Beste goedkope laptops tot 500 euro


Man werkt op goedkope laptop

Lang niet iedereen wil of heeft het budget om een dure laptop te kopen. Dat weten fabrikanten ook. Er zijn op de markt daarom ruimvoldoende laptops die goed hun taken kunnen voltooien en tegelijkertijd niet een al te hoog prijskaartje hebben. Wellicht weet je niet alles over laptops of wil je een paar aanraders krijgen. Je zult in dit artikel van alles te weten komen over laptops tot 500 euro.

Is een budget laptop iets voor mij?

Laptops onder de 500 euro kunnen veel. Als student vraag je bijvoorbeeld niet al te veel van een laptop. Tekst bewerken, filmpjes kijken en bestanden downloaden kunnen alle redelijke laptops wel. Je hoeft als student dus niet per se heel veel geld te besteden aan een dure laptop; een goedkopere variant kan alles wat je nodig hebt. Voor mensen die voor de laptop het doeleinde hebben van thuiswerken geldt hetzelfde. Zolang je niet veel meer zoekt in de laptop dan tekst bewerken en internetten zit je goed met een laptop onder 500 euro.

Voor de gamers onder ons is een goedkopere laptop ook een optie. Zolang je niet al te intensieve games speelt kunnen de meeste moderne laptops het aan. Games zoals Battlefield zal een laptop onder de 500 euro niet aan kunnen.

Welke soorten laptops zijn er allemaal?

Chromebook

Tussen een normale laptop en een Chromebook zitten grote verschillen. Het eerste en grootste verschil, is dat in plaats van de gebruikelijke besturingssystemen als Windows en macOS niet worden gebruikt op een Chromebook. Deze soort laptop  zijn eigen besturingssysteem. Namelijk ChromeOS. Op een Chromebook werk je (vrijwel) geheel online. Al je applicaties zitten in de cloud. Om die reden alleen is een Chromebook niet voor iedereen. Als je vaak zonder internet zit, is een Chromebook niet aan te raden. Toch zitten er ook veel voordelen aan een Chromebook ten opzichte van een normale laptop.

Een Chromebook is relatief goedkoop. Omdat je alleen maar vanuit je browser werkt, zijn er geen dure onderdelen nodig voor in de laptop. ChromeOS is erg licht, waardoor de laptop snel aanvoelt. Je vindt een goede Chromebook al vanaf 300 euro. Deze soort laptop is niet geschikt voor gaming. Er is bij de Chromebook sprake van ‘passieve koeling’, waardoor de laptop erg stil is vergeleken met de doorsnee laptop. Nog iets wat stil is in een Chromebook zijn virussen. Je zult een kleine kans hebben om een virus te krijgen op je Chromebook. De meeste virussen zijn gemaakt voor Windows en macOS laptops, de meeste virussen zullen dus niet werken op een Chromebook. Een virus tegenkomen wordt al moeilijk gemaakt. Je werkt geheel online, waardoor bestanden downloaden niet vaak gebeurt.

Hybride laptop

Als je de voorkeur geeft aan tablets, maar toch graag een toetsenbord eraan vast wilt hebben, is een hybride laptop perfect voor jou. Een hybride laptop heeft namelijk veel weg van een tablet. Zo kun je vaak het scherm loskoppelen van het toetsenbord en daarmee gebruiken als een volwaardig tablet. Toch zijn er enkele (kleine) verschillen met een tablet. Zo zijn de laptops vaak zwaarder dan de gemiddelde tablet. Dat komt omdat er betere onderdelen inzitten waardoor de laptop sneller draait dan een tablet.

Laptop

Als het idee van een mix van laptop en tablet je niks lijkt is de ‘gewone’ laptop voor jou. Met een gewone laptop is er geen sprake van touchscreen of een los te maken scherm. Deze soort laptops zijn simpelweg een mobiele versie van een desktop pc. Vaak zijn ze krachtiger dan een Chromebook of hybride laptop.

Goedkope laptop

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een laptop?

Gebruik

Als je hebt besloten dat je een nieuwe laptop wilt aanschaffen, is het altijd handig om eerst te bekijken waar je hem voor wilt gebruiken. Als je er alleen Netflix op wilt kijken is het meestal niet nodig om een dure laptop aan te schaffen. Het is ook zaak om vast te stellen wat je budget is voor je nieuwe laptop. De allergoedkoopste laptops op de markt zijn meestal traag en onbruikbaar. Lees daarom altijd eerst de reviews en kijk wellicht een YouTube video over de desbetreffende laptop.

Schermgrootte

Ook is het belangrijk om te bepalen naar welke grootte je zoekt. Als je er niet tegen kan om naar een klein scherm te kijken en om op een klein toetsenbord te typen, zijn de kleinere varianten niks voor jou. Als je op zoek bent naar een mobielere laptop, ben je niet op zoek naar een al te grote laptop. Let daarom altijd goed op de afmetingen van je eventueel nieuwe laptop.

Harde schijf grootte

Als je veel grote bestanden op je laptop wilt hebben staan, is een grootte harde schijf een vereiste. Een Chromebook heeft bijvoorbeeld zeer weinig fysiek geheugen, waardoor er niet veel bestanden op passen. Het is belangrijk om te kijken naar de grootte van de harde schijf en of deze grootte uit te breiden is.

Lenovo Ideapad S130 81J200CGMH: goedkoop en een goede accuduur

De Ideapad S130 81J200CGMH van Lenovo is een betaalbare laptop met een prijskaartje van 299 euro. Het is een relatief compacte laptop met een lange accuduur. De kleine laptop met een 14 inch scherm brengt een kleine opslag met zich mee (64GB). Veel bestanden kun je er niet op kwijt. Lenovo probeert dit goed te maken door bij aanschaf van de laptop je een Office 365 Personal abonnement en 1 TB cloudopslag te geven.

De kleine werklaptop is uitgerust met een Full HD scherm; films kijken is geen probleem. Het toetsenbord van de laptop is redelijk klein, niet heel geschikt voor grote vingers dus. Naast het toetsenbord is er geen extra nut voor je vingers. De laptop is namelijk niet uitgerust met touchscreen.

Multitasken kan moeilijk zijn met de Ideapad. Met een trage processor is browsen met meerdere tabbladen open soms al bijna te veel voor de kleine processor. Ook is gamen geen mogelijkheid met deze laptop.

Omdat deze laptop is uitverkocht, geven we hieronder nog een alternatief rond dezelfde prijs:

HP 15s-fq1726nd: Snel voor een laag budget

Deze laptop van HP heeft naast een mooie naam ook een mooi Full HD scherm van 15.6 inch. Door het moderne scherm lijken de kleuren levensecht. Films kijken is een plezier met deze HP laptop. Aan de 15s-fq1726nd hangt een netjes prijskaartje van 429 euro. Met 128 GB opslag kan je genoeg pdf en tekstbestanden aan, maar grote videobestanden kun je niet altijd kwijt op de laptop. De laptop heeft de hoogste Wifi standaard op de markt.

In deze nieuw laptop van HP zit een Tiende generatie Intel Core i3 processor. Het is de eerste processor die efficiënt je computergebruik leert en zich daarop aanpast. Hierdoor is je gebruik van de laptop nog vloeiender en gemakkelijk. Door de snelle SSD start de laptop binnen 20 seconden op. Dit opstarten komt niet gepaard met veel geluid: de laptop is erg stil.

Op de laptop games spelen gaat niet altijd gemakkelijk. De processor is niet goed genoeg om moderne games te kunnen afspelen.

Omdat deze laptop is uitverkocht, geven we hieronder nog een alternatief:

€399,00
in stock
Bcc.nl

Asus Chromebook C423NA-EB0049: een krachtige Chromebook

Een mix van tablet en krachtige laptop is de beste beschrijving van de Asus Chromebook. Zoals bij alle Chromebooks is er sprake van werken uit de zogenaamde cloud. Je werkt dus vrijwel geheel online. Lang werken op de laptop is een mogelijkehid met de lange batterijduur van de C423NA-EB0049. De laptop kost 329 euro, een prima prijs voor de laptop.

Met een 14 inch Full HD scherm is ook op deze laptop films kijken een plezier. Deze films zul je wel moeten kijken vanaf Netflix of een andere streamingservice, met een magere 64GB zal je geen films kunnen downloaden op de Chromebook. Met zijn eigen ChromeOS heb je toegang tot de Google Play Store. Je kunt dezelfde games spelen die je ook op je telefoon kan spelen. De laptop is klein genoeg om goed mee te kunnen reizen.

Wil je meer Chromebooks vergelijken, lees dan ons artikel ‘Welke Chromebook is het beste voor mij?’

HP 14s-dq1733nd: winnaar van de ‘Best Buy Award’

Beoordeeld door Tweakers met een ‘Best Buy Award’ is deze nieuwe HP laptop een goede optie om te overwegen als jouw nieuwe laptop. De laptop is uitgerust met een mooi scherm van 14 inch.

In de laptop zit een Tiende generatie Intel Core i3 processor die zich aanpast aan jouw computergedrag. De 14s-dq1733nd is een prima basis laptop die dagelijkse taken vlot uit kan voeren. De laptop start snel op door de processor en de vlotte SSD. Toch is gamen niet waar de laptop voor is bedoeld. Terwijl de processor goed genoeg is voor taken zoals internetten, films kijken en tekst bewerken, is gamen nog een stap te ver. Als je moderne games wil spelen is deze laptop niet voor jou. Deze HP laptop is perfect voor een student die een vlotte pc wilt voor tekst bewerken en internet browsen.

Omdat deze laptop is uitverkocht, geven we hieronder nog een alternatief:

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 104 Average: 4.4]
Delen
 •  
 • 13
 •  
 • 72
 •  
 •  
 •  
 •  
  85
  Shares
 •  
  85
  Shares
 •  
 • 13
 •  
 • 72
 •  
 •  
 •  

Gerelateerde Artikelen:

2 reacties op dit artikel.

 • als alles “out of stock” is, lijkt het me zinloos deze allemaal te bespreken. Ik zoek een betaalbare laptop en iedere keer dat ik denk, ja dat zou wat kunnen zijn dan is hij “out of stock”, ben dus een uurtje lang blij gemaakt met dode mussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *