7 Beste GoPro Accessoires in 2023

GoPro

De GoPro is het meest bekende merk als het aankomt op actioncamera’s. GoPro is al jarenlang de marktleider op het gebied van deze producten en ontwikkelt hun producten nog steeds verder door. De compacte camera’s zijn ideaal voor allerlei toepassingen. Het maakt niet uit hoe gek de activiteit is die jij wilt filmen, de GoPro is hier altijd geschikt voor. Alleen is het voor het gebruiksgemak wel zo fijn dat je de camera soms kunt bevestigen op bijvoorbeeld je helm tijdens het snowboarden of er een goede waterdichte hoes om kunt doen zodat je er diep mee kunt duiken.

De GoPro zou lang niet zo populair zijn geweest als er niet tientallen, misschien wel honderden accessoires beschikbaar zouden zijn voor de actioncamera. De accessoires voor de GoPro zorgen ervoor dat het apparaat zo veelzijdig gebruikt kan worden. In dit artikel vertellen we je waarom jij wellicht een accessoire voor je GoPro zou willen aanschaffen en welke accessoires er allemaal zijn.

 

Waarom zou ik accessoires voor mijn GoPro willen?

De beste reden om accessoires aan te schaffen voor je GoPro is omdat je meer uit je camera kunt halen. Tijdens het skiën kun je de camera bijvoorbeeld op je helm monteren, zodat je je stokken in je handen kunt houden. Anders had je waarschijnlijk je GoPro in je jas of tas bewaard of onhandig in je hand, met de kans dat je hem laat vallen.

Verder kunnen de accessoires ook de beelden die je maakt beter en professioneler maken. Zo zijn er mogelijkheden voor stabilisatoren die je beeld beter maken, lenzen die je een andere filmhoek geven of microfoons die ervoor zorgen dat de geluidskwaliteit beter wordt.

Het grootste deel van de accessoires wordt ook door GoPro zelf gemaakt, dus je bent er dan zeker van dat hij past bij jouw GoPro camera. Natuurlijk zijn er ook andere merken die accessoires aanbieden die ook van goede kwaliteit zijn. Er zijn erg veel accessoires te vinden en allemaal hebben ze weer een ander nuttig doel.

 

De beste accessoires voor de GoPro

Er zijn ongelooflijk veel accessoires voor de GoPro te vinden, hieronder hebben we de meest populaire op een rijtje gezet.

 

Je kunt niet zonder: Een SD-kaart

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar een GoPro zonder opslag heeft geen nut. Dit is dus het allerbelangrijkste accessoire dat je tegelijkertijd met de aanschaf van je GoPro moet kopen. Afhankelijk van de hoeveelheid beeldmateriaal dat je wil gaan maken kun je een keuze maken voor een bepaalde grootte opslag van de SD-kaart. Voor SD-kaarten zijn er verschillende grootten beschikbaar. Wij raden de volgende grootten aan:

  • 64GB
  • 126GB
  • 256GB

Vooral voor de Hero8 en Hero9 raden we de 256GB variant aan. De hoge kwaliteit en hoge frame rate waarmee deze camera’s kunnen filmen zorgt voor erg veel geheugengebruik.

 

Altijd handig: Een extra batterij

Misschien weer een beetje voor de hand liggend, maar een extra batterij voor je GoPro is een must. Vooral als je op reis bent en er misschien niet zeker van bent of je de batterij kunt opladen. Een extra batterij zorgt ervoor dat je niet hoeft te stressen over de batterijduur van je camera tijdens het filmen van jouw vakantie. Is de batterij leeg? Dan haal je de lege batterij uit het apparaat en stop je de nieuwe erin. Zo kun je meteen doorgaan met het schieten van beeldmateriaal. Zorg er alleen wel voor dat je de juiste batterij voor jouw model camera koopt. Ook is het zo dat oudere modellen misschien geen uitneembare batterij hebben.

 

Een must voor waterpret: Floaty

Ben jij iemand die zijn GoPro veel in, op of bij het water gebruikt? Dan is de Floaty van GoPro een must. Dit rubbertje dat je om je GoPro kunt doen zorgt ervoor dat je GoPro blijft drijven als deze in het water valt. Daarnaast hebben ze een felle kleur, dus je vindt ze ook gemakkelijk weer terug in het water. Ook al maak je gebruik van een statief of een bevestiging op een helm bij het water, dan raden wij de Floaty aan. Je GoPro kan namelijk van je statief of helm afvallen, waardoor je hem alsnog kwijt bent.

 

Voor diepe waterpret: Beschermende hoes

De meeste GoPro’s zijn waterdicht tot tien meter diepte, maar mocht jij een fanatieke duiker zijn, dan zijn er extra beschermende hoezen voor de GoPro te krijgen. Afhankelijk van de soort hoes die je koopt en welk model GoPro je hebt kun je vervolgens tot een diepte van 60 meter duiken met de GoPro. Ook worden deze beschermhoezen ook vaak gebruikt door mensen die niet per se duiken. De hoes zit strak om de camera heen en biedt ook gewoon extra bescherming tegen stoten of eventuele krassen.

 

Te veel accessories of GoPro’s? Gebruik een opbergtas!

In deze lijst behandelen we een aantal populaire accessoires, dus mocht jij die allemaal gaan kopen dan heb je al een flinke hoeveelheid materiaal voor je GoPro. Alleen dan is natuurlijk de volgende vraag: Hoe ga je dat allemaal netjes bij elkaar houden, opbergen en meenemen? Gelukkig hebben de slimme koppen die deze accessoires hebben bedacht daar ook wat op verzonnen. Er zijn voor verschillende hoeveelheden en soorten accessoires allerlei verschillende opbergtassen beschikbaar. Dit kan variëren tot tassen voor alleen je GoPro en een extra batterij tot tassen waar je tientallen accessoires in kwijt kunt.

 

Maak je compact GoPro handzamer: The Handler

Zoals we inmiddels wel weten is de GoPro erg compact. Dat is natuurlijk voor de meeste toepassingen ideaal, maar het heeft ook nadelen. Als je je GoPro stevig vast wilt houden kun je maar een paar vingers gebruiken, anders zit je zo voor de lens. Daarvoor is een handig handvat ontwikkeld dat je stevig vast kunt pakken en waar ook een scharnier op zit om de hoek mee in te stellen.

 

Altijd je handen vrij: Borstharnas

Voor de meeste sporten gebruiken we beide onze handen en niet voor alle sporten is een helm nodig. Wil je dan toch graag filmen tijdens jouw sport? Dan is een borstharnas voor je GoPro een ideale oplossing. Het harnas is vaak erg simpel en compact, Hierdoor merk je bijna niet eens dat je iets draagt en kun je toch het ideale filmpje opnemen!

 

Voor extreme sporten met een helm: Helmbevestiging

Voor extreme sporten waarbij helmen worden gebruikt, zoals wintersport, wake boarden of motorcross is er een helm bevestiging beschikbaar. Deze bevestig je gemakkelijk op jouw huidige helm. Ook zijn er helmen beschikbaar waar schroefdraad in zit, zodat je daar je GoPro op vast kunt draaien. Mocht je dus al een GoPro hebben en nog opzoek zijn naar een helm, dan kun je hier rekening mee houden.

 

Super stabiele beelden: een Gimbal

Een Gimbal is een intelligent apparaat dat de bewegingen van jouw armen en handen zoveel mogelijk probeert weg te filteren. Een Gimbal is makkelijk in één hand vast te houden en afhankelijk van hoe geavanceerd het model is kun je er ook van alles op instellen. Deze stabilisatoren kunnen voor allerlei toepassingen worden gebruikt. Je kunt ze in je hand vasthouden, maar ook bijvoorbeeld op een bestuurbare auto of een drone bevestigen. Goede kwaliteit Gimbals zijn vaak wel erg prijzig.

 

Betere videokwaliteit: Microfoon & lamp

Voor de professionele filmers onder ons kan het verstandig te zijn om een opzetbare microfoon en lamp aan te schaffen. Met de microfoon verbeter je de geluidskwaliteit aanzienlijk en de lamp zorgt voor betere belichting van de objecten die je aan het filmen bent. Samen zorgen ze voor een flink verbeterde kwaliteit van je video’s.

GoPro onderwater

Conclusie

Hopelijk is het duidelijk geworden hoe belangrijk de toevoeging van accessoires kunnen zijn voor de GoPro. Voor elke toepassing waar de GoPro voor gebruikt wordt is wel een accessoire te vinden. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet en hopelijk gaat dat jou helpen om een keuze te maken uit geschikte accessoires voor jouw doelen.

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten