingstation van de headset tegelijkertijd aansluiten op een VoIP-toestel, een PC of laptop en via Bluetooth verbinden met een smartphone.

Op het dockingstation zitten handige schakeltoetsen waarmee je tussen de verschillende apparaten kunt wisselen. De headset is ook geschikt voor verschillende UC oplossingen en Microsoft Teams. Het grootste voordeel is dat de headset een Ultra Noise Cancelling microfoon heeft. Die wel tot 90% van het omgevingsgeluid voor je gesprekspartners kan filteren. 

Pluspunten;

 • Geschikt voor 3 devices 
 • Ultra Noise Cancelling microfoon 
 • Zachte kunstlederen oorschelpen 
 • Optimaal draagcomfort 

Minpunten;

 • Installatie is moeilijker dan gemiddeld 
 • Geen Active Noise Cancelling 
 • Bluetooth werkt alleen in combinatie met het dockingstation 

Zakelijk koptelefoon

Wat is het verschil? 

Nu vraag je jezelf af wat dan precies het verschil tussen de headset die we dagelijks gebruiken en de zakelijke headset. Er is niet één verschil, maar er zijn meerdere verschillen die het meer dan de moeite waard maken om juist in zakelijke headsets te investeren. Het belangrijkste verschil is simpelweg de kwaliteit. Nu denk je dat bijvoorbeeld de Galaxy Buds Pro of de Airpods Pro 2 ook kwalitatief goede headsets zijn, maar het kan echt een stuk beter. En dat is ook cruciaal voor wanneer je zakelijk communiceert. 

‘Wat’ is het duurste woord 

‘Wat’ is het duurste woord in de zakelijke markt en we zeggen het wel meer dan eens wanneer we zakelijk bellen of vergaderen. Simpelweg, omdat wij de andere partij niet verstaan of dat je klant of zakenrelatie jou niet verstaat. Je bent druk bezig met overleggen en onderhandelen en er is geen ruimte om steeds te vragen wat iemand zei of dat je jezelf moet herhalen. Deze luttele seconden worden al gauw minuten en op jaarbasis zelfs uren. Kostbare uren die ook besteed kunnen worden aan de business en waarin je geld kunt verdienen.  

Zakelijke headset kopen 

Je hebt nu een goed beeld bij welke zakelijke headsets de beste zijn en waarom een investering in zakelijke headsets een goed idee is. Wil je meer weten over de headsets die wij hebben besproken of heb je gericht advies nodig? Laat dan een reactie achter voor de productspecialist en wij helpen je graag op weg. 

Veelgestelde vragen

Is een zakelijke headset beter dan een headset voor dagelijks gebruik?

Ja. Zakelijke headsets zijn in de regel ook een stuk duurder dan de varianten voor consumenten. Fabrikanten stoppen veel tijd in research & development om aan zakelijke gebruikers de beste headsets te kunnen verkopen. Zakelijke headsets hebben kwalitatief betere luidsprekers in de oordoppen en ook kwalitatief betere microfoons die hinderlijke omgevingsgeluiden voor je gesprekspartners kunnen filteren.

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten