Productreview Amazfit GTS3

Amazfit doos

De smartwatch is niet langer meer onmisbaar, want met een slimme horloge om de pols heb je toegang tot enorm veel informatie. Die betrekking heeft op je gezondheid, het weer en het nieuws. Terwijl je ook inkomende berichten kunt aflezen en zelfs geattendeerd kan worden op inkomende oproepen.

Daarnaast zijn slimme horloges ook nog eens een stuk goedkoper dan wanneer je een klokje bij de juwelier koopt. Uiteraard is weer afhankelijk van voor welk merk en model je kiest. In onze productreview voelen wij een nieuw product in Nederland aan de tand. De Amazfit GTS3 is een elegant horloge, maar hoe goed werkt het en is het de aanschaf waard? Je leest er alles over in onze review!

De voordelen van een smartwatch

De smartwatch wordt alsmaar populairder en dat is niet zo vreemd. Al sinds de eerste slimme horloges zijn consumenten lyrisch over het product. Je hebt immers gewoon een kleine computer om je pols hangen en het grote voordeel is dat je veel informatie binnen een ogenblik tot je beschikking hebt.

Je kunt e-mails ontvangen en lezen, geattendeerd worden op inkomende oproepen en zelfs zaken met betrekking tot de gezondheid mee meten. Bijvoorbeeld een hartslag of als je wilt weten hoeveel stappen je hebt gezet. Door de toename in interesse is er ook een positieve ontwikkeling op het gebied van techniek. Smartwatches worden dus ook uitgebreider en slimmer dan dat ze al waren.

In een speelveld met heftige concurrenten is het voor een relatief nieuw merk flink aanpoten om het product te verkopen, maar Zepp Health gaat de uitdaging graag aan. De fabrikant is dus ook de ontwikkelaar van het slimme horloge de Amazfit. Dat sinds 2014 al wereldwijd wordt verkocht en er zijn reeds meer dan 100 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Anno 2022 wil Zepp Health ook in Nederland een stukje van de taart afsnoepen en introduceert drie nieuwe modellen die sinds maart hier verkrijgbaar zijn.

Welke functies heeft de Amazfit GTS3

Zit je er klaar voor, want we zouden wel een aantal artikelen kunnen wijden aan wat de Amazfit GTS3 allemaal kan. We zouden het kort kunnen samenvatten door te zeggen wat de Amazfit GTS3 niet kan, maar laten we de belangrijkste functies op een rijtje zetten.

Je kunt het horloge in ieder geval verbinden met zowel een smartphone met Android als iOS en je hebt de Zepp Health-app nodig om het horloge te configureren en te gebruiken. Bij een succesvolle koppeling krijg je op het horloge notificaties van nieuwe berichten (ook WhatsApp), e-mails en oproepen. Bellen kan je helaas niet met het horloge.

Op het gebied van sport kan het horloge ontzettend veel en zeker in combinatie met de Zepp Health-app. Je kunt sportprogramma’s selecteren, oefeningen inplannen en bijhouden en de meting voor calorieverbranding en hartslagmeter ontbreken ook niet. Veel gegevens kun je altijd via de app inzien en zo weet je ook of je wel of niet goed bezig bent. Een andere leuke functie is dat het horloge je vanzelf waarschuwt wanneer het tijd is om weer even de benen te strekken. Let er wel op dat het horloge in de sportmodus ongeveer 20 uur meegaat.

Zoals gezegd is er een hartslagmeter aan boord, maar dit is wel enkel een optische hartslagmeting. Je kunt er dus geen ECG mee maken terwijl dat nu juist een functie is die op nieuwere modellen van reeds uitgebrachte horloges meer dan welkom is. Anderzijds kun je met de Amazfit GTS3 wel stress levels monitoren en waarschuwingen instellen als ze te hoog worden en ook het slaapritme kan worden bijgehouden. Handige functies met veel informatie waar je iets aan hebt.

Een bijzonder pluspunt is dat het horloge in tegenstelling tot veel concurrenten een ingebouwde GPS heeft. Dat zorgt ervoor dat jouw positie nauwkeurig kan worden bepaald. Handig als je ergens in de middle of nowhere fietst of wandelt en de weg kwijtraakt, maar ook bij calamiteiten heeft het horloge een levensreddende functie. Door valdetectie en de noodknop kunnen hulpdiensten als de wiedeweerga worden ingeschakeld en door de GPS kunnen zij jou makkelijk vinden.

Amazfit horloge

Wat er in de doos zit

De Amazfit GTS3 wordt geleverd in een stijlvolle vierkante witte doos met opdruk en kiest in tegenstelling tot de concurrentie voor een andere verpakking. In het schap zorgt dit ongetwijfeld voor meer duidelijkheid. Zeker gezien het feit nu Samsung en Apple vrijwel dezelfde verpakkingen hebben voor hun wearables. Of de kartonnen wikkel met een hoogglans foto ook eco vriendelijk is laten we maar even in het midden, want we zijn er niet om de moraalridder uit te hangen.

De leuke verrassing komt als de wikkel is verwijderd, want de vierkante witte doos heeft dezelfde luxueuze uitstraling als die van een horloge die je bij de juwelier koopt. Naast de Amazfit GTS3 wordt ook de oplaadkabel met magnetisch verbindstuk meegeleverd.

Installeren van de Amazfit GTS3

Het is meer regel dan uitzondering dat apparaten van derde partijen niet goed samenwerken met bepaalde smartphones, maar de verbinding met zowel de Galaxy S21 als de iPhone 12 Pro Max ging vlot en soepel. Zeker wanneer je de Zepp Health-app hebt geïnstalleerd. Je horloge maakt binnen no time verbinding en dan kan het speelplezier beginnen.

Je kunt beschikbare apps voor op het horloge downloaden en installeren, je persoonlijke gegevens en condities invoeren en ook de wijzerplaat restylen. Misschien is het wel een heel groot voordeel dat de Amazfit GTS3 zijn eigen besturingssysteem heeft en er niet één heeft geadopteerd.

Het uiterlijk en draagcomfort

We steken niet onder stoelen of banken dat je met een snelle blik de Amazfit GTS3 kunt aanzien voor een Apple Watch. Het ontwerp is nagenoeg gelijk, maar bij het beetpakken merk je wel wat verschil. De Apple Watch is zwaarder en heeft een veel mooiere en betere polsband van siliconen. Die van de Amazfit voelt een beetje goedkoop aan en het is best een gedoe om de gesp dicht te krijgen.

Maar als het horloge eenmaal zit dan is het ook prima en comfortabel. Het standaard bandje dat meegeleverd wordt is echter niet geschikt voor mensen met dikkere polsen en zouden dus nog een additioneel bandje moeten bestellen. Gelukkig is het systeem om deze te bevestigen hetzelfde als op bijvoorbeeld de Galaxy Watch 4. Dus je hebt keuze in overvloed!

Accuduur en opladen

De oplader lijkt op dat van andere merken en heeft ook een magnetisch verbindstuk die het horloge op zijn plaats houdt. Het horloge laadt relatief snel op en is ongeveer 480 uren te gebruiken. Zelfs wanneer je voor het always on screen display kiest. In de sportmodus is de gebruiksduur aanzienlijk korter, namelijk 20 uur. Opladen gaat via USB en het is mogelijk om een USB-adapter te gebruiken zodat je het horloge ook via het stroomnetwerk kunt opladen. Helaas wordt deze adapter niet meegeleverd.

Berichten lezen en versturen

Je krijgt netjes een notificatie van nieuwe SMS-berichten, e-mails en WhatsApp berichten en je kunt ze ook aflezen. Het lezen van de berichten gaat prima op het heldere AMOLED-scherm met een formaat van 1,39mm. Het nadeel is dat je berichten niet kunt terugsturen. Daar heb je nog altijd de telefoon voor nodig.

Waterdicht horloge

Een groot pluspunt van de Amazfit GTS3 is dat het horloge waterdicht is en je kan er tot 5 meter diep prima mee zwemmen. In de app kun je zelfs oefeningen voor in het zwembad of in het open water selecteren. Dus voor zwemmers is dit ook een uitstekende smartwatch!

Amazfit GTS3

Conclusie

Een nieuw merk betekent automatisch dat we een beetje sceptisch zijn, want hoeveel merken hebben in het verleden niet van de daken geschreeuwd dat ze de beste en de goedkoopste zijn. Om vervolgens het podium stilletjes te verlaten. Zepp Health heeft met de Amazfit al direct een goede indruk gemaakt en zeker gezien de consumentenadviesprijs van € 159,- en de hoeveelheid functies die je hebt, is het horloge een sterke concurrent van de veel duurder slimme horloges van Apple en Samsung.

Een mooi helder scherm met versterkt glas en een soepel besturingssysteem maken het horloge een mooie en vooral handige gadget. Die helaas qua uiterlijk niet onderscheidend genoeg is. De horloge lijkt simpelweg te veel op de Apple Watch. Terwijl we allerminst te spreken zijn over het goedkope en onhandige polsbandje. Maar als we die minpuntjes voor lief nemen en gewoon een bandje naar smaak er los bij aanschaffen, dan is de Amazfit GTS3 zeker de koop waard!

Stuur dit artikel door:

3 reacties

  1. Beste Paul ,juist door dit artikel heb ik de gts3 gekocht, omdat er valdetctie en noodknop op zou zitten, maar helaas die zit er niet op, althans ik vindt het niet, misschien wil je mij uitleggen hoe dat zit, hoor ik het graag, Gr Hendrik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten