Welke alternatieven zijn er voor Microsoft Excel?

Kantoor werken

Ben je al bekend met Microsoft Excel, maar ben je om verschillende redenen nieuwsgierig naar een aantal alternatieven voor dit programma? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want deze zijn er! Microsoft Excel is een ideaal spreadsheetprogramma en een krachtig hulpmiddel voor gegevensvisualisatie en -analyse.

Het kan maar zo zijn dat je om een aantal redenen geïnteresseerd ben in het gebruik van andere programma’s dan Microsoft Excel, maar die wel soortgelijke functies heeft. Het kan natuurlijk ook dat je op deze pagina terecht bent gekomen omdat je Microsoft Excel te lastig vindt om mee te werken of dat het programma toch niet helemaal bij je past. Daarom vertellen wij je graag welke alternatieven er zijn, blijf daarom vooral nog even hangen.

 

Wat is Microsoft Excel precies?

Om een duidelijker beeld te kunnen geven van de alternatieven voor Microsoft Excel, is het misschien handig dat je eerst goed op de hoogte bent van wat Microsoft Excel inhoudt. Dit is een programma waarbij je dus gegevens kunt visualiseren en analyseren, dat klinkt misschien een beetje saai, maar het is natuurlijk erg handig als je dit via een programma kunt verwerken.

Hierdoor heb je de gegevens altijd gemakkelijk bij de hand en zorg je voor het behouden van het overzicht. Dat is fijn toch? Mocht je nieuwsgierig zijn naar andere programma’s, dan sta je daar volledig vrij in, want niet alle programma’s zijn voor iedereen even fijn om mee te werken. Daarom zetten wij er een aantal voor je op een rij.

 

Google Spreadsheets

Google sheets voorbeeld alternatief

Waarschijnlijk ben je al wel bekend met Google, dit is de bekende en meest gebruikte zoekmachine van de wereld. Zo heeft Google ook Google Spreadsheets, dit is een ideaal alternatief voor Microsoft Excel en werkt enorm prettig. Maar wat is het nou eigenlijk precies? Het is eigenlijk een spreadsheetplatform welke gebaseerd is op de cloud. Het handige hieraan is, is dat je het dus altijd bij de hand hebt, omdat je enkel een computer, laptop of telefoon nodig hebt om de cloud te kunnen openen.

Doordat je namelijk inlogt met je Google-account, kun je dit altijd doen, waar je ook bent. Het programma is ontworpen om bedrijven in diverse werkvelden te helpen om samen te werken met klanten en partners om gegevens op de spreadsheet aan te maken en te bewerken. Door diverse toepassingen kunnen er vervaldatums worden ingesteld en is er de mogelijkheid om in te stellen dat er gegevens kunnen worden gedownload, gekopieerd en afgedrukt. Klik hier om naar de website van Google Spreadsheets te gaan.

 

Google Docs

Google docs alternatief

Naast Google Spreadsheets, is er ook Google Docs, dit staat voor Google Documenten. Dit is een programma waarbij je tekstdocumenten kunt aanmaken en bewerken. Het programma is erg handig omdat je hierin kunt samenwerken met je collega’s. Google Docs biedt de ruimte om gebruik te maken van deelopties, zoals:

  • Het geven van reacties
  • Het geven van suggesties
  • Door actiepunten te noteren
  • Door het koppelen van mensen, bestanden en afspraken

Door deze handige opties zorg je er samen met je collega’s voor dat het werk in goede banen wordt geleid. Dit wordt gemakkelijker doordat je de mogelijkheid krijgt om mensen, bestanden en afspraken te koppelen aan de documenten. Klik hier om naar de website van Google Docs te gaan.

 

Google Drive

Google drive alternatief

Als je een Google-account hebt, kun je ideaal gebruik maken van Google Drive. Heb je nog geen account? Dan kun je deze natuurlijk altijd aanmaken, dat werkt erg eenvoudig met Google. Hierdoor kun jij al snel gebruik maken van de uitgebreide mogelijkheden zoals Google Drive. Dit is een programma waarbij je toegang kunt krijgen tot onder andere bestanden, documenten en foto’s. Het is namelijk een cloudopslag- en back-upplatform.

Hierdoor heb je altijd je gegevens bij je in de buurt, je hoeft namelijk enkel in te loggen op een computer, laptop of telefoon en je hebt binnen enkele minuten je gegevens bij de hand. Het is mogelijk om in dit programma samen te werken met andere mensen, zoals je collega’s. Dit heeft er dus mee te maken dat het programma overal toegankelijk is. Wil jij eenvoudig bestanden openen, delen en bewerken op welke locatie dan ook? Dan is Google Drive zeker een goed alternatief. Klik hier om naar de website van Google Drive te gaan.

Microsoft Excel werken

Numbers

Als je beschikt over apparaten van Apple, zoals Mac, iPad of iPhone kun je eenvoudig gebruik maken van Numbers. Dit is namelijk een spreadsheetprogramma dat is ontworpen door Apple. Je kunt via dit programma tabellen, grafieken, balken, kolommen, diagrammen en illustraties maken om de gegevens te analyseren. Daarnaast kunnen er video’s worden toegevoegd om gegevens uit te leggen, audioclips op te nemen, te bewerken en af te spelen vanuit spreadsheets. Dit wordt met name gebruikt door de professioneels onder ons. Klik hier om Numbers in de appstore te bekijken.

 

Quip

Bij het programma Quip heb je de mogelijkheid om samen te werken op een ideale manier. Je kunt hierbij namelijk samenwerken aan bestanden gecombineerd met de mogelijkheid om te chatten. Met Quip kun je bestanden voor teams creëren en bewerken van documenten en spreadsheets en daarbij kun je dus met je collega’s chatten en zijn er mogelijkheden om commentaar toe te voegen aan de documenten.

Zo heb je alles overzichtelijk in één bestand staan en zit je niet te prutsen met allerlei losse documenten waar opmerkingen in staan en diverse informatie. Dat is natuurlijk wel zo fijn als je liever alles overzichtelijk op één plek hebt staan. De een vindt het fijner om met losse bestanden te werken, de ander vindt het prettiger om alles in één document te hebben staan. Aan jou de keuze wat voor jou prettig werkbaar is. Je hebt de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis versie en een abonnement. Als je een abonnement neemt, heb je vaak wat uitgebreidere opties waarvan je gebruik kunt maken. Klik hier om naar de website van Quip te gaan.

 

Zoho Sheet

Zoho alternatief

Zoho Sheet is een spreadsheetprogramma waarbij diverse gebruikers gegevens kunnen ordenen en visualiseren. Je kunt in dit programma prima samenwerken en zelfs rapporten bespreken met het team. Door dit programma kun je op een eenvoudige manier gegevens van het bedrijf analyseren en publiceren. Het is mogelijk om op elk apparaat toegang te krijgen tot de spreadsheets, waardoor je de belangrijke informatie altijd bij de hand hebt.

Er is zelfs een app van Zoho Sheet die je kunt downloaden op je telefoon, voor zowel iOS als Android toestellen. Dit programma heeft vereenvoudigde formules en functies om informatie te analyseren en belangrijke gegevens te filteren, op deze manier zullen de resultaten nauwkeurig worden geproduceerd. Klik hier om naar de website van Zoho Sheet te gaan.

 

Microsoft 365

Office 365 Alternatief

Als je op zoek bent naar een goed alternatief voor Microsoft Excel, is Microsoft 365 ook zeker een goede optie. Dit is een samenwerkingstool dat werkt doormiddel van de cloudomgeving. Hierdoor kun je op ieder moment gemakkelijk bij je bestanden komen, zolang je maar een telefoon, computer of laptop bij de hand hebt. Je kunt middels dit programma op een ideale wijze veilig bestanden en documenten opslaan, delen en bewerken.

Het is een uitgebreid programma waarbij je de mogelijkheid hebt om agenda’s, berichten- en vergadertools te gebruiken. Houd er rekening mee dat je wel een gratis proefversie hebt, maar dat je uiteindelijk gebruik dient te maken van een abonnement. Door de gratis proefversie heb je gelukkig wel de ruimte om goed te beoordelen of dit programma goed bij jouw wensen aansluit. Klik hier om naar de website van Microsoft 365 te gaan.

 

Minitab

Als je diverse organisaties wilt helpen bij het voorspellen, visualiseren en analyseren van de bedrijfsgegevens dan is Minitab zeker een goed idee. Je kunt bij dit programma op een gemakkelijke wijze patronen voorspellen, trends ontdekken en relaties tussen variabelen bekijken. Maar dat niet alleen, er zijn nog veel meer opties die dit programma te bieden heeft. Zie het als jouw persoonlijke assistent. Hierdoor is het voor jou mogelijk om alles overzichtelijk te houden. Beheer alle gegevens binnen een bedrijf en presenteer eventuele uitkomsten gemakkelijk binnen het team, ideaal toch? Klik hier om naar de website van Minitab te gaan. 

Thuiswerken spreadsheet

LibreOffice

Libreoffice alternatief

Als je op zoek bent naar een uitgebreid programma, dan zit je met LibreOffice goed. Dit programma is namelijk zo ontworpen dat je er op elke apparaat mee kunt werken. Dat is natuurlijk ideaal als je samen wilt werken met je collega’s of bestanden met ze wilt delen. Het is dan ook een iets uitgebreider programma waarbij je niet alleen documenten kunt maken, maar ook onder andere spreadsheets, presentaties, grafieken, tekeningen en wiskundige formules. Je moet wel de applicatie op ieder device installeren om van LibreOffice gebruik te kunnen maken. Klik hier om naar de website van LibreOffice te gaan.

 

Google Slides

Slides

Google Slides is een programma dat is ontworpen om bedrijven te helpen bij het maken, bewerken en beheren van gepersonaliseerde presentaties. Met Google Slides heb je tevens de mogelijkheid om samen te werken in het bestand, je kunt namelijk op elk apparaat inloggen in je bestand. Op deze manier kun je op elk moment werken in het bestand en kunnen anderen de aanpassingen zien.

Je hebt in dit programma veel mogelijkheden zoals het gebruik van diverse lettertypen, kleuren en andere ontwerpelementen toevoegen. Google Slides heeft een iets andere werkwijze dan Google Excel en de alternatieven, maar je kunt wel eenvoudig de gegevens analyseren in een presentatie en bekijken op welke plek dan ook. Dat kan dan wel weer enorm handig zijn als je liever werkt aan een presentatie. Klik hier om naar de website van Google Slides te gaan.

 

Zoek een passend alternatief programma!

Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden als alternatief van Microsoft Excel. Het mooie aan het aanbod van zoveel verschillende programma’s is, is dat je altijd voor jezelf op zoek kunt gaan naar een passend programma en dat er daarom eigenlijk altijd wel een prettig werkbaar programma voor jou tussen zit. Het verschilt namelijk per persoon wat bij je past.

Door het grote aanbod is het misschien even zoeken welk programma voor jou het fijnst werkt en juist daarom hebben we ze voor jou zo inzichtelijk mogelijk proberen te maken, waardoor het gemakkelijker wordt om een keuze te maken. We hopen dan ook zeker dat je veel aan onze informatie hebt gehad en dat je een goede keuze kunt maken voor een alternatief programma. Bedankt voor het lezen van ons artikel.  

Stuur dit artikel door:

2 reacties

  1. Volgens mij is LibreOffice niet cloudgebaseerd. Je moet het echt installeren op je laptop of desktop voor het beste resultaat. Er zijn wel online mogelijkheden voor LibreOffice, maar dan gaat er wel wat functionaliteit verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten