Slimme radiatorknoppen, wat zijn dat en hoe kies je de juiste?

slimme radiatorknoppen tablet

Radiatoren: verreweg de meeste mensen hebben ze wel in huis. Radiatoren maken deel uit van de centrale verwarming en zorgen ervoor dat het lekker warm in huis wordt. Tegenwoordig kun je slimme radiatorknoppen kopen. Maar wat zijn dat eigenlijk? Slimme radiatorknoppen zorgen ervoor dat je radiatoren afzonderlijk van elkaar kunt bedienen. Hierdoor kun je slim omgaan met energie en wordt het verbruik van de verwarming aanzienlijk lager. Klinkt dit goed en wil je hier meer over weten? Lees dan dit artikel. We vertellen je waarom je moet kiezen voor slimme radiatorknoppen en waar je in het bijzonder op moet letten als je slimme radiatorknoppen wilt kopen. Ook vind je een aantal slimme radiatorknoppen die wij voor je op een rijtje hebben gezet!

 

Waarom kiezen voor slimme radiatorknoppen?

Tegenwoordig wordt energieverbruik steeds belangrijker. Het milieu wordt afgebroken door de manier waarop wij met energie omgaan. Om dit af te remmen zijn er steeds meer slimme oplossingen op de markt die hierbij kunnen helpen. Een van die oplossingen is de slimme radiatorknop. Door een slimme radiatorknop te gebruiken kun je radiatoren individueel bedienen en kun je alleen de ruimtes verwarmen die nodig zijn om verwarmt te worden. Hier waren al opties voor, maar door de slimme radiatorknop kun je de exacte temparatuur instellen. Dit maakt zo’n knop ideaal om energie te besparen. Stel dat je thuiswerkt, een eigen kantoor hebt en er is verder niemand thuis; dan is het onzin om andere ruimtes dan het kantoor te verwarmen. Hierdoor kun je verspilling tegengaan. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

 

Er zijn verschillende soorten slimme radiatorknoppen. Sommige merken zijn al wat verder met het ontwikkelen van deze knoppen en bieden dan ook extra opties aan. De kern van dit product is om ruimtes onafhankelijk van elkaar op een efficiënte manier te kunnen verwarmen. De extra opties kunnen dit doel gemakkelijker maken.

 

Slimme radiatorknoppen zijn te koop voor verschillende prijzen. De prijzen variëren van €10 tot enkele honderden euro’s. Welke knop je koopt hangt helemaal af van je doel en de extra opties die jij wilt hebben. Je kunt voor enkele tientjes al een prima slimme radiatorknop kopen die ervoor kan zorgen dat jouw energierekening flink lager wordt.

 

Waar moet je op letten als je slimme radiatorknoppen wilt kopen?

Wil je slimme radiatorknoppen kopen? Dan is het echt aan te raden om met een aantal punten rekening te houden. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat de knoppen die jij koopt naar wens zijn en passen bij jouw doel. We hebben twee stappen uiteengezet om je hierbij te helpen.

 

Stap 1: Waarom kies ik voor een slimme radiatorknop?

Deze stap is dan ook om het doel van het overschakelen naar slimme radiatorknoppen vast te stellen. Waarom wil je de knoppen? Wil je extra opties? Is het wel nodig om slimme radiatorknoppen aan te schaffen voor jouw huis? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen om erachter te komen of het slim is om slimme radiatorknoppen te komen en welke slimme radiatorknoppen je nodig zou kunnen hebben.

 

Stap 2: Stel het budget vast

Deze stap is bedoeld om het budget vast te stellen. Als je eenmaal weet wat voor slimme radiatorknop je nodig gaat hebben is het tijd om te kijken naar de opties. Wi je extra opties en hoeveel ben je bereid om hiervoor te betalen. Door deze twee stappen kun je al een goed beeld krijgen van wat voor radiatorknop het beste gaat passen bij jouw woning.

Bij het aanschaffen van dit product is het dus verstandig om een product te kopen dat bij jou past. Daarnaast moet je rekening houden met de kwaliteit van het product en het bepaalde merk van het product. Sommige merken zijn beter op het gebied van energiezuinigheid. Vind je dat belangrijk? Kies dan voor dat product. Later in dit artikel zul je kennis maken met een aantal slimme radiatorknoppen die zeer energiezuinig zijn. Hierdoor kun jij makkelijker een keuze maken.

 

Hoe koop je de juiste slimme radiatorknoppen?

De juiste slimme radiatorknoppen koop je door rekening te houden met de bovenstaande punten en door verschillende knoppen te vergelijken. Ongeacht welke radiatorknoppen je koopt, de volgende voordelen zullen altijd van toepassing zijn:

 • Meer controle over het verbruik
 • Temperatuur van afstand bedienen
 • Verwarming van aparte ruimtes

 

Dit zijn de voordelen van slimme radiatorknoppen en dit zijn ook de voordelen van elke radiatorknop die je hieronder zult vinden. Naast deze voordelen hebben sommige van deze radiatorknoppen nog andere voordelen, welke je zult ontdekken door het lezen van de specifieke producten.

slimme radiatorknoppen bestuurd met mobiel

1. De Tado Slimme Radiatorknop: de koning op het gebied van mogelijkheden

Tado is een van de bekendste merken op het gebied van het ontwikkelen van slimme radiatorknoppen. De bekendste is de Tado Slimme Radiatorknop. Deze radiatorknop is via Google Assistant te bedienen. Dit betekent dat als je wakker word, je de verwarming in een bepaalde ruimte al kunt activeren. Zo is de ruimte al warm als je daar komt te zitten.

De voordelenDe nadelen
Automatische locatieafhankelijke besturing Speciale software
Energiebesparing
Overzicht van kosten en verbruik
Weer integratie
Eenvoudig te installeren

Gebruikers van deze slimme radiatorknop zijn zeer enthousiast. Er zijn enorm veel dingen geautomatiseerd. Daarnaast kun je zelf heel veel aanpassen. Het enige nadeel is de speciale software. Kies je voor dit merk? Dan moet je alle radiatorknoppen kopen via dit merk, anders kun je ze niet optimaal bedienen. Dit is iets waar je rekening mee moet houden voordat je overweegt dit product aan te schaffen.

 

2. De Zigbee Slimme Radiatorknop: sterk en minder duur

De Zigbee slimme radiatorknop is een zeer goede radiotorknop. Deze slimme radiatorknop is wat goedkoper dan de vorige slimme radiatorknoppen maar biedt evenveel functies. Als je interesse hebt in slimme radiatorknoppen maar niet te veel wilt betalen dan zijn de radiatorknoppen van Zigbee een uitstekende optie!

De voordelenDe nadelen
Ondersteund door Google Assistant en anderenWerkt niet met apparaten van Tado
Strak designPrijzig
Goede WiFi verbinding
Geschikt voor bijna elke radiator

De slimme radiatorknoppen van Zigbee zijn dus een goedkoper alternatief voor de slimme radiatorknoppen van Tado. Het enige nadeel is dat je er wel voor moet zorgen dat je alle knoppen van dit merk koopt. Daarnaast is dit merk behoorlijk prijzig. Zigbee heeft een eigen app waardoor connecties met andere radiatorknoppen niet zullen werken.

Deze radiatorknop is nu niet leverbaar.

 

3. De Netatmo Additionele Intelligente Radiatorkraan

De slimme radiatorknoppen van Netatmo zijn erg bekend en zijn zeer duurzaam. Gemiddeld bespaar je door te kiezen voor deze radiatorknoppen zo’n 37% aan energie bij het verwarmen van jouw woning. Dit is een behoorlijke besparing en is goed voor het milieu en jouw portemonee. De Netatmo Additionele Intelligente Radiatorkraan is uitgerust met een speciale nachtstand die ervoor zorgt dat je zelfs ’s nachts energie zult besparen.

De voordelenDe nadelen
Smartphone besturing op afstand mogelijkGebonden aan het Netatmo startpakket
GeheugenfunctiePrijzig
Groot temperatuur bereik
Zeer nauwkeurig

Dit merk is staat voor duurzaamheid en kwaliteit. Dit heeft echter wel een prijskaartje. Deze slimme radiatorknoppen zijn duurder dan de radiatorknoppen van de bovenstaande merken. Heb je veel te besteden en wil je het beste van het beste? Dan zijn de slimme radiatorknoppen van Netatmo iets voor jou.

 

Conclusie

Slimme radiatorknoppen zijn knoppen die ervoor zorgen dat je radiatoren apart van elkaar kunt bedienen. Dit kan vaak via de telefoon. Je kunt slimme software gebruiken om tot 40% te besparen op het verbruik in huis. Een deel van de software is volledig geautomatiseerd en zorgt voor optimale gebruiksvriendelijkheid. Slimme radiatorknoppen zijn eenvoudig te installeren en zorgen ervoor dat de juiste ruimtes op de juiste manier optimaal verwarmd worden. Afhankelijk van jouw budget besluit je welke radiatorknoppen het beste bij jou passen. De bovengenoemde radiatorknoppen zijn allemaal goed getest en hebben goede reviews. Heb je nog vragen over slimme radiatorknoppen of heb je opmerkingen over een bepaald merk? Aarzel dan niet en laat hier beneden even een reactie achter. Wij horen namelijk graag van onze lezers!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Score: 22 Gemiddelde: 4.7]
Stuur dit artikel door:

4 reacties

  1. Hoi Anton,

   In principe niet, want een radiatorknop regelt enkel de toevoer naar de verwarming. Het warme water is al aanwezig. Op het moment dat de radiatorknop wordt gebruikt moet de cv-ketel het warme water weer aanvullen en zijn werk doen. Het doel van de slimme radiatorknop is om dat proces veel makkelijker en efficiënter te regelen. Zodat je minder gas/elektriciteit verbruikt.

 1. Bij dit artikel is het onduidelijk.
  “Zigbee zijn dus een goedkoper alternatief”
  en dan verder op “dit merk behoorlijk prijzig”

  De slimme radiatorknoppen van Zigbee zijn dus een goedkoper alternatief voor de slimme radiatorknoppen van Tado. Het enige nadeel is dat je er wel voor moet zorgen dat je alle knoppen van dit merk koopt. Daarnaast is dit merk behoorlijk prijzig. Zigbee heeft een eigen app waardoor connecties met andere radiatorknoppen niet zullen werken.

  Dus onjuiste beschrijving toch?

  1. Hi Rob,

   Ik lees het anders. Het is een prijzig merk, maar het is wel een goedkoper alternatief op de andere merken die zijn besproken. Maar ik snap de verwarring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten