Chromebook printer toevoegen in 3 stappen

Printer chromebook

Printen vanaf je Chromebook, dat is natuurlijk erg handig. Je zou misschien denken dat het installeren van een printer op een Chromebook net zo eenvoudig gaat als bij een normale laptop met Windows. Het proces is eenvoudig, maar er zijn wel een aantal dingen om rekening mee te houden. Ook zijn er een aantal stappen anders dan dat je dat gewend bent van een computer met Windows. Wil jij op een zo eenvoudig mogelijke manier een printer toevoegen aan jouw Chromebook? Lees dan dit artikel!

 

Verschillende manieren om met een printer te verbinden

Je kunt met een Chromebook printen door je printer met een USB-kabel te verbinden aan je Chromebook, of door je printer via een wifi netwerk te verbinden met je Chromebook. Het is belangrijk dat jouw netwerk en het netwerk van de printer hierbij hetzelfde zijn. Het maakt in principe niet uit welke manier van verbinden jij gebruikt, alleen kan een draadloze verbinding via wifi wel gemakkelijker zijn. Zo is het niet nodig om je printer in de buurt te hebben en om die via een kabel te verbinden met je Chromebook.

 

Hoe voeg je een printer toe?

Tijd om die printer toe te gaan voegen aan je Chromebook. Hoe doe je dit? Wij dit stapsgewijs voor jou uitgeschreven. Zo weet jij exact wat je moet doen om een printer toe te voegen aan jouw Chromebook.

 

Stap 1: Kies je verbindingsmethode

Afhankelijk van je voorkeur kies je hoe je jouw printer gaat verbinden. Kies je voor een verbinding via de USB-kabel? Verbind dan je printer en Chromebook via deze USB-kabel. Vervolgens komt er dan een melding in je scherm en kun je het menu volgen om je computer te verbinden. Het is niet nodig om verbinding te hebben met een netwerk. Ook is het niet nodig om de instellingen te openen die beschreven worden in de volgende stappen.

Kies je voor wifi? Zorg dan dat je de printer aanzet en verbindt met het netwerk dat jij ook gebruikt. Verbind vervolgens ook jouw Chromebook met hetzelfde netwerk.

Printer connectie

Stap 2: Ga naar je instellingen

Als je de juiste verbinding hebt gemaakt, is het tijd om de instellingen goed te zetten. Ga naar Google Chrome op je Chromebook en klik vervolgens op ‘instellingen’. Open dan het menu dat linksboven in beeld staat en ga naar ‘geavanceerd’.

 

Stap 3: Voeg je printer toe

Je kunt nu via een zoekbalk zoeken naar ‘printers toevoegen’. Vervolgens gaat jouw Chromebook op zoek naar de printer. Als het goed is wordt deze snel gevonden, aangezien je hem al verbonden hebt. Selecteer de juiste printer en klik op verbinden. Zo voeg jij eenvoudig een printer toe aan je Chromebook.

Zo simpel is het. Op deze manier kun jij eenvoudig een printer toevoegen aan jouw Chromebook. Vervolgens kun je dan printen wat je maar wilt.

 

Tips voor het gebruiken van je printer?

Iedereen kent het wel: de printer doet niet wat je wilt dat hij doet. Dit komt regelmatig voor. Daarom volgen hier een aantal tips die jij kunt gebruiken zodat het gebruik van jouw printer zonder problemen verloopt:

  • Zorg voor de juiste updates
  • Start de printer juist op en sluit hem op de juiste manier af
  • Heb geduld

Met deze tips zorg jij ervoor dat jouw printer op de juiste manier werkt. Zorg altijd voor de juiste software en ondersteuning. Zijn er updates beschikbaar op jouw computer? Installeer die updates dan, zodat alles blijft werken zoals het hoort.

Verder is het belangrijk dat je de printer altijd op de goede manier opstart en afsluit. Trek dus niet zomaar de stekker eruit als je klaar bent en verbreek niet zomaar de verbinding. Hierdoor kunnen bepaalde processen namelijk niet goed worden afgesloten, waardoor je de volgende keer mogelijk tegen problemen kunt aanlopen. Start hem dus altijd goed op en sluit hem correct af.

Reageert de printer niet direct? Heb dan geduld. De printer is waarschijnlijk bezig met het verwerken van informatie. Geef de printer de tijd, dan zal je merken dat er geen problemen meer ontstaan en dat alles goed verholpen wordt.

Printer kantoor

Conclusie

Je weet nu hoe je een printer op de juiste manier kunt verbinden met je Chromebook. Zo kun jij zonder problemen printen wanneer je wilt. Ook weet je nu hoe je het beste met je printer om kunt gaan, zodat je niet met problemen te maken krijgt. Hierdoor voorkom je frustraties en gaat jouw printer langer mee. Heb je nog vragen? Wees dan niet bang en plaats jouw vragen onder dit artikel. Wij doen er dan alles aan om deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten