Welke alternatieven zijn er voor Microsoft Outlook?

Laptop Email

Je bent er vast wel bekend mee, Microsoft Outlook. Dit is een programma waarmee je onder andere je e-mail kunt organiseren, je agenda kunt beheren en bestanden kunt delen. Het is een programma dat veel wordt gebruikt en veel functies kent. Hierdoor is het vooral een erg bekend programma, veel mensen willen nou eenmaal graag gebruikmaken van deze (toch wel) handige functies en deze het liefst overzichtelijk in één programma hebben staan. Outlook is een betaalde versie van Microsoft die jij dus zult moeten aanschaffen.

Het kan zijn dat jij simpelweg alleen voor werk of privé mailtjes wilt versturen, waar heb ik al deze extra functies dan eigenlijk voor nodig? Juist, iedereen heeft andere wensen en kan daarom op zoek zijn naar alternatieven voor Microsoft Outlook. Net zo veel mogelijkheden, maar dan in een beknopte versie. Sta jij te springen om een belangrijk mailtje te sturen en ben je op zoek naar een vervanger voor Microsoft Outlook? Lees dan vooral lekker met ons mee. Voordat je het weet staat jouw mailbox weer overzichtelijk op je beeldscherm.

 

Overstappen naar een alternatief

Outlook staat over het algemeen bekend als een programma met talloze functies. Helaas zijn deze functies soms een grote puzzel en kom jij als beginner niet verder dan het openen van jouw mailbox. Waar staan al die gekke tekens voor en hoe zorg ik ervoor dat mijn mailbox geen doolhof wordt?

Om het jou een beetje eenvoudiger te maken, hebben wij een aantal alternatieven voor je op een rijtje gezet. Dit doen wij puur en alleen om het voor jou, als gebruiker, een stukje makkelijker te maken. Een simpel programma met de functies die je zou verwachten? Dat vind jij bij deze alternatieven voor Microsoft Outlook.

 

Thunderbird

We starten met het programma Thunderbird, dit wordt namelijk vaak gezien als één van de beste alternatieven voor Microsoft Outlook. Nu zal jij je misschien afvragen waarom dit dan als een goed alternatief wordt gezien, omdat je juist misschien niet wil dat het te veel op de functies van Microsoft Outlook lijkt. Dat leggen we dan natuurlijk ook nog even graag voor je uit, bij Thunderbird kun je wel gebruik maken van veel standaardfuncties, maar daarentegen krijg je de mogelijkheid om het programma uit te breiden, door nieuwe functies te installeren.

Dit hoeft dan natuurlijk niet, waardoor het een simpeler programma blijft, met minder functies, dat goed functioneert. Je krijgt de mogelijkheid om dit programma gratis te gebruiken. Thunderbird is een programma van Mozilla. Mozilla is een webbrowser dat is ontwikkeld door Mozilla-project en vrijwilligers. De veiligheid van jouw privacy staat voorop, daarom heeft Thunderbird een goed beveiligingssysteem. Het is wel belangrijk er rekening mee te houden dat Thunderbird geen mobiele versie heeft, waardoor je altijd een laptop of computer in de buurt moet hebben als je e-mails wilt versturen. Thunderbird is hier te downloaden.

 

Gmail

Veel mensen zijn bekend met Gmail, omdat je voor veel applicaties een Gmail-account kunt aanmaken om bijvoorbeeld gemakkelijker in te loggen. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat jij nog niet bekend bent met Gmail of dat je de voordelen hier nog niet geheel van kent. Gmail is een programma waar je eenvoudig e-mails kunt versturen en ontvangen. Je kunt je gratis aanmelden en gratis gebruik maken van het programma. Het ideale aan Gmail is dat je het ook kunt gebruiken met e-mailaccounts die niet gerelateerd zijn aan Gmail, zo heb je dus altijd je e-mailaccounts in de buurt. Klik hier om een Gmail account aan te maken.
Gmail alternatief

Mailbird

Als je laptop of computer hebt met Windows, dan is Mailbird een goed alternatief. Je kunt je e-mails gemakkelijk in mappen ordenen, zodat je de ontvangen e-mails voor jezelf overzichtelijk op een rijtje kunt krijgen. Je kunt thema’s aanpassen, zodat het aangepast kan worden naar jouw stijl, maar ook om hierdoor extra goed het overzicht te bewaren. Het is een programma dat je gratis kunt gebruiken. Klik hier om Mailbird te downloaden.

Spark

Spark is een programma dat vooral gemakkelijk te gebruiken is voor op je telefoon, het is namelijk een e-mailclient voor Mac, iOS en Android. Dat is natuurlijk ideaal wanneer jij veel e-mails verstuurd via de telefoon, of als je een belangrijk mailtje zal ontvangen. Je kunt snel op de hoogte zijn van de laatste belangrijke e-mails. Dat is één van de voordelen van Spark, daarnaast is het een erg overzichtelijk programma, waardoor het programma zeer prettig zal werken.

Het is bij dit programma wel belangrijk om te letten op de veiligheid van je privacy, het is namelijk zo dat als je het programma hebt gedownload, je niet steeds opnieuw hoeft in te loggen. Je wachtwoord zal op de server worden opgeslagen, waardoor iemand al snel toegang kan krijgen tot je e-mailaccount. Dat wil je natuurlijk voorkomen, let daarom altijd goed op of er mogelijke hackers actief zijn. Je wil uiteraard wel dat je gegevens voor jezelf blijven. Klik hier om Spark te downloaden

 

eM Client

Je kunt eM Client ideaal gebruiken voor Windows of Mac voor het bijhouden van je e-mail. eM Client biedt, net als Microsoft Outlook, veel functies zoals

  • Het bijhouden van je agenda
  • Het organiseren van je taken
  • Het noteren van notities

Een groot voordeel van dit programma is dat het erg overzichtelijk is, waardoor je een duidelijk overzicht creëert in je mailbox en het niet voor verwarring zorgt. Daar heeft Microsoft Outlook natuurlijk ook goed over nagedacht, maar als je liever een ander programma kiest, dan is eM Client zeker een goed alternatief. Je kunt het programma gratis gebruiken en het is daarnaast ook goed beveiligd. Klik hier om eM Client te downloaden.

 

Shift

Als je goed tegen wat chaos kan, is Shift een goede optie. Maak je liever gebruik van een programma met wat meer overzicht en wat minder functies? Dan raden we Shift niet aan. Shift is namelijk zo ontworpen dat je kunt schakelen tussen meerdere accounts, zoals Gmail accounts, Microsoft-accounts en diverse apps.

Voor velen kan dit als voordeel worden gezien, omdat je de accounts snel kunt doorzoeken en er doorheen kunt bladeren. Voor de ander kan het juist voor wat meer stress zorgen, waardoor je het overzicht wat kwijt kunt raken. Het is dus altijd belangrijk er goed naar te kijken of dit prettig werkbaar is voor jou. Je kunt met de gratis versie twee e-mailaccounts, één app en gedeelde werkruimten gebruiken. Klik hier om Shift te downloaden.

Laptop werken email

Spike
Spike email client alternative

Ben je iemand die van vrolijke kleurtjes houdt? Dan is Spike zeker een goed alternatief. Het bestaat uit veel verschillende kleuren en is zo ontworpen dat het eerder een online chat lijkt, dan een zakelijke mailbox. Het kan door de vele kleurtjes soms wat onoverzichtelijk lijken, dit is prima als je hier goed tegen kunt. Maar als je liever het overzicht wilt bewaren, dan is het misschien een slimmere keuze om voor een ander programma te kiezen.

Het is belangrijk om te weten dat als jij e-mails verstuurt via Spike, dat de ontvanger het wel gewoon binnenkrijgt als een standaard e-mail. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de ontvanger ook een e-mail met talloze kleurtjes ontvangt, zoals jij deze hebt verstuurd. Je kunt via Spike ook gebruik maken van notities, taken en video chats. Zo zie je maar weer dat het een uitgebreid programma is, maar wel een programma met een leuke toevoeging. Klik hier om Spike te downloaden.

 

Maak de beste keuze

Na het lezen van dit artikel weet jij precies welke (nieuwe) alternatieve programma’s er zijn voor Microsoft Outlook. Je hebt natuurlijk altijd de keuze om te kijken welk programma het best bij je past. Of je nou helemaal geen gebruik wilt maken van functies, of misschien van een paar functies, voor jou is er vast een geschikt programma te vinden. We hopen dat je veel hebt gehad aan dit artikel en dat jij het alternatieve programma vindt dat bij jou past!

Heb jij voorheen een programma gebruikt, dat misschien nog ontbreekt aan deze lijst? Geef het ons dan vooral door. Wie weet staat dit alternatief binnenkort ook wel tussen deze lijst. Veel succes met het vinden van een passend alternatief voor Microsoft Outlook! Wil je daarentegen ook meer te weten komen over Microsoft Outlook zelf? Lees dan vooral een van onze andere artikelen op de website.

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten