Dit zijn de 15 beste apps om vanuit huis te werken

Thuiswerken planning

Effectief en productief thuiswerken doe je met de juiste tools, met handige en slimme apps. Tegenwoordig is thuiswerken populair, veel bedrijven stimuleren je om thuis te werken. Je wil vanuit het comfort van je huis wel wat gedaan krijgen. Je takenlijst moet aan het eind van de dag leeg zijn, zodat je de lijst de volgende dag weer kunt vullen. In theorie werk je thuis automatisch al productiever, omdat je geen collega’s aan je bureau krijgt om je iets te vragen.

Maar afleidingen die thuis op de loer liggen, zijn een grote uitdaging. Gelukkig zijn er apps die je helpen om thuis productiever te werken. Sommige zijn gratis, voor sommige apps betaal je een (klein) bedrag om er gebruik van te maken. Dit zijn de 15 beste apps om vanuit huis te werken.

 

Serene – gratis

De app Serene voor Mac is een gratis app. Deze app helpt je iedere dag optimaal productief te zijn. Serene heeft twee functionaliteiten die wetenschappelijk zijn bewezen. De eerste functionaliteit is dat Serene je een dagelijks doel laat stellen waar je de hele dag op moet concentreren. Uit studies is namelijk gebleken dat multitasking je productiviteit enorm verlaagt en afleiding of multitasking zelfs je hersenen kan beschadigen. Een doel om je op een taak te focussen is dus het beste.

De tweede functionaliteit van de app, is dat het afleidende apps en websites voor je blokkeert tijdens het werken. Zelfs je telefoon gaat automatisch op stil, zodat je je volledig concentreert op je taak. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het, nadat je afgeleid bent, meer dan 23 minuten duurt om weer terug in je werkflow te komen. Dus iedere keer dat je afgeleid raakt, omdat er weer een nieuwe e-mail binnenkomt, besteed je veel kostbare tijd om je weer te concentreren op je taak. Met de app werk je in sessies van 20 tot 60 minuten met volle aandacht aan je taken. De regelmatige pauzes helpen je productiviteit te verhogen. Klik hier om de app te downloaden.

De belangrijkste functies of kenmerken:

 • Blokkeren van websites en apps
 • Afleidingsvrije sessies van 20-60 minuten
 • Een sessietimer
 • To-do lijsten maken (ook voor samenwerkingen met teamleden)
 • Dag planner creëren
 • Luisteren naar focusmuziek tijdens het werk
 • Dempen van je telefoon, dus krijg geen oproepen meer tijdens je werk

 

Slack – gratis en betaalde versie

De app Slack functioneert op Windows, Mac, Adroid, iOS en via de webversie. Het is een handig communicatiemiddel om met je teamleden te communiceren. De instant messaging heeft verschillende hoofdonderwerpen, waar iemand in kan komen en vertrekken. Hierdoor ontvang je geen berichten die niet relevant voor je zijn. Buiten de hoofdonderwerpen om kun je ook in aparte draadjes chatten, waardoor deze gesprekken niet de projectgesprekken verstoren.

Slack is gratis als je alleen werkruimtes wil voor kleine teams. Hiermee verbeter je de werkflow van je team, wat handig is voor thuiswerkers, maar ook voor werknemers die met externe partners samenwerken. Klik hier om de app te downloaden in de App store, Google Play en via de eigen website.

Belangrijkste functies of kenmerken:

 • Berichten sturen naar je teamleden
 • In of uit groepen stappen
 • Gebruikersstatus instellen, zodat iemand weet of ze je wel of niet mogen storen
 • Bestanden onderling delen
 • Spraak – en videogesprekken starten met je collega’s
 • Je scherm delen met je teamleden

Slack mobiele app

 

Google Drive – gratis

Bestanden opslaan en delen via Windows, Max, iOS, Android en de web versie doe je via Google Drive. De app is een alternatief voor Microsoft Office en werkt beter dan Microsoft Drive. Heb je weleens dat een Microsoftprogramma zoals Word, Excel of PowerPoint crasht op je Mac laptop? Je bent niet de enige. Met Google Drive heb je dit niet. Je gebruikt de programma’s allemaal online. Dat is dan gelijk ook het enige nadeel, je moet wel altijd online werken om de bestanden te kunnen maken of aan te passen.

Samen met andere teamleden werk je gemakkelijk in hetzelfde bestand. Het werken in een gezamenlijk bestand is zonder vertraging en iedereen die toegang heeft tot het document kan zien dat je wijzigingen in het document aanbrengt. Je kunt ook opmerkingen in het bestand zetten. Voor velen is de gratis versie van Google Drive voldoende om alles te doen wat je wil. Je krijgt bij de gratis versie 15 GB opslag. Wil je meer? Dan kun je upgraden naar een betaalde variant. Klik hier om de app te downloaden in de App store, Google Play en de eigen website.

Belangrijkste functies of kenmerken:

 • Gratis documenten maken, zoals Word-bestanden, presentaties en spreadsheets
 • Documenten in de Cloud opslaan
 • Samenwerken aan een bestand, zonder vertragingen

Werk thuis app

 

Zoom – gratis en betaalde versie

Deze handige app installeer je op een Windows, Mac, iOS, Android of je gebruikt de web versie. Het is een app voor videocalls, zodat je makkelijk onderling met elkaar videobelt. Het is niet alleen voor werknemers handig, maar ook wanneer je wil videobellen met een potentiële klant of samenwerking. Zoom Meetings & Chat is ideaal voor zowel video- als spraakgesprekken. Houd je vaak seminars en wil je deze op afstand kunnen doen? De app biedt ook de mogelijkheid om Webinars op te zetten.

De gratis versie is prima voor de meeste kleine teams. Bij de betaalde versie betalen alleen de hosts een maandelijks bedrag, dus niet iedereen die meedoet aan de vergadering of het Webinar. De host nodigt de leden uit om deel te nemen aan de vergadering. Je kunt maximaal 100 deelnemers uitnodigen en bij vergaderingen die langer duren dan 40 minuten, moet je de app upgraden naar de betaalde variant. Klik hier om de app te downloaden in de App store, Google Play en de eigen website.

De belangrijkste functies of kenmerken:

 • Het houden van videovergaderingen met je team
 • Een-op-een videogesprekken
 • Spraakoproepen tussen teams of twee medewerkers
 • Het organiseren van Webinars
 • Berichten versturen
 • Het delen van bestanden tijdens of buiten gesprekken
 • Het houden van groepsvergaderingen

Zoom

 

Toggl – betaald

De betaalde app Toggle is geschikt voor Windows, Mac, iOS, Firefox en Chrome. Het is een app waarmee je tijd registreert. Hierdoor krijg je dus heel goed inzicht hoelang je met een taak bezig bent. De app is ontwikkeld om bedrijven te helpen om hun freelancers een duidelijke urenregistratie te laten maken. Hierdoor is het helder hoeveel uur ze aan een project werken en hoeveel ze betaald moeten krijgen.

Maar de app is voor freelancers zelf ook heel handig, omdat het je helpt om je uren beter te registeren en inzicht te krijgen hoeveel uur je aan een project besteedt. Dit zorgt ervoor dat je ook veel beter je offertes opstelt voor projecten in de toekomst. De app is ook verkrijgbaar voor teams in je bedrijf. Klik hier om de app te downloaden in de App store, Google Play en de eigen website.

De belangrijkste functies of kenmerken:

 • Bijhouden van urenregistratie
 • Inzicht krijgen of je genoeg geld rekent voor je projecten
 • Rapportages waarin je ziet hoe productief je bent
 • Je verbetert er je projectplanning mee

Toggl

 

Zapier – gratis en betaalde versie

De app Zapier is geschikt voor Windows, Mac, iOS, Android en web. De app is een prettige tool om tijd mee te besparen op taken die je vaak herhaalt. Zo kun je de app Zapier inschakelen om bepaalde taken voor je te automatiseren, zoals het uploaden van bestanden naar Google Drive. De app stuurt gegevens tussen bepaalde apps, denk aan Gmail en Google Drive, zodat de bijlagen van de e-mails meteen uploaden voor toegang op afstand.

Je kunt ook de Toggle app met Zapier combineren en de tijdregistraties automatisch toevoegen aan een spreadsheet, zodat je goede urenlijsten krijgt zonder het handmatig te hoeven doen. Het automatiseren van bepaalde taken helpt je ontzettend veel tijd te besparen en productiever te werken. Klik hier om de app te downloaden op de website.

De belangrijkste functies of kenmerken:

 • Koppelt je favoriete werkapps met elkaar, zodat ze informatie met elkaar delen
 • Automatiseert taken
 • Gebruik vooraf gemaakte automatiseringsworkflows voor al je werkapps
 • Automatiseer je eigen workflow

 

Google Calender – gratis en betaalde versie

Deze app, geschikt voor iOS, Android en de web app, is een fijne, gratis digitale agenda. Het biedt meer functies dan de Google Calender. Calender verbindt namelijk alle digitale agenda’s die je hebt met elkaar. De handigste functie van de app is misschien wel hoe je vergaderingen inplant. Zo kunnen je collega’s in je agenda kijken en makkelijk, zonder onderling contact, vergaderingen inplannen. Doordat al je agenda’s gesynchroniseerd zijn, weet je zeker dat er geen andere afspraak is op het moment van inplannen. Klik hier om de app te downloaden van Google Play en App store.

De belangrijkste functies of kenmerken:

 • Integraties van al je agenda’s, dus ook Google Calender en Outlook
 • Synchronisatie van alle afspraken in alle agenda’s
 • Plan teammeetings in zonder heen en weer te mailen
 • Ontvang analytische rapportages om je productiviteit te verhogen
 • Krijg automatisch een transcript van je vergaderingen

Google calander

 

Chrome Remote Desktop – gratis

De gratis app Chrome Remote Desktop is geschikt voor iOS, Chrome- extensie en Android. Met de app kun je jouw computer veilig benaderen vanaf een ander apparaat, zoals een tablet, telefoon of andere computer. Je hebt dus over de hele wereld veilig toegang tot je computer, zonder dat je bang hoeft te zijn voor de veiligheidsrisico’s die dit met zich meebrengt. De toegang krijg je door een URL in te toetsen in een webbrowser of door de app te downloaden voor iOs of Android. Of maak gebruik van de Chrome- extensie, waarmee je met een apparaat snel toegang krijgt tot je computer op afstand. Klik hier om de app te downloaden in de App store, Google Play en de eigen website.

De belangrijkste functies of kenmerken:

 • Overal toegang tot je computer vanaf een ander apparaat
 • Op afstand kun je teamleden toegang geven om makkelijker te kunnen samenwerken
 • Deel je scherm met andere teamleden
 • Geef op afstand collega’s toegang tot je computer
 • Verzoek teamleden om je toegang te geven tot hun computer.

Thuiswerken apps

 

Spark – gratis en betaalde versie

De app Spark voor Max, iOS en Android is een handige tool om productiever met je e-mails om te gaan. Het verzamelt namelijk al je e-mails en plaats ze in categorieën. Zo kun je eenvoudig prioriteit stellen aan belangrijke mails en minder belangrijke mails eruit filteren om later te lezen. Aangezien het sorteren en lezen van e-mails veel tijd in beslag neemt, is dit een fijne app. Je hoeft zelf niet meer door je e-mailbox te grasduinen, op zoek naar welke mails relevant en belangrijk zijn.

De app Spark heeft ook nog eens handige samenwerkingstools, zodat je met verschillende collega’s op afstand in dezelfde e-mail werkt. De gratis variant van Sparks voldoet voor individuele e-mails en voor kleine teams. Klik hier om de app te downloaden in de App store, Google Play en de eigen website.

De belangrijkste functies of kenmerken:

 • Een opgeruimde mailbox
 • Met de functie ‘slim zoeken’ vind je de e-mail die je nu wil lezen
 • Snooze mails die niet direct je aandacht nodig hebben
 • Krijg slimme meldingen voor e-mails die belangrijk zijn
 • Wijs e-mails toe aan teamleden, zodat die de taken oppakken
 • In de e-mailbox van je team kun je privé commentaar geven, concepten delen, sjabloonantwoorden gebruiken en chatten
 • Plan e-mails in
 • Ontvang herinneringen om belangrijke e-mails te lezen

Spark

 

Daywise – betaald

Daywise is een app voor Android. De app helpt je los te komen van je werk na werktijd. Met Daywise schakel je namelijk de werk gerelateerde apps uit na werktijd. Meldingen schakel je uit tot je weer gaat werken. Combineer je deze app met Serene, dan heb je geen last meer van meldingen die je minder productief maken of je in je privétijd storen. Dankzij de app heb je de controle over het ontvangen van meldingen. Klik hier om de app te downloaden in Google Play.

De belangrijkste functies of kenmerken:

 • Plan in wanneer je wel en niet meldingen van bepaalde apps wil ontvangen
 • Voeg apps samen tot batch, zodat je ze in een keer kunt instellen in plaats van individueel
 • In de meldingen inbox komen de meldingen samen op een plek
 • Selecteer contacten die altijd met je contact mogen opnemen, ondanks bepaalde blokkades
 • Rapportages van tijd die je doorbrengt op je telefoon en welke apps het meeste tijd in beslag nemen

Meeting thuis werken

 

Clockify – gratis en betaalde versie

De app Clockify is beschikbaar voor web, Windows, Mac, Linux, Android en iOS. De app is ideaal om werktijd in bij te houden. Dit kun je doen door middel van het in- en uitklokken met een prikklok. Maar je kunt de tijd ook bijhouden door een automatische tijdregistratie of een online timesheet waar je je werkuren in bijhoudt. Het dashboard van de app laat ook zien waar je teamleden op dat moment aan werken. Voor freelancers is de app handig om factureerbare uren te berekenen en uurtarieven in te stellen.

Met de app draai je handige dag-, week- of maandrapporten uit over de gewerkte uren. Hierin zie je precies wie hoeveel uur aan welk project heeft gewerkt. De app is ook handig voor timemanagement. Zo kun je als team bewijzen hoeveel werk je hebt verzet en de app je helpt met het behalen van deadlines. Klik hier om de app te downloaden in de App store, Google Play en de eigen website.

De belangrijkste functies of kenmerken:

 • Veilig het bijhouden van uren
 • Workspaces waar je gescheiden de administratie van projecten of teamleden bijhoudt
 • Rapportages met gewerkte uren
 • Dashboard met realtime inzicht waar een collega aan werkt

Clockify

 

World Time Buddy – gratis

Deze handige app is beschikbaar voor iOS, Android en het web. De app is ideaal wanneer je werkt met collega’s, klanten of andere partners die in een andere tijdzone zitten. De app laat je namelijk in een oogopslag zien hoe laat het is in een andere tijdzone. Hierdoor plan je dus weer slimmer vergaderingen in, zodat iedereen aanwezig kan zijn. Je weet met de app altijd welke tijd het is in de wereld.

De app is dus ook ideaal wanneer je als digital nomad overal ter wereld woont en werkt. Je kunt de app ook privé gebruiken, om te kijken of je telefoontje uitkomt bij vrienden of familie. Hierdoor bel je nooit meer iemand uit bed of hoef je niet meer ingewikkeld te rekenen om te bepalen hoe laat het ergens anders is. Klik hier om de app te downloaden in de App store, Google Play en de eigen website.

De belangrijkste functies of kenmerken:

 • Automatische veranderingen van zomer- en wintertijd
 • Inzicht in hoe laat het is in een andere tijdzone

Time buddy

 

ProtonVPN – gratis en betaalde versie

De app ProtonVPN is te gebruiken voor Windows, Linux, macOS, Android, Chromebook, Android TV, iPad en iOS. De app helpt je om veilig te surfen op het internet, zonder dat je privacy in gevaar komt. De app is aan te raden wanneer je vanuit huis werkt. Maar ook wanneer je websites bezoekt die niet versleuteld zijn. Of openbare Wi-Fi gebruikt. Je browsergeschiedenis blijft namelijk privé met deze app. Het logt niet je gebruikersactiviteiten geschiedenis en deelt je gegevens ook niet met anderen. Klik hier om de app te downloaden in de App store, Google Play en de eigen website.

De belangrijkste functies of kenmerken:

 • Het omzeilt locatieblokkades van bepaalde websites (handig voor in het buitenland)
 • Niet versleutelde websites bekijk je veilig
 • Veilig gebruik van openbare Wi-Fi
 • Beveiligd toegang krijgen tot een extern apparaat

ProtonVPN

 

Lastpass – gratis en betaalde versie

De app Lastpass gebruik je op Windows, Mac, Android, iOS, Linux, Microsoft Edge, Firefox, Opera en Chrome. De app is ideaal wanneer je het lastig vindt om veel verschillende wachtwoorden en gebruikersnamen voor websites en apps te onthouden. De app onthoudt dit namelijk voor je.

Je kunt de autofill functie inschakelen, waardoor de app automatisch de gebruikersnaam en het wachtwoord voor je invult. Bij elke nieuwe registratie onthoudt de app namelijk automatisch deze gegevens. Hierdoor kun je dus voor elke app en website een andere wachtwoord gebruiken, wat veiliger is dan altijd dezelfde wachtwoorden gebruiken. Klik hier om de app te downloaden in de App store, Google Play en de eigen website.

De belangrijkste functies of kenmerken:

 • Onthoudt direct bij een nieuwe aanmelding je wachtwoord en gebruikersnaam
 • Vult automatisch het wachtwoord en de gebruikersnaam in
 • Monitort of je persoonlijke gegevens online zijn blootgesteld

Lastpass

 

 

Evernote – gratis en betaalde versie

Evernote is een app die geschikt is voor Windows, Mac, web, Android, iPad en iPhone. De app helpt je om al je geweldige ideeën op een plek te bewaren. Daarnaast slaat de app je notities in de Cloud op en kun je daardoor op verschillende apparaten je notities raadplegen. Dus als je notities van een vergadering hebt gemaakt op kantoor, kun je deze ook op je thuiswerkdag bekijken. Het maakt niet uit of je de notities op de computer hebt gemaakt en ze op je telefoon wil nalezen, dit kan gewoon. De app is makkelijk in gebruik en laat je in een duidelijk overzicht je notities, taken en agenda zien. Klik hier om de app te downloaden in de App store, Google Play en de eigen website.

De belangrijkste functies of kenmerken:

 • Het bijhouden van notities
 • Notities op verschillende apparaten bekijken
 • Knipfunctie om onderdelen van artikelen, websites of schermafbeeldingen op te slaan in de app
 • Sjablonen voor het maken van notities

Door deze apps te gebruiken terwijl je thuis werkt, ben je super productief, communiceer je makkelijk met je collega’s en houd je nauwkeurig je uren bij waarin je hebt gewerkt. De apps helpen je om in kortere tijd werk te verzetten, zonder je te laten afleiden door meldingen en bepaalde apps. De beste apps om vanuit huis te werken helpen je structuur aan te brengen in je dag, je e-mail en je effectieve werkuren. Maar ook om je te laten ontspannen na werktijd, zonder afleidingen van je werkapps en mails.

Evernote

 

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten