Je koffer terugvinden met deze producten

Koffer tracker

Het is enorm frustrerend als je niet meer weet waar je jouw tas of rugzak hebt gelaten of waar je bagage is. Zeker in de hectiek kunnen tassen en koffers snel verdwijnen en je wilt natuurlijk wel weten waar jouw waardevolle spullen en kledingstukken zich bevinden. Wat als je nu live kon zien waar je tas of koffer is? Dat zou toch fantastisch zijn! En we hebben goed nieuws, want die oplossing is er! In ons artikel vertellen we meer over deze handige producten waarmee je nooit meer een tas of je bagage kwijt raakt!

 

Rugtassen die misplaatst zijn

Tassen en rugzakken worden wel vaker misplaatst. Je gooit de tas ergens neer als je thuiskomt en iemand anders ruimt het op. Nu weet je niet meer waar je tas is. Voordat je het hele huis overhoop haalt kun je ook je tas voorzien van een handige GPS tracker. Waarmee je via de app live kunt zien waar de tas is. Ook als je de tas bij een winkel hebt laten staan of zelfs als je tas gestolen is, kun je nog altijd zien waar die is. Handig, toch?

 

Bagage kwijt

Jaarlijks verdwijnen er tienduizenden koffers en tassen tijdens het reizen en het is enorm frustrerend als je na jouw vakantie of stedentrip je tas met spullen kwijt bent. Je moet allerlei ingewikkelde procedures volgen en formulieren invullen en erop hopen dat je bagage weer wordt teruggevonden. In veel gevallen zijn koffers echt spoorloos verdwenen en kun je de spullen vervangen. Met een GPS tracker in of op de koffers kun je eveneens zien waar jouw bagage zich bevindt. Je raakt dus nooit meer je bagage kwijt!

 

De GPS tracker

Nu hebben we al een paar keer de term GPS tracker laten vallen, maar wat is het? Er zijn in ieder geval verschillende soorten trackers die je kunt kopen. Van trackers speciaal voor voertuigen tot aan trackers die je aan een halsband of tuigje van een huisdier kunt bevestigen. Met de zogenaamde ‘tags’ kun je ook sleutelbossen, portemonnees en andere kleinere producten voorzien van een tracker.

Een ideale oplossing om ervoor te zorgen dat je nooit meer jouw producten, bagage, huisdieren en sleutelbossen kwijt bent. Daarnaast is het ook nog eens bewezen dat het een goed diefstal preventiemiddel is, omdat je immers altijd weet waar de gestolen goederen of dieren zich bevinden. Ervan uitgaande dat de dieven de GPS tracker niet ontdekken en verwijderen of uitschakelen.

 

Hoe werkt GPS?

GPS is de afkorting voor Global Positioning System en het is van origine een militair product dat tegenwoordig ook in de consumentenmarkt volop wordt gebruikt. Je smartphone, smartwatch, tablet, laptops en zelfs je auto bevatten GPS zodat posities nauwkeurig bepaald kunnen worden. Vaak tot zelfs enkele meters nauwkeurig. GPS wordt dan ook veelvuldig gebruikt voor bijvoorbeeld navigatiesystemen, maar het helpt ook bij het positioneren van personen. Als je bijvoorbeeld veel met live trackers van familieleden, vrienden en partners werkt, gebruik je feitelijk GPS om te kijken waar andere personen zich bevinden.

Bagage gps

Hoe werkt een GPS tracker?

Een GPS tracker is feitelijk niets meer dan een product dat vaak in de vorm van een klein kastje of een doosje wordt gemaakt en deze producten kun je op verschillende manieren bevestigen. Met zowel klik- als sluitsystemen en er zijn zelfs trackers die je met dubbelzijdig tape kunt bevestigen. Er zijn ook GPS trackers in de vorm van sleutelhangers en zogenaamde druppels die je aan sleutelbossen en gespen kunt bevestigen. De GPS tracker zendt via de satelliet in de ruimte een signaal uit en met een bijbehorende app kun je dus zien waar de tracker zich bevindt. Zo weet je dus bijvoorbeeld waar jouw koffer is wanneer je de tracker hierin hebt gestopt.

 

Waar moet je op letten als je een GPS tracker koopt?

De wijze van bevestigen is belangrijk, want zeker in zaken zoals bagage wil je niet dat mensen heel eenvoudig het doosje of de druppel kunnen verwijderen. Daarnaast heb je ook een GPS tracker nodig met een lange batterijduur en het liefste een versie met een SIM-kaart. De trackers zonder een SIM-kaart hebben vaak een bereik van enkele kilometers tot maximaal 15 kilometers, maar bij het volgen van bijvoorbeeld een koffer die is zoekgeraakt veel groter zijn. Dan heb je een GPS tracker met een SIM-kaart en abonnement nodig om die grote afstand te kunnen overbruggen.

 

Tracker met SIM-kaart

Een GPS tracker met SIM-kaart is handig voor grote afstanden en dus ideaal voor bijvoorbeeld koffers en tassen. Om de tracker te laten werken heb je dus ook een mobiel abonnement nodig waarmee je kunt bellen, SMS-en en die GPRS ondersteunt. Het is ook belangrijk dat de kaart niet versleuteld is met een wachtwoord of pincode. Zo kun je te allen tijde vanaf afstand zien waar de tracker en dus het product met de tracker zich bevindt. Een SIM-only abonnement voor slechts enkele euro’s per maand zou feitelijk al volstaan om je tracker op lange afstanden te laten werken.

 

Koffer gevonden, en nu?

Oké, nu heb je een tracker gekocht en je koffer ervan voorzien. En ja hoor, alsof je het wist. Je raakt je koffer kwijt. Gelukkig kun je nu via de app zien waar die is. Maar wat nu? Je moet toch met de vliegtuigmaatschappij in gesprek gaan om ervoor te zorgen dat jouw koffer wordt teruggevonden en zij hebben deze trackers immers niet. Dus je moet ze een handje helpen. Door niet alleen te vertellen waar de koffer zich bevindt, maar ook met hoe die eruit ziet. Je kunt nog meer doen om ervoor te zorgen dat je bagage zo snel mogelijk weer in je bezit is.

Denk dan bijvoorbeeld aan het goed en duidelijk zichtbaar bevestigen van de nodige labels en je kunt er ook voor kiezen om een koffer of tas te kopen die bijzonder is. Een bijzondere kleur, motief of een unieke sticker kunnen het identificeren van bagage een stuk eenvoudiger maken. Zeker voor mensen die geen flauw idee hebben van hoe jouw koffer eruit ziet. De combinatie van een duidelijke locatie via de GPS en de unieke kenmerken van een koffer kunnen ervoor zorgen dat jouw misplaatste bagage weer zo snel mogelijk boven water komt.

Koffer vliegveld

Welke GPS tracker moet ik kopen?

Je weet nu in ieder geval wat een GPS tracker is en dat het product enorm handig is om verdwenen koffers en tassen weer terug te kunnen vinden. Je weet ook dat je erop moet letten dat de GPS tracker op een lange afstand werkt en een lange batterijduur heeft. Wij hebben daarom ook een selectie gemaakt van de beste GPS trackers die aan deze omschrijvingen voldoen;

 

Hulp en advies nodig?

Heb je hulp en advies nodig met betrekking tot GPS trackers? Twijfel je over welk product de beste keuze is of heb je een specifieke vraag met betrekking tot GPS trackers? Laat dan een reactie achter voor de productspecialist en wij helpen je graag op weg!

Stuur dit artikel door:

4 reacties

 1. Beste Paul,
  Wij zoeken een GPS-tracker voor in een reiskoffer. Volgens bovenstaand dus met SIM-kaart.
  Welke raad je aan en waarom?
  mvrgr, Walter

  1. Hi Walter,

   De TK905 is wel een mooi model, omdat deze een goede accuduur heeft en ook waterdicht is. Dus wat er ook met de koffer gebeurd, de GPS tracker blijft gewoon goed werken.

    1. Hi Peter,

     Feitelijk wel, maar dat ligt aan de SIM-kaart die je erin stopt ;-) De SIM-kaart is vaak regio gebonden. Dus daar zou je dan op kunnen letten. Veel providers hebben SIM-kaarten die gewoon wereldwijd beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten