Wat zijn de beste kleine tv’s met wifi? 

Smart tv

Waar de keuze tussen verschillende tv’s vroeger nog redelijk beperkt was, is dat nu totaal anders. Er bestaan enorm veel verschillende soorten tv’s en er zijn allerlei eigenschappen waar je rekening mee kunt houden. Het enorme aanbod brengt veel voordelen met zich mee, zo wordt zowel het beeld als het geluid van tv’s constant verbeterd en zijn ze steeds groter en dunner verkrijgbaar.

De prijsklassen liggen ver uiteen, waardoor er voor iedereen wel iets geschikts te vinden is. Het enorme aanbod maakt de keuze voor de juiste tv ook moeilijker, want waar moet je nou zoal op letten? In dit artikel zullen we een aantal belangrijke eigenschappen behandelen, waarna we een zevental tv’s voor je zullen uitlichten. Op deze manier kan jij de juiste keuze maken voor de tv die past bij jouw eisen.

 

Waar let je zoal op bij het aanschaffen van een tv?

Wanneer je een nieuwe tv aanschaft wil je waarschijnlijk de perfecte keuze maken. Logisch, want voor veel mensen is het een grote investering. Het is daarom belangrijk dat je rekening houdt met de meest relevante eigenschappen van de tv. We zullen hieronder toelichten waar je het best rekening mee kunt houden in jouw zoektocht naar een geschikte nieuwe tv.

 

Hoe kies je het geschikte formaat?

De eerste en misschien wel de meest belangrijke eigenschap van jouw tv is het formaat. Het uitzoeken van het juiste formaat is nog niet zo eenvoudig, want het is niet zo dat een grotere tv ook beter is. Een grote tv is fijn wanneer je veel sportwedstrijden kijkt of wanneer je een gamer bent, maar de resolutie van je tv is vaak minder goed wanneer het groter is. Er zijn daarom een aantal dingen die jij jezelf moet afvragen:

  • Wat is de kijkafstand?
  • Waarvoor gebruik je een tv?
  • En hoe scherp moet het beeld zijn?

 

Wat is de kijkafstand?

Drie vragen die bepalend zijn voor jouw kijkplezier. De eerste gaat over de kijkafstand. Als je ver van de tv zit is ondertiteling moeilijker te lezen en worden details vager, terwijl dit duidelijker wordt naar mate je tv groter is. Het valt aan te raden om de afstand van de bank tot de plaats van de tv op te meten, zodat je beter kunt inschatten hoe groot de tv zou moeten zijn. Hieronder sommen we de richtlijnen voor je op, maar het is in principe volledig afhankelijk van jouw behoefte.

  • 32 inch: tot 2,5 meter;
  • 43 inch: 1,5 tot 3 meter;
  • 49 inch: 2 tot 3,5 meter;
  • 55 inch: 2 tot 4 meter;
  • 65 inch: vanaf 3 meter.

 

Waarvoor gebruik je de tv?

Tv’s worden voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Als je een gamer bent of veel naar voetbalwedstrijden kijkt dan gaat het om de beleving. Verder wil je goed kunnen zien waar je tegenstander zich bevindt of wat voor rugnummer een speler heeft. Grote tv’s zijn in dit soort gevallen superhandig. Anderen hechten minder waarde aan een grote tv en kijken doorgaans naar ‘’luisterprogramma’s’’, zoals talkshows. Zij hebben wellicht voldoende aan een kleinere tv’s. De richtlijnen voor kijkafstanden zijn daarom niet leidend. Waarvoor je de tv gebruikt is misschien wel belangrijker.

Smart tv klein

Hoe scherp moet het beeld zijn?

Een beeldscherm is opgebouwd uit pixels. Deze pixels bepalen de resolutie en de resolutie bepaalt hoe scherp jouw beeld op tv is. Hoe groter je beeldscherm hoe lager de resolutie vaak is. Hier wordt wel duidelijk onderscheid tussen gemaakt. Zo zijn 4K UHD tv’s bijvoorbeeld veel scherper dan Full HD tv’s, omdat de resolutie van de eerstgenoemde veel hoger is. Bij kleine tv’s zul je het verschil tussen beide opties niet gauw merken, want daar is de resolutie vrijwel altijd goed, maar bij grote tv’s merk je dit zeker wel. Zoals we al zeiden zijn details vaak veel duidelijker zichtbaar op grote tv’s, dus let je daarop, koop dan vooral een grote tv.

 

Wil ik een tv met wifi?

Een tv met wifi kent vele voordelen en ze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Een tv met wifi verbind je draadloos met het internet, waardoor je op smart tv’s eenvoudig series kunt kijken of het web op kunt. Ook kan je in dit geval je tv of computer verbinden met jouw tv. Per merk verschilt het nog wel eens wat voor apps er aangeboden worden op hun platform, dus is het verstandig om hier goed naar te kijken.

 

Wat zijn zeven geschikte tv’s met wifi?

We zullen nu een zevental tv’s met wifi tot 250 euro voor je opsommen, zodat er voor ieder budget en tv in de lijst staat. Voor alle tv’s geldt dat ze maximaal 42 inch zijn, maar dat het vrijwel allemaal verschillende merken zijn.

 

Philips 32PFS6805/12

De Philips 32PFS6805/12 is een prachtig onderdeel van de 6800 serie en is tevens een Full HD TV. De diameter van het tv-scherm is 32 inch. Dankzij zijn formaat is deze Smart TV perfect voor in een slaap- of kinderkamer. Stream je favoriete series op Netflix of bekijk je favoriete video’s op YouTube, maar daarnaast zijn er nog veel meer apps beschikbaar.

 

LG 32LQ631C

De LG 32LQ631C is een 32 inch Smart TV waarmee tv kijken een echte beleving wordt. De tv is voorzien van Full HD kwaliteit en HDR. Je bedient de tv niet alleen met de afstandsbediening, maar maakt ook gebruik van de Google Assistent. Met het WebOS Smart TV platform kijk je naar je favoriete films en series.

 

Sharp Aquos 32FG2EA

De Sharp Aquos 32FG2EA is een 32-inch HD-ready Android led-tv met een strak, modern design, uitzonderlijke multimediafuncties en een breed scala aan aansluitmogelijkheden. Android TV met Google Assistent biedt een slimmere tv-ervaring dan alleen tv kijken. Ontvang direct entertainment, bedien slimme apparaten in je huis, krijg reacties op het scherm met je stem en meer.

 

Solora SMART24TV

Met de SaloraSMART24TV krijg je de beste weergave van je favoriete Netflix-series en de beste tv-programma’s. Deze SMART24TV heeft een schermdiagonaal van 24 inch, ofwel 60 centimeter. Daarnaast beschikt deze smart tv over HDR10 en HLG, waardoor de kleurenweergave zeer nauwkeurig is. Netflix, Youtube en Amazon Prime zitten standaard op deze tv. Op zoek naar een streamingoptie? Dit is geen probleem met SMART24TV, aangezien je eenvoudig jouw inhoud naar deze tv kunt streamen met behulp van de ingebouwde Google Chromecast op deze mooie tv.

Kleine tv

Finlux FLH2435ANDROID

Op zoek naar een tv met directe toegang tot ’s werelds grootste slimme platform? Dan is ook deze tv misschien wel een goede optie voor jou. Deze 24 inch tv geeft je toegang tot de Android Google Play Store waar je al je favoriete apps kunt vinden zoals Netflix en Youtube en duizenden meer. De unieke combinatie van het slimme Android platform, gebruiksgemak en hoge beeldkwaliteit maakt deze Finlux TV tot een passende oplossing voor iedere gebruiker, zowel jong als oud. Verder is deze tv relatief goedkoop in haar klasse.

 

In dit artikel heb je kunnen lezen over verschillende belangrijke eigenschappen van een tv. Ook hebben we je meer verteld over het nut van een tv met wifi en welke tv’s in de lagere prijsklasse een mogelijk goede optie voor je kunnen zijn. Hopelijk weet jij nu precies wat de juiste opties voor jou zijn.

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten