5 Beste Printers thuis in 2020 (vergelijking)


Wanneer je iets op papier wil laten afdrukken, gebruik je hiervoor een printer. Het is bijna vanzelfsprekend dat we een printer hebben, maar wat kun je er allemaal precies mee? Ook is het voor sommige mensen nog vrij onbekend hoe een printer precies werkt en waar je deze allemaal voor kan gebruiken. We gaan dan ook een kijkje nemen bij verschillende onderwerpen omtrent de printer. Wat is een printer precies? Wat voor verschillende soorten printers zijn er allemaal? En welke printer kun je het beste kiezen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe printer? Tevens zullen we de voor- en nadelen van al deze printers met elkaar vergelijke zodat je de juiste keuze kan maken.

Wat is een printer?

Een printer is dus een apparaat wat je kan aansluiten aan de computer. Vroeger was dit door middel van een kabel, maar tegenwoordig kan dit ook over het internet of via een Bluetooth verbinding. Vanaf de computer, de mobiele telefoon of welk apparaat dan ook maar aangesloten kan worden aan de printer, kun je een opdracht geven om iets te printen. Je stuurt een opdracht naar de printer om iets af te drukken. Dat kan bijvoorbeeld een tekstbestand zijn of een foto. Wanneer je de opdracht geeft, neemt de printer een stuk papier en drukt hierop wat je precies af wil drukken. Dit komt vervolgens uit de printer en je kan het pakken. Omdat er verschillende soorten printers zijn, is het zo dat deze ook op hun eigen manier werken. Laten we een kijkje nemen bij deze verschillende printers en wat hun anders maakt.

Beste printers

Verschillende soorten printers

Er zijn dus verschillende soorten printers. Deze noemen we inkjetprinters of laserprinters. Laten we beginnen met inkjetprinters.

Inkjetprinter

Bij een inkjetprinter wordt gebruik gemaakt van inkt. De inkt wordt door middel van spuiten of druppelen op het papier aangebracht. De printer geeft een bepaalde opdracht waardoor er kleine elektrische schokjes afgegeven worden. Deze schokjes zorgen ervoor dat de cartridge waar de inkt zich in bevindt precies weet waar de inkt moet komen en op welke plekken dus niet. Een voordeel is dat de inkjetprinters vaak goedkoper zijn dan laserprinters. Ook kan een inkjet vaak mooiere foto’s afdrukken dan een laserprinter. Een nadeel aan een inkjetprinter is dat deze wel duurder zijn in de onderhoud. De cartridges met inkt zijn veel sneller leeg en daardoor moet je vaker inkt aanschaffen wat vrij duur in de aanschaf is.

Inktcartridges

Laserprinter

Een laserprinter werkt, zoals de naam al doet vermoeden, met een laser. Hier wordt geen gebruik gemaakt van inkt, maar van een soort poeder wat toner genoemd wordt. Het document wat afgedrukt moet worden wordt als het waren met een laser geprojecteerd op de inktdrum. Op de plekken waar de laser zich bevindt, blijft deze toner plakken. Deze drum rolt vervolgens over het papier heen op de plek waar de toner moet komen en verhit dit toner poeder ook zodat het blijft plakken. Hierdoor krijg je dus het document uitgeprint op een hele andere manier. Een voordeel aan een laserprinter is dat deze cartridges heeft die veel langer mee gaan dan van een inkjet printer. Ook weet de laserprinter hele scherpe letters te drukken op papier. Een nadeel van een laserprinter is dat deze vaak wel duurder is in de aanschaf.

Printer papier bijvullen

Een aantal goede printers

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten voor je een printer aanschaft. Allereerst is het belangrijk om te weten hoeveel je de printer gaat gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld een inkjetprinter aanschaft, is deze een stuk lager in de kosten, maar wanneer je deze vervolgens dagelijks veel gebruikt, wordt hij veel duurder. De cartridges zijn duurder en een stuk sneller leeg dus je kan in de meeste gevallen dan beter kiezen voor een laserprinter.

De Epson EcoTank ET-3700 All-in-one-printer

De Epson Ecotank ET-3700 is een wat duurdere printer waarbij je standaard al 3 jaar aan inkt krijgt meegeleverd. Dit Ecotank model is gemaakt om de inkt kosten te beperken, zodat je niet plotseling hele dure inkt moet kopen. De printer werkt over de WIFI en kan daarom aangesloten worden op een hoop verschillende apparaten. De printer is wellicht prijzig en vrij groot, maar wel makkelijk in gebruik en daarom ook een aanrader. Uiteindelijk bespaar je toch veel geld, omdat je in plaats van een goedkope printer koopt welke dure inkt gebruikt, je een wat duurdere printer koopt waarbij de inkt goedkoper is.

HP Sprocket New Edition – Mobiele Fotoprinter – Luna Pearl

De HP Sprocket New Edition – Mobiele Fotoprinter – Luna Pearl is een printer die gemaakt is om foto’s mee uit te printen. Omdat de printer een klein formaat heeft, kun je hem meenemen in je tas en foto’s on the go uitprinten. Een nadeel aan deze printer is dat hij dus eigenlijk niet geschikt is om geschreven documenten uit te printen, maar het is natuurlijk wel een hartstikke leuke gadget om mee te nemen en direct de foto’s mee uit te kunnen printen die je net geschoten hebt.

Dit model is helaas overal uitverkocht, hier een alternatief op dit model:

Canon PIXMA TS6250 – All-in-One Printer / Zwart

De Canon PIXMA TS6250 – All-in-One Printer / Zwart is een ideale allround printer voor thuis. De printer heeft een leuk prijskaartje en is daarom absoluut geschikt voor mensen die niet al te vaak iets uitprinten, maar wel een printer nodig hebben. De printer kan zowel zwart als kleur afdrukken en is daarom geschikt om tekstdocumenten, maar ook foto’s te kunnen afdrukken. De printer is niet geschikt voor ontzettend geavanceerde of scherpe foto’s en daarom heeft hij ook een leuk prijsje. Mocht je een printer zoeken die dit wel kan dan kun je beter verder kijken.

HP OfficeJet 3833 – All-in-One Printer

De HP OfficeJet 3833 – All-in-One Printer is een makkelijke printer voor thuis. Het is een printer die niet geschikt is om dagelijks heel veel te gebruiken, maar wanneer je af en toe een document uit moet printen is de printer hier prima voor geschikt. De printer kan zowel in zwart als in kleur afdrukken en is te verbinden aan een breed scala van apparaten. Omdat de printer, vergeleken met andere printers, goed te betalen is, is deze printer dus ideaal voor in huis wanneer je op zoek bent naar een makkelijke printer.

HP Envy 5030 – All-in-One Printer

De HP Envy 5030 – All-in-One Printer is een all in one printer die geschikt is voor verschillende taken. Je kan de printer uiteraard gebruiken om documenten en foto’s mee te printen, maar ook om documenten mee te scannen. De printer is ideaal voor thuis omdat deze in vergelijking met andere printers goed te betalen is. Wel is het zo dat de printer niet geschikt is voor dagelijks veel gebruik, maar wanneer deze thuis gebruikt wordt is er niets aan de hand en kan de printer jaren mee gaan.

Brother DCP-L3550CDW – Goede keuze voor op kantoor

Brother DCP-L3550CDW – Draadloze All-In-One Kleurenledprinter is een printer die geschikt is voor een druk thuishouden of op het kantoor. De printer kan kopiëren, scannen, printen (ook dubbelzijdig) en is daarmee erg flexibel in gebruik. Door zijn printsnelheid van 25 pagina’s per minuut (zowel zwart/wit als kleur) kun je grote hoeveelheden pagina’s afdrukken in een relatief korte tijd. Verder is de printer is erg stil en kan draadloos bediend worden. De toner kan ongeveer 1000 pagina’s afdrukken voordat hij aan vervanging toe is. Dit is dus de ideale printer voor op kantoor!

Brother MFC-J5330DW – All-in-One Printer

De Brother MFC-J5330DW – All-in-One Printer is een all in one printer die je zowel in een thuisomgeving als op kantoor kunt gebruiken. De printer heeft alle standaard features zoals, kopiëren, scannen en printen. De printer kan tot A3 vellen papier printen en dat met een snelheid van 25 pagina’s per minuut. Hij is ook voorzien van een handmatige papier toevoer zodat u op dikkere materialen kunt printen, denk aan enveloppen of dikker papier. De printer is draadloos bestuurbaar via Wifi en heeft ondersteuning voor veel soorten software (Microsoft Office, Airprint, Android print, etc). Hij heeft ook de “Great value” award gekregren van hardware.info. Kortom dit is een fijne printer met een goede prijs kwaliteitsverhouding.

-Dit product is tijdelijk uitverkocht-

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 46 Average: 4.3]
Delen
 •  
 •  
 •  
 • 4
 • 12
 •  
 •  
 •  
  16
  Shares
 •  
  16
  Shares
 •  
 •  
 •  
 • 4
 • 12
 •  
 •  

Gerelateerde Artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *