Top 10 beste gaming muizen in 2021


gaming muis

Zonder een muis kun je een computer niet op de juiste manier bedienen. Er zijn veel verschillende soorten muizen te koop. De beste muizen zijn toch echt wel de gaming muizen. Gaming muizen liggen lekker in de hand en hebben enorm veel verschillende opties. Als gamer wil je zo goed mogelijk presteren. Door middel van een gaming muis kun je jouw prestaties verhogen. Maar hoe werkt dat eigenlijk precies? Wat zijn de beste gaming muizen in 2021 en waar moet je op letten als je een gaming muis wilt gaan kopen? Het antwoord op deze vragen hebben wij voor je uiteengezet. Je leest het allemaal in dit artikel.

 

Waarom zou je kiezen voor een gaming muis en geen standaard muis?

Een gaming muis biedt veel meer mogelijkheden dan een standaard muis. Het doel van de muis is het pijltje op de computer te besturen zodat je handelingen kunt doorgeven. Als gamer wil je dit op een zo snelle en efficiënt mogelijke manier doen. Daarom is een gaming muis zo handig. Een gaming muis bevat programmeerbare knoppen die ervoor kunnen zorgen dat jij veel meer handelingen kunt uitvoeren met deze muis, ten opzichte van standaard muizen. Hieronder volgen een aantal redenen waarom wij vinden dat elke gamer een gaming muis nodig heeft:

 • Een gaming muis is programmeerbaar
 • Een gaming muis is gevoeliger
 • Een gaming muis is preciezer
 • Een gaming muis is sneller

Dit zijn de belangrijkste redenen om te kiezen voor een gaming muis in plaats van een standaard muis. Een gaming muis heeft vaak een aantal knoppen aan de zijkant zitten die je gemakkelijk met je vingers kunt bedienen. Je kunt precies programmeren wat deze knoppen moeten doen. Zo kun je ze specifiek instellen voor een bepaalde game en kun je hier het maximale uithalen.

Een gaming muis is ook veel gevoeliger dan een standaard muis. Dit zorgt ervoor dat de muis eerder reageert en dat tijdens het gamen dus sneller de handelingen uitvoert die jij wilt uitvoeren. Ook zijn gaming muizen veel preciezer dan standaard muizen. Dit zorgt ervoor dat je beter op een aangenamere manier kunt gamen en hier beter in zult zijn.

Naar onze mening is een gaming muis onmisbaar voor elke serieuze gamer. Je verhoogt het comfort tijdens het gamen en zorgt ervoor dat je op een efficiëntere manier kunt gamen, wat ervoor zorgt dat je beter kunt gamen en daar meer plezier van ervaart.

welke gaming muis

Waar moet je op letten als je een gaming muis gaat aanschaffen?

Als je een gaming muis gaat aanschaffen dan moet je met een aantal punten rekening houden. De volgende punten zijn de belangrijkste punten:

 • Prijs
 • Kwaliteit
 • Ergonomie
 • Mogelijkheden

De prijs-kwaliteit verhouding is iets dat zeer belangrijk is om rekening mee te houden als je een gaming muis gaat kopen. Iedereen heeft een ander budget. Breng je budget eerst in kaart en ga met dat budget kijken welke muizen het beste bij dit budget passen. Let daarnaast op de ergonomie. Belangrijk is hierbij dat de muis goed en stevig in de hand ligt. Dit voorkomt pijn en problemen met gewrichten en pezen. Let ook op de mogelijkheden rondom het programmeren en de verlichtingen. Wil jij de beste gaming muizen kopen? Dan zijn dit een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

gaming muizen verschillen

Welke gaming muizen zijn het beste?

Omdat er enorm veel verschillende gaming muizen op de markt zijn en omdat de ontwikkeling rondom gaming muizen razendsnel verandert, is het erg lastig om de juiste gaming muis uit te kiezen. Gelukkig hebben wij al wat onderzoek voor je gedaan. Wij hebben een top 10 samengesteld van de beste gaming muizen in 2021. Zo profiteer jij van de beste muizen en de nieuwste ontwikkelingen en kun je beter een keuze maken over welke gaming muis het beste bij jou past. Bij het maken van deze top 10 hebben wij gekeken naar:

 • Programmeerbaarheid
 • Comfort
 • DPI (Dots Per Inch)
 • Budget
 • Gebruiksgemak
 • Extra opties

Over DPI willen we het volgende vermelden. Zoals je kunt lezen staat de afkorting DPI voor Dots per Inch, dat is het aantal beeldpunten per inch. Daarbij is het belangrijk om te weten dat één inch 2,54 centimeter is en hoe meer dots – dus hoe hoger de DPI – hoe verder je cursor beweegt per inch als je de muis beweegt. Een hogere DPI zorgt ervoor dat je minder hoeft te bewegen om de muis te gebruiken.

Door te kijken naar de specificaties en de reviews van andere gebruikers van deze muizen hebben wij een uitgebreid beeld kunnen krijgen van de beste muizen. Hieronder volgt de top 10 van de beste gaming muizen.

muizen kopen gamen

1.  De Steel Series Rival 710: de enige muis met vibratie

 De Steel Series Rival 710 is een van de beste gaming muizen die momenteel verkocht worden. Steal Series is een zeer bekend en sterk merk op het gebied van gaming. De Rival serie is de best geteste en populairste serie van dit merk. Iedereen die een beetje serieus met gamen bezig is kent dit merk.

VoordelenNadelen
RGB-verlichtingGeen linkshandige versie
Comfortabel ontwerpPrijzig
OLED Functies
Veel programmeer mogelijkheden
Aanpasbaar aan eigen behoeften

Deze muis kost zo’n €113, wat muis iets duurder maakt dan de andere opties in deze top 10. Echter is dit wel een van de beste muizen met een uniek kenmerk, namelijk vibratie. De enige nadelen zijn de prijs en het feit dat er geen mogelijkheden zijn voor linkshandige mensen. Als je een wat ruimer budget hebt is deze muis een zeer goede optie!

2.  De Logitech G903 Lightspeed, de snelste draadloze muis

Iedereen kent de naam Logitec wel. Dit bedrijf is een echte marktleider op het gebied van technologie voor computers. De Logitech G903 Lightspeed staat bekend als de beste en snelste draadloze muis voor gaming. Deze muis wordt geleverd met speciale Logitech software, wat deze muis nog indrukwekkender maakt dan hij al was.

VoordelenNadelen
RGB-verlichting (Logitec uitvoering)Prijzig
Speciale software (Logitec Gaming Suite)Geen oplaadstation
Aanpasbare en programmeerbare knoppen
Best presterende draadloze muis
Comfortabel ontwerp

De Logitech G903 Lightspeed is zoals je ziet nog wat duurder dan de vorige muis, echter is deze muis draadloos of bekabeld te gebruiken. Daarnaast wordt deze muis geleverd met speciale software wat ervoor zorgt dat deze muist optimaal gebruikt kan worden. Deze muis heeft enorm veel positieve reviews en is zeer krachter. Heb jij een hoger budget en wil je de beste draadloze muis die er te koop is op dit moment? Dan is deze muis wat voor jou!

3.  De Crosair M65 Pro RG: een goede muis voor een lage prijs

Crosair is een merk dat nog niet heel lang actief is op de markt van de gaming muizen. Toch zijn ze al zeer bekend door de producten die ze hebben weten te maken. De producten die zij maken zijn betaalbaar, maar toch van goede kwaliteit. Dat geldt ook voor deze muis.

VoordelenNadelen
Goede prijs-kwaliteit verhoudingUniek ontwerp dat niet bij iedereen past
Gewichtsaanpassingen mogelijk
Unieke software
Specifieke sniper knop voor shooters

De muis is zeer licht en snel, wat ervoor zorgt dat deze muis ideaal is voor gamers die van shooters houden.  Deze muis kost maar €50 en is daarom ideaal voor gamers die een goede muis willen maar niet te veel geld willen betalen.

4.  De Logitech G502 Proteus Spectrum, de topper op het gebied van DPI

Logitech staat nog een keer in deze lijst en dat heeft te maken met de Logitech G502. Deze muis scoort zeer hoog op het gebied van DPI. Dit betekent dat hij enorm gevoelig is voor kleine bewegingen. Je kunt zelf de gevoeligheid aanpassen wat deze muis ideaal maakt voor gamen!

VoordelenNadelen
Zeer hoge gevoeligheidNiet voor linkshandigen
Brede DPI opties, tot 12000 DPI’s
11 programmeerbare knoppen
Praktisch ontwerp
Goede prijs-kwaliteit verhouding

De Logitech G502 Proteus Spectrum heeft enorm veel positieve reviews en is een muis die zeer geliefd is bij de fans van dit merk. Ben jij op zoek naar een muis met brede DPI opties? Kies dan voor deze muis!

5.  De Razer DeathAdder Elite, de muis voor de snelle gamer

Razer: elke gamer kent dit merk wel. Wij zijn erg enthousiast over dit merk omdat de kwaliteit erg hoog is, maar dit niet aan de prijs is te zien. De Razer scoort net als de vorige muis zeer hoog op het gebied van DPI. Deze muis kan tot 16000 DPI’s wat ervoor zorgt dat deze muis de ideale muis is voor gamers die houden snelle actie!

Voordelen                                    Nadelen
Ergonomisch designNiet voor linkshandigen
Aanpasbare knoppen
Speciale goed geteste software
Zeer hoge DPI van 16000
Stabiele verbinding

Wil jij veel voor weinig? Kies dan voor de Razer Deathadder Elite!

6.  De Logitech G502 HERO, grote kracht, lage prijs

Ook de Logitech G502 HERO hoort in het rijtje van de beste gaming muizen. Deze muis staat eveneens voor veel mogelijkheden voor weinig geld. Zo kun je voor minder dan €60 al een Logitech G502 HERO kopen. Wat opvalt aan deze muis is dat hij zeer gevoelig is en een aanpasbaar gewichtssysteem heeft. Dit maakt hem erg aanpasbaar, wat iedere gamer natuurlijk nodig heeft!

Voordelen                                    Nadelen
Hoge DPIBekabeling
Aanpasbare knoppen
Aanpasbaar gewicht
Zeer goede reviews
Goede prijs-kwaliteit verhouding

Ook deze muis valt in de categorie veel voor weinig. Ben jij fan van Logitech en wil je een krachtige gaming muis, maar wil je niet te veel betalen? Dan is dit een goede optie voor jou!

7.  De Roccat Kain 200 AIMO, de ergonomische muis

De Roccat Kain 200 AIMO is een draadloze gaming muis met een zeer ergonomische vorm. Uit de reviews blijkt dat veel mensen hem pretting in de hand vinden liggen. De vorige versie van deze muis had wat mankementen, deze zijn weggewerkt bij deze versie. Vrijwel alles is verbeterd. Dit maakt hem een gewilde muis.

Voordelen                                    Nadelen
Hoge DPINiet voor linkshandigen
Draadloos
Ergonomisch
Zeer goede reviews
Adapter meegeleverd

Op zoek naar een all-in muis voor een redelijke prijs met genoeg verstelmogelijkheden? Kies dan voor deze muis. Ook op het gebied van ergonomie is dit een echte topper!

8.  De Trust GTX 105 Izza, de budget muis

De Trust GTX 105 Izza is de goedkoopste muis uit deze top 10. Trust is een merk dat iedereen kent. Het staat voor kwaliteit en lage prijzen. Deze muis is daar een voorbeeld van. De muis is behoorlijk vaak gekocht en heeft veel reviews gekregen

Voordelen                                    Nadelen
Voor links en rechtshandigeVerlichting niet aanpasbaar
Instelbare gameknoppenKwetsbaar
Ergonomisch
Veel DPI standen
Goedkoop

Als je weinig te besteden hebt maar toch de voordelen van een gaming muis wilt ervaren, dan is dit de perfecte muis voor jou. Voor nog minder dan €20  heb je hem al in huis en kun je hem gebruiken.

9.  De Razer Basilisk V2 RGB, een duurzame muis

De Razer Basilisk V2 RGB is een relatief onbekende gaming muis, maar dit betekent niet dat hij minder is dan andere. De muis is gemaakt door Razer, een zeer bekend merk onder de gamers. Deze muis staat bekend om zijn duurzaamheid en zijn hoge DPI instellingen.

Voordelen                                    Nadelen
DPI’s tot 20000Bedraad
11 knoppenGeen scroll release
Duurzaam materiaalRechtshandig
Goede reviews

Deze onbekende muis gaat zeer lang mee en is daarom ideaal voor mensen die een muis voor de langere tijd zoeken.

10.  De Speedlink RETICOS RGB Gaming Mouse,  een futuristische muis

Deze gaming muis staat bekend om zijn unieke design. Hij ziet er zeer futuristisch uit en is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een muis met een mooie uitstraling. De muis heeft een enorm breed spectrum aan mogelijkheden op het gebied van kleuren en is daarom perfect voor iemand die een muis met een uitstraling zoekt.

Voordelen                                    Nadelen
Unieke lookBedraad
Instelbare knoppenLage DPI
Duurzaam materiaal
Goede reviews
Inclusief software

Deze muis is relatief goedkoop en heeft redelijk wat opties. Heb je weinig te besteden en hecht je veel waarde aan uiterlijk? Kies dan voor deze muis!

Conclusie: voor welke gaming muis jij kiest, ligt aan jou!

Er is niet per defintie een beste gaming muis aan te wijzen. Zoals je hebt kunnen lezen, heeft elke muis namelijk specifieke instellingen, is deze gemaakt voor een specifiek doel en een specifieke doelgroep. Wij hopen dat je door middel van deze uitleg meer inzicht hebt gekregen in de beste gaming muizen en dat je daardoor de juiste muist kunt kopen. Heb jij opmerkingen over een bepaalde muis? Laat hieronder dan even een reactie achter. Wij zijn namelijk zeer benieuwd!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 37 Average: 4.8]
Delen
 •  
 •  
 •  
 • 12
 •  
 •  
 •  
 •  
  12
  Shares
 •  
  12
  Shares
 •  
 •  
 •  
 • 12
 •  
 •  
 •  

Gerelateerde Artikelen:

2 reacties op dit artikel.

 • Avatar Carl schreef:

  Als je Trust bekende vind staan om zijn kwaliteit, weet ik niet of ik je kwaliteits oordeel nog kan vertrouwen.

  • Avatar Paul Hauer schreef:

   Hi Carl,

   Ik snap je reactie, maar Trust heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd. Als een marktleider in vooral het budgetsegment heeft Trust wel een reputatie. Maar de prijs- kwaliteitsverhoudingen zijn altijd goed terwijl ze ook een uitstekende garantie geven. Dus ik vind het op dat vlak wel een goed merk. Wil je meer kwaliteit, maar ook meer geld uitgeven zijn de accessoires van bijvoorbeeld Razer of Steelseries een betere keuze.

   Met vriendelijke groet,
   Paul Hauer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *