Product review Bose QuietComfort Earbuds

Draadlose bose oortjes

Draadloze oordoppen zijn vreselijk handig. Of je nu onderweg bent, in de bus of de trein zit of gewoon lekker thuis op de bank naar je favoriete muziek of podcast aan het luisteren bent. De keuze in draadloze oordopjes is reuze, maar de ene dopjes zijn de anderen niet. Recent hebben wij de Bose QuietComfort Earbuds getest en in deze product review lees je meer over deze oordoppen en of ze de moeite waard zijn om te kopen.

 

Geluidsspecialist Bose

De audiofielen onder ons kennen het merk Bose als geen ander. Het bedrijf is al sinds de jaren ‘60 actief als fabrikant van audio oplossingen. Zowel voor de consumentenmarkt als voor bedrijven. Ze zijn dan ook gespecialiseerd in professionele audio oplossingen. Een goed voorbeeld zijn de communicatiesystemen bij het Formule 1-team van Mercedes AMG Petronas.

Het Amerikaanse bedrijf heeft een duidelijke filosofie dat “better sound through research” is. Met andere woorden; zij geloven in onderzoeken, testen en produceren. En dat leveren fantastische producten op. Daaronder speciale oordoppen met een sublieme audiokwaliteit.

Zijn draadloze oordopjes handig?

Voordat we de Bose QuietComfort Earbuds bespreken is het misschien goed om even de vraag te stellen of draadloze oordopjes handig zijn. Draadloze oordopjes zijn handig voor onderweg, thuis, op kantoor en tijdens het sporten. Je hebt nooit meer de irritaties van een snoertje dat altijd in de weg zit en je geniet van een optimale geluidskwaliteit.

Bose quietcomfort oortjes

Subliem geluid

Van een merk als Bose verwachten we niets minder, maar het geluid van de Bose QuietComfort Earbuds is echt subliem. Of je nu naar muziek of podcasts luistert of een telefoongesprek voert. Het geluid klinkt ontzettend warm terwijl hogere tonen kraakhelder worden weergegeven. Je merkt gewoon dat het dopjes van een geluidsspecialist zijn.

 

Active Noise Cancelling

De Bose QuietComfort EarBuds bevatten Active Noise Cancelling en deze functie zorgt ervoor dat omgevingsgeluid wordt gedempt zodra je de functie inschakelt. De werking is uitstekend en je geniet in iedere omgeving van muziek of een podcast. Desalniettemin is de ANC van de oordoppen niet te vergelijken met de headsets van Bose, want daar werkt de Active Noise Cancelling een stuk beter op.

 

Minder geschikt om mee te sporten

Je kunt ons geen fanatieke sporters noemen, maar om een product te testen willen we graag een rondje hardlopen. Om eens te kijken of het geluid goed is en of de oordoppen wel goed blijven zitten. Op het geluid valt niets aan te merken, maar helaas zijn de doppen te groot om goed te blijven zitten bij intensieve bewegingen. Dat maken deze dopjes minder geschikt om mee te sporten. Dan zul je echt moeten overgaan tot de aanschaf van de Bose Sport Earbuds.

Bose doosje om oortjes op te laden

Waterdicht

De oordopjes zijn ook spatwaterdicht. Dus in de regen lopen of rennen is geen probleem, maar bij een heftige regenval is het handig om ze even op te bergen. Ook zijn ze bestendig tegen transpireren. Valt een dopje uit je oor in een plas met water? Dan is de kans groot dat je op den duur moet vervangen. Daar zijn ze niet tegen bestendig.

 

Koppelen met de smartphone

De Bose QuietComfort Earbuds hebben wij verbonden met zowel een Samsung Galaxy S21 als een iPhone Pro Max 12. In beiden gevallen connecteren de oordoppen prima het de smartphones. De verbinding wordt via Bluetooth 5.1 tot stand gebracht en de verbinding is stabiel tot circa 15 meter. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van de omgeving en of er storende factoren aanwezig zijn die de Bluetooth-verbinding kunnen beïnvloeden. Het is jammer dat de NFC-functie ontbreekt.

Op de smartphone kun je de app van Bose downloaden om de dopjes te configureren en dat werkt op zowel een telefoon met Android als iOS uitstekend. Ook het gebruik van spraakassistenten, zoals Google en Siri is geen probleem voor de Bose QuietComfort Earbuds.

 

Accuduur en opladen

Bij een volle laadbeurt gaan de dopjes ongeveer 6 uur mee en dat is vrij kort. Het mooie is dat je ze kunt opladen en bijladen met de bijgeleverde oplaadcase. Die nog eens 12 uur gebruik garandeert als de oplaadcase volledig opgeladen is. De oplaadcase wordt opgeladen door deze met een USB kabel te verbinden aan een apparaat met stroomtoevoer, zoals een laptop of een USB-adapter voor op het stroomnet.

 

In vergelijking met de Bose Earbuds en Bose Sport Earbuds

De Bose QuietComfort Earbuds zijn de duurste versie van de draadloze oordopjes van Bose. De verschillen tussen de varianten Earbuds en Sport Earbuds zijn minimaal, maar het is wel duidelijk dat de geluidskwaliteit en de werking van de Active Noise Cancelling techniek bij de Bose QuietComfort Earbuds een stuk beter zijn. Wil je echter oordopjes die beter geschikt zijn om mee te sporten? Dan zijn de Bose Sport Earbuds een betere keuze.

Knoppen bose quietcomfort

Veelgestelde vragen

Zijn de Bose QuietComfort Earbuds geschikt voor iedere telefoon?

Ja! Zolang de smartphone over Bluetooth beschikt en draait op een Android- of iOS-besturingssysteem.

Zijn de Bose QuietComfort Earbuds waterdicht?

Nee! Ze zijn spatwaterdicht. Dat houdt in dat je wel met de oordopjes in de regen kunt lopen en dat ze bestendig zijn tegen transpireren. Echter kunnen ze niet tegen water. Dus als ze in het water vallen moet je ze vervangen.

Zijn de Bose QuietComfort Earbuds beter dan de Apple AirPods Pro?

Nee. Niet zozeer beter. Het zijn vergelijke producten met zowel voor- als nadelen. Echter horen we en lezen we van gebruikers dat het design van de Bose QuietComfort Earbuds mooier is dan dat van de Apple AirPods Pro.

 

 

Bose QuietComfort Earbuds kopen of niet?

De Bose QuietComfort Earbuds zijn perfect voor mensen die graag naar muziek luisteren en van een optimale geluidskwaliteit willen genieten. Ook voor het bellen of het luisteren naar podcast zijn deze draadloze oordopjes geschikt. Ze zijn wel een tikkeltje aan de zware kant en tijdens het sporten blijven ze niet goed zitten. Dat zijn wel enkele nadelen die zwaar kunnen meetellen in de overweging om deze oordoppen aan te schaffen.

Een ander nadeel is dat de NFC-functie ontbreekt. De grote voordelen zijn dus de uitstekende geluidskwaliteit, het gebruiksgemak en het is een voordeel dat de oordopjes geleverd worden met een draadloze oplaadcase, oplaadkabel en verschillende maten eargels.

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten