7 tips om je Powerbank sneller op te laden

Powerbank

Het is de dag voordat je op vakantie gaat of een festivalweekend op de planning hebt staan. Je denkt nog even snel jouw powerbank op te laden, maar als je twee uur later een kijkje neemt, is de powerbank nog niet eens even halverwege met opladen! En nu? Maak je geen zorgen, met onze tips weet jij binnen de kortste keren hoe jij jouw powerbank sneller kunt opladen. Zo kun jij alsnog onbezorgd van huis, wetende dat jouw powerbank opgeladen in de tas zit. 

 

Laat jouw powerbank sneller opladen met deze tips 

Het opladen van een powerbank heeft veelal te maken met het type snoertje en adapter die je gebruikt. Zo kan het goed zijn dat je een adapter gebruikt die te weinig stroom opneemt om jouw powerbank te kunnen voorzien van een snelle oplaadtijd. Maar ook het wisselen van snoertje, het gebruik van een snel lader of de aanschaf van een powerbank met snel laadfuncties kan een lange oplaadtijd verhelpen. We lichten al deze tips en andere adviezen van ons graag verder voor je toe hieronder. 

 

Zorg dat de adapter de goede wattage heeft 

Om ervoor te zorgen dat een apparaat snel en voldoende oplaadt, is het noodzakelijk om te kijken wat voor adapter je gebruikt. De adapter is het kleine blokje waar je de USB of het snoertje insteekt, waarna je jouw apparaat kunt opladen. Veel mensen denken dat al deze adapters hetzelfde zijn, maar dat is zeker niet het geval. Moet je dus jouw powerbank snel opladen? Zorg dan dat je een snel lader of adapter met extra wattage in huis hebt. Zo zorg je ervoor dat er voldoende stroom naar jouw apparaat wordt geleid en deze dus ook snel oplaad. 

 

Gebruik de originele of hoge kwaliteit laadkabel 

Jouw powerbank sneller opladen doe je ook door gebruik te maken van de originele laadkabel. Deze heeft namelijk de goede kwaliteit en perfecte aansluiting voor jouw powerbank. Kun je deze niet vinden? Investeer dan in een goede en van hoge kwaliteit laadkabel. Ook deze zorgen er namelijk voor dat de aansluiting goed is en het oplaadproces zo goed en snel mogelijk voltooid kan worden. 

Powerbank telefoon opladen

Zorg ervoor dat je de powerbank niet gebruikt tijdens het opladen 

Het kan ook zeker zo zijn dat jouw powerbank niet snel oplaadt als je deze tegelijk ook gebruikt om jouw mobiele apparaat op te laden. Dit komt doordat je de powerbank aan de ene kant aan het opladen bent, maar daarentegen trekt jouw mobiele apparaat ook continu stroom uit de powerbank. Zorg er daarom voor dat je de powerbank tijdens het opladen met rust laat. 

 

Jouw powerbank heeft veel capaciteit 

Wellicht heel logisch, maar als jouw powerbank veel capaciteit heeft dan heeft deze simpelweg ook langer de tijd nodig om op te laden. Ben je dus op zoek naar een powerbank die snel oplaadt? Dan ben je waarschijnlijk beter af met een oplader die minder capaciteit heeft. In dat geval zal je er wel rekening mee moeten houden dat je de powerbank minder vaak kan gebruiken en deze ook sneller leeg is. 

 

Je bent toe aan een nieuwe powerbank 

Ook als jouw powerbank het einde van de levensduur nadert, kan het goed voorkomen dat de powerbank niet zo snel meer zal opladen. Dit heeft meestal te maken doordat je deze al een poosje hebt gebruikt en de batterij dan ook in kwaliteit terugloopt. Hierdoor neemt de efficiëntie van de powerbank af. Je kunt dit onder andere merken aan het feit dat jouw powerbank minder snel oplaadt en ook jouw mobiele apparaat minder vlot zal opladen. 

Powerbank telefoon

Koop een powerbank met snel oplaad functie 

Maak je regelmatig gebruik van een powerbank en hecht je veel waarde aan het feit dat deze snel moet kunnen opladen? Dan kun je er ook voor kiezen om te investeren in een powerbank die speciaal gemaakt is om daadwerkelijk snel op te laden. Je vindt deze powerbanks bij veel elektronica winkels en (online) warenhuizen. Je kunt uiteraard ook eens een kijkje nemen op bol.com.

Zoek dan met name op kernwoorden zoals ‘powerbank fast charger’ of ‘powerbank snel opladen’. Deze soorten powerbank zullen niet alleen extreem snel zijn in het tot leven wekken van jouw mobiele apparaat, maar zijn ook zelf weer vlot op te laden. 

 

Laad de powerbank op met de USB-C ingang 

Als allerlaatste tip willen we je graag meegeven dat je jouw powerbank het snelst kunt opladen door gebruik te maken van de USB-C ingang, als jouw powerbank deze heeft. Vaak hebben powerbanks een USB-C ingang en een Micro-USB poort. Je herkent de USB-C kabel en ingang door de langwerpige vorm met afgeronde hoeken.

Deze kabels krijg je nu veelal bij jouw nieuwe koptelefoon, laptop en mobieltje. De reden voor het gebruik van de USB-C ingang, is omdat deze een snellere oplaadsnelheid heeft dan de Micro-USB poort. Jouw powerbank zal dus sneller volledig opgeladen zijn, als je deze ingang gebruikt. 

Powerbank opladen

Onze tips opgesomd voor het snel opladen van jouw powerbank 

In dit artikel van Techadviseur.nl heb jij onze tips kunnen lezen, waardoor jouw powerbank binnen de kortste keren weer volledig is opgeladen. Voorkom stress en gedoe door onderstaande tips te volgen, en jij komt niet meer zonder een (half)lege powerbank te zitten voordat je op reis of op stap gaat: 

  1. Zorg dat de adapter de goede wattage heeft
  2. Gebruik de originele of hoge kwaliteit laadkabel 
  3. Zorg ervoor dat je de powerbank niet gebruikt tijdens het opladen 
  4. Jouw powerbank heeft veel capaciteit 
  5. Je bent toe aan een nieuwe powerbank 
  6. Koop een powerbank met snel oplaad functie 
  7. Laad de powerbank op met de USB-C ingang 

Uiteraard horen we graag van je als je nog tips hebt die onze lezers mogelijk kunnen helpen. Of misschien heb je juist nog wel een vraag over dit artikel? In beide gevallen ben je van harte welkom om een reactie hieronder achter te laten en wij komen zo snel mogelijk bij je terug. 

 

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten