Video opnemen op je Chromebook (van je scherm of jezelf)

Chromebook recording

Het kan om verschillende redenen voorkomen dat je graag een video wilt opnemen op je Chromebook. Zo kan het zijn dat je een video van jezelf wilt opnemen op je Chromebook. Of je wilt juist een video van het scherm van je Chromebook maken. Dit wordt ook wel een ‘screen recording’ genoemd. Ben jij benieuwd hoe je een video opneemt op je Chromebook, van jezelf of het scherm, lees dan snel verder. Wij leggen je precies uit hoe dit in zijn werk gaat!

 

Een video van jezelf opnemen op een Chromebook

Moet je een sollicitatievideo maken, of heb je een andere opdracht waarvoor je jezelf moet opnemen? Dan is het handig om te weten hoe je een video van jezelf kan opnemen op jouw Chromebook. Dit is erg simpel en met enkele kliks geregeld.

Allereerst moet je de ‘Camera’ app van jouw Chromebook openen. In sommige gevallen staat deze op het bureaublad of onderin de balk van je scherm. Als dat niet zo is, dan kan je ‘Camera’ app opzoeken op je Chromebook. Dit doe je door links onderin je scherm op het rondje te klikken. Nu kan je in de zoekbalk ‘camera’ intoetsen. Vervolgens zal onder jouw zoekwoord de camera app getoond worden. Selecteer deze en de app wordt geopend.

De ‘Camera’ app zal standaard openen in foto modus. Om een video van jezelf te maken, moet je deze omzetten naar video modus. Dat doe je door rechts naast de grote ronde witte cirkel, op het video icoontje te klikken. Er zal nu in het midden van het scherm een witte cirkel zichtbaar zijn met een rode stip in het midden. Links staat er nu een camera icoontje. Dit betekent dat je in de video modus staat.

Om de opname van jezelf te starten, klik je op het witte rondje met de rode cirkel in het midden. Zodra je klaar bent met opnemen, druk je op de knop die nu rood is geworden met een wit vierkant. De video zal dan automatisch worden opgeslagen tussen jouw documenten, of de ‘Video’ map.

Vrouw kijkt video laptop

Op je Chromebook een schermopname maken

Het is mogelijk om een opname van je scherm te maken op je Chromebook. Dit kan erg handig zijn, als je bijvoorbeeld een instructie of presentatie wilt opnemen.

Een screenshot maken op een Chromebook is erg eenvoudig, simpel en in enkele stappen geregeld. Je doet dit door de volgende toetsen in te drukken: ‘Ctrl’ + ‘Shift’ + ‘Vensters weergeven’. De ‘vensters weergeven’ knop bevindt zich als zesde van links, in de bovenste rij van jouw toetsen. Het kan ook zijn dat deze knop samengevoegd is met de F5 toets op jouw toetsenbord. Als je bovenstaande drie toetsen tegelijk indrukt, zal er een menu tevoorschijn komen. In dit menu selecteert u de mogelijkheid voor ‘Schermopname’. Hier staat vaak een (film)camera bij afgebeeld.

Voor het opname maken van het scherm heb je verschillende mogelijkheden. Zo kan je ervoor kiezen om een gedeelte van je scherm te selecteren welke je wilt opnemen. Ook kan je ervoor kiezen om een gedeelte van je scherm opnemen. Daarnaast is het mogelijk om je gehele scherm op te laten nemen via je Chromebook. Zodra je één van de drie mogelijkheden geselecteerd hebt, begint de schermopname. Deze kan je beëindigen door rechtsonder in het scherm op de ‘Opname stoppen’ knop te drukken. Dit is een cirkel met een vierkantje erin.

De schermopname wordt automatisch voor je opgeslagen in de ‘Video’s’ map van je Chromebook. Hierin vind je alle screenshots die je ooit gemaakt hebt.

Video recording

Het opnemen van jezelf of je scherm op een Chromebook: makkelijk & eenvoudig

Het opnemen van jezelf of je scherm op een Chromebook is makkelijk en eenvoudig te regelen. Je hoeft alleen maar op een paar knoppen te drukken en de video’s worden automatisch voor je opgeslagen tussen je bestanden!

Voor het opnemen van jezelf, hoef je alleen maar de camera app te openen. Hierna start je de opname, en kan je de opname stoppen zodra je klaar bent. Zodra je op de rode (stop) knop gedrukt hebt, wordt je video opgeslagen. Als je een opname van je Chromebookscherm wilt maken, dan moet je de volgende stappen doorlopen:

  1. Druk tegelijkertijd op ‘Ctrl’ + ‘Shift’ + ‘Vensters weergeven’.
  2. Selecteer vervolgens de optie ‘Schermopname’.
  3. Kies of je zelf een geselecteerd gedeelte wilt uitkiezen wat wordt opgenomen, of een gedeelte van je scherm moet worden opgenomen, of je het gehele scherm van je Chromebook wilt opnemen.
  4. Zodra je een van deze drie opties hebt aangeklikt, start de schermopname automatisch.
  5. Om de schermopname te beëindigen, klik je rechtsonder op het cirkel icoontje met een vierkant erin.
  6. De opname wordt automatisch voor je opgeslagen in de ‘Video’s’ map van je Chromebook.

Het opnemen van een video van je scherm of van jezelf gaat dus heel gemakkelijk bij een Chromebook. Hebben jullie ook wel eens een schermopname gemaakt? Of een video van jezelf opgenomen via je Chromebook? We zijn er nieuwsgierig naar jullie ervaringen. Laat vooral een reactie achter en laat ons weten wat jullie mening is over opnames maken op een Chromebook.

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten