De beste telefoons voor ouderen in 2021


Ouderen vrouw kijkt op telefoon

Tegenwoordig worden veel zaken telefonisch besproken. Vroeger ging je langs de deur als je iemand nodig had, tegenwoordig bel je diegene gewoon op. In de huidige maatschappij kun je bijna niet meer zonder telefoon. Ook zijn er steeds meer senioren die een telefoon kopen. Een telefoon voor ouderen is echter niet helemaal hetzelfde als een telefoon voor jongere mensen. Wil jij weten hoe je de juiste telefoon voor ouderen uit zoekt en wil je ook weten waar je die kunt kopen? Lees dan snel verder!

 

Waarom een telefoon voor ouderen?

Bereikbaar zijn is zeer belangrijk in deze samenleving. Het hebben van een telefoon maakt het gemakkelijker om dingen te regelen. Ouderen hebben ook veel baat bij het hebben van een telefoon. Zo kunnen ze gemakkelijk praten met andere ouderen, zonder dat het nodig is om uit huis te gaan. Daarnaast is het belangrijk om een telefoon te hebben, omdat ze op die manier gemakkelijk met de dokter kunnen communiceren. Stel er is iets aan de hand, dan kunnen ze eenvoudig de dokter opbellen, dit is vaak de snelste manier van het contact opnemen met zo’n persoon.

Ouderen zijn vaak minder zelfstandig en hebben steeds meer hulp nodig. Ook de hulp van kinderen en kleinkinderen wordt vaak ingeschakeld. Kinderen en kleinkinderen hebben allemaal een telefoon. Als ouderen een telefoon hebben kunnen ze dus makkelijk de kinderen bellen en vragen om hulp.

Een telefoon is dus een geschikte manier voor ouderen om problemen op te lossen, te zorgen voor hun gezondheid en om bij te praten met vrienden en kennissen, zonder dat ze daarvoor het huis uit hoeven.

 

De verschillende soorten telefoons voor ouderen

Ouderen zijn de vaste telefoon gewend, echter komt deze steeds minder vaak voor. Gelukkig wordt hieraan gedacht door fabrikanten van telefoons en zijn er voldoende vaste telefoons verkrijgbaar die speciaal voor ouderen zijn gemaakt. Er zijn dus verschillende telefoons verkrijgbaar voor ouderen. Dit zijn de meest voorkomende telefoons:

 • Een mobiele telefoon
 • Een speciale smartphone
 • Een vaste telefoon
 • Een vaste telefoon met extra grote knoppen

Dit zijn de telefoons die het vaakst worden verkocht voor oudere mensen. Afhankelijk van interesse van ouderen en de handigheid, wordt vaak een telefoon aangeschaft. Stel je gaat een telefoon kopen voor jouw vader of opa, dan is het dus verstandig om even te kijken hoe het zit met de handigheid en of hij het leren van nieuwe dingen nog snel onder de knie heeft. Is dit niet het geval? Kies dan voor eenvoudige telefoon in plaats van bijvoorbeeld een mobiele telefoon of een smartphone.

Ouderen man belt met telefoon

Waar moet je op letten als je een telefoon voor ouderen gaat kopen?

Ouderen leren vaak veel minder snel nieuwe dingen aan. Ze snappen dat je met een telefoon kunt bellen, maar hoe dat allemaal precies werkt en hoe je een telefoon op de juiste manier kunt bedienen blijft vaak lastig. Bij het kopen van een telefoon voor ouderen moet je daarom ook op een aantal dingen letten:

 • De gebruiksvriendelijkheid
 • De grootte van de knoppen
 • De opties
 • De accuduur

Dit zijn de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je een telefoon gaat kopen voor ouderen.

De gebruiksvriendelijkheid is zeer belangrijk, want ouderen vinden het al lastig genoeg om zelf te bellen. Hoe gemakkelijker een telefoon te gebruiken is, hoe beter.  De grootte van de knoppen is ook belangrijk. Het zicht en de motoriek van ouderen is vaak veel minder goed dan dat van jongere mensen. Hierdoor is het lastiger om te zien wat op de toetsen staat. Daarnaast is het ook lastiger om de juiste toets in te kunnen drukken. Koop je een telefoon voor een ouder iemand? Let dan goed op de grootte van de toetsen.

De opties van een telefoon zijn ook belangrijk. Afhankelijk van wat jouw vader of opa wil kun je kijken welke opties een telefoon moet hebben. Vaak is het bellen alleen al genoeg. Sommige ouderen willen ook kunnen Whatsappen. Is dit het geval? Koop dan een eenvoudig bedienbare smartphone, ook deze zijn speciaal gemaakt voor ouderen.

De accuduur van een telefoon of mobiele telefoon is ook belangrijk bij ouderen. Vaak laten ouderen de telefoon lang ergens liggen voordat ze hem gebruiken. Toch willen ze bereikbaar zijn. Als de accu snel leeg is zijn ze minder bereikbaar. Kies dus voor een telefoon voor ouderen met een goede accu.

De top 10 beste telefoons voor ouderen

Omdat het kopen van een goede telefoon voor ouderen lastig kan zijn hebben wij een top 10 van de beste telefoons van dit moment samengesteld. Deze telefoons zijn allemaal speciaal gemaakt voor ouderen en scoren goed op de punten die hierboven genoemd zijn. Daarnaast hebben wij ook gekeken naar:

 • Reviews
 • Prijs-kwaliteit verhouding
 • Extra opties

Door eerst duidelijk in kaart te brengen wat het doel is van de telefoon en wat de eisen aan de telefoon zijn en door vervolgens deze top 10 te bekijken wordt het heel eenvoudig om de juiste telefoon te kopen. Deze top 10 bestaat uit verschillende telefoons, dus vaste telefoons, maar ook smartphones en telefoons met grote knoppen.

 

1. De Amplicomms BigTel40BNL, de telefoon met veel sneltoetsen

Deze telefoon van Amplicomss staat bekend om zijn grote toetsen en is geschikt voor ouderen die een vermindering in hun motoriek ervaren en die ook minder goed zien. Dit is een vaste telefoon die zeer gemakkelijk in gebruik is en ook heel veel positieve reviews heeft gehad. Daarnaast is de telefoon te koop voor een prima prijs. Je kunt 10 nummers opslaan onder de toetsen van de telefoon. Zo is het heel gemakkelijk voor ouderen om te bellen.

VoordelenNadelen
Grote knoppenKort snoer
Goede reviews
Gemakkelijk te gebruiken
Goede prijs-kwaliteit verhouding

Deze telefoon is ideaal voor ouderen die het bellen en gebruiksgemak belangrijk vinden. Dit is een prima vaste telefoon voor ouderen en is ook niet duur.

Je kunt deze telefoon bestellen via:

 

2. De Mobiele Seniorentelefoon van Denver, de eenvoudige mobiele telefoon

Dit is een mobiele telefoon, dit betekent dat er geen kabels aan de telefoon zitten. Dit is een eenvoudig te gebruiken telefoon en is ook nog eens te koop voor een mooie prijs. De mobiele telefoon is Simlock-vrij, wat betekent dat je zelf kunt kiezen bij welke provider je een abonnement afsluit. Deze telefoon beschikt over een hoog volume en een SOS-knop, ideaal voor als er iets aan de hand is en er snel hulp moet worden ingeschakeld.

VoordelenNadelen
Ingebouwde SOS-knopInstalleren kan niet door ouderen worden gedaan
Gemakkelijk te gebruiken
Eenvoudig op te laden
Lange accuduur

Deze mobiele telefoon van Denver is een prima telefoon voor ouderen die op zoek zijn naar een goede mobiele telefoon voor een mooie prijs. Het enige nadeel is dat het installeren, vooral het installeren van de simkaart, wat lastiger is. Is de telefoon eenmaal geïnstalleerd? Dan is hij heel gemakkelijk te gebruiken.

Je kunt deze mobiele telefoon kopen via:

 

3. De Artfone G6, een mobiele telefoon met een extra lange accuduur

Deze mobiele telefoon van Artfone heeft een aantal extra opties, ten opzichte van de vorige mobiele telefoon uit deze lijst. Ook deze telefoon is Simlock-vrij. Daarnaast heeft deze telefoon een langere accuduur en is het mogelijk om met een 3G verbinding te verbinden. Deze telefoon is eenvoudig mee te nemen doordat het een klaptelefoon is. Zo kunnen ouderen overal bereikbaar zijn.

VoordelenNadelen
Ingebouwde SOS-knopInstalleren kan niet door ouderen worden gedaan
Gemakkelijk te gebruiken
3G
Extra lange accuduur

Wil je een mobiele telefoon die eenvoudig mee te nemen is en die ook nog eens een lange accuduur heeft? Dan is deze mobiele telefoon van Artfone de perfecte telefoon. De prijs-kwaliteit verhouding is zeer goed en je krijgt echt waar voor je geld.

Je kunt deze telefoon kopen via:

 

4. De Topcom Sologic Senior A801, een goedkope vaste telefoon

Deze telefoon van Topco is zeer gemakkelijk te gebruiken en is ook nog eens erg goedkoop. De knoppen van deze vaste telefoon zijn erg groot, waardoor het heel gemakkelijk is voor ouderen die niet meer goed kunnen zien, om toch te kunnen bellen. Ook ouderen met een gehoorapparaat kunnen eenvoudig gebruik maken van deze telefoon. Het volume is makkelijk instelbaar, waardoor je het geluid precies op de juiste manier kunt instellen.

VoordelenNadelen
Extra grote knoppenWeinig snelkeuze toetsen
Makkelijk te gebruiken
Ook voor slechthorenden
Handsfree mogelijk

Deze telefoon is ideaal voor ouderen die alleen maar willen bellen en die niet te veel geld willen uitgeven aan een telefoon. De extra grote knoppen en volume functies maken het eenvoudig voor ouderen om te bellen met hun vrienden en andere mensen.

Je kunt deze telefoon bestellen via:

 

5. De Swissvoice Xtra110BNL telefoon, een goede prijs-kwaliteit verhouding

Deze vaste telefoon van Swissvoice heeft veel positieve reviews en wordt gezien als een gebruiksvriendelijke telefoon die doet wat hij moet doen. De toetsen van deze telefoon zijn erg groot. Daarnaast is het mogelijk om zes fototoetsen te gebruiken. Aan deze toetsen kun je nummers verbinden. Vervolgens plak je een foto op het nummer en is het heel gemakkelijk voor ouderen om iemand te bellen aan de hand van de foto. Deze telefoon is daarom zeer geschikt voor ouderen die wat mindervalide zijn.

VoordelenNadelen
Zeer gebruiksvriendelijkToetsen kunnen kwetsbaar zijn
Zes fototoetsen
Goede reviews
Goede prijs-kwaliteit verhouding

Uit ons onderzoek blijkt dat dit een van de betere vaste telefoons is voor ouderen die mindervalide zijn. De telefoon is niet duur en is zeer makkelijk te gebruiken. Het enige nadeel is dat het soms kan zijn dat de toetsen vast blijven hangen na verloop van tijd. Wanneer er normaal met de telefoon om wordt gegaan is dit echter niet het geval en is dit een prima telefoon.

Je kunt deze telefoon bestellen via:

 

6. De Gigaset E720AR, goede kwaliteit

Deze telefoon van Gigaset is een mobiele telefoon met een aantal extra functies. Het toetsenbord van deze telefoon is sprekend, wat het gemakkelijker maakt voor ouderen om deze telefoon te bedienen. Daarnaast is er ook een voorleesfunctie aanwezig en kun je gebruik maken van vier voorkeuze toetsen. Dit maakt deze mobiele telefoon erg praktisch en populair onder ouderen.

VoordelenNadelen
Sprekend toetsenbordWeinig reviews en ervaringen te vinden
Handsfree functiePrijzig
30 minuten opnametijd
Verlichting op het scherm

Ben je op zoek naar een goede mobiele telefoon met sprekend toetsenbord en voorleesfuncties zodat het gemakkelijk wordt voor ouderen om deze telefoon te bedienen? Dan is dit de juiste telefoon voor jou. Je budget moet iets ruimer zijn voor deze telefoon, maar dat is niet voor niks, want de telefoon is kwalitatief zeer goed.

Je kunt deze telefoon kopen via:

 

7. De Artfone C1+, lange accuduur voor een eerlijke prijs

Dit is een van de goedkopere maar toch goede mobiele telefoons voor ouderen die je kunt kopen. Het toestel gaat tot 350 uur mee en is gemakkelijk te gebruiken. Daarnaast is ook deze telefoon simlock-vrij. De telefoon is bedoeld om mee te bellen, maar sms’en kan ook. De reputatie van deze telefoon is erg goed, daarom is deze telefoon dan ook vaak verkocht.

VoordelenNadelen
Veel goede reviewsInstellen lastig
Lange accuduur
Goedkoop
Goede kwaliteit

Ben je op zoek naar een goedkope mobiele telefoon waar je mee kunt bellen en berichten mee kunt sturen? Dan is dit de juiste mobiele telefoon voor jou.

Je kunt deze telefoon kopen via:

 

8. De Gigaset E720R, een goedkope mobiele telefoon

Gigaset maakt veel telefoons voor ouderen. Ook deze telefoon is een bekende telefoon die gemaakt is door dit merk. De telefoon is gemakkelijk te gebruiken en is voorzien van een compact laadstation. Zo neemt deze telefoon niet veel ruimte in beslag. De telefoon is voorzien van een voorleesfunctie en een sprekend toetsenbord. Daarnaast licht het scherm op als er gebeld wordt, zodat je meteen gemakkelijk kunt zien wie er belt.

VoordelenNadelen
GoedkoopWeinig reviews
Lange accuduur
Veel extra functies
Goede kwaliteit

Qua reviews is er online niet veel te vinden over deze telefoon. Dit is jammer, want de specificaties zijn wel veelbelovend. Wil je een telefoon die niet veel ruimte in beslag neemt en wil je daar niet te veel voor betalen? Kies dan voor de Gigaset E720R.

Je kunt deze telefoon kopen via:

 

9. De Gigaset E290R-BNL, een zeer goedkope telefoon

Dit is ook een van de goedkoopste telefoons uit deze lijst. De knoppen en display van deze telefoon zijn duidelijk. Ook beschikt deze telefoon over een zogenaamde geluids-boost functie, wat ervoor zorgt dat slechthorenden toch goed kunnen communiceren via de telefoon. Deze telefoon beschikt ook over een uitgebreid telefoonboek en is daardoor ideaal voor ouderen.

VoordelenNadelen
Zeer goedkoopWeinig reviews
Geoptimaliseerde gesprekskwaliteit
Compatibel met gehoortoestellen
Verlichte display

Een klein budget en toch willen bellen? Geen probleem, deze goedkope en duidelijke telefoon van Gigaset zorgt ervoor dat ouderen toch voor een kleine prijs kunnen bellen.

Je kunt deze telefoon kopen via:

 

10. De Doro Magna 4000, betrouwbaarheid en degelijkheid

Deze telefoon van Doro is ook een vaste telefoon met grote knoppen en een groot en duidelijk display. Er zitten meerdere functies op de telefoon die eenvoudig te bedienen zijn, zoals bijvoorbeeld het volume van het geluid van de microfoon en van de hoorn. Daarnaast kun je gebruik maken van een adressenboek en kun je via de luidspreker bellen.

VoordelenNadelen
Extra grote toetsenPrijzig
Goede reviews
Hoog volume mogelijk
Duidelijke nummer weergave

Ook aan deze telefoon zitten weinig nadelen. Deze telefoon is alleen wat duurder dan andere vaste telefoons met dezelfde opties. Daarnaast staat deze telefoon wel bekend om betrouwbaarheid. Vind jij dit belangrijk en ben je bereid om hier iets meer voor te betalen? Kies dan voor deze telefoon.

Je kunt deze telefoon kopen via:

Ouderen stel kijken op telefoon

Conclusie

Het kopen van de juiste telefoon voor ouderen hangt af van een aantal dingen zaken, zoals gebruiksvriendelijkheid en persoonlijke voorkeuren. Breng van tevoren eerst duidelijk in beeld wat het doel van de telefoon is en wat degene die de telefoon krijgt fijn vindt. Aan de hand hiervan en aan de hand van de top 10 kun je dan gemakkelijk een keuze maken over de juiste telefoon. Heb jij nog opmerkingen over een telefoon uit deze top 10, of heb je misschien nog een telefoon gevonden die niet in deze top 10 staat, maar die wel van goede kwaliteit is? Laat dan even onder dit artikel een bericht achter.

 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 11 Average: 4.7]
Delen
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Gerelateerde Artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *