Productreview Astro A10 Gen 2 Wired Gaming headset

Astro A10 headset

Een gaming headset is een belangrijk product voor gamers. Of je nu non-stop online Call of Duty of Fifa speelt of zo nu en dan eens de open wereld in Horizon: Forbidden West verkent. Een gaming headset zorgt er niet alleen voor dat je geconcentreerd kunt gamen, maar dat de ervaring een stuk intenser wordt.

Zeker wanneer je voor een goede gaming headset kiest. In onze productreview bespreken we de ASTRO A10 Gen 2 Wired gaming headset. De opvolger van de Gen 1 en een betaalbare en duurzame headset van het merk van Logitech. In onze review zetten we alle voor- en nadelen op een rijtje en vertellen wij of de headset de moeite waard is om aan te schaffen.

Hoe maak je de beste keuze?

Voordat we ASTRO A10 Gen 2 aan de tand voelen willen we eerst nog even iets kwijt over de keuzes die je hebt. Wanneer je op zoek gaat naar een gaming headset kom je namelijk tot de ontdekking dat de keuze gigantisch is. De prijzen lopen enorm uiteen terwijl er ook significante kwaliteitsverschillen te benoemen zijn.

Een goede headset heb je al voor rond en nabij de € 60,- euro, maar voor meer luxueuze en opties ben je al snel € 200,- tot € 300,- kwijt. De ASTRO A10 Gen 2 behoort zeker tot het instap segment en heeft een consumentenadviesprijs van slechts € 59,99.

Introductie ASTRO A10 Gen 2 Wired Gaming headset

In december 2020 introduceerde ASTRO de ASTRO A10 Gen 1 Wired Gaming headset die voor verschillende platformen geschikt is. Je kunt de headset gebruiken op een Xbox, PlayStation en laptop/PC. Nu verschijnt ongeveer 2 jaar later de ASTRO A10 Gen 2 op de markt.

Op het eerste oog lijkt de headset hetzelfde, maar er zijn grote verschillen aanwezig. De fabrikant heeft op het gebied van audiokwaliteit een flinke stap voorwaarts gemaakt en is de pasvorm geoptimaliseerd. De luidsprekers zijn 8 millimeter kleiner en met een verschil van maar liefst 105 gram is de ASTRO A10 Gen 2 een stuk lichter!

Een eigen merk, maar met de R&D van Logitech

Logitech is zonder twijfel niet bang voor een beetje concurrentie en dat bewijzen ze feitelijk met het merk ASTRO. Een fabrikant die qua uiterlijk bijzondere headsets ontwerpt en die maar al te graag gebruikmaakt van de R&D afdelingen van één van de grootste fabrikanten ter wereld. Met als resultaat een headset die er tof uitziet, lekker zit en ook nog eens een uitstekende audiokwaliteit levert. En dat voor eigenlijk een belachelijke prijs!

Astro A10 gaming headset

Wat zit er in de doos

Wanneer je de doos verwijdert en de doos van de ASTRO A10 Gen 2 ziet denk je niet gelijk aan budget. De doos is voor dit segment enorm luxueus en in de doos vind je ook zeer net en beschermend vulmateriaal terwijl onder de headset een compartiment aanwezig is waar je de benodigde aansluitkabels aantreft. De headset wordt geleverd met een ruim 2 meter lange 3,5mm Jack-aansluitkabel en een verloopstekker om de headset op een laptop of PC met 3,5mm Jack-ingangen aan te sluiten.

Beiden pluggen zijn nodig, want één plug is voor het geluid (output) en de andere voor de microfoon (input). Voor het gebruik met een PlayStation 5 of Xbox Series S|X kun je de kabel aansluiten op de 3,5mm Jack-aansluiting op de draadloze controller. De doos bevat ook een aantal nietszeggende papiertjes die je vrijwel direct in de papierbak kunt deponeren. De leuke sticker met het logo van ASTRO kun je ergens opplakken als je dat wilt.

Eenvoudig te gebruiken

Installeren is niet nodig, want de ASTRO A10 Gen 2 Wired Gaming headset is een product die je met een draad moet aansluiten. Het is simpelweg een kwestie van het stekkertje in de ingang steken en gaan met die banaan! In het snoer zit de volumeregelaar verwerkt als je het geluid harder of zachter wilt zetten. Wil je de microfoon op mute zetten? Je kunt lang zoeken naar de knop op de headset, want die zijn er simpelweg niet. Maar je kunt de microfoon wel dempen door deze simpelweg omhoog te zetten.

Stereogeluid

Dan het geluid van de ASTRO A10 Gen 2 Wired Gaming Headset, want daar draait het immers om. Laten we maar met de deur in huis vallen. Het geluid klinkt fantastisch! Zeker als je jezelf realiseert dat je slechts zes tientjes voor het product hebt betaald. De kanttekening is dat het geluid stereo is. Dus geen virtueel surround of 3D sound! Dan heb je echt een product uit een ander segment nodig.

Maar voor lekker gamen, een goed geluid met een goed gedoseerd laag en heldere spraak is dit wel een headsetje om serieus te overwegen. Een bijzonder pluspunt is dat de passieve noise cancellation echt uitstekend werkt. Wil je even geconcentreerd werken? Dan kun je de headset opzetten zonder deze aan te sluiten. Je hoort vrijwel niets meer!

Spraak klinkt goed

In alle eerlijk zijn er veel duurdere headsets die qua spraak de kwaliteit van de ASTRO A10 Gen 2 Wired Gaming headset niet overtreffen of überhaupt niet evenaren. Op dat vlak scoort de headset ook een dikke voldoende. De microfoon boom kun je buigen en zo creëer je de perfecte afstand tussen de mondhoek en de microfoon. Jouw spraak kan daardoor goed worden opgevangen en met de noise cancelling technologie worden hinderlijke achtergrondgeluiden voor je medespelers gefilterd.

Draagcomfort van de ASTRO A10 Gen 2 Wired Gaming Headset

De ASTRO A10 Gen 2 Wired Gaming headset zit enorm comfortabel en weegt slechts 240 gram. Dat is ruim 105 gram minder dan zijn voorganger, de ASTRO A10 Gen 1. De headset is speciaal voor mensen met een klein hoofd ontwikkeld, maar onze collega’s met een iets groter hoofd hebben er ook uitstekend van genoten.

Vooral door het lichte gewicht en het feit dat de zachte oorkussens de oren goed afsluiten. De gewatteerde hoofdband zorgt ervoor dat je deze niet voelt. Daarnaast is de hoofdband ook verstelbaar en kun je de headset helemaal naar wens aanpassen zodat deze lekker op je hoofd zit.

Astro A10 wired headset

Het uiterlijk van de ASTRO A10 Gen 2 Wired gaming headset

Met een bijzonder design focust de fabrikant zich logischerwijs op een jongere doelgroep en gamers tot 20 jaar oud. Dat zie je terug aan het design dat futuristisch is. You either hate it or love it. Zo simpel is het ook wel weer. Gelukkig heb je als consument wel keuze uit verschillende kleuren. Zo is de ASTRO A10 Gen 2 Wired Gaming headset verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, grijs, blauw en groen.

Conclusie

Het maakt niet uit of je een laptop, gaming PC, Playstation 4 of 5 of Xbox One of Series S|X hebt. De ASTRO A10 Gen 2 Wired Gaming headset is voor al deze apparaten geschikt en de headset sluit je eenvoudig aan met de meegeleverde 3,mm Jack-aansluitkabel die iets langer dan 2 meter is. Het design is bijzonder en het is een kwestie van persoonlijke smaak of deze headset aan de collectie wordt toegevoegd.

Wij vinden het futuristische design enorm strak! Nog belangrijker is dat de headset echt dikke punten scoort op het gebied van draagcomfort en audiokwaliteit. Zeker als je ziet dat de headset voor een scherpe prijs verkrijgbaar is. Daar kunnen fabrikanten met duurdere headset wel een voorbeeld aan nemen.

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten