6 Oplossingen als Alexa geen verbinding met Wifi maakt

Alexa speaker

Soms wil Alexa geen verbinding maken met het internet. De reden hiervan is niet altijd even duidelijk. Nadat je Alexa een opdracht hebt gegeven, maar je alleen maar een ronddraaiend rood lampje ziet, dan weet je dat er een probleem is met de wifi-verbinding. Soms het helpt al om de router opnieuw op te starten, maar soms is het wifi-signaal geblokkeerd door iets anders. In dit artikel lees je hoe je ervoor zorgt dat Alexa weer verbinding maakt met het internet.

Hoe los je het probleem op waardoor Alexa geen verbinding met het internet maakt? Wij hebben de stappen die je kunt doorlopen op een rijtje gezet. Hiermee zorg je ervoor dat je Alexa weer kunt gebruiken.

 

 

1) Controleer of je wel daadwerkelijk Wi-Fi-verbinding hebt

Kijk bijvoorbeeld op je telefoon of deze wel met WiFi verbonden is. Zet de mobiele data van je mobiel uit en kijk of je een website kunt openen. Heb je geen internetverbinding, dus ook niet op je andere apparaten? Dan is het logisch dat Alexa niet werkt. Is dat niet het probleem? Dan ligt het probleem ergens anders, waarschijnlijk in de hardware van Alexa.

 

 

2) Herstart de modem en draadloze router, wanneer wifi het probleem is

Als je merkt dat andere apparaten ook geen verbinding maken met Wi-Fi, start je de modem en draadloze router opnieuw op. Trek de stekker voor ongeveer vijftien seconden uit het stopcontact en steek de stekker er daarna weer in. Wacht vijf minuten, zodat de router weer goed zijn werk kan doen. Geef Alexa nu weer een opdracht om te zien of het apparaat weer verbinding maakt met wifi.

 

 

3) Herstart Alexa om te kijken of er verbinding gemaakt wordt met internet

Doet de Wi-Fi in je huis het wel? Schakel Alexa dan uit of haal de stekker voor drie seconden uit het stopcontact. Plaats Alexa weer in de kamer waar ook de router staat en zet Alexa vervolgens weer aan. Soms lost dit al het probleem op en maakt Alexa weer verbinding met het internet.

 

 

4) Check of het WiFi-wachtwoord niet veranderd is

Wanneer jij, of iemand anders in je huis, het Wi-Fi-wachtwoord heeft veranderd, dan kan dit het probleem zijn. Als de hardware van Alexa gewoon goed werkt, kijk dan of het wachtwoord veranderd is. Dit doe je door een ander apparaat, zoals je telefoon of tablet, proberen te verbinden met wifi. Lukt het met dit apparaat ook niet om toegang tot internet te krijgen? Dan weet je dat het te maken kan hebben met het wachtwoord. Dit is een probleem dat vaker voorkomt met apparaten, omdat deze apparaten niet aangeven waarom ze geen verbinding met het internet kunnen maken. Ga na wat het nieuwe wachtwoord is, zodat je dit op al je apparaten kunt invoeren.

 

 

5) Reset de wifi-instellingen van Alexa

Houd de knop aan de bovenkant van je Echo ingedrukt tot er een oranje lichtring verschijnt. Nu staat de Echo in de set-up modus en kun je de Alexa-app gebruiken om de set-up opnieuw te doorlopen en je WiFi-netwerk te kiezen. Wanneer niemand het wachtwoord van wifi heeft gewijzigd, kan dit de oplossing zijn waarom Alexa geen verbinding met internet maakt.
Heb je een Echo Show? Deze heeft de knop niet, dus moet je vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden vegen, zodat je het tandwiel ziet met instellingen. Nu kun je hierop tikken om naar je wifi-instellingen te gaan, om zo je netwerk te kiezen.

 

 

6) Kijk of er geen blokkades zijn tussen het Alexa-apparaat en de wifi-router

Als er iets tussen je Alexa-apparaat en wifi-router staat, zoals een betonnen muur, versterkte deur of bakstenen muur, kan het wifi-signaal geblokkeerd zijn. Maar ook apparaten als babyfoons en radio’s kunnen het signaal verstoren. Zorg dat deze apparaten uit staan en zet je Alexa-apparaat in de kamer waar je WiFi-router staat. Kijk of je Alexa eerst opnieuw moet verbinden met het wifi-netwerk, zodat het weer toegang tot het internet krijgt. Is dit het probleem, maar wil je jouw Alexa-apparaat wel in andere kamers neer kunnen zetten? Kijk dan of je het wifi bereik kunt uitbreiden met een mesh-netwerk, zodat het bereik van wifi groter is in huis.

Alexa

Wil Alexa nog steeds geen verbinding met het internet maken?

Het is onwaarschijnlijk dat de hardware is uitgevallen, maar het kan wel eens gebeuren. Hebben de tips die hierboven staan er niet toe geleid dat Alexa verbinding maakt met internet? Neem dan contact op met de technische ondersteuning van Amazone. Ga naar je account, klik op de drie horizontale lijnen links bovenin en scroll daar naar beneden tot je ‘Help & Instellingen’ ziet. Klik vervolgens op de link voor ‘Klantenservice’ en volg daar de instructies.

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten