Nintendo switch maakt geen verbinding met wifi

Jongen speelt met de switch

Wil je net even lekker gamen met je Nintendo switch, kom je erachter dat het apparaat niet verbonden is met de wifi. Super vervelend! Je kunt dan namelijk geen spellen downloaden en je kunt ook niet in multiplayer modus spelen. Gelukkig worden alle tips en trucs in deze tekst uitgelegd, zodat je snel weer (online) kunt gamen. Heb jij dit probleem en ben je benieuwd hoe je dit op kunt lossen? Lees dan snel verder.

 

Oorzaken voor het niet verbinden met wifi

Er kunnen verschillende reden zijn voor het feit dat jouw Nintendo switch niet met wifi verbonden is. Om ervoor te zorgen dat je alle mogelijke oorzaken checkt, hebben we hieronder een lijstje voor je uitgeschreven.

  1. Kijk of je Nintendo switch niet per ongeluk op vliegtuigstand staat. Wanneer je apparaat op vliegtuigstand staat, is er geen verbinding met wifi mogelijk. Je kunt zien of het apparaat in vliegtuigstand staat door naar ‘Instellingen’ en dan ‘Vliegtuigmodus’ te gaan. Je kunt hier zien of deze in- of uitgeschakeld is. Staat de vliegtuigmodus aan? Schakel deze dan uit en kijk vervolgens of het probleem is opgelost.
  2. Het kan ook zo zijn dat het online systeem van Nintendo er tijdelijk uit ligt. Dit heeft dus niets met jouw apparaat of wifi-verbinding te maken. Je kunt dit eenvoudig checken op de website van Nintendo, waar de online storingen worden gemeld. Je kunt op deze site ook vinden wanneer er onderhoud aan het systeem gepland staat.
  3. Start je apparaat opnieuw op. Op deze manier kunnen tijdelijke problemen worden opgelost, waardoor het apparaat misschien wel weer verbonden is met wifi als hij weer aan gaat. Het is namelijk niet goed voor je Nintendo switch om hem steeds in slaapstand te zetten. Schakel jouw Nintendo switch dus af en toe helemaal uit! Om jouw apparaat opnieuw op te starten, houd je de aan- en uitknop enkele seconden ingedrukt. Kies vervolgens voor ‘opnieuw opstarten’ in het optiemenu dat verschijnt. Op deze manier wordt het systeem van je switch opnieuw opgestart.
  4. Kijk of je dicht genoeg bij de router bent met je apparaat. Mocht je te ver van de router af zitten, dan heeft je Nintendo switch waarschijnlijk geen goed bereik. Verplaats jezelf en het apparaat dichter naar de router toe en kijk of de verbinding verbetert.
  5. Check of het aan je internetverbinding kan liggen. Kijk of andere apparaten in huis, zoals je telefoon, tablet of laptop, wel met wifi verbonden zijn. Als deze apparaten wel met wifi verbonden zijn, ligt het dus aan de wifi-verbinding van je Nintendo switch. Mochten de apparaten niet met internet verbonden zijn, is het handig om je wifi-verbinding te herstellen.
  6. Je kunt ook de internetverbinding checken op je Nintendo switch. Dit kun je doen om te kijken waar het probleem ligt. Ga naar ‘Systeeminstellingen’, vervolgens naar ‘Internet’ en klik dan op ‘Verbinding testen’. Daarna krijg je een melding of de internetverbinding succesvol is of niet. Kijk ook even naar het kopje ‘SSID’, dit is namelijk de wifi-verbinding waarmee je apparaat verbonden is. Mocht je apparaat niet met het thuisnetwerk verbonden zijn, maak dan opnieuw verbinding met dit wifi-netwerk.
  7. Kijk ook of je systeemnetwerk van je Nintendo switch up-to-date is. Je kunt dit zien door naar ‘Systeeminstellingen’ te gaan, vervolgens naar ‘Systeem’ en dan naar ‘Systeemupdate’. Kijk dan of je de meest recente update op je switch hebt staan. Is dit niet het geval? Dan zal je switch automatisch een update uitvoeren.
  8. Herstart je modem en router. Op deze manier kun je problemen met de internetverbinding oplossen. Schakel eerst je router uit met de aan-/uitknop en schakel vervolgens je modem ook uit met de aan-/uitknop. Haal vervolgens de stekkers uit het stopcontact. Wacht een paar minuten en steek de stekkers dan weer in het stopcontact. Geef je modem de tijd om opnieuw op te starten. Heb je een modem en router in één? Dan hoef je alleen dit apparaat uit te schakelen, de stekker uit het stopcontact te halen deze er na een aantal minuten weer in te stoppen. Als het goed is ben je hierna met je Nintendo switch weer verbonden met internet.

Mochten alle bovenstaande dingen niet helpen, dan is het verstandig om contact op te nemen met specialisten. Het kan dan namelijk zo zijn dat het probleem dieper ligt. Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met de servicedesk van Nintendo, die jou misschien verder kunnen helpen.

Nintendo switch

Je weet nu wat de mogelijke oorzaken zijn waarom jouw Nintendo switch niet met het internet verbonden is. Je kunt het stappenplan in dit artikel volgen om jouw verbinding weer aan de praat te krijgen. Lukt dit je niet? Neem dan contact op met specialisten. Heb jij dit probleem wel eens gehad en heb je het kunnen oplossen? Of heb je nog andere tips voor het herstellen van je internetverbinding? Laat het ons vooral weten onder dit artikel, wij zijn namelijk erg benieuwd naar jouw ervaringen.

 

Nintendo Switch kopen?

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten