Hoe je de faceplates van de PS5 eenvoudig kunt vervangen

Playstation 5 console

Als je een fanatieke gamer bent, wil je natuurlijk niks liever dan een mooie PS5. Er is tegenwoordig veel mogelijk als het gaat om veranderingen, de meeste prachtige snufjes worden  ontworpen om jouw PlayStation aan te passen naar wens. Maar hoe kun je jouw PlayStation 5 er nou mooier uit laten zien? Dat kan door het vervangen van de face Plates.

Misschien vraag je je af hoe je dit het beste kunt doen, dat leggen we in dit artikel dan ook graag voor je uit. Ben jij van plan om de faceplates van je PS5 te vervangen? Lees dan vooral verder en maak van jouw PS5 een prachtexemplaar.

 

Wat zijn faceplates?

Faceplates vormen eigenlijk de buitenkant van de console van je PS5, waar je dus met name tegen aan kijkt. Ze zorgen voor bescherming van de hardware aan de binnenkant, maar ook voor de afvoer van hete lucht. Sommige mensen werken hun PS5 zodanig weg dat je je hem niet kunt zien, door hem bijvoorbeeld in een kastje te zetten. Hierdoor is het voor hen niet echt nodig om de faceplates te vervangen, ze kijken er tenslotte toch niet tegen aan.

Wanneer jij er wel voor kiest om je PS5 in het zicht te zetten, is het wel zo leuk dat je de faceplates kunt vervangen. Om van start te kunnen gaan adviseren wij onderstaand stappenplan goed door te lezen. Je wilt natuurlijk niet per ongeluk een verkeerde handeling uitvoeren en hierdoor misschien je PS5  beschadigen. Ready? We gaan van start!

 

Bestel nieuwe faceplates om de oude te vervangen

Voordat je kunt beginnen aan het vervangen van de faceplates, is het natuurlijk wel zo handig dat je nieuwe faceplates in huis hebt. Je kunt via enkele websites nieuwe faceplates bestellen in de kleur die bij jou past. De faceplates zijn namelijk verkrijgbaar in diverse kleuren van verschillende merken. PlayStation verkoopt ze zelf alleen nog niet in andere kleuren, alleen in de witte variant, zoals je hem ook binnenkrijgt.

Je kunt ervoor kiezen om nieuwe faceplates te kopen in een andere kleur, maar ook om een wrapkit te gebruiken om de buitenkant van de faceplates van een mooie kleur wrap te voorzien. Op deze manier ben je altijd voorzien van de mooiste faceplates. Heb jij al een kleur voor ogen? Laten we snel verder gaan!

Plaats je PS5 horizontaal met het PS-logo van je af

Om te beginnen is het handig dat je de PlayStation 5 uit de standaard haalt waar hij in staat, dit kun je eenvoudig doen door de zilveren schroef die onderaan de standaard zit, los te draaien en je PS5 er vanaf te trekken. Dit doe je uiteraard wel voorzichtig, je wilt je PlayStation namelijk niet beschadigen. Je kunt de PS5 dan vervolgens het beste horizontaal neerleggen, met het PS-logo van je af. Hierna kun je al snel beginnen met het losmaken van de faceplates.

Ps5 gaming

Pak de hoeken van de faceplates vast

Nadat je de PS5 van de standaard hebt afgehaald, en je de PS5 horizontaal voor je hebt liggen, kun je met beide handen aan beide kanten een hoek vast pakken. Je kunt de faceplate dan voorzichtig heen en weer schudden en naar boven trekken. Let er hierbij wel op dat je dit doet zonder je PS5 te beschadigen.  Het lostrekken van de faceplate vereist enige kracht, wees dus niet te bang om goed te trekken. Je krijgt hem tenslotte niet zomaar open, want anders zouden de zijkanten er gemakkelijk af kunnen vallen. Met een beetje kracht, maar door wel voorzichtig te zijn, kun je de faceplate er rustig afhalen.

 

Draai je PS5 om en maak de andere faceplate los

Je hebt natuurlijk twee kanten aan je PS5 en daardoor dien je allebei de kanten los van elkaar open te maken. Dit gaat namelijk niet in één keer. Je kunt beide kanten het beste eerst losmaken voordat je de nieuwe faceplates gaat plaatsen. Als je de eerste kant er vanaf hebt gehaald, kunt je de console omdraaien. Leg hem dan zo neer dat de poorten aan de achterkant naar je toe zijn gericht.

Als je console op de juiste manier ligt, kun je de stap hierboven opnieuw volgen door de faceplate aan de andere kant los te maken. Wanneer je de faceplates van je PS5 hebt losgemaakt, kun je er eventueel nog voor kiezen om de binnenkant even schoon te maken. Dat is wel zo handig, omdat je de faceplates er tenslotte toch al vanaf hebt. Wees wel altijd voorzichtig als je de console gaat schoonmaken en zorg dan ook altijd voor de juiste middelen, zoals bijvoorbeeld een microvezeldoekje.

 

Monteer de nieuwe faceplates op je PS5

Om je PS5 weer fanatiek te gebruiken, kun je de nieuwe faceplates  meteen  monteren. Dit kun je eigenlijk ook weer heel eenvoudig doen door de eerdere stappen in omgekeerde richting te volgen. Je kunt een nieuwe faceplate pakken en deze voorzichtig met enige kracht op de zijkanten van je PlayStation 5 klikken. Heb je één kant vervangen met een nieuwe faceplate? Dan kun je snel overgaan naar de andere kant. Je draait de PlayStation weer om en plaats nu de nieuwe faceplate op de andere kant.

Let er wel goed op dat als je nieuwe faceplates koopt, de kwaliteit kan verschillen van het origineel. Het is nou eenmaal niet een origineel product en de faceplates kunnen hierdoor minder stevig vastzitten. Het is niet zo dat je een faceplate per definitie niet kunt vervangen, in tegendeel! Faceplates met een andere kwaliteit kunnen ook prima op je PS5 passen. Heb je het idee dat jouw nieuwe faceplate niet goed past? Bevestig dan de originele variant weer op jouw PS5. Het is leuk om jouw PS5 op te pimpen, maar de faceplates dienen jouw apparaat wel te beschermen.

Ps5 controller

Je PlayStation 5 is weer klaar voor gebruik!

Het is weer tijd om te gamen, want jouw PS5 is klaar voor gebruik nadat je de nieuwe faceplates hebt gemonteerd. Je kunt de PS5 weer in de standaard zetten en deze vervolgens vast schroeven, zodat je PlayStation weer goed bevestigd zit. Nu kun je er alleen nog meer van genieten, omdat de buitenkant van jouw PS5 weer  voorzien is van een leuk kleurtje. Zolang je maar voorzichtig bent met het vervangen van de faceplates van je console, je wilt niks beschadigen.

Heb jij nieuwe faceplates in huis en wil je ze vervangen, of ben je misschien na het lezen geïnteresseerd geraakt in het vervangen van de faceplates? Wacht dan vooral niet te lang en bestel jouw nieuwe faceplates. We hopen dat je veel aan onze informatie hebt gehad en dat je het artikel met veel plezier hebt gelezen. Een mooie PS5 dat wil toch iedereen?

 

Faceplates voor op de PlayStation 5 bestellen

 

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten