Logitech M575 ERGO; één van de betere ergonomische muizen

Logitech M575 ERGO

Een goede muis is ontzettend belangrijk! Niet alleen, omdat je dan je werk en taken op een PC of een laptop goed kunt doen, maar het is ook beter voor je handen en armen! Daarom is het ook ontzettend belangrijk om altijd te kiezen voor een ergonomische muis. Een ergonomische muis is namelijk ontworpen met het idee om je handen en armen minder te belasten.

Met andere woorden; de kans op de zogenaamde muisarm is laag tot zelfs nihil! In onze zoektocht naar een goede ergonomische muis kwamen wij uit bij de M575 ERGO van het merk Logitech. In onze product review vertellen we meer over het product en waarom wij van mening zijn dat dit één van de betere ergonomische muizen is die je momenteel kunt kopen.

Wat is de Logitech M575 ERGO?

De Logitech M575 ERGO is een draadloze en ergonomische muis van het Zwitserse merk en behoort zeker tot één van de betere producten in het segment. We hebben het product uitvoerig getest en we zijn razend enthousiast! Logitech is natuurlijk een gerenommeerd merk als we spreken over muizen en toetsenborden. Of computer accessoires en toebehoren in het algemeen! De fabrikant heeft namelijk een groot assortiment in toebehoren.

Denk dan niet alleen aan muizen en toetsenborden, maar ook aan luidsprekers, camera’s, webcams, microfoons, headsets en zelfs beveiligingscamera’s. Ook in de categorie gaming is het merk goed vertegenwoordigd met producten, zoals controllers en gamepads, joysticks en zelfs complete stuurtjes met gas- en rempedalen.

Een fijne model dat lekker in de hand ligt

Laten we eerst even kijken naar het model van de Logitech M575 ERGO die vooral lekker in de hand ligt. Zelfs voor mensen met grote handen is de muis eenvoudig te bedienen en natuurlijk is het product compleet draadloos. Dat al een voordeel geeft ten opzichte van een muis met draad. Zoals eerder gezegd betreft het hier een ergonomische muis en dat houdt in dat het model zodanig is ontworpen dat je geen last krijgt van bijvoorbeeld kramp in vingers en je handen. Zelfs niet als je de muis langdurig gebruikt! De trackbal werkt enorm soepeltjes terwijl de bedieningsknoppen op logische plekken zitten. De track wiel werkt eveneens soepeltjes.

Uitpakken en installeren

De Logitech M575 ERGO wordt compleet geleverd en dat houdt in dat we in de duurzame verpakking de muis, 2 AA-batterijen en een USB-dongle vinden. Logischerwijs stop je de batterijen aan de onderzijde van de muis en steek je desgewenst de USB-dongle in een vrije USB-poort van een PC of een laptop. Maar je hoeft de dongle niet te gebruiken als je dat niet wilt of als je er simpelweg de ruimte er niet voor hebt.

Je kunt de muis ook rechtstreeks met Bluetooth Low Energy verbinden. Uiteraard moet je systeem dan wel over Bluetooth beschikken! De muis is geschikt voor zowel systemen met Windows als macOS en na het inschakelen van de muis wordt er vrijwel direct een verbinding tot stand gebracht. Je kunt dus binnen enkele minuten na levering aan de slag met je gloednieuwe ergonomische muis!

Logitech M575 ERGO muis

Het verbinden van de Logitech M575 ERGO is een fluitje van een cent

Zoals gezegd wordt er vrijwel direct een verbinding tot stand gebracht wanneer je de muis inschakelt en de Bluetooth ontvanger op je PC of laptop aanzet. De directe Bluetooth verbinding garandeert stabiliteit tot wel 10 meter en door de Low Energy techniek wordt er nauwelijks batterijcapaciteit verbruikt. De bijgeleverde batterijen zouden zo’n 20 maanden moeten meegaan als je voor dit verbindingstype kiest.

Je kunt ook gebruik maken van de bijgeleverde USB-dongle die een stabiele verbinding tot wel 10 meter realiseert. Het gebruik van de dongle wordt geadviseerd op het moment dat je niet met een directe Bluetooth verbinding wilt werken. Dat kan als reden hebben dat je bang bent voor de straling van een Bluetooth signaal of door het feit dat teveel Bluetooth apparaten in de omgeving als stoorzenders kunnen werken. Ook Wi-Fi routers kunnen het signaal negatief beïnvloeden. Hier lees je meer over in ons artikel “Wat is Bluetooth? En hoe veilig is het?”.

Trackbal en aantal knoppen

De muis bevat een aantal belangrijke knoppen en functies. En uiteraard de zogenaamde trackbal waarmee je de cursor op het scherm moeiteloos kunt bewegen. Zonder dat je jouw handen of armen hoeft te bewegen! Dat is al een groot pluspunt van de ergonomische muis die dus echt is ontworpen om armen en handen te ontlasten. Zeker voor intensieve gebruikers – zoals kantoormedewerkers die 8 uur per dag een muis gebruiken – biedt dit product uitkomst! Eerlijkheidshalve is het in het begin wel even wennen om niet de muis zelf te bewegen en om de trackbal te bedienen. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het echt een verademing!

Uiteraard heb je ook verschillende knoppen. Daaronder de terug en volgende knoppen waarmee je bijvoorbeeld in een browser naar je vorige of volgende venster kunt klikken. Deze knoppen kun je vrij simpel met je duim bedienen, want ze zitten vlak naast de trackbal. Bovenop de muis kun je de linker- en rechtermuisknop met de wijsvinger bedienen. Dat geldt ook voor het scrollwiel waarmee je door pagina’s en documenten kunt scrollen. Alle knoppen voelen goed en soepel aan en je hebt dan ook echt gevoel dat je met een kwaliteitsproduct werkt.

Reactievermogen van de Logitech M575 ERGO

De Logitech M575 ERGO heeft een DPI van 2000 en dus een hoge gevoeligheid. Dat houdt in dat de cursor al bij de lichtste beweging met de duim beweegt. Je kunt de sensitiviteit natuurlijk aanpassen onder instellingen van Windows of macOS. Je kunt instellen of de cursor juist trager of sneller moet reageren. Het is een kwestie van uitproberen en de stand kiezen waar je jezelf het prettigst bij voelt. In ieder geval heeft de muis de functie aan boord om vrijwel iedere stand aan te kunnen.

Ruimtebesparende oplossing

Een groot voordeel van de Logitech M575 ERGO is ook, omdat het een ruimtebesparende oplossing is. En dat leggen we even uit. Omdat je dus feitelijk de muis niet hoeft te bewegen om je werk te kunnen doen, heb je minder bureaublad nodig. Dus op krappe werkplekken of bureaus die vol liggen met documenten en andere spulletjes komt de Logitech M575 ERGO uitstekend tot zijn recht!

Logitech M575 ERGO uiterlijk

Wie heeft het meeste baat bij de Logitech M575 ERGO

Ondanks dat we enorm gecharmeerd zijn van de opvolger van de M570, is de Logitech M575 ERGO niet een product die voor iedereen geschikt. Vooral gebruikers met gemiddelde of grote handen zullen veel voordelen behalen bij het product, maar voor mensen met kleinere handen is de muis misschien iets te robuust. Daarentegen is de muis voor iedereen geschikt die graag zijn armen en handen willen ontlasten.

Vooral intensieve gebruikers hebben hier dus profijt van. Dat gezegd hebbende is de Logitech M575 ERGO wel een product dat vooral voor taken en werk op een PC of laptop geschikt is. Voor gaming zijn er weer andere producten die beter uit de verf komen, maar dat wil niet zeggen dat je de muis van Logitech ook voor het spelen van computerspelletjes zou kunnen gebruiken.

Eindoordeel van de Logitech M575 ERGO

De Logitech M575 ERGO heeft een aantal voordelen. De belangrijkste zijn het ergonomische design waarmee je handen en armen kunt ontlasten en vooral de aanschafprijs die rond de € 55,- ligt. Daarmee is het niet alleen één van de betere, maar ook goedkopere ergonomische muizen die je momenteel kunt kopen. Natuurlijk heeft het product veel meer voordelen.

Denk aan de eenvoudige bediening en het makkelijk tot stand brengen van de draadloze verbinding. Het energieverbruik ligt ook ontzettend laag. De bijgeleverde batterijen kunnen wel tot 24 maanden meegaan. Afhankelijk van welke verbindingsmethode je kiest. Bij het gebruik van een directe Bluetooth verbinding zullen de batterijen iets korter meegaan. Namelijk zo rond de 20 maanden.

Een ander bijkomstig voordeel is dat de muis grotendeels van gerecycled plastic is gemaakt en dat de verpakking ook van duurzame materialen is gemaakt. Dus de Logitech M575 ERGO mag als een duurzaam product worden bestempeld. Niet geheel onbelangrijk als je milieubewust wilt omgaan met het aanschaffen van producten. Zijn er dan ook nadelen te benoemen? Niet echt. Althans, wij hebben ze (nog) niet ontdekt.

Wat we wel teruglezen uit de reviews van gebruikers is dat de sensor snel verstopt raakt en schoongemaakt moet worden. Anders is de kans groot dat de cursor stottert en dat de muis niet meer goed functioneert. Maar wij zien dit meer als een “probleem” waar vrijwel iedere draadloze muis mee te maken heeft. Dit is niet echt een specifiek nadeel van de Logitech M575 ERGO. Overigens is de trackbal met een soepele beweging uit de muis te halen waardoor het reinigen een fluitje van een cent is!

Logitech M575 ERGO kopen?

 

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten