De 10 beste slimme stekkers van 2021


smartplug

Een slimme stekker – of smartplug – is een stekker die je via een app kunt bedienen. Een slimme stekker kun je aansluiten op het stopcontact. Vervolgens kun je dan een apparaat aansluiten op die slimme stekker. Je kunt dan deze dan bedienen via een app en kunt zo een apparaat aan- of uitschakelen. Een slimme stekker klinkt als een overbodig luxe, maar er zitten absoluut een aantal voordelen aan het gebruik van een slimme stekker. Wil jij weten wat die voordelen zijn en wil je weten welke slimme stekkers de beste opties zijn? Lees dan snel verder!

 

Waarom kiezen voor een slimme stekker?

Het gebruik maken van een slimme stekker brengt een aantal voordelen met zich mee. Het is niet voor niks dat deze stekker slim wordt genoemd. De belangrijkste voordelen die je kunt ervaren als je kiest voor een slimme stekker zijn:

 • Het gebruiksgemak
 • De energiebesparing
 • De kostenbesparing

Dit zijn de belangrijkste voordelen. Gebruik je een slimme stekker, dan kun je die vanaf overal bedienen binnen het huis, mits je binnen het zendbereik bent. Dit laatste wordt later toegelicht. Dit betekent dat als je zin hebt in koffie je vanaf de bank al het koffiezetapparaat aan kunt zetten. Je kunt via een slimme stekker er ook achterkomen of je apparaten in huis hebt die veel energie verbruiken. Via de app kun je hier inzicht in krijgen. Vervolgens kun je die apparaten vervangen en kun je zo op de lange termijn veel geld besparen. Het is dus niet alleen gemakkelijk om een slimme stekker te hebben, maar het levert op de lange termijn ook nog eens wat op!

 

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een slimme stekker?

De ene slimme stekker is niet hetzelfde als de andere slimme stekker. Daarom zijn er een aantal punten waar je op moet letten als je ervoor kiest om een dergelijke stekker te gaan kopen. Een van de belangrijkste dingen om eerst in kaart te brengen als je een slimme stekker wilt kopen, is om na te gaan hoe vaak je de stekker nodig gaat hebben. Wat is het doel van de stekker? Hoeveel heb je er nodig? Wat voor budget heb je? Beantwoord eerst deze vragen voordat je op zoek gaat naar een slimme stekker. Afhankelijk van jouw doel kun je op zoek gaan naar het juiste type met de juiste mogelijkheden. Niet elke stekker heeft namelijk dezelfde mogelijkheden en dit hangt grotendeels van het budget af. Een aantal punten waarop stekkers kunnen verschillen zijn:

 • Het zendbereik
 • De koppelmogelijkheden
 • Bridges
 • Bediening via app
 • Samenwerking met Smart Home platformen

In principe heeft elke slimme stekker hetzelfde doel, wel kun je in de bovenstaande lijst punten zien waarop sommige stekkers verschillen. Om tot de juiste slimme stekker te komen zul je jouw doel helder moeten hebben en zul je vervolgens moeten kijken welke opties de stekker moet hebben. Aan de hand daarvan ga je kijken welke stekker je nodig gaat hebben. Om de keuze gemakkelijker te maken hebben wij een top 10 van de beste slimme stekkers opgesteld. Deze top 10 is gebaseerd op reviews, de verschillende mogelijkheden en de prijs.

smartplug bestuurd met een telefoon

De top 10 beste slimme stekkers

De top 10 beste slimme stekkers zijn zorgvuldig gekozen aan de hand van de bovengenoemde criteria. Je kunt aan de hand van jouw doel en eisen een perfecte slimme stekker uit deze lijst kiezen. Vervolgens kun je hem dan snel en eenvoudig bestellen!

 

1. De Philips Hue Smart Plug, een prima stekker voor een mooie prijs

De Philips Hue Smart Plug is een slimme stekker die samenwerkt met heel veel verschillende platformen. Als je al slimme stekkers of andere slimme apparaten in huis hebt is de kans groot dat deze stekker daar bij past en ook samen kan werken met die apparaten.

VoordelenNadelen
2 jaar garantieMeet het energie verbruik niet
50 koppelbare sensorenGeen Windows App
Bedraad en draadloos
Veel integratie mogelijkheden

De Philips Hue Smart Plug is een prima slimme stekker en kost ongeveer 25 euro, dit is zeker niet te veel voor deze stekker. Het grootste nadeel is dat de stekker niet bijhoudt hoeveel energie er wordt verbruikt. Dit betekent dat je niet maximaal kunt besparen op je energierekening.

2. De klikaanklikuit slimme stekker, ideaal alternatief voor Philips

Deze slimme stekker maakt gebruik van Zigbee, dit betekent dat jij via de app die geleverd wordt bij deze stekker altijd kunt zien of er apparaten aan of uit staan. Het ontwerp is compact en handig. Je kunt verschillende timers bestellen om maximaal energie te besparen.

VoordelenNadelen
Meerdere domotica platformenMeet het verbruik niet
Instelbaar tijdschema
Compact
Kinderbeveiliging

Deze slimme stekker is ongeveer net zo duur als de Philips Hue Smart Plug. Qua mogelijkheden zit er niet veel verschil tussen deze twee stekkers, de Philips Hue Smart Plug heeft alleen iets meer integratiemogelijkheden. Het nadeel is dat ook deze stekker het verbruik niet meet, hierdoor heb je toch minder inzicht in wat je kunt besparen, terwijl dit misschien juist is waar je behoefte aan hebt.

3. De Smartwares Sh8-90901 Energie Socket, veel opties en betaalbaar

Deze slimme stekker is krachtig en is ook nog eens betaalbaar. Met deze stekker kun je maximaal energie besparen, aangezien je via de overzichtelijke app die mee wordt geleverd met deze stekker exact kunt zien wat het verbruik van elk apparaat is dat verbonden is met een slimme stekker. Daarnaast kun je net als bij de andere stekkers eenvoudig een timer instellen.

VoordelenNadelen
Meet het energieverbruikNiet draadloos
Instelbaar tijdschema
Eenvoudige installatie
Veilig dataverkeer

Deze slimme stekker van Smartwares staat in deze top 10 doordat deze stekker het energieverbruik van elk apparaat dat is aangesloten via deze stekker wel meet. Daarnaast is het dataverkeer tussen de stekker en de app extra beveiligd tegen hackers. Smartwares staat bekend om het hechten van veel waarde aan privacy. Vind jij dit ook belangrijk en wil je inzicht in jouw energieverbruik? Kies dan voor deze slimme stekker!

4. De WOOX R6080, de budget stekker

Deze slimme stekker van WOOX is een echte budget stekker. Deze is een stuk goedkoper dan andere stekkers, maar bezit grotendeels wel dezelfde functionaliteiten. Deze stekker is zeer compact en eenvoudig te installeren.

VoordelenNadelen
GoedkoopMeet het energieverbruik niet
Instelbaar tijdschema
Compact
Spraakbesturing

Zoals je ziet heeft deze slimme stekker veel mogelijkheden en reageert hij zelfs op spraak. Je kunt verschillende platformen gebruiken om de stekker te bedienen, waaronder Amazon Alexa en Google Assistant. Dit maakt het gemakkelijk om deze stekker te integreren met andere apparaten en softwareprogramma’s. Wil jij niet te veel betalen maar wel een goede slimme stekker? Kies dan voor de WOOX R6080.

5. De WOOX 5024, een krachtige budget stekker

Nog een stekker van WOOX, waarom zou dat toch zijn? Dat komt omdat WOOX kwaliteit levert voor weinig geld: precies waar deze stekker voor staat. Deze stekker kost nog geen €15, wat deze erg goedkoop maakt. Ook is deze stekker zeer compact en makkelijk te gebruiken.

VoordelenNadelen
GoedkoopMeet het energieverbruik niet
Geen aparte hub nodig
Compact
Meerdere integratie mogelijkheden

Het voordeel van deze stekker is dat hij compact is, hierdoor kun je hem makkelijk in een dubbel stopcontact doen zonder dat dat problemen oplevert. Daarnaast is er geen aparte hub nodig, wat de stekker zeer makkelijk maakt in het gebruik. Wil je een goede stekker voor weinig geld? Kies dan voor de WOOX 5024.

6. De TP-Link HS110, een populaire stekker

TP-link is geen onbekende speler in de elektronica wereld. De TP-Link HS110 is een bekende slimme stekker van dit merk met veel positieve reviews. Veel mensen beweren dat ze na de aanschaf van deze stekker nooit meer iets anders willen. Dit kunnen we alleen maar beamen.

VoordelenNadelen
Goede kwaliteitMeet het energieverbruik niet
Simpel en snelMatig wifi bereik
VoordeligGroot
Meerdere integratie mogelijkheden

Deze slimme stekker staat vooral bekend om de kwaliteit en de duurzaamheid. Je levert echter wel een stukje in op het gebied van praktischheid, aangezien de stekker behoorlijk groot is kan het lastig zijn om deze op een goede manier te gebruiken in een stopcontact. Als kwaliteit hoog bij jou op de lijst staat, dan is deze stekker de juiste match voor jou.

7. De Hombli Slimme Stekker, goede kwaliteit voor een degelijke prijs

De Hombli slimme stekker is een stekker met een energiemeter. Dit maakt dit een populaire slimme stekker en maakt hem ideaal om inzicht te krijgen in het verbruik, om vervolgens meer energie te kunnen besparen. Door deze mogelijkheid is deze wel wat duurder dan stekkers zonder deze optie.

VoordelenNadelen
Goede kwaliteitDuurder dan andere opties
Simpel en snel te installeren
Inzicht in verbruik
Meerdere integratie mogelijkheden
Makkelijk te bedienen

Deze stekker heeft amper negatieve reviews en er zijn dan ook geen nadelen te vinden. Deze stekker is van hoge kwaliteit, makkelijk te bedienen en heeft veel opties om energie te besparen. Als we kijken naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit, dan scoort deze stekker daar zeer goed op. Wil jij de meeste opties en ben je bereid daar iets meer voor te betalen dan voor andere stekkers? Kies dan voor de Hombli slimme stekker!

8. De Smartwares SH5-GW-T Controller, de Nederlandse stekker

Deze slimme stekker van Smartwares heeft ook veel positieve reviews, ondanks het feit dat er een groot nadeel aan deze stekker zit. Deze stekker is namelijk alleen geschikt voor Nederland. Blijf jij in Nederland wonen? Dan is dit een uitstekende optie.

VoordelenNadelen
Goede kwaliteitMeet het energieverbruik niet
Zeer eenvoudig te installerenAlleen voor Nederland
Meer timer mogelijkheden dan anderenGroot
Meerdere integratie mogelijkhedenBridge nodig

Deze slimme stekker heeft wat meer timer mogelijkheden dan andere stekkers, doordat je dit uitgebreider kunt inplannen. Echter is er wel een bridge nodig om deze stekker te gebruiken en meet hij ook het energie verbruik niet. Deze stekker is daarentegen niet zo duur en kost zo’n €22.

9. De INNR Smart Plug SP 120, simpel en sterk

De INNR Smart Plug SP 120 is een zeer compacte slimme stekker, dit is een van de sterke punten. Daarnaast kun je deze stekker gebruiken en bedienen met Philips Hue accessoires, dit maakt hem zeer gebruiksvriendelijk.

VoordelenNadelen
Goede kwaliteitMeet het energieverbruik niet
Werkt samen met Philips
Goedkoper dan anderen
Zeer eenvoudige installatie

Is budget belangrijk voor jou en wil je dat de plugs op een systeem kunnen werken? Dan is de INNR Smart Plug SP 120 een goede optie. Het enige nadeel is dat ook deze stekker het verbruik niet meet waardoor hij toch punten laat liggen op het gebied van energiebesparing.

10. De INNR Smart Plug SP 220, ideaal voor planners

Dit is een iets andere versie dan de SP 120 en heeft ook wat meer opties. Zo kun je deze met spraak besturen. Verder is deze stekker redelijk hetzelfde en werkt ook deze goed samen met de Philips systemen.

VoordelenNadelen
SpraakbestuurMeet het energieverbruik niet
Werkt samen met Philips
Compact
Maken van weekprogramma’s mogelijk

Deze stekker is iets duurder dan de SP 120, maar biedt wel spraakbesturingsmogelijkheden aan. Vind jij dit belangrijk? Kies dan voor de SP 220 in plaats van de SP 120.

 

Conclusie

Het kiezen van de juiste slimme stekker is afhankelijk van de eisen die jij hieraan stelt. Sommige slimme stekkers scoren beter op gebruiksvriendelijkheid, andere op de verschillende mogelijkheden. In deze top 10 staan verschillende stekkers met veel mogelijkheden. Heb jij al een slimme stekker in huis? Laat ons dan weten wat jij van die stekker vindt, dat doe je door onder dit artikel te reageren!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 11 Average: 4.8]
Delen
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Gerelateerde Artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *