Beste macbooks voor Photoshop


Photoshop macbooks

Veel mensen hebben een passie voor fotografie. Je trekt de natuur in en maakt daar de mooiste kiekjes van de omgeving. Of is portretten meer iets voor jou? Misschien ben je wel een vogelaar die zijn ontdekking op de gevoelige plaat wil vastleggen. Na het maken van de foto kun je deze beter bekijken op je computer, in dit geval een macbook. Hoe vervelend is het als je er dan achter komt dat er een klein foutje in de foto zit? Een mede vogelaar die net zijn arm in jouw beeld heeft gestoken, of een vliegtuig op de achtergrond van jouw zonsondergang? Gelukkig is er een goede manier om dit op te lossen en het foutje op een professionele manier weg te werken.

Zakelijke macbook voor photoshop

Photoshop is dé manier om oneffenheden en foutjes in jouw foto te laten verdwijnen. Zelfs voor een beginner is dit programma prima te gebruiken dus ook jij kunt jouw foto’s op een mooie manier bewerken als je dat wilt. Voordat je Photoshop kunt gebruiken zul je eerst een macbook aan moeten schaffen. Helaas kan niet iedere macbook dit uitgebreide programma op een correcte manier laten draaien. Waar moet je computer allemaal aan voldoen? En waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van je computer?

Voor welke doelgroep is Photoshop?

In principe kan iedereen Photoshop gebruiken, mits je een macbook bezit waar dit programma op gedraaid kan worden. Aangezien dit een behoorlijk uitgebreid programma is zullen beginners het moeilijk vinden om op een goeie manier van start te gaan met Photoshop. Een ervaren fotograaf zal meer kennis in huis hebben over het bewerken van foto’s. Ben jij een student met een studie in fotografie of kunst? Dan heb je waarschijnlijk al eens kennis gemaakt met alle mogelijkheden van Photoshop. Dit programma kan erg ingewikkeld zijn, maar betekent dit dat alleen ervaren mensen er gebruik van kunnen maken? Nee, zeker niet. Als jij geen ervaring hebt met Photoshop is er niks aan de hand. Op de website van Adobe is er een volledig stappenplan aanwezig die jou kunnen ondersteunen. Met behulp van dit stappenplan zal ook jij heel snel een echte professional worden.

Student bewerkt foto's op macbook

Waar moet een macbook aan voldoen?

Voordat je aan de slag kunt met Photoshop is het belangrijk dat je een macbook bezit die voldoet aan alle eisen. Het is een ingewikkeld programma dus niet iedere computer kan het aan. Om vloeiend te kunnen werken met de nieuwste versie van Photoshop zijn er een aantal eisen waar jouw macbook minimaal aan moet voldoen:

Multicore Intel-processor met 64-bits ondersteuning

Alle nieuwe macbooks beschikken tegenwoordig over deze processor. Het gaat voornamelijk om de 64-bits ondersteuning. Als je een macbook van iemand wilt overnemen of je koopt een tweedehands macbook in een winkel dan is het goed om hier naar te kijken. De oudere macbooks kunnen namelijk ook een 32-bits ondersteuning hebben. Als dit het geval is, kun je niet op een goede manier gebruik maken van Photoshop en andere programma’s om je foto’s mee te bewerken.

Werkgeheugen

Een andere vereiste is de aanwezigheid van voldoende werkgeheugen. Om te kunnen werken met de basis van Photoshop is er maar 2 GB werkgeheugen nodig. Let er wel op dat dit niet betekent dat alles vloeiend verloopt. Het foto’s bewerken zal prima lukken, maar het opslaan en laden evenals het importeren en invoegen van elementen zal met de nodige hapering gepaard gaan. Om echt goed gebruik te kunnen maken van Photoshop is het dus belangrijk dat je een macbook aanschaft met een werkgeheugen boven de 2 GB.

Resolutie

De laatste eis waar jouw macbook aan moet voldoen is de resolutie. Het is de bedoeling dat de macbook beschikt over een beeldscherm met een resolutie van minimaal 1024×768 pixels. Afhankelijk van jouw wensen kun je kiezen voor een groter beeldscherm, maar dat is niet noodzakelijk voor het gebruik van Photoshop. Als jouw macbook voldoet aan deze drie eisen dan kun je gemakkelijk aan de slag met het bewerken van je foto’s.

Macbooks in alle soorten en maten

Apple heeft een zeer breed assortiment macbooks op de markt gebracht. Dit maakt jouw keuze niet gemakkelijker, maar het biedt wel de kans om een computer te kiezen die precies bij jou past. Welke verschillen zijn er en welke eigenschappen hebben de diverse macbooks?

Netflix kijken op macbook

Macbook Pro

Deze serie laptops is voor het eerst op de markt verschenen in 2006 en ze worden nog steeds vernieuwd. De macbook pro is een zeer krachtige computer die specifiek ontworpen is voor professionele beeldbewerking. Ook het opnemen van muziek en het monteren van video’s is een peulenschil voor deze computer. Zoals de naam al doet vermoeden is deze laptop ontworpen voor de echte professionele gebruiker. Toch is deze macbook voor iedere gebruiker interessant, zeker vanwege de kwaliteiten met betrekking tot beeldbewerking. Het gebruik van Photoshop is immers de reden waarom je een macbook aan zou willen schaffen.

Macbook Air

In 2008 is deze lichte en draagbare macbook op de markt verschenen. Deze laptop is specifiek ontworpen voor mensen die veel onderweg zijn. Deze computer is minder geschikt voor uitgebreide programma’s zoals Photoshop. De macbook air is voornamelijk bedoeld voor de simpelere activiteiten zoals tekstverwerking en e-mail. Ideaal voor mensen die met het openbaar vervoer naar hun werk of school moeten reizen, maar minder geschikt voor het bewerken van foto’s.

Macbook 12-inch

Deze macbook is voor het eerst verschenen in 2015 en is momenteel niet meer in productie. Het jaartal waarin de computer gemaakt is, wordt gebruikt als serienummer. Deze laptop heeft verder geen specifieke types of uitvoeringen. Deze stijlvolle computer is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar als je deze wilt aanschaffen zul je snel moeten zijn. Ze worden niet meer gemaakt dus de voorraad in de winkels zal niet meer aangevuld worden. Bij de macbook 12-inch geldt echt: op is op. Als we zo deze verschillende soorten macbooks bekijken is de macbook pro de meest geschikte versie voor het gebruik van Photoshop.

Waar moet je allemaal op letten?

Als je een macbook gaat aanschaffen zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Zo is bijvoorbeeld het formaat erg belangrijk. Het is een duur stukje technologie dus deze moet je wel goed kunnen opbergen. Als je niet zoveel ruimte tot je beschikking hebt is het verstandig om hier even goed over na te denken. Uiteraard wil je graag een snelle computer die moeiteloos tussen verschillende programma’s kan schakelen.

Vliegensvlug teksten verwerken, e-mailen en je favoriete foto’s bewerken. Alles staat of valt met de processor. Met name computers die gebruikt worden voor beeldbewerking hebben een krachtige processor nodig. Naast de processor is het belangrijk dat jouw macbook over voldoende werkgeheugen beschikt. Als er te weinig geheugen is zal de computer niet veel dingen tegelijkertijd kunnen doen. Als laatste is het goed om te kijken naar de resolutie en het aantal pixels. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper de foto’s. Als je een macbook zoekt voor het bewerken van foto’s is een goede resolutie een onmisbare eigenschap.

Een aantal macbooks op een rijtje

Nu je weet waar je op moet letten is het tijd om een aantal computers op een rijtje te zetten.

Apple MacBook Pro (2019) Touch Bar MUHQ2N/A – 13.3 inch – 128 GB / Zilver

Deze ijzersterke macbook is uitermate geschikt voor het bewerking van foto’s en het gebruik van Photoshop. Door de aanwezigheid van een zogenaamde Touch Bar hoef je niet meer zelf te schakelen tussen verschillende programma’s, dit gebeurt automatisch. Deze computer heeft een zeer scherpe weergave door een 2k beeldschermresolutie en 2560×1600 pixels. De processor beschikt over 4 cores en 8GB aan werkgeheugen. De accu gaat erg lang mee en de computer is zeer licht. Daarom is dit een ideale macbook om onderweg mee aan de slag te gaan. Het enige nadeel is dat deze macbook niet geschikt is voor gamen. Daarnaast heeft de computer geen ingang voor Dvd’s dus hier zul je een externe dvd-speler voor moeten aanschaffen. Als het gaat om beeldbewerking is deze computer een prima keus.

Apple MacBook Pro (2019) Touch Bar MVVK2N – 16 inch – 1TB – Spacegrijs

Met deze computer doen we er nog een schepje bovenop. Deze macbook heeft de nieuwste generatie Intel Core i9 processor. Als je dit combineert met het gigantische werkgeheugen van maar liefst 16GB kun je met recht spreken van een krachtpatser. Ook dit model is zeer geschikt voor het bewerken van foto’s en video’s. De Touch Bar zorgt ervoor dat er automatisch wordt geschakeld naar het programma dat actief is. Hierdoor kun je zeer snel en zeer effectief te werk gaan. Er wordt gebruik gemaakt van True Tone. Dit wil zeggen dat het scherm automatisch met het omgevingslicht mee kleurt. Het maakt niet uit of je in de avond werkt of in de ochtend, het licht is altijd prettig en niet te fel. Ook bij deze laptop is het noodzakelijk om een externe dvd-speler aan te schaffen, mits je dit noodzakelijk vindt. Als je op zoek bent naar een goeie laptop om mee te gamen zul je verder moeten zoeken. Deze computer is namelijk niet geschikt voor de nieuwste games.

Dit model is momenteel niet leverbaar.

Apple Macbook Air (2017) MQD32ZE/A – 13 inch – 128 GB

Het grootste voordeel van deze variant is de accu. Met de macbook air kun je tot maar liefst 12 uur doorwerken. Deze laptop heeft een compact formaat en is een echt lichtgewicht. Je kunt de macbook air dus moeiteloos overal mee naartoe nemen. Hij beschikt over een Intel Core i5 processor en Intel HD Graphics 6000. Het IPS beeldscherm zorgt voor een haarscherpe beeldweergave, ideaal voor het bewerken van foto’s of video’s. De algemene kwaliteit van dit apparaat is zeer goed te noemen, evenals het gebruiksgemak. Als jij veel onderweg bent is dit de ideale macbook voor jou. In vergelijking met de vorige generatie heb je met deze computer tot wel 3 keer sneller draadloos internet. Ook is het bereik van deze laptop een stuk groter dan het bereik van de vorige generatie. Met deze laptop krijg je absoluut waar voor je geld en hij is ook nog verkrijgbaar in erg fraaie designs. Wat wil je nog meer?

Apple MacBook Pro (2019) MUHP2N/A – 13.3 inch – 256 GB / Spacegrijs

Deze laptop beschikt over een 2k beeldschermresolutie met 2560×1600 pixels. Dit zorgt ervoor dat de beeldweergave bijna perfect is. Dit haarscherpe beeld zorgt ervoor dat deze computer uitermate geschikt is voor het bewerken van foto’s en video’s. Ook heeft deze laptop de beschikking over een Intel Core i5 processor en een scherm van 13.3 inch. Met 8GB aan werkgeheugen voldoet deze laptop ruimschoots aan de minimale eisen voor het gebruik van Photoshop.

Omdat deze computer erg licht is en een opgeladen accu meer dan 8 uur meegaat, is deze zeer geschikt voor onderweg. Ook maakt het niet uit of je s ’avonds of s ’ochtends met de computer wilt werken. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van True Tone, waardoor het beeldscherm zich aanpast aan het licht van de omgeving. Als je een DVD wilt afspelen op deze laptop zul je een externe DVD-speler moeten aanschaffen. Ook is deze computer niet geschikt voor het afspelen van de nieuwste games.

Apple MacBook Pro (2019) Touch Bar MVVM2N – 1TB – 16 inch – Zilver

Deze laptop beschikt over een nieuw toetsenbord met verlichting. Als er tot in de vroege uurtjes gewerkt moet worden is dat wel zo handig. Ook heeft deze laptop een uniek 16-inch Full HD IPS paneel voor levensechte kleuren. Als je een laptop zoekt om Photoshop te kunnen gebruiken, is dit absoluut een erg goeie keus. Er wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde Touch Bar. Hierdoor hoef je niet handmatig te schakelen tussen verschillende programma’s.

De laptop schakelt automatisch naar het programma dat actief is. Met de nieuwste Intel Core i9 processor, maar liefst 16 GB aan werkgeheugen en een Radeon Pro 5500 M videokaart is deze laptop bijna sneller dan het licht. Dankzij True Tone past het beeldscherm zich aan de omgeving aan. Het licht zal dus nooit te fel of niet fel genoeg zijn. Als je op zoek bent naar een laptop om mee te gamen is dit niet de juiste keus. Het ondersteunen van de meest recente games is namelijk niet mogelijk op deze laptop.

Nog een laatste tip
Je bent nu een echte expert als het gaat om macbooks. Toch is hier nog een laatste tip voordat je een laptop gaat aanschaffen: Zet je wensen op een rijtje voordat je gaat zoeken. Als je van tevoren een lijstje met wensen en eisen hebt gemaakt, voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Dus maak een lijst en ga op zoek naar die perfecte laptop. Voordat je het weet ben jij een echte Photoshop professional!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 43 Average: 4.5]
Delen
 •  
 •  
 •  
 • 72
 •  
 •  
 •  
 •  
  72
  Shares
 •  
  72
  Shares
 •  
 •  
 •  
 • 72
 •  
 •  
 •  

Gerelateerde Artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *