Hoe kun je met een iPhone betalen in winkels? 

Apple pay

Betalen met cash geld? Dat is zo goed als verleden tijd. Maar ook het betalen met je pinpas wordt door steeds meer mensen vervangen door betalen met een mobiel. Het is natuurlijk erg handig om te kunnen betalen met je mobiele telefoon, aangezien je deze toch al bij je hebt. Hoe doe je dat eigenlijk, betalen met je mobiel? In dit artikel gaan we in op betalen met je iPhone in de winkel.  

Je kunt lezen hoe Apple Pay – daar kun je via betalen – werkt en hoe je nieuwe betaalpassen kunt toevoegen. Er zijn verschillende manieren om te betalen, zo kun je met Touch ID en Face ID betalen. Maar ook met je Apple Watch kun je een betaling afronden. Gebruik je vaak een spaarkaart? Dan heb je er vast meerdere. Bij je houden is vaak geen optie als je meer dan tien verschillende kaarten hebt. In toenemende mate is het mogelijk om deze in je iPhone wallet te zetten. Mocht je nog geen gebruik maken van de mogelijkheid om op deze manier te betalen, dan zijn we ervan overtuigd dat ook jij na dit artikel betaalt met je iPhone (of Apple Watch) in diverse winkels! 

 

Over betalen met je iPhone in de winkel 

Betalen met je iPhone is nog niet zo heel lang mogelijk, pas sinds juni 2019 is het mogelijk om te betalen met je iPhone. Je kunt betalen met je mobiele telefoon via Apple Pay, deze maakt het namelijk mogelijk om contactloos te kunnen betalen met je iPhone, maar ook met je Apple Watch. Over deze laatste lees je zo meer. Hoewel veel mensen ietwat sceptisch waren, is het een veilige manier om te betalen.

Het is net zo veilig als het betalen met je bankpas, misschien nog wel veiliger. Maar niet alleen de veiligheid is een voordeel, het bespaart ook nog eens tijd. Je staat in ieder geval niet langer dan enkele seconden voor de kaartlezer. Dat is wel anders als je de pincode van je bankpas nog moet intypen of nog erger, bent vergeten.

Betaal je voor een product met je iPhone? Dan zorgt Apple Pay ervoor dat er een unieke transactiecode wordt aangemaakt. Dit heeft tot gevolg dat je kaartnummer niet wordt opgeslagen, niet op je device maar ook niet op de servers van Apple. Je betalingen blijven privé, betalingen zijn nooit te herleiden naar jou als persoon. Wil je ook betalen met je iPhone? We vertellen je hoe je dit doet, van installeren tot aan betalen! 

 

Betalen met je iPhone in de winkel: zo doe je dat

Voordat je kunt betalen met je iPhone in de winkel zijn er een paar stappen die je moet zetten. We nemen ze met je door, zodat jij straks eenvoudig gebruik kunt maken van deze betaalmogelijkheid. Het zijn er niet veel, dus ook jou moet het lukken!  

 • Activeer Apple Pay  
 • Allereerst is het van belang dat je Apple Pay activeert in je bankapp. 
 • Om Apple Pay te kunnen activeren heb je een creditcard, prepaidkaart of betaalkaart voor nodig. 
 • Vervolgstap: voeg een betaalpas toe aan je wallet 
 • Je voegt een betaalpas (creditcard, prepaidkaart of betaalkaart) toe aan je Wallet, als dat een nieuwe kaart is klik je op ‘Voeg toe’, vervolgens op ‘Betaalkaart’ of ‘Creditcard’ en daarna op ‘Ga door’.  
 • Er zal een laatste verificatie stap volgen, waarna het proces afgerond is.  

Apple watch pay

Hoe kan ik betalen met mijn iPhone in de winkel?

Je kunt betalen met Face ID, Touch ID en met je Apple Watch. We leggen per manier uit hoe je moet betalen. 

 • Betalen met Touch ID 
  Je gebruikt je vinger voor Touch ID. Deze heb je eerder moeten instellen, bij de meeste iPhones kun je meerdere vingers instellen voor Touch ID. Je houd je iPhone bij de betaalautomaat met je vinger op de Touch ID knop. Het is belangrijk om de bovenkant van je iPhone een aantal centimeter van de kaartlezer te houden. Volgt het woord ‘Gereed’ en een vinkje? Dan is de betaling gelukt!  
 • Betalen met Face ID 
  Face ID wordt door steeds meer mensen gebruikt. Om te kunnen betalen met Face ID druk je eerst tweemaal op de zij knop van je mobiele telefoon. Vervolgens wacht je tot je betaalkaart verschijnt. Je kijkt naar je scherm, zoals je altijd doet. Om te betalen houd je je iPhone weer een aantal centimeter van de kaartlezer. Volgt het woord ‘Gereed’ en een vinkje? Dan is ook deze betaling gelukt! 
 • Betalen met je Apple Watch 
  Tot slot willen we je erop wijzen dat je ook kunt betalen met je Apple Watch. Dit horloge is de laatste jaren enorm populair geworden en nu kun je er ook nog eens mee betalen. Om een betaling met je Apple Watch te doen, klik je dubbel op het knopje dat aan de zijkant zit. Vervolgens houd je het scherm een aantal centimeter van de kaartlezer. In dit geval zul je niet het woord ‘Gereed’ en een vinkje zien, maar je zult een tikje voelen. Heb je deze gevoeld? Dan heb je betaald met je Apple Watch! 

Let op! Je kunt ook gebruik maken van je spaarkaarten. Ook deze hoef je niet meer fysiek mee te nemen. Je verkleint hiermee de kans dat je de kaarten kwijt kunt raken. Wel zo fijn! Je kunt je spaarkaart toevoegen aan je wallet. Vervolgens bied je op dezelfde manier je kaart aan als je doet met je standaardkaart. In sommige winkels bestaat de mogelijkheid om in dezelfde stap je standaard betaalkaart én je spaarkaart te gebruiken, in andere winkels schakelt Apple Pay over van de spaarkaart die je aanbiedt, naar je standaard betaalkaart. Welke optie je ook kiest, Apple Pay zorgt ervoor dat je betaling soepel verloopt.  

 

Waar kan ik betalen met mijn iPhone?

Je kunt niet overal betalen met je iPhone, hoewel het op steeds meer plaatsen mogelijk is om te betalen met je iPhone. In het algemeen geldt dat overal waar je de volgende tekens ziet, je kunt betalen met je iPhone: Contactloos betalen met Apple Pay op de iPhone – Apple Support (NL) .

 

Betalen met je iPhone: eenvoudig en contactloos 

Betaal jij al met je iPhone in de winkel? Eenvoudiger betalen kan bijna niet. Je hebt het korte stappenplan kunnen doornemen en als je even niet weet wat je moet doen, kun je deze eenvoudig nogmaals doorlezen. De verschillende manieren werken allemaal even makkelijk, of je nou voor Touch ID of Face ID kiest. Betalen met je Apple Watch is ook ideaal, aangezien je deze waarschijnlijk toch al om hebt. Mocht je je iPhone thuis willen laten, dan is dat een prima alternatief. Je spaarkaarten kun je ook steeds vaker thuislaten, aangezien in steeds meer winkels mogelijk wordt gemaakt dat je via Apple Pay naast je betaalkaart, ook je spaarkaart kunt gebruiken.  

Het fijne aan deze betalingsmogelijkheid is dat je jouw mobiel in verreweg de meeste gevallen al op zak hebt. Als je dan ergens moet betalen is het geen probleem als je je portemonnee niet mee hebt. Iedereen vergeet wel eens zijn of haar portemonnee mee te nemen. Waar je voorheen met lege handen stond, kun je de betaling nu gewoon afronden. Op steeds meer plaatsen is het mogelijk om te betalen met je iPhone. Heb jij nog een vraag over het betalen met je iPhone in de winkel? Ons team geeft graag antwoord op je vraag!  

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten