Soundbar problemen? Zo los je die eenvoudig op!

Sounbar problemen: zo los je die eenvoudig op.

Het zal je maar gebeuren dat je nieuwe soundbar geen geluid weergeeft terwijl je de instructies van de verkoper goed hebt opgevolgd. Je kan dan zelf de bijgeleverde handleiding uitpluizen om erachter te komen wat je verkeerd doet, je vragen met betrekking tot het probleem intikken op Google of bij verschillende fora aankloppen en het aan andere gebruikers vragen. Met dit artikel willen wij je inzicht in het gebruiken van je soundbar vergroten en daarmee een bijdrage leveren aan het vinden van een oplossing voor de zes meest voorkomende problemen bij het gebruiken van een soundbar.

 

Wat is een soundbar?

Eigenlijk hoeven wij je niet te vertellen wat een soundbar is, omdat je als lezer van dit artikel er waarschijnlijk al één in je bezit hebt. Om beter te begrijpen hoe eventuele problemen met je apparaat kunnen ontstaan, is het wel raadzaam dat je meer afweet van de verschillende onderdelen en de werking van de luidspreker. Je zal dan ook zelf kunnen constateren of je bij het koppelen van je soundbar bijvoorbeeld een verkeerde kabel hebt gebruikt.

De eenvoudige vertaling van het Engelse woord soundbar is geluidsbalk en dat maakt direct duidelijk over welk apparaat we spreken. We hebben het namelijk over een luidspreker die je gelet op de vormgeving laat denken aan een rechthoekig stuk hout oftewel een balk. Je schaft het aan wanneer je niet tevreden bent met het geluid dat afkomstig is van je televisie, computer of een ander apparaat met een populair plat scherm. Het is namelijk zo dat deze schermen door hun strakke, dunne bouw niet genoeg ruimte aan de binnenkant hebben om grote geluidsprekers te herbergen. De oudere televisies en computermonitoren uit je jeugd hadden deze ruimte namelijk wel. Indien je aan dat oude geluid gewend bent, kan je het geluid dat je van je nieuwe aanwinst met een plat scherm krijgt al gauw matig en onvoldoende vinden. Met zo een soundbar, dat uit tenminste twee luidsprekers en een versterker bestaat, kan je het door je apparaten voortgebrachte geluid dus voor je zelf veraangenamen.

Een soundbar heeft geen standaard afmetingen, waardoor er altijd één te vinden is die een goed geheel met je televisietoestel, vormt. Aangezien je het of onder je televisie plaatst of er boven ophangt, kan je de afmeting van je toestel als indicatie gebruiken voor de lengte van je soundbar voor een visueel correct beeld. Ook het feit of een eventuele subwoofer ingebouwd is of niet, draagt bij aan de afmetingen van je soundbar. Deze subwoofer helpt je om lage basstonen afkomstig van je televisie, te weergeven. Ook helpt het bij het verdelen van het geluid in de ruimte waar je je soundbar in gebruikt.

 

Aansluitmogelijkheden van een soundbar

Wanneer je een geluidsbalk aanschaft, zal je het op de een of andere manier aan je televisie of ander apparaat moeten koppelen zodat je de geluidsweergave van je toestel ( of ander apparaat) kan verbeteren. De meest bekende manier waarop je je geluidsbalk aansluit op je apparaten, is middels kabels. Aangezien de techniek niet stil blijft staan heb je thans ook soundbars ( van de duurdere modellen ) die je met behulp van een Wi-Fi verbinding, app of via Bluetooth activeert.

De drie laatste mogelijkheden spreken voor zichzelf, maar over de twee soorten kabels die de verbinding tussen je soundbar en apparaat tot stand moet brengen, kan je beslist wat duidelijkheid gebruiken. Daar zoomen we dan ook dieper op in. Je soundbar heeft twee koppelingsmogelijkheden, die elk een eigen kabel behoeven. Zo heb je :

 • De HDMI in en uitgang, waarvoor je een HDMI-kabel nodig hebt: een HDMI kabel oftewel een kabel voor je High Definition multimedia interface ten behoeve van het overbrengen van ongecomprimeerde digitale data in de vorm van beeld en geluid naar je LED- of OLED (televisie)scherm. Zelfs High Definition Dolby Audio materiaal van bijvoorbeeld je Blu-ray Disc-speler kan met de hulp van een HDMI aansluiting worden overgedragen.
 • De optische aansluiting waarvoor je een optische kabel nodig hebt: deze kabel helpt slechts bij het versturen van geluid, maar is echter niet in staat om audio van een hogere – HD- kwaliteit over te brengen. Ook zal je met deze aansluiting om een theaterachtige sfeer in je woning te kunnen creëren, ook een kabel voor de overdracht van videosignalen, moeten aanschaffen.
Begroeting op smarttv soundbar

Waarom een Soundbar aanschaffen? De voor- en nadelen op een rij

Indien je nog geen soundbar hebt, kan je je natuurlijk afvragen waarom je het product überhaupt in huis zou halen. En je hebt daarin gelijk, want meestal voldoet het door je televisie voortgebrachte geluid prima aan je wensen. Maar het kan altijd beter dus zetten wij de voor- en nadelen van een soundbar in deze alinea voor je op een rij.

Voordelen

 • Beter geluid: Als je verwende oren hebt, kan het geluid van je nieuwe televisie ( of ander apparaat) erg tegenvallen. Een soundbar stelt je in staat om daar verandering in te brengen;
 • Decoratief: aangezien de vormgeving van een geluidsbalk aansluit op dat van je televisietoestel, kan het je helpen om een moderne strakke twist te geven aan het interieur van je woonkamer. Je gebruikt minder ruimte én je hoeft niet naar verschillende plekken te zoeken om je luidsprekers neer te zetten. Ze zitten immers in de balk en sturen het geluid in diverse richtingen uit;
 • Goedkoper dan een homecinemasysteem: door gebruik te maken van de HDMI mogelijkheid van je luidsprekerbalk in combinatie met een subwoofer en eventuele extra draadloze geluidsboxen, kan je zelf een theater effect in je woning bewerkstelligen. Vooral de duurdere soundbars maken het nabootsen van een home theatersystem, gemakkelijker. Dit vanwege het feit dat de signalen ook via Wi-Fi of Bluetooth naar andere apparaten verzonden kunnen worden.

 

Nadelen

 • Niet altijd top geluid: niet elke soundbar wordt voorzien van een externe of interne subwoofer, waardoor je lage (bass) tonen dus niet of niet goed horen zal;
 • Extra draadloze geluidsboxen nodig als je een surround geluidseffect wilt: het geluid komt namelijk slechts van uit je soundbar naar je toe en is dus ook niet bijvoorbeeld van achter je bankstel afkomstig. Zaten de boxen en versterker niet in een balk dan kon je ze dus zelf plaatsen op de plek waar je dat wenste;
 • Sommige modellen hebben maar één HDMI aansluiting, waardoor je slechts je televisietoestel aan je soundbar kan koppelen.

Wij hebben onze audio-expert ook een overzicht laten maken van de beste soundbars.

 

Waar kan je op letten wanneer je een Soundbar koopt?

Er zijn verschillende aspecten waar je op moet letten als je een soundbar gaat aanschaffen. Op de eerste plaats is dat de prijs-kwaliteit verhouding. Koop je een goedkoop model dan verbeter je wellicht wel de kwaliteit van het geluid van je televisie, maar als je daartoe ook nog een subwoofer en extra geluidsboxen moet aanschaffen, ben je misschien beter af met een duurder model en of merk.

Op de tweede plaats de reden waarom je een soundbar aanschaffen wilt. Indien je dat doet voor helder geluid uit je televisietoestel, dan heb je gelet op het voorgaande punt aan een eenvoudige luidsprekerbalk genoeg. Moet het geluid ook in andere ruimten dan alleen je woonkamer te horen zijn, dan heb je stellig een geavanceerder model nodig. Ook de afstand tussen je soundbar en het apparaat waar je het aan wenst te koppelen is relevant. Die is stellig korter wanneer je je balk onder of voor je televisie neerlegt dan de afstand bij een bevestiging aan de muur.

Deze afstand is belangrijk om te weten hoe lang de kabel zal moeten zijn om beide apparaten aan elkaar te kunnen koppelen. Je hebt ook rekening te houden met de soorten aansluitingen van de soundbar en het apparaat waar je het product aan wilt koppelen.  Ten slotte is het ook goed om te letten op de vormgeving van zowel je soundbar als je televisie, omdat je natuurlijk wilt dat ze een geheel vormen.

Soundbar muziek luisteren Spotify

Zes meest voorkomende problemen en hun oplossing

Eerder in dit artikel hebben wij je algemene informatie gegeven over je soundbar en de aansluitingsmogelijkheden die het je biedt ter verbetering van het geluid van je televisietoestel. In dit gedeelte zullen wij zes van de meest voorkomende problemen die je kan ondervinden bij het gebruiken van je soundbar en hoe je die kan oplossen behandelen.

 1. Je televisietoestel heeft een HDMI aansluiting maar je televisietoestel niet ( of omgekeerd): dat is dan balen, omdat je dus terug zal moeten gaan naar de shop om een HDMI-converter aan te schaffen. Met deze converter koppel je de optische kabels van je soundbar aan je HDMI-kabel, waardoor de overdracht probleemloos kan plaatsvinden. Je kan natuurlijk ook vragen of je de luidsprekerbalk voor een ander model met een HDMI-aansluiting kan inleveren.
 2. Je hebt zowel een televisie als een soundbar met een optische aansluiting die je aan elkaar gekoppeld hebt. Kijk of je het op de juiste manier gedaan hebt, komt er geen geluid uit je soundbar zodra je je televisie aandoet. Indien dit je overkomt kan je eerst checken of de situatie verandert wanneer je de optische kabels opnieuw in stopt. Is je probleem nog niet opgelost, dan is het tijd om na te gaan of de luidsprekers van je televisie goed werken. Daartoe schakel je het geluid van je televisie uit door op de mute knop te klikken. Indien er toch geluid komt uit je televisietoestel, zal je de instellingen van je televisietoestel moeten aanpassen. Raadpleeg daartoe de handleiding van je televisie om na te gaan of de juiste audio uitgang is geselecteerd. Verhoogd hierna de volumeknop van je soundbar en geniet van je verbeterd geluid.
 3. Ook je subwoofer kan je de haren uit je hoofd doen trekken, door niet te doen waarvoor je het hebt aangeschaft. Je merkt bijvoorbeeld dat je de lage bass tonen toch niet hoort. Het kan liggen aan de muziek die je aan het beluisteren bent in welk geval er dan niets aan de hand is. Betreft het wel een stuk met lage tonen die je gewoon zou moeten horen, dan kan de mogelijke oorzaak een verkeerde koppeling met je soundbar zijn. Dit probleem los je op door of opnieuw je subwoofer aan je luidsprekerbalk te koppelen of door je instellingen te controleren op hun juistheid. Misschien heb je de nachtstand van je subwoofer geactiveerd of de volume ervan te laag gezet. Corrigeer dit dan. Ook het nalopen van de HDMI koppeling van je soundbar en televisie als bij het vorig punt, kan dit probleem helpen oplossen.Subwoofer koppelen aan soundbar
 4. Lukt het je maar niet om je soundbar met de afstandsbediening van je televisie te bedienen? Dan kan je beide apparaten via Bluetooth aan elkaar koppelen. Lukt dat niet dan kan je dit euvel verhelpen door indien je een door Samsung ondersteunde televisie hebt, voor de sound connect optie te kiezen. Een andere mogelijkheid die je hebt is het koppelen van je twee apparaten via HDMI, indien je soundbar over een HDMI- CEC uitgang beschikt. In een aantal gevallen kan je de afstandsbediening van een soundbar of televisie programmeren door de code van het merk in te voeren. Hoe je dit doet en welke code je moet invoeren staat altijd in de handleiding van het product indien deze functie aanwezig is.
 5. Heb je op beide apparaten een HDMI aansluiting maar lukt het je niet om met behulp van de juiste soort HDMI kabel je geluidsweergave te verbeteren, dan vind je wellicht ook in dit geval de oplossing door je instellingen na te lopen. Je hebt namelijk verschillende HDMI-kabels die elk in hun soort een bepaalde kwaliteit digitale dataoverdracht ondersteunen. Je hebt:
  Standaard HDMI kabels met ethernet.
  High speed HDMI kabels met of zonder ethernet.
  Premium en ultra HDMI kabels met of zonder ethernet.
  Aan een standaard HDMI kabel heb je meestal genoeg. Wil je bijvoorbeeld je Xbox ook koppelen aan je soundbar? Dan is een high speed HDMI-kabel zonder Ethernet voldoende. Door bij de instellingen van je beide apparaten de HDMI -ARC optie te activeren, kan je gebruik maken van je soundbar.HDMI kabels
 6. Je kan tenslotte ook problemen met je soundbar televisie of ander apparaat ondervinden indien je je HDMI kabel in je HDMI 1 poort hebt gestopt, maar bij je instellingen je HDMI 2 poort hebt aangevinkt. Dit probleem los je door het kiezen van de juiste poort, dus simpel op.

Kom je er niet uit?

Ofschoon ik in dit artikel getracht heb je zoveel mogelijk van informatie te voorzien die ertoe kan bijdragen dat je zonder stress van je soundbar geniet, is het mogelijk dat ik een probleem over het hoofd heb gezien. Mocht dat zo zijn, dan kan je dus gerust contact met ons opnemen voor het zoeken naar een oplossing. Ik wens je in ieder geval veel plezier toe met het toegevoegde geluid vanuit je soundbar.

Stuur dit artikel door:

135 reacties

 1. Ik heb een nieuwe tv en soundbar gekocht. Als ik op Netflix kijk begint de soundbar (soms) spontaan zelf het geluid te verhogen naar het maximum of doet het niet voor een enkele seconden.
  tv: Thomson
  soundbar: LG
  aangesloten met optische audiokabel
  Met dank voor een oplossing.

 2. Ik zou beginnen met het testen van een andere optische kabel, om te zien of dit het probleem verhelpt. Daarnaast kun je bij sommige soundbars bij de instellingen een ‘mode’ selecteren voor de audio. Het kan zijn dat hij tussen de verschillende audio modes switched, als deze op automatisch staat. Het kan ook zijn dat er een fout met de knoppen is, waardoor deze blijven hangen. Het lijkt mij verstandig contact op te nemen met LG als bovenstaande punten het probleem niet oplost.

 3. Wij hebben TV LG 49 UM 7050 en luisteren via hoofdset Sennheiser RS 5000, geluid van TV is qualitatief matig ook via de hoofdset , is dat te verbeteren met een soundbar en kunnen we dan het verbeterde geluid vi de hoofdset beluisteren (zodat de buren geen last van ons hebben)!

 4. Hoi hulpdiensten
  Ik heb een probleem met installeren van soundbar met tv heb alles van LG is er iemand die in de buurt van Venray woont om het in orde te maken voor

 5. Ik heb een Samsung UE40H6700 gekoppeld met de Bose Soundbar 500 en Bose Bass Module 500. Als ik muziek afspeel via TuneIN of Spotify is het gelijk uitstekend. Als ik echter de TV aanzet is het geluid lang niet zog goed. Veel minder Bass en scheller. Dat geldt ook voor een radiozender die je via de TV beluistert.
  Het aansluiten lukte alleen met de optische kabel omdat de HDMI kabel niet werkte.
  Ik heb bij de TV ook gekozen voor verschillende geluidsinstellingen (Muziek, Film, Standaard) maar merk geen verschil. Ook niet al je het TV geluid uitschakelt.
  Heeft iemand een idee Hoe ik het geluid dat uit de TV naar de Soundbar wordt gestuurd net zo goed kan laten klinken als via Bluetooth of Spotify etc.

 6. IK heb een Harman Kardon Citation MultiBeam 700 gekocht samen met een Samsung QE55Q75T 4k model 2020 TV De soundbar via googelhome en Wifi aangesloten via een HDMI in de poort ARC van de TV . Nu is het probleem, dat ik het volume van de soudbar helemaal open moet om via de afstand bediening van de Humax het geluid te horen. Doe ik bijvoorbeeld de volume van de soundbar op 30 procent dat moet ik het geluid van de afstand bediening van de Humax vol aan zetten om iets te horen .
  Als ik een DVD afspeel heb ik daar geen last van dan komt het geluid goed binnen .

 7. Wij hebben een samsung tv en soundbar.

  Helaas krijgen wij het niet voor elkaar om het geluid van de soundbar met de afstandsbediening harder te zetten zonder dat de tv zelf ook harder gaat. Kunnen we dat splitsen?

 8. Hallo,

  Ik heb een UE55TU8070 samsung, hierop heb ik een yamaha yas-109 en kijk tv via digitenne (zte zxv7200 DVB ontvanger). Helaas werkt dit niet goed samen. Wanneer enkel de TV ontvanger is aan gesloten werkt t goed, wanneer enkel de soundbar is aangesloten het zelfde.

  Wanneer ik de ontvanger aansluit na dat de soundbar is aangesloten werkt t goed, tot dat de tv uitgezet moet worden. daarna werkt het niet meer. Het probleem is dat er geen geluid meer is via de soundbar, terwijl toch op de mode op tv staat). Het heeft dan ook niets met de modes te maken (alles is uitgeprobeerd).

  Als ik het in omgekeerde volgorde aansluit werkt het helemaal niet.

  Ondertussen is het HDMI board van de tv vervangen door samsung en is ook de soundbar is omgewisseld. Ook verschillende HDMI kabels zijn gebruikt (2.0 HDMI kabels met ethernet) maar het probleem blijft. Ik heb gekeken naar een andere ontvanger van de KPN maar deze heeft geen ander model ontvanger. De ontvanger van KPN wordt ook niet automatisch door de TV herkend.

  Heeft iemand hier eneige gedachten over hoe dit probleem opgelost kan worden?

  ps: aansluiten via SPDIG kan, maar geluid is duidelijk minder van kwaliteit en het gebruiken van meerdere afstandbedieningen ook niet fijn en ook niet waarvoor ik betaald heb.

  zowel tv als soundbar kunnen nog retour maar moet weten waar t probleem ligt en hoe op te lossen voor ik nodeloos dingen ga terug sturen.

  Vriendelijke groet

 9. Ik heb een probleem met het synchroon lopen van het geluid. Heb een philips soundbar HTL2163B en een samsung TV een wat ouder type. Heb de soundbar aangesloten voia optische kabel omdat het return HDMI van de tv niet werkt. Nu heb ik sinds kort dat het geluid niet synchroon loopt met de TV beelden dit is alleen maar bij de TV uitzendingen niet bij netflix. Heb wel een synchroon -/+ op de afstand bediening die werkt, maar hij houdt die stand niet vast het geluid blijft verlopen totdat het na ongeveer 2 min het geluid stopt en na 10 weer synchroon loopt voor ongeveer 3 min en dan herhaald het zich continue is zeer irritant moet telkens de synchroon knop in drukken. Waar kan dat aan liggen?

 10. Wij hebben een Philips Tv, 55OLED803, daarop aangesloten, soundbar van JBL 5.1, sinds lange tijd het probleem dat het geluid wegvalt terug naar de TV, druk ik op de geluidsknop van de afstandbediening via de Ziggo box schakelt hij weer in en krijg ik weer geluid via de soundbar.
  Is hier een oplossing voor???

  1. Hi Frans,

   Als ik het zo lees denk ik aan een instellingsprobleem dat eenvoudig te verhelpen is. Je kan in de TV namelijk de audiobron selecteren en ik denk dat je de soundbar als het primaire apparaat moet selecteren om het geluid weer te geven. Op de website van Philips staat meer informatie over hoe je dit kunt configureren;
   https://www.philips.nl/c-f/XC000013426/hoe-een-geluidssysteem-te-verbinden-met-de-tv

   Succes!

   Met vriendelijke groet,
   Paul Hauer

   1. Deze week nieuwe TV gekocht. Ik heb een Philips 55OLED805/12 met daarop aangesloten een JBL5.1 systeem en krijg daar helemaal geen geluid uit. Na een clean installatie ziet de tv even een nieuw apparaat en valt daar na uit het menu naamgeven terug naar selecteer een bron waarna de TV de bron niet meer ziet. Ik ben ik overleg met Philips en heb al van alles geprobeerd. Nu een log file van de TV gemaakt en naar Philips custom support gezonden voor analyse. Waarschijnlijk zit er een bug in het hand shake protocol. Als dit bij 1 Philips apparaat zo blijkt te zijn, zal dit waarschijnlijk wel in meerdere lijnen zitten. Men schrijft niet elke keer compleet nieuwe software maar past gebruikte software aan. Ik ben benieuwd of ze het kunnen oplossen en anders denk ik dat ik de TV terug stuur. Heb 100 dagen bedenktijd.

    1. Hi Adrie,

     Wat vervelend zeg en ik hoop dat Philips met een goede oplossing komt. Als er een fout in de software zit dan is dat waarschijnlijk bij elke televisie het geval. Ontzettend vervelend voor consumenten die JBL op Philips willen aansluiten. Ik hoop dat er snel een oplossing komt en als je jouw ervaringen naderhand wilt delen zijn wij je zeer dankbaar!

     Met vriendelijke groet,
     Paul Hauer

    2. Adrie, Had je hier al een oplossing voor? ik zit met eenzelfde probleem. Philips 65OLED706-12 Tv met een JBL bar 2.1 die ik niet aan de praat krijg… Zodra ik de externe audio selecteer begint de tv te switchen tussen de soundbar en de luidsprekers, een keer of 5 en dan valt de soundbar in mute en krijg ik nergens geluid meer uit… Op mijn vorige televisie werkte de soundbar perfect…

     1. Hoi Etienne,

      Heb jij inmiddels hier al een oplossing voor.
      Ik heb precies dezelfde soundbar alleen een Philips 806 en geluid valt steeds 1 seconden weg en op me soundbar blijf Dolby digital staan?
      Hoor het graag van je.

 11. Ik heb een samsung tv UE50RU7470 , heb er een samsung soundbar HW-J355 bij . Deze aangesloten op tv ( optisch ), perfect geluid op tv en radio wil op de tv naar youtube of andere app kijken dan heb ik geen geluid , wat kan hiervan de oorzaak zijn . Regel al het geluid met de afstandsbediening van de soundbar De soundbar staat op D-In ,. Wat is hier aan te doen ? soundbar is 5 jaar oud en de tv is van 2019 .

  1. Hi Henk,

   Waarschijnlijk kan je bij de geluidsinstellingen van je televisie de soundbar als primaire geluidsapparaat selecteren. Wanneer je dit doet kan het probleem daarmee verholpen zijn. Een firmware update van de tv en apps die je hebt geïnstalleerd kan ook een oplossing bieden.

   Met vriendelijke groet,
   Paul Hauer

 12. Ik heb een probleem met m’n soundbar. Heb een jbl 5.1 soundbar gekocht en gewoon netjes aangesloten via de HDMI ARC. En ook in de poort van de tv HDMI ARC gestopt. Soundbar klinkt geweldig. Maar hij gaat vanzelf elke keer weer aan. Waardoor in onnodig stroom verbruik, plus dat m’n afneembare luidsprekers zich dan niet opladen. Want die laden alleen op als je de soundbar uit hebt staan. Weet iemand hoe ik dat probleem op kan lossen. En waar dat aan kan liggen bijvoorbeeld.
  Als ik de HDMI kabel uit de tv trek, gaat de soundbar niet vanzelf aan. Maar dat lijkt me niet de weg, dat ik elke avond de HDMI stekker van de soundbar uit de tv moet trekken. Ik verneem graag een reactie!
  Ik heb trouwens een Sony tv 55. 4K . KD-55xD8505
  Mag ook telefonisch reageren hoor. 0681022230
  Mvg. Robert Hoekman

  1. Hi Robert,

   Omdat je de soundbar hebt aangesloten op de ARC poort gaat deze automatisch aan wanneer je de TV inschakelt. Als je dat niet wilt zou ik de soundbar op een andere HDMI-poort aansluiten.

   Met vriendelijke groet,
   Paul Hauer

   1. Wij hebben inmiddels na contact met JBL de bar aangesloten met een optische kabel, en de HDMI eruit gehaald en hiermee is het “probleem” wel opgelost maar het hoort natuurlijk niet. Nu moeten we de soundbar met de eigen afstandsbediening bedienen ipv dat dit met de afstandsbediening van de tv kan wanneer hij op de HDMI-ARC aangesloten zit. Op de een of andere manier gaat de bar steeds aan als de HDMI erin zit, ook al staan de tv en de mediabox uit en hierdoor laden de draadloze speakers dus niet op.

    Heb jij hier nog een andere suggestie voor? Ik heb de bar zelf ook en in combinatie met mijn Samsung tv werkt het prima alleen bij mijn vriend op zijn Sony tv dus niet.

    groetjes Christine

    1. Hoi Christine,

     Het probleem met ARC is dat het een signaaltje doorstuurt via HDMI op het moment dat een apparaat iets doet. Dit kan bijvoorbeeld al zijn als je televisie “uit” staat, maar in de achtergrond een back-up plaatst. Het nadeel met de huidige televisies is dat ze eigenlijk nooit echt uit staan, maar in stand-by. Dus dat er dan toch iets van een signaal wordt afgegeven lijkt mij de eerste logische verklaring. Het nadeel is dat ik geen idee heb van hoe je dit zou kunnen oplossen. Nu heb ik zelf ook een Sony televisie en ik heb ook wel apparaten erop aangesloten die spontaan activeren. Ook na de laatste firmware updates. Ik ben er zelf helaas ook nog niet achter waar dit aan ligt. Maar als ik de oplossing heb zal ik dat hier delen.

     groeten,
     Paul

   2. Waarom heb je mijn berichten weggehaald als ik vragen mag? Ik stel gewoon een vraag, als je het antwoord niet weet is het ook ok en kan je dat toch gewoon zeggen?

    1. Hoi Christine,

     Er zijn geen reacties weggehaald. Misschien verwacht je dat jouw bericht onderaan staat? Doordat je het als reactie op iemand anders plaatst komt het onder de reactie te staan waar je op hebt gereageerd.

     Met vriendelijke groet,
     Dennis Wolf (Redactie)

  2. Goedemiddag,

   Wij hebben exact hetzelfde probleem met onze Sony tv en JBL 5.1, ook al staat de tv uit; de soundbar gaat elke keer gewoon weer aan. Op de een of andere manier gaat ie op mute en niet op stand-by waardoor dus inderdaad de draadlozer speakers nooit opladen.

   Heb jij inmiddels de oplossing al?

   groetjes Christine

 13. mijn jbl systeem soundbar ,is juist aangesloten , en er komt dus ook geluid uit maar aanhoudend komt op het tv scherm , overschakelen naar geluidsysteem , dat is echt irritant
  ik heb echt alles geprobeert , hdmi kabels verwisseld , antenne kabel ook , het gebeurt ook dikwijls dat ik geen klank heb , als ik dan mijn digicorder aan , en uit zet , gaat het terug , wat kan ik daaraan doen ?

  1. Hi Marien,

   Dat klinkt toch als een miscommunicatie tussen de soundbar en de televisie. Welke televisie heb je in gebruik?

   Met vriendelijke groet,
   Paul Hauer

 14. ik heb een soundbar bose 500 gekoppel aan een lg tv maar nu gaat die volume elke keer uit.
  wat is die probleem.
  het gaat uit om zo’n half uurtje maar alleen die volume en de tv blijft wel aan.

  1. Hi Jacqueline,

   Ik zou als eerste stap de bekabeling checken en/of vervangen en vervolgens kijken of de laatste firmware wel op de tv is geïnstalleerd. Ik hoor het graag of dit heeft geholpen.

   Met vriendelijke groet,
   Paul Hauer

  2. Beste Jacqueline,

   Gebruik je met de bose soundbar ook de app “Bose Music”? daar kun je standby mode aangeven met een tijd misschien is dat hier het probleem. Dus via app even zetten op “nooit”

   Gebruik je deze app niet dan even aan elkaar koppelen via je WIFI netwerk.

   Dit biedt misschien de oplossing.

 15. Ik heb een Samsung soundbar. Die gaat niet meer aan .de batterijen vervangen van de afstandsbediening. Hij doet het niet. Verder als je handmatig aan zet gaat de soundbar ook niet aan.is nu nog geen 4 jr oud.
  Wie kan mij advies geven wat er aan de hand kan zijn.

 16. paul ik 1 soundbar in twee delen voor geluid van mijn pc de rechter kant is oke de linker levert geen geluid de pc is merk dell de soundbar is merk dutch originals weet jij de oplosing bij voorbaad mijn dank

  1. Hi Piet,

   het kunnen veel oorzaken zijn. De meest voor de hand liggende oplossing is om misschien de kabel tussen de Dell en de soundbar te vervangen. Het kan ook zijn dat een kanaal bij geluidsinstellingen van de Dell dicht staat. Dan wordt er maar 1 kanaal (mono) doorgesluisd. Zou je deze 2 zaken eens kunnen controleren? Vanaf dat punt kunnen we verder op onderzoek uitgaan.

   Met vriendelijke groet,
   Paul Hauer

 17. Hoi
  Heb een samsung hwq60t gekocht met een prima geluid.
  Maar als ik hem zacht heb staan hoor ik een irritant bij geluid via de basbox.
  Met een documentaire is het verschrikkelijk.
  Hoe kan ik dit verhelpen ?

 18. Graag jullie hulp / advies bij het volgende. Ik heb een LG TV (OLED48CX6LB) en gebruik die samen met een LG Soundbar (DSN7Y). Helaas werkt dat sinds kort niet meer. Met geen mogelijkheid krijg ik de soundbar in de ARC stand. De soundbar gaat netjes aan en uit met de TV, maar er komt geen geluid. De soundbar toont eerst OPT/HDMI ARC waarna hij in de OPT modus gaat en niet in de benodigde ARC modus. Als ik op de TV het geluid harder/zachter wil zetten dan zie ik een “verbodsbord” icoon. Overigens werkt het TV geluid via de interne speaker wel.

  Wat ik al heb geprobeerd:
  – Wisselen tussen TV speaker en ARC
  – Wisselen tussen Auto, PCM en “doorzetten”
  – Aan/uitzetten eARC
  – HDMI2 (is ARC ingang) opnieuwe via Magic Remote ingesteld als LG soundbar
  – Quick Start uitgeschakeld op de soundbar (leek vroeger de oplossing te zijn)
  – Vervangen van de HDMI kabel (2x)
  – Verwijderen van alle andere aangesloten HDMI apparaten (1 stuks, Nintendo Switch)
  – Uitschakelen en stekkers uit stopcontact van beide apparaten voor een paar minuten
  – Het internet afgestuind naar oplossingen, onderstaande gevonden maar het daar niet mee kunnen oplossen:

  https://lgcommunity.us.com/discussion/14411/oled48cx6lb-and-lg-dsn7y-goes-to-opt-instead-of-arc (zelf geschreven)
  https://www.reddit.com/r/Soundbars/comments/bg3dwu/lg_sj9_wont_play_any_sound_through_hdmi_arc/
  https://www.avforums.com/threads/sound-issues-hdmi-arc-oled-c8.2181976/

  1. Hi Gabriel,

   In dit geval zou ik aanspraak maken op de garantie en de soundbar omruilen.

   Met vriendelijke groet,
   Paul Hauer

 19. Goedendag, sinds kort hebben we een soundbar gekoppeld aan onze Philips The One tv. De soundbar is ook van Philips en komt van dezelfde lijn. Philips TAB8505. Alles met de tv werkt prima, mooi geluid. Echter valt de WiFi-verbinding vaak weg tussen de soundbar en bijv mijn telefoon of tablet. Terwijl het WiFI lampje van de soundbar zelf gewoon stabiel is en de verbinding op mijn telefoon/tablet ook.. Soms stopt ie er gewoon zomaar mee en duurt het minuten voordat de verbinding er weer is. Enig idee hoe dit opgelost kan worden? We hebben glasvezel internet. Ik hoor het graag :) alvast bedankt!

  1. Hi Nadine,

   Dit klinkt als een software-matig probleem hoewel, het ook een slechte Wi-Fi zender/ontvanger in de soundbar kan zijn. De eerste stap is om het netwerk op de soundbar opnieuw te configureren en eventueel de firmware updates van zowel de tv als de soundbar te updaten. Mocht dat niet baten zou ik aanspraak maken op de garantie bij de winkel waar je de soundbar hebt gekocht.

   Met vriendelijke groet,
   Paul Hauer

 20. Ik heb een vraag ,kort geleden een nieuwe Samsung tv en soundbar gekocht . Dit met een optische kabel aangesloten . Van tv naar soundbar . Maar hij doet het een half uurtje en dan valt de soundbar uit. Wat kan dit zijn? Zelfs een nieuwe soundbar gehaald bij winkel ,omdat ik dacht dat hij het niet goed deed. Met vriendelijke groeten.

  1. Goedemorgen,

   Heb je ook een andere optische kabel gebruikt? Staat er in de televisie een instelling dat secundaire apparaten na een bepaalde tijd in een energie besparende stand gaat?

   Met vriendelijke groet,
   Paul Hauer

 21. Hallo,

  We hebben in december een Philips tv 75PUS8505 met een gratis soundbar HTL3325 gekocht. De eerste soundbar kregen we na 2 maanden niet meer aan. Terug naar de winkel kregen we een nieuwe soundbar.
  Toen kwam het probleem met de tv, ook niet meer aan. Gelukkig na een dag wachten ging dat plots wel weer.
  De nieuwe soundbar hebben we 2 weken in gebruik en hoppa weer niet meer aan te krijgen.
  Ik vermoed dat we hier te maken hebben met een bug van Philips die in verschillende apparaten zit.

  Heeft iemand hier ervaring mee en is er iemand bij de soundbar wel weer ging werken?

  1. Goedemorgen Dien,

   Kan je iets meer informatie geven over hoe en wat je hebt aangesloten? Begrijp ik het goed dat je een soundbar op je televisie hebt aangesloten via een HDMI-kabel?

   Met vriendelijke groet,
   Paul Hauer

 22. we hebben een Samsung soundbar HW-S40T WELKE aangesloten is met optische kabel,
  maar gaat spontaan aan midden in de nacht.

 23. Hallo,
  Is het mogelijk om een soundbar van het ene merk te koppelen met een subwoofer van een ander merk? Ik heb de mogelijkheid om bedraad te werken maar ook via bluetooth.

  Bedankt.

  1. Hi Dirk,

   In theorie moet dat werken als je de verbinding via Bluetooth maakt. Vaak hebben de speakersysteem toch een eigen protocol waardoor het dus alleen mogelijk is om een subwoofer van hetzelfde merk te koppelen.

   Met vriendelijke groet,
   Paul Hauer

 24. Ik heb de soundbar gekocht. Netwerk stekker in apparaat gestopt en in stopcontact.
  Soundbar start niet op.
  Reset knop 10 seconden ingedrukt gehouden.
  Niets.

 25. Ik heb een Philips tv en een jbl 2.1 sound bar. Nu komt er geen geluid uit de soundbar als ik hem aansluit via de HDMI arc of via de optische kabel. Tv geeft wel aan dat er externe verbinding is. Nu heb ik het zowel op een andere tv geprobeerd maar ook met een andere sound bar en met andere kabels. Het probleem blijft helaas hetzelfde..

 26. Goedendag leuk dat je zoveel informatie verzameld rondom dit onderwerp.
  Ik heb ook sinds kort iets geks met m’n philips fidelio. 3 jaar oud.
  Top ding hoor, maar sinds kort, als ik tv kijk gaat de bar spontaan uit, het geluid tenminste. En dan knippert er pcm op de bar en dan heb ik in het geheel geen geluid meer. (de bar is via hdmi op de arc poort aangesloten, dus gaat normaal gesproken aan en uit, samen met de tv) Na alles uit en aan te zetten gaat het soms weer goed maar soms ook niet en dan luister ik maar gedwongen naar het geluid via de tv.

  1. Hi Raul,

   Zou je het volgende eens willen proberen?
   De knoppen volume, bass en treble 3 seconden ingedrukt houden. Dan gaat de soundbar terug naar de fabrieksinstellingen en opnieuw opstarten. Als de soundbar dan nog steeds geen teken van leven geeft vrees ik dat je te maken hebt een defect product.

   Succes!

   1. Hey Paul ik heb dezelfde sinds vandaag gaat de bar automatisch volume naar max ik heb deze samen met tv ook van Phillips gereset maar het probleem blijft zich voordoen k, heb soundbar moeten afkoppelen hij ging automatisch aan en elke keer volume op max erg vervelend nieuwe batterijen in gestopt ook btw…

 27. Ik heb een JBL 9.1 gekocht, aangesloten op mijn philips TV. De eerste week deed het geluid het prima. Als ik de achterspeakers eraf haalde en achter mij neerzette, had ik perfect geluid. Na het kalibreren is het mis. Als ik nu de achterspeaker links eraf haal, doet het geluid het wel, maar pak ik de rechter op, dan valt alle geluid weg in de achterspeakers. En heb ik alleen nog geluid van de soundbar. Wat kan ik eraan doen?

  1. Het is bekend dat JBL en Philips niet de beste match is. In dit geval zou ik de support van JBL bellen om te vragen of zij een goede oplossing hebben.

 28. Bij mij werkte ineens de Samsung afstandsbediening niet meer. Ik kwam tot de ontdekking dat de batterij te los zit. Als ik op de sluiting van het batterijcompartimentje druk doet’ie het wel. Heb er ten einde raad maar een propje aluminiumfolie tussen gedaan. Dom probleempje, nietwaar?

  1. Ja, dat is raar. Als je nog garantie hebt zou ik daar toch aanspraak op maken en de afstandsbediening laten omwisselen.

  1. Hi Ruud,

   Een aan/uitschakelaar zit nagenoeg nooit op een soundbar. Je kan het product wel op stand-by zetten via de afstandsbediening. Welke soundbar heb je?

 29. Ik heb mijn yamaha yas107, aangeloten op mijn Philips tv via hdmi arc. De soundbar schakelt zichzelf eerder uit terwijl ik nog steeds de tv aan heb en naar een film kijk. Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?

  1. Hi Robert,

   Heb je al eens geprobeerd om de soundbar aan te sluiten op een poort zonder ARC ondersteuning? Om te kijken hoe de soundbar dan reageert?

 30. ‘Ook zal je met deze aansluiting om een theaterachtige sfeer in je woning te kunnen creëren, ook een kabel voor de overdracht van videosignalen, moeten aanschaffen.’

  Maar zeggen jullie er niet bij hoe zo’n kabel heet!?

  1. Hi Robert,

   Dat is dan een fout aan onze kant geweest en waarvoor mijn excuses. We hebben onlangs de website vernieuwd en gemigreerd. Wellicht dat daar iets fout is gegaan. Kunt u uw vraag nogmaals stellen? Dan helpen wij u graag!

   1. Harman/kardon citation 700 sounbar

    na 1 maand gebruik niets meer, men zou zeggen het schermpje licht op maar geen enkele markering meer…. niets.

    1. Wij hebben een nieuwe TV, de Oled van LG een topding en ook een Harman Kardon citation soundbar gekocht maar die viel steeds uit.
     Na veel gedoe met de winkel hebben we voor de kleinere uitgave van de Citation soundbar en gekozen samen met de subwoofer, maar wat een ellende!!!!
     Het is geïnstalleerd door de winkel, ze zijn drie keer terug geweest maar het werkt nog steeds niet.
     Bij navraag blijkt de Harman Kardon te zijn opgekocht door een Chinese firma, dus ik vrees dat dit het probleem zal zijn.

     1. Dat zou kunnen, want producten die parallel zijn ingekocht kunnen mankementen vertonen. Ook geeft de support desk geen support op producten die niet in de EU zijn aangeschaft.

     2. het antwoord van Paul hierna is het ridicule voorbij, alle produkten in europa bevatten Chinese ingredienten!
      waartoe dient dan deze helpdesk? schrap hem als je toch niks kunt helpen eens er een chinees onderdeel inzit
      BELACHELIJK!

     3. Hi Robert,

      Ik denk dat je mij verkeerd begrijpt. Het gaat er niet om of een product Chinese componenten bevat, want een groot deel van alle elektronicaproducten worden in Azië geproduceerd. Het gaat om het inkoopkanaal. Leveranciers en fabrikanten kunnen op basis van een serienummer van een product traceren. Als blijkt dat het product niet binnen de EU is aangeschaft en aan de norm voldoet, wordt hier geen support op geleverd door de Europese helpdesk.

 31. Heb een Harman Kardon 280S installatie met hdmi arc poort…de kabel gaat in een Samsung tv met gewone hdmi poorten…apparatuur communiceert niet goed met elkaar. Er verschijnt geen HK menu op tv en ik moet met afstandsbediening van TV en HK werken… TV is van 2009…wat nu te doen? TV is nog prima…is dit probleem te ondervangen?

 32. heb mijn curved soundbar samsung hw-j6512/xe verkocht bij mij deed hij het prima
  maar na het overplaatsen connect de soundbar niet meer met de subwoofer
  is daar een oplossing voor ?

 33. Mijn zoon heeft een Philips HTL3140B/12 soundbar 2dehands gekocht. Echter als je via je telefoon (Huawei en Samsung geprobeerd) Bluetooth wil streamen, dan stopt de soundbar na pakweg 5 minuten met afspelen. De connectie wordt verbroken. Ik heb de soundbar al ge-update naar versie: 35 van 22 oktober 2014 via de Philips supportsite, maar dat mag helaas niet baten. Het geluid van de tv wordt overigens wel prima en zonder onderbrekingen weergegeven.

  1. Ik heb zelf de oplossing gevonden door de soundbar te resetten naar de fabrieksinstellingen. (achtereenvolgens Volume -, Bass -, Treble – indrukken)
   Daarna bleef Bluetooth goed werken. Waarom deze eerder na 5 minuten er de brui aan gaf, begrijp ik nog steeds niet. Maar gelukkig is het probleem hiermee wel opgelost.

 34. Mijn sound bar Lenco sb-040 blijft op stand-by staan als ik tv aanzet, en reageert niet op de afstandsbediening. Als ik het stekertje van de stroomvoorziening van Lenco soundbar er in en eruit stop werkt het weer perfect. Dit moet ik telkens doen als ik de tv aanzet. Weet u een oplossing?

 35. Hoi, wij hebben onlangs een LG dsn8yg aangeschaft. Prima geluid. En we konden ook via bluetooth youtube e.d. van onze laptops afspelen. Maar sinds kort lukt het alle laptops niet meer om via bluetooth de soundbar te koppelen. Voor de rest werkt hij goed. De laptop is wel te vinden in de lijst, maar dat is het. Heeft iemand een idee?

  1. Hoi Anne,

   Dit lijkt op een software matig probleem. Is er wellicht een update van Windows of macOS beschikbaar en nog niet geïnstalleerd?

 36. Geachte M.M.

  Ik heb een Samsung televisie type LE32 B530 PTW XXN en een Soundbar Samsung HW-K430/XN
  Het volgende probleem doet zich voor : de Woofer is niet te koppelen aan de Soundbar?
  het blauwe lampje op de achterkant van de woofer blijft knipperen. wat niet zou moeten.
  Opgebeld naar Samsung dar zit een vrouwtje achter de telefoon die er niets vanaf weet, en zelf een technische dienst hebben ze niet!
  Wie helpt mij uit het probleem?

  1. Hi John,

   Probeer om beide apparaten terug te zetten naar de fabrieksinstellingen en gedurende 2 minuten af te koppelen van zowel producten als het stroom. Daarna zou ik het proces weer opnieuw doorlopen om een succesvolle pairing tot stand te brengen.

 37. Ik heb een audizio soundbar gekocht en via optische kabel aangesloten op samsung tv.
  Nu zegt de soundbar batterij laag laad op aub. Hoe moet ik dat doen? Met de Dc 5 volt kabel?

  1. Als het goed is wordt er standaard oplader bij geleverd of kun je de soundbar ook met een USB-kabel opladen door deze bijvoorbeeld op een vrije USB-poort van de tv aan te sluiten.

 38. ik heb net een jbl soundbar 5.0 multibeam gekocht en heb deze aangesloten op mijn smart tv en mijn digibox, maar als ik op mijn smart tv netflix op zet of andere apps dan krijg ik geen geluid. enkel het geluid van mijn digibox komt erdoor. wat doe ik verkeerd? help aub

  alvast bedankt
  grts dylan

  1. Hi Dylan,

   Ik denk dat er een conflict is, omdat je het als volgt hebt aangesloten;

   Digibox > Soundbar / Digibox > TV / TV > Soundbar

   Ik zou het als volgt aansluiten;

   Digibox > TV / TV > Soundbar

   Dan moet het weer goed werken.

 39. Hallo,

  Ik heb sinds kort een Harman Kardon soundbar citation multibeam 700. Als ik spotify via WiFi wil afspelen op de soundbar gaat de de soundbar naar een paar minuten uit. Wat kan ik hier aan doen?

 40. Hallo,
  Ik heb gisteren een nieuwe Hyundai soundbar gekocht en die aangesloten op mijn Samsung tv maar nu geeft de soundbar geen geluid als ik bijvoorbeeld naar Netflix ga. Dan maakt hij even kort kraaknet geluid en dan niks. Bij YouTube doet hij het wel gewoon normaal. Ik heb het nu opgelost door via bluetooth te verbinden met de tv IPV HDMI. Maar ik zou graag gewoon via HDMI willen verbinden.
  Kan iemand mij hierbij helpen?

  Mvg Jonathan

 41. Hallo.

  Ik heb de JBL 5.1 Soundbar aangesloten bij me ouders. Hij werkt opzich prima.

  Alleen als me ouders via tv op Radio zetten hoor je gewoon radio. Alleen ze kunnen niet de tv uitzetten terwijl de radio dan aanblijft. Hij is aangesloten met HDMI naar TV. En Optische Kabel naar het Ziggo kastje.

  Wie heeft de oplossing ?

 42. Philips Tv, met soundbar van Samsung, aangesloten via een HDMI kabel, de soundbar werkt prima, gaat automatisch aan met de Tv, en kan hem bedienen met de afstandsbediening van de Tv, niet altijd, maar wel vaak bromt de soundbar erg hart, als we van zender wisselen, wie weet hoe dat komt, of voorkomen kan worden ?

  1. Ik heb hetzelfde probleem: Philips TV, Samsung soundbar. Bij wisselen zender brommend hard geluid uit soundbar. Na aan/uit zetten soundbar gaat het weer goed.
   Iemand een idee?

 43. Samsung TV verbonden met een Salora Soundbar.
  Spotify en Youtube perfect geluid
  Echter App van VTM Go en Netflix enorme luide storing op de soundbar.
  Google Chromecast heb ik nog niet geprobeerd.
  Soundbar en TV zijn verbonden met een optische kabel.

 44. LS, Sinds het aansluiten van de Denon soundbar (DHT S716H) gaan er een aantal zaken niet (meer) goed.
  1. Ik kan ineens het beeld van mijn laptop niet meer casten naar de TV (Samsung QE55QN95AAT), dwz de laptop ziet de TV wel, maar er verschijnt de mededeling “kan geen verbinding maken”. Overigens zie ik de laptop wel op de TV in het netwerk en kan een film van de laptop op de TV afspelen, maar kan dan geen ondertiteling oid instellen. Erg vreemd
  2. Op de soundbar en in de HEOS app zijn radiostations (via TuneIn) ingesteld. Het vreemde is dat de radio pas via de soundbar geluid laat horen als ik eerst ook de TV aanzet. Daarna kan de TV weer uit en zolang de soundbar aanblijft, blijft ook het geluid hoorbaar en kan ik via de app en de afstandsbediening van radiostation wisselen. Als de soundbar weer wordt uitgezet moet eerst weer de TV worden aangezet alvorens het geluid van de internetradio hoorbaar is.

  1. Hi Gerard,

   Heb je de soundbar op een HDMI met ARCe kanaal aangesloten? Dan kunnen er namelijk conflicten ontstaan en werkt de soundbar alleen als de tv ook is ingeschakeld (in eerste instantie). De tv stuurt dan als het ware de soundbar aan. Het casten is wel een vreemd verhaal, want dat staat verder los van de soundbar. In principe althans. Je zou de soundbar op een andere HDMI-poort kunnen aansluiten om eens te testen of je dan wel weer kunt casten. Als dat niet het geval is weet je dat er ook iets anders aan de hand is.

 45. Ik heb een bose 300 soundbar gekocht en op de juiste wijze geinstalleerd met bose music app. Echter werkte hij niet goed met de hdmi kabel op de HDMI ARC ingang van de tv,dus heb de optische kabel gebruikt. Tv signaal krijg ik via een android x96 max + tv kastje die direct verbonden is met ethernet. Na ca 12 seconden valt steeds het geluid weg van de soundbar en hoor je een tikje,het geluid is ca 3 seconden weg en komt dan weer terug. Wat kan de oorzaak zijn. Verder vindt ik wel dat de bovenkant van de soundbar erg warm wordt.

 46. Hoi, Ik heb een jbl 5.1 en nu deed de soundbar het uitstekend tot heden.
  Steeds als ik hem aanzet stopt hij gelijk en springt hij op charcing.
  Ik heb hem al eens proberen te resette maar nog steeds springt hij gelijk op stop en charching.
  enig idee wat dit kan zijn of hoe ik dit het beste op kan lossen?

 47. Ik kom er niet uit:
  Ik had mijn surroundbox aan mijn tv gekoppeld en alles ging goed.
  Nu heb ik het los moeten maken wegens een verbouwinkje. Ik heb het weer aangesloten. De tv gaat automatisch naar de box bij de zenders vanaf 30. Maar dus bij Ned 1, 2, 3, Rtl4 e.d. gaat de tv-speaker wél naar de surroudbox, maar geeft geen geluid. Als ik de box uitzet, krijg ik natuurlijk het tv-geluid. Enig idee hoe ik dit kan oplossen?

 48. Hoi hoi, ik heb een philips tab8805.
  Als er gepraat word hoor ik constant een raar blikkerig geluid erbij. Heel vervelend.
  Krijg het maar niet weg.

  1. Hi Karin,

   Dat is inherent aan het merk Philips. Het geluid van Philips is gewoon niet optimaal. Het advies is om een soundbar te kopen met een warmer geluid. Denk dan aan Sony, Bose of Sonos.

 49. Hallo,
  Heb het volgende systeem:
  TV QE65QN800B met soundbar HW-Q900A en achterspeakers SWA-9500S, alles van Samsung. Het geluid is prima wanneer je centraal zit. Ben ik in de keuken dan is het geluid van de muziek vaag. Stemgeluid is dan minder te horen dan de muziek zelf en niet alle tonen zijn hoorbaar. Indeling beneden ruimte is
  u-vormig. Ik vermoed dat de oorzaak het surround-verhaal i.c.m. Atmos is? Is er dan misschien iets in te stellen zodat het geluid van de muziek anders/meer compleet kan worden weergegeven? Muziek wordt afgespeeld op muziekzender TV, soundbar is aangesloten via HDMI-ARC.
  Alvast bedankt!

  1. Hi John,

   Ik heb een flauw vermoeden dat het inderdaad te wijten is aan de afstellingen en de positie van de opstelling. Die er niet op is gebouwd om het hele huis of meerdere kamers van uitstekend geluid te voorzien. Heb je destijds de opstelling geconfigureerd met de automatische kalibratie?

 50. Hi Paul,

  Ik heb een Samsung soundbar en een Samsung tv. In het begin werkte de HDMI goed maar sinds kort werkt deze verbinding niet meer. Bluetooth werkt wel maar ik wil van de HDMI gebruik maken. De tv geeft aan dat HDMI wel verbonden is met de Soundbar maar “uit” staat. Ik weet echter zeker dat de Soundbar aan staat en de soundbar in de Digital Audio Inn modus staat. Wat kan ik nog doen?

  Groetjes,
  Dominique

  1. Hi Dominique,

   Kun je bij de geluidsinstellingen van de tv een bron selecteren en kun je hier eens kijken of dan de soundbar staat ingeschakeld? Het gaat dus niet om het feit of de soundbar aanstaat, maar of de functie ingeschakeld is. ;-)

 51. Hallo,

  Misschien iemand bekend met dit probleem en oplossing voor dit.

  Wij hebben sinds enkele weken een Philips The One thuis staan. Wij hebben sen JBL SB450 soundbar eraan hangen. Nu valt om de haverklap het geluid weg van de soundbar, dan schakelt die op de luidsprekers van de TV. Na ongeveer 10 sec. spring het geluid terug naar de soundbar. Dit alles gebeurd in combinatie met zwart beeld.
  Dit gebeurd ook als de playstation aan staat.

  De soundbar is aangesloten met een HDMI kabel (ARC) en geschikt voor 4K.

  Alle instellingen nagelopen aangepast, tv is up-to-date.

 52. Hallo

  Wij hadden geen problemen met philips tv en polk soundbar. Nu recent digicorder vervangen door tvbox telenet. Plots op onregelmatige momenten enkele seconden zwart scherm. Alles met hdmi verbonden. Alles laten uitpeilen en alle kabels al vervangen en geen probleem gevonden. Probleem is opgelost als de soundbar er tussenuit wordt gehaald. Wij zijn radeloos….

 53. goede middag,

  wij gebruiken een Bose solo 5 en die staat gewoon onder de tv. niet gehangen. Nou was dat prima, totdat hij opeens niet meer aan gaat. Zomaar ineens, helemaal niks meer. De afstandsbediening werkt nog, want onze Bose soundplate op de slaapkamer kan ik gewoon ermee inschakelen en bedienen.
  Volgens Bose zou er misschien een update plaats moeten vinden, ik heb daarvoor alle stappen doorlopen, maar ook daarbij geen enkel teken van leven kunnen detecteren.
  Iemand een oplossing?

  1. Hoi Gabri,

   Toevallig heb ik persoonlijk precies hetzelfde probleem gehad met de Bose Solo 5 en ik heb slecht nieuws. Ik heb uiteindelijk mijn soundbar moeten vervangen, omdat het product met geen mogelijkheid meer in te schakelen was. Bose zelf geeft nog als advies om de stekker uit het stopcontact te halen en een minuut te wachten. Om de soundbar vervolgens weer aan te sluiten. Dat is de enige methode om de soundbar te resetten, maar dat heeft bij mij ook geen effect gehad. Je zou aanspraak kunnen maken op de garantie als je dat nog hebt of ik zou de aanschaf van een nieuwe soundbar, zoals de Sonos Beam overwegen.

   1. Hoi Paul,

    da’s nog eens beroerd nieuws… Tja die stekker tip heb ik inderdaad het eerste geprobeerd, maar met net zoveel succes als bij jou blijkbaar. Ik had moeten leren van mijn ervaring met de Solo II vrees ik, die had hetzelfde grapje al uitgehaald, maar geluidskwaliteit en looks in combinatie met de prijs heeft het gewonnen van mijn verstand. Ik zal me maar eens inlezen in de Beam. Bedankt voor de reactie!

 54. Ik heb een HEOS soundbar,
  Deze heeft het probleem, dat hij regelmatig niet wil aangaan, pas als ik de modem reset, werkt hij weer.
  Ook als ik via de App, de radio aanzet, het zelfde probleem.
  Resetten van de bar, heeft niet geholpen.
  Als hij eenmaal werkt, is er geen probleem meer, totdat ik de tv uitzet, is het altijd maar afwachten of hij weer wil opstarten.
  Hij is rechtstreeks met een internetkabel aan de modem verbonden,
  soms gaat hij alsnog, na 10 min. Spontaan spelen.
  als ik via Ziggo test hoe hij is aangesloten, zegt  hij bekabeld aangesloten, en
  verbinding goed.

 55. Heb een nieuwe Philips tv gekocht 50PUS8007/12 met een soundbar TAB5305/12, wat we ook doen, aansluiten met HDMI, Bluetooth of optical kabel we krijgen er geen geluid uit. met de telefoon kan ik wel muziek afspelen op Soundbar. Echter is de subwoofer niet te koppelen aan het systeem. heb alles van de muur gehaald en naast elkaar gezet maar wordt er moedeloos van. wat kan ik nog doen, de set lijkt te werken omdat muziek afspelen via telefoon wel lukt behalve dat de subwoofer het niet doet.

  1. Hi Rob,

   Dat snap ik. Laten we eerst kijken of er iets met het systeem aan de hand is, want de subwoofer zou moeiteloos gekoppeld kunnen worden. Zou je de stappen die op pagina 7 in de handleiding staan beschreven kunnen uitvoeren?
   https://www.download.p4c.philips.com/files/t/tab5305_12/tab5305_12_dfu_nld.pdf?_ga=2.159021050.199397449.1689235737-199259647.1689235737

   Als dit werkt gaan we verder naar oplossingen zoeken over hoe je het geluid van de tv kunt laten weergeven. Als het koppelen niet lukt kunnen we er eigenlijk als stiekem vanuit gaan dat we met een defect te maken hebben en dan zou je dus aanspraak moeten maken op de garantie. Dan is er iets aan de hand met de zender/ontvanger of met de software van het product.

 56. Beste,

  ik heb een sounbar Philips en de verlichting aan de voorkant waar je kan zien hoeveel harder of zachter je zet of de bassen of treble omhoog of omlaag doet zie ik niet meer.
  Ik moet heel dicht gaan staan en dan zie ik de groene verlichting zeer slap.

  kan ik daar iets aan doen.??

  mvg
  Axel Niessen

 57. Hier een berichtje van mijn kant want ik ben ten einde raad. Wij hebben een bluesound soundbar en krijgen hem niet stabiel geïnstalleerd. Na aanleg van een tp-link netwerk hoort de boel stabiel te zijn. Helaas maken we vaak mee dat de verbinding met de soundbar even wegvalt of in de standbymodus wordt gezet. Dit gebeurt vooral als we muziek via een muziekdienst luisteren …… wie heeft DE oplossing. Winkel die hem heeft geleverd in ieder geval niet😒

 58. Goedemorgen,

  Wij hebben een. bose soundbar 700 en een LG tv.
  Ik krijg wel geluid (radiozender) uit de soundbar maar het vervelende is dat de tv ook gelijk inschakelt. Het is geen probleem om dit te doen maar volgens mij is het niet nodig dat de tv aangaat. Ik heb alle oplossingen die de Bose app geprobeerd maar ik krijg het niet voor elkaar.
  Ik hoop dat iemand van jullie mij kan helpen.

  Groet, Wanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten