Welke GPS tracker kopen? Wij bekijken de opties

GPS tracker

Misplaatste sleutelbossen, de bagage die tijdens de vakantie verdwijnt en huisdieren die op avontuur gaan en (tijdelijk) verdwijnen. In veel gevallen loopt het wel los, maar het is toch wel een heel fijn idee dat je te allen tijde kan zien waar kwijtgeraakte spullen of huisdieren zich bevinden. Dat kan heel eenvoudig met een goede GPS tracker. In dit artikel leggen we uit wat het product is, wat je ermee kan en welke GPS trackers de beste koop zijn.

Vanwege het grote aantal vragen over GPS trackers voor koffers, hebben we onderzoek gedaan naar de beste producten om je koffer terug te vinden.

Wat is een GPS?

GPS staat voor Global Positioning System en de techniek wordt gebruikt om bij benadering te bepalen waar een GPS ontvanger zich op de Aarde bevindt. Het is van origine een militair systeem dat tegenwoordig veelvuldig wordt gebruikt in alledaagse producten, die iedereen gebruikt. Zoals een navigatiesysteem voor in de auto en een smartphone.

De ingebouwde GPS staat in contact met minimaal 24 werkende satellieten die in een baan om de Aarde draaien en een signaal uitzenden. De nauwkeurigheid van GPS is afhankelijk van een aantal factoren, maar door de verfijnde techniek is de positiebepaling vaak nauwkeurig van 1 tot 2 meter binnen de daadwerkelijke positie van een voertuig, persoon of huisdier.

 

Wat is een GPS tracker?

Een GPS tracker is een apparaatje dat je aan producten of de halsband van een huisdier bevestigt en het stelt je in staat om via de app op een smartphone, tablet of een computer het bevestigde apparaatje te volgen. Zo weet je altijd waar de producten of huisdieren, die je van een GPS tracker hebt voorzien uithangen. Vooral handig voor personen die continu spullen, zoals een sleutelbol kwijt zijn of regelmatig de buurt afspeuren als de kat weer op avontuur is en al uren niet thuis is geweest.

Een GPS tracker lijkt ook een efficiënt product om diefstal te voorkomen, omdat je immers altijd kan zien waar de gestolen goederen of huisdieren zich bevinden. Maar dan ben je wel enorm afhankelijk van het feit of de dieven de GPS tracker constateren en niet uitschakelen of verwijderen.

 

Een uitgebreid volgsysteem

Een GPS tracker is een handig product en feitelijk kan je vrijwel alles dat je wilt volgen voorzien van een apparaatje. Wij geven een aantal voorbeelden van situaties waarin een GPS tracker van pas kan komen.

 

Auto’s, motors, scooters en boten

Bepaalde GPS trackers zijn enorm handig voor vaar- en voertuigen en het is een middel om de locatie van een gestolen auto, motor, scooter of boot te kunnen bepalen. Deze GPS trackers werken doorgaans met een magneet en daardoor is de GPS tracker eenvoudig op strategische plaatsen binnen een vaar- of voertuig te plaatsen. In de basis worden deze GPS trackers ‘verstopt’ in een compartiment, zoals een opbergruimte of een kofferbak.

 

Sleutels en sleutelbossen

Ben jij vaak jouw sleutels kwijt en ben je enorm veel tijd kwijt aan het zoeken naar sleutels of sleutelbossen? Dan is een simpele GPS tracker geen overbodige luxe! Deze GPS trackers zijn vaak ingebouwd in een tag. Die je aan een sleutel of sleutelbos kunt hangen. Vervolgens kan je via de app op een smartphone precies zijn waar jouw sleutels zich bevinden.

 

Kinderen volgen

Kinderen die kwijtraken of zelf op avontuur gaan tijdens een bezoekje aan het park, strand of pretpark, zorgen voor enorm veel stress bij ouders. Het is natuurlijk ieders ergste nachtmerrie dat een kind zoekraakt. Met een GPS tracker kan je precies zien waar jouw kind is. Dit zijn doorgaans tags die aan een kettinkje of armbandje worden bevestigt en er zijn ook GPS trackers die je bijvoorbeeld in de voering van kleding kan verstoppen.

GPS tracker mobiel

Koffers en rugtassen

Misplaatste of gestolen bagage is een nachtmerrie, maar met een GPS tracker hoef je jezelf veel minder zorgen te maken dat je jouw koffers en/of rugtassen kwijtraakt. Want als je de koffers en rugzakken met een GPS tracker uitrust, kan je via de applicatie op een mobiele telefoon altijd zien waar de zoekgeraakte bagage is. Ook deze trackers zijn zeer klein en te verstoppen. Zodat kwaadwillende personen die de bagage stelen niet heel snel de GPS tracker vinden en verwijderen.

 

Huisdieren volgen

Honden die er vandoor gaan en katten die op avontuur gaan en voor enkele uren of zelfs dagen wegblijven. Met een GPS tracker voor huisdieren kan je heel snel zien waar je hond of kat zich bevindt. Doorgaans worden deze GPS trackers bevestigt aan de halsband of het tuigje van het huisdier en ook met deze oplossing kan je via een online omgeving of een app controleren waar de zoekgeraakte huisdieren zich bevinden.

GPS tracker dieren

Waarop je moet letten als je een GPS tracker koopt

Dat een GPS tracker een handig product is, staat buiten kijf! Maar er zijn wel een aantal zaken waarop je moet letten als je een GPS tracker aanschaft. Wij geven een aantal handige tips zodat je jezelf beter kunt oriënteren.

 

De wijze van bevestiging

Allereerst zijn er verschillende methodes waarmee je een GPS tracker kan bevestigen. Zo kan je een GPS tracker aan een riem of een rits bevestigen met een kliksysteem of je kan een tag met een ingebouwde GPS tracker bevestigen met een sluitsysteem. Er zijn ook GPS trackers met een magneet die je bijvoorbeeld aan de binnenkant van een kofferbak of een opbergruimte kan bevestigen.

 

Korte of lange afstanden

Het is belangrijk om te controleren hoeveel afstand een GPS tracker heeft. Zo zijn er GPS trackers die binnen een straal van slechts enkele honderden meters gelezen kunnen worden, maar er zijn ook trackers die een veel groter bereik hebben. Het merendeel van de GPS trackers die momenteel verkrijgbaar zijn hebben een bereik van 15 kilometer of meer.

 

SIM-kaart slot

Een GPS tracker met een SIM-kaart slot heeft een veel groter bereik en zijn vooral handig voor zaken, zoals bagage, voer- en vaartuigen. Omdat deze zaken zich weleens op een afstand van verder dan 15 kilometer kunnen bevinden. Uiteraard heb je dan ook een abonnement nodig, maar een simpel SIM-only abonnement volstaat dan al. Het is wel belangrijk dat de geplaatst SIM-kaart kan bellen en SMS-en, GPRS ondersteunt en geen pincode heeft!

 

Waterbestendig

Je kunt ook letten op de IP-certificering van de GPS tracker, want een aantal trackers zijn enkel spatwaterdicht. Terwijl je misschien op zoek bent naar een GPS tracker die volledig waterdicht is. Met een volledig waterdichte GPS tracker werkt het product altijd. In de stromende regen zelfs als een product of een kind of huisdier in het water valt.

 

Met of zonder abonnement

Naast een abonnement voor de SIM-kaart, zijn er vaak ook abonnementskosten verbonden aan het gebruik van de app op een smartphone. Met het abonnement kan je live volgen en afgelegde afstanden en routes laten opslaan. Dat kan enorm handig zijn! Gelukkig zijn er ook een groot aantal GPS trackers waarmee je wel live kunt volgen, maar waar je dan geen abonnement voor nodig heeft. In de basis zijn GPS trackers met een bijhorend abonnement wel nauwkeuriger in de positiebepaling.

 

Accuduur

En dan nog natuurlijk de accuduur, want je hebt immers niets aan een tracker waarvan de accu snel leeg raakt. De batterijcapaciteit van de GPS trackers lopen enorm uiteen. Zo zijn er GPS trackers met een accuduur van enkele uren tot zelfs enkele jaren! Uiteraard zijn GPS trackers met een grotere accucapaciteit in de basis iets groter en ook iets duurder dan producten met een kleinere batterijcapaciteit.

 

De beste GPS trackers in 2022

Laten we de beste GPS trackers eens onder de loep nemen. Wij hebben gekeken naar gebruiksvriendelijkheid en functionaliteiten terwijl we ook hebben gekeken naar betaalbare oplossingen voor iedereen.

GPS tracker elektronica

Loca GPS Tracker: de beste gps tracker voor je koffer

Voor nog geen 100 euro heb je een simpele GPS tracker die je met dubbelzijdige tape kan bevestigen in een voer- of vaartuig of gewoon los in een koffer of een rugtas kan stoppen. De accu is zeer krachtig en gaat ongeveer 3 jaar mee terwijl je geen abonnement nodig hebt om de app van de GPS tracker te kunnen gebruiken. Daarnaast is de GPS tracker volledig waterdicht.

€115,00
Op voorraad
Coolblue.nl

 

Invoxia Huisdier GPS tracker

De Invoxacio Huisdier GPS tracker is logischerwijs een GPS tracker die primair voor het volgen van huisdieren is gemaakt. De zeer kleine tracker bevestig je met een kliksysteem aan de halsband of het tuigje van de hond of de kat en via de app kan je altijd zien waar jouw huisdier zich bevindt. Je hebt geen SIM-kaart nodig om de tracker te kunnen gebruik en de app is gratis. De accuduur gaat ongeveer een maand mee, dus het is wel noodzakelijk dat je de tracker regelmatig aan de bijgeleverde oplader koppelt.

 

GPS tracker – Bluetooth 5.0

De GPS tracker is één van de goedkoopste en meest gebruiksvriendelijke GPS tracker die je momenteel kunt kopen. De accu gaat ongeveer 6 maanden mee en je kan er prima producten, zoals een laptop, smartphone, koffer, rugzak en andere waardevolle eigendommen mee tracken. De tracker is zowel in het zwart, wit als roze verkrijgbaar.

 

Iedereen kan James Bond zijn

Op een horloge of scherm aflezen waar iets of iemand zich bevindt zag je voorheen alleen maar in films, zoals James Bond. Maar tegenwoordig kan je met een GPS tracker iedereen en alle waardevolle producten volgen en lokaliseren. Je hebt nu een goed beeld bij wat het product is, wat je ermee kan en welke GPS trackers de beste keuze zijn. Heb je vragen of advies nodig? Laat dan een reactie achter voor de productspecialist.

Stuur dit artikel door:

14 reacties

 1. hoi, is de goedkopere tracker ook bruikbaar als deze binnen een wifi bereik ien ik mij begeef op langere afstand..?

  1. Dat zou in theorie moeten werken zolang zowel de GPS tracker als het apparaat met de app een internetconnectie heeft.

 2. Wat is het verschil tussen de goedkope tags met een locatiezender en de duurdere.als ze werken op Bluetooth.
  Dus bijvoorbeeld een duurdere keyfinder en een Tiel mate.

 3. Werkt die van 12.99 ook goed als je koffer nog op schiphol staat en ik bijvoorbeeld op Kreta.
  Ik snap soms niet wat er bedoelt wordt als ze het over het bereik hebben.
  Want een sleutelzoeker is vaak dichterbij je, dan dat een koffer ergens is blijven staan. Je krijgt dan de laatste locatie door, maar zie je ook als de koffer zich gaat verplaatsen of dan pas als hij binnen het bereik van je bluetooth is.

  1. Hoi Angelique,

   Klopt! Daarom heb je ook een GPS tracker met een SIM-kaart nodig. Dan heeft de tracker namelijk (of over het algemeen) verbinding met het internet en dan kan je via de app zien waar de tracker is.

   1. Hallo,
    In t vliegtuig moet je je telefoon op vliegmode of werk uitzetten.
    Dus een gps tracker in een koffer mag dan toch ook niet aanstaan officieel.
    Dus dan heb je er toch niets aan lijkt mij.

    1. Hi John,

     Ik denk dat je eenmaal op bestemming wil zien waar je koffer is. Lijkt mij niet logisch om in het vliegtuig te checken of je koffer wel in het vrachtruim ligt. Het gaat er natuurlijk om dat bij problemen je een vangnet hebt. In principe moet je er gewoon vanuit kunnen gaan dat je ingecheckte koffer met je meereist en op de bestemming gewoon op te halen is bij de bagageband.

     1. Hi Paul,

      Ik denk dat John bedoelt dat de gps tracker met simkaart dan ook niet aan mag staan… als je m dan van te voren uit moet zetten heb je er op de bestemming ook niks aan denk ik…

      Groeten

 4. Beste Paul,
  Zijn er ook trackers om kind te volgen én die meld wanneer een bepaald ingesteld bereik wordt overschreden?

  1. Nee, in de regel kan dat niet, maar als je geen ping krijgt in Azie weet je wel zeker dat de koffer daar in ieder geval niet is.

 5. Hoi Paul,

  Onze koffers worden een week voor onze vakantie thuis opgehaald, om vervolgens bij de boot in Barcelona af te leveren. Zodat ze er op tijd zijn. En twee dagen na thuiskomst weer thuis bezorgd. Dit gaat normaal gesproken altijd goed. Behalve afgelopen mei. Er is toen één koffer niet afgeleverd. Die zijn ze nog steeds aan het zoeken!
  We gaan over 5 weken weer die kant op, maar willen nu graag een tracker in allebei de koffers plaatsen.
  Welke raad je aan? Onze koffers gaan dus niet met een vliegtuig, maar met de vrachtwagen van UPS.
  Groetjes Letty

 6. Beste Paul, ik zoek een gps tracker voor IN mijn koffer voor vooral buiten Europa, klein en zonder abonnement. Graag met een app (uiteraard zou ik zeggen), voor Samsung en lange tijdsduur, die ik z.n. kan opladen….. graag uw advies…. bvd. Vriendelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten