Tips om het scherm van je telefoon heel te houden

Screen Protector telefoon

Het is een veel voorkomend probleem en je hebt het vast zelf ook wel eens gehad, of misschien zelfs wel vaker: Een barst in je scherm. Na een val is jouw telefoon helaas voorzien van een kapot scherm. Hier ga je je vervolgens enorm aan irriteren, wat ook begrijpelijk is, want een kapot scherm is enorm vervelend. Jouw nieuwe telefoon wil je met trots aan iedereen laten zien. Eerlijk is eerlijk, een nieuwe telefoon komt het beste tot zijn recht zonder hoesje.

Als we dan toch overstag gaan en een hoesje aanschaffen, wordt vaak een dun en niet stevig hoesje gekozen. Maar is dit wel zo slim? Je wilt natuurlijk niet dat jouw nieuwe telefoon na een week al is voorzien van een barst in het scherm. Om dit te voorkomen hebben wij dan ook een aantal ideale tips voor je op een rijtje gezet, want het is voor jou vast fijn om te weten hoe je het scherm van je telefoon nou het beste heel kunt houden. Met deze tips voorkom je dat jouw beeldscherm van je telefoon snel beschadigd. Lees je mee?

 

Zorg voor een goede screenprotector op je scherm

Om te beginnen met de meest bekende tip van tegenwoordig, de screen protector. Dit is een ideale uitvinden, want je telefoon gaat een stuk langer mee als je ervoor kiest een screenprotector te gebruiken. Het is hierbij dan wel van belang om een goede screenprotector te kiezen. Met een screenprotector zorg je ervoor dat je je telefoon kunt gebruiken zoals je dat normaal gesproken gewend bent, maar in dit geval zorg je wel voor een extra beschermlaag. Je zult je misschien afvragen of dat niet heel vervelend in gebruik is, een extra laag over je telefoon heen.

Het fijne aan een screenprotector is dat deze enkel bestaat uit een dun laagje. De screenprotectors zijn verkrijgbaar in verschillende soorten van gehard glas of plastic folie. Als je voor optimale bescherming tegen krassen en barsten wil zorgen, dan wordt er geadviseerd om een screenprotector van echt glas te nemen. Deze is namelijk extra stevig en ook nog eens minder zichtbaar, de kosten zijn daarentegen vaak wel iets duurder. Een screenprotector is niet alleen handig in gebruik, ook is deze eenvoudig aan te brengen op je telefoon.

 

Gebruik altijd een hoesje voor je telefoon

Zoals we eerder al even aangaven, denken veel mensen dat ze gebruik moeten maken van een hoesje die misschien niet helemaal in de smaak valt. Wanneer je een nieuwe telefoon hebt wil je natuurlijk wel gelijk laten zien hoe mooi deze is, maar dat kan natuurlijk ook gewoon met een mooi hoesje. Er is namelijk een breed aanbod aan telefoonhoesjes van verschillende merken, met een keuze uit allerlei kleuren en plaatjes. Daardoor kan je altijd een hoesje vinden die bij jou past.

Als je er voor kiest om gebruik te maken van een hoesje, dan is het vooral belangrijk dat je kiest voor een stevig hoesje. Daarnaast komt het ook vaak voor dat als mensen een nieuwe telefoon binnen krijgen, ze nog even vergeten zijn een nieuw hoesje te bestellen of dat deze pas later binnenkomt. Als je er dan ook voor kiest om een hoesje voor je telefoon te gebruiken, raden we in ieder geval aan deze vroegtijdig te bestellen, zodat je deze gelijk kunt bevestigen om je nieuwe telefoon. Hiermee voorkom je dat je telefoon in de eerste dagen al gelijk kapot gaat, want dat zou natuurlijk enorm zonde zijn.

Er zijn veel verschillende soorten telefoonhoesjes, waardoor de keuze makkelijk kan zijn, maar soms juist ook wat lastiger. De hoesjes die er onder andere zijn:

  • Bookcases die je hele telefoon bedekken
  • Backcovers die alleen de achterkant bedekt en meestal ook de zijkanten
  • 2-in-1 hoesjes is een combinatie van een bookcase en backcover
  • Hoesjes met speciale functies
  • Hoesjes met valbescherming
  • Duurzame hoesjes waarmee je zowel je telefoon als het milieu beschermt
  • MagSafe hoesjes

Telefoon hoesje

Bookcase en Backcover: hoesjes voor optimale bescherming

Je ziet veel mogelijkheden voorbijkomen, maar welk hoesje is nou eigenlijk het beste? Als je de voor- en achterkant van je telefoon wilt beschermen, dan kun je bijvoorbeeld het beste kiezen voor een bookcase hoesje. Dit hoesje bevat namelijk een flap aan de voorkant en zit vast aan de achterkant. De voorkeur van veel mensen gaat uit naar een backcover. Hierbij zit het hoesje, zoals de naam het al zegt, aan de achterkant van de telefoon.

Dat houdt niet in dat deze enkel de achterkant beschermd, ook worden de zijkanten hierdoor goed beschermd. Wil je niet alleen de achterkant en zijkanten wilt beschermen? Maar ook de voorkant? Dan is het goed om een backcover te kiezen met opstaande randen. Als je telefoon plat op het beeldscherm terechtkomt, dan zorgen deze randen ervoor dat je beeldscherm beschermd wordt.

 

MagSafe: draadloos opladen

De MagSafe hoesjes bieden zowel bescherming voor het beeldscherm van je telefoon, maar hebben ook hele handige functies. Deze hoesjes zijn vooral erg handig voor mensen die een iPhone 12 serie hebben, deze bevat namelijk een MagSafe magneet in de telefoon.

Je kunt alle MagSafe accessoires hier op vast klikken, zo ook een draadloze MagSafe oplader of een kaarthouder. Houd er wel rekening mee dat het bij deze hoesjes vaak om een backcover gaat, die vooral de achterkant en zijkanten beschermd, maar vaak ook de voorkant. Let er daarom altijd goed op welk hoesje je besteld en of de zijkanten hoog genoeg zijn, zodat ze ook de voorkant goed beschermen.

 

Bevestig een pop-socket aan de achterkant

Misschien denk je nu, een pop-socket, daar heb ik nog nooit van gehoord. Een pop-socket is een moderne uitvinding voor je telefoon. Heel veel mensen zijn er dan ook helemaal weg van, vooral de jeugd. Daarnaast zijn er ook veel volwassenen die deze gadget graag gebruiken. Het leuke aan deze pop-socket is, is dat ze in veel verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar zijn. Hierdoor krijg jij de mogelijkheid om je telefoon op te fleuren en af en toe eens af te wisselen met verschillende kleuren en patronen.

Bij veel pop-sockets kun je namelijk de bovenkant er af draaien en kan de rest blijven zitten, op deze manier hoef je niet steeds een nieuwe er op te plakken, maar kun je wel leuk afwisselen. Je kunt een pop-socket op de achterkant van je telefoon bevestigen, waardoor je je telefoon zelfs met één hand kunt bedienen, maar je de kans op het laten vallen enorm verkleind. Dat is wel zo belangrijk. De pop-socket zit namelijk stevig vast aan je telefoon en heeft een ruime grip zodat je hem niet zo één, twee, drie laat vallen.

Screen protector opplakken

Berg je telefoon goed op

Een ander probleem dat veel voorkomt, is dat je niet altijd de juiste opbergruimte hebt voor je telefoon. Om je beeldscherm zo lang mogelijk schadevrij te houden, is het wel belangrijk je telefoon goed op te bergen. Gooi hem dan bewijze van ook niet zomaar los in je tas, waar bijvoorbeeld ook sleutels in zitten.

Het is wel zo makkelijk om hem even weg te stoppen, maar je kunt hem dan het beste in een vak bewaren waar niet te veel losse spullen in zitten, zoals sleutels of andere dingen die jouw telefoon snel kunnen beschadigen. Sleutels kunnen al snel krassen op je telefoon achter laten en dat zou enorm zonde zijn. Hierbij helpt een screenprotector, zoals eerder werd benoemd, dan ook erg goed. Door een goede protectie zorg jij voor minder beschadigingen.

 

Zo houd jij jouw scherm krasvrij

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen zijn er verschillende mogelijkheden om jouw telefoon net dat kleine beetje extra bescherming te bieden. Heb jij onlangs een nieuwe telefoon gekocht? Vergeet dan zeker niet een hoesje naar keuze in jouw winkelwagen te plaatsen. Of je nu gaat voor de traditionele Bookcase of de net iets luxere MagSafe, zorg ervoor dat jouw telefoon tegen een stootje kan.

Het zou zonde zijn als het scherm van jouw telefoon al krassen bevat voor je er erg in hebt. Wij hopen dat je wat aan onze tips hebt gehad om je beeldscherm zo goed mogelijk te beschermen. Heb jij nog tips of aanvullingen? Laat het ons dan vooral weten in de comments.

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten