6 Beste draadloze muizen (ook voor laptops)


Draadloze muis met muispad

Tegenwoordig heeft ieder huishouden wel de beschikking over een computer, laptop of tablet. Het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Of je deze nou gebruikt voor je werk of dat je de computer vooral gebruikt voor ontspanning, het is een vitaal deel geworden van onze samenleving.

Het kan best een rommeltje worden met al die snoeren die je hiervoor nodig hebt. Het toetsenbord moet aangesloten worden, alle onderdelen moeten in het stopcontact en je moet een printer aansluiten op je computer. Eén onderdeel is essentieel: de muis. Zonder de muis wordt het erg moeilijk om gebruik te maken van je computer. Maar ook dit is weer een extra snoertje op je bureau en dat wil je eigenlijk niet. Gelukkig is daar een oplossing voor: de draadloze muis.

Hoe werkt een draadloze muis?

De naam zegt het natuurlijk al, deze muis heeft geen snoer. Maar hoe werkt deze dan? Het antwoord lijkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk is het best simpel. Er wordt namelijk gebruikt gemaakt van dezelfde technologie als bij je mobiele telefoon. Er wordt gebruik gemaakt van radiofrequentie technologie om informatie te zenden naar de computer. Er is dus een zender en een ontvanger nodig. De muis is de zender in dit verhaal. Er wordt een radiosignaal gezonden naar de ontvanger en die stuurt de signalen door naar de computer. Zodra de signalen bij de computer binnen zijn gekomen volgt de actie die jij met je muis in werking hebt gezet.

muis met led-lampjes

 

Verschillende soorten en hun eigenschappen

Natuurlijk is niet iedere draadloze muis hetzelfde. Net als alle andere technologische hoogstandjes is de draadloze muis door de jaren heen steeds moderner geworden. De allereerste draadloze muis was een zogenaamde optische muis. Deze variant is nog steeds erg populair, omdat het gewoon goed werkt. Deze muis is nauwelijks gevoelig voor slijtage en vuil. Als je de muis netjes behandelt dan gaat deze jaren mee.

Er is wel een nadeel te noemen voor deze muis. Hoewel de nieuwere optische muizen oneffenheden in de ondergrond heel goed kunnen detecteren en corrigeren, wordt dit voor de oudere varianten wat lastiger. Het is daarom ook aan te raden om een muismat aan te schaffen, zeker als je een wat oudere optische muis hebt. Een andere soort draadloze muis is de RF-frequentie muis. Deze gebruikt radiofrequentie signalen om te functioneren.

Een groot voordeel van deze muis is de reactiesnelheid. Bijna direct tijdens het bewegen van de muis komt de reactie op het scherm. Als laatste is er nog de bluetooth-muis. Bluetooth werkt met een infrarood signaal om informatie door te geven. Deze werking is vergelijkbaar met de werking van de RF-muis.

Draadloze muizen aanzichten

Waar moet je op letten?

Als je een draadloze muis wilt aanschaffen zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. Zet allereerst je eisen en wensen op een rijtje. Ben jij een gamer? Dan heb je een andere muis nodig dan wanneer je de computer alleen gebruikt voor werk. Let hierbij ook goed op je budget.

Zoals bij een hoop producten is er veel verschil in prijs. Heb je speciale eisen? Ook daar moet goed rekening mee gehouden worden. Zo is er voor de gamer een speciale muis ontwikkeld, deze beschikt vaak over extra knoppen. Ook voor mensen met RSI-klachten is er een goeie keus beschikbaar. In dat geval kies je voor de ergonomische muis. Als je hier goed op let kan het haast niet fout gaan.

Een aantal muizen op een rijtje

De logitech mx master 3

Dit is een optische draadloze muis in de kleur zwart. Deze is speciaal ontwikkeld voor designers en programmeurs, maar dit is geen vereiste. Ook andere gebruikers zullen dit een erg fijne muis vinden om mee te werken. De muis heeft een strak ergonomisch design en werkt zelfs goed op de wat gladdere ondergronden. Erg snel in gebruik en vijf keer zo nauwkeurig als een gewone muis. Alle knoppen zijn in te stellen naar keuze. Dit wordt mogelijk gemaakt door Logitech options. Het enige nadeel is dat deze muis niet kan worden gebruikt door linkshandige mensen.

De logitech m705 marathon muis

De naam zegt het al: marathon. Deze muis is geschikt voor de langere afstanden. De batterij gaat zelfs tot drie jaar mee. Door het ergonomische design kan je deze muis urenlang gebruiken zonder last te krijgen van je handen. Deze muis is voorzien van de nieuwste lasertracking technologie. Daardoor werkt deze muis erg goed op elke ondergrond, zelfs als deze wat gladder is. Deze muis kan je bijna niet bijhouden, zo snel beweegt deze over het scherm. Ook bij deze muis is er eigenlijk maar één nadeel te noemen en dat is het feit dat deze muis alleen geschikt is voor rechtshandige gebruikers.

De Logitech mx master 2S

Nu zijn we aangekomen bij de MX Master 2S van Logitech. Deze muis is zeer geschikt voor de veeleisende gebruiker. Met deze muis kun je tot drie schermen tegelijk bedienen. Alle knoppen kun je zelf instellen, waardoor je het gebruik nog soepeler kan laten verlopen. Deze muis heeft een scrolwiel met een verstelbare snelheid. Als de batterij volledig is opgeladen gaat hij tot twee maanden mee en ook het opladen kost nauwelijks moeite. Na drie minuten is hij weer gebruiksklaar voor de hele dag. Enige nadeel is dat deze muis net als de twee hierboven niet geschikt is voor linkshandigen.

De Trust Verto

De Trust Verto is volledig gericht op ergonomisch gebruik. Deze muis is dus zeer geschikt voor mensen met RSI-klachten en mensen die deze klachten graag willen voorkomen. Het ergonomische design zorgt ervoor dat de spieren in de arm en pols op een natuurlijke wijze bewegen tijdens het gebruik. Deze muis heeft een draadloze ontvanger, waardoor je pas echt de voordelen van een draadloze muis kunt ervaren. Deze draadloze ontvanger heeft namelijk een bereik van wel tien meter. Ook beschikt deze muis over een aan en uit schakelaar zodat er geen batterij verloren gaat als je de muis niet gebruikt.

De Logitech MX Anywhere 2S

De volgende muis die we behandelen is de Logitech MX Anywhere 2S. Deze draadloze muis is geschikt voor gebruik door zowel rechts als linkshandige mensen. Met deze muis kun je tot drie verschillende schermen bedienen en hij is goed bestand tegen gladdere oppervlakten. Nog een voordeel is de levensduur van de batterijen. Met drie minuten opladen kun je de muis de hele dag gebruiken. Na volledige oplading gaat de batterij zelfs tot twee maanden mee. Een nadeel van deze muis kan de vorm zijn. Deze is namelijk rond en compact, waardoor hij wat minder comfortabel is dan andere modellen bij langdurig gebruik.

De Logitech M570

Nu zijn we alweer aangekomen bij onze laatste muis: de Logitech M570. Deze muis heeft een speciale trackball die door de ronding het gebruik van de muis zeer comfortabel maakt. Hij biedt veel steun aan de onderarm en de pols dus deze muis is zeker geschikt voor mensen met RSI-klachten. Alleen linkshandige mensen kunnen deze muis niet gebruiken. Groot voordeel is het enorme vermogen dat deze muis op tafel legt. Één AA-batterij gaat tot 18 maanden mee! Verder kun je deze muis overal gebruiken. Zelfs op een klein bureau ligt deze compacte muis niet in de weg.

Nog één laatste tip

Met al deze informatie kun je met vol vertrouwen een goeie keus maken bij de aanschaf van je nieuwe draadloze muis. Ergonomie, prijsklasse en stijl spelen allemaal een rol. Als je er goed over nadenkt, kan het niet mis gaan. En nu nog één laatste tip: schrik niet van een hogere prijs. Een goede draadloze muis is zijn geld dubbel en dwars waard.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 81 Average: 4.5]
Delen
 •  
 • 63
 •  
 • 32
 • 11
 •  
 •  
 •  
  106
  Shares
 •  
  106
  Shares
 •  
 • 63
 •  
 • 32
 • 11
 •  
 •  

Gerelateerde Artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *