Beste Dashcams voor auto’s in 2021 (vergelijking)


dashcam kopen

Je weet vast wel wat het is of je hebt er zelf één: Een camera die je in de voorruit van de auto monteert en het wegdek voor je filmt. Deze Dashcams worden alsmaar populairder. Dit heeft vooral te maken met het bewijsmateriaal wat je levert voor de verzekering en alles wat je er mee kan vastleggen. Tevens houdt het eventuele verkeersfraude tegen.

Waarom een dashcam kopen?

In bepaalde landen zoals Rusland zijn deze handige gadgets verplicht volgens de wet. Bijna alle verkeersincidenten kunnen worden opgelost hierdoor en onmisbaar duidelijk bewijs kan getoond worden. In de meeste landen kan de particulier zelf bepalen of hij/zij dit product wil aanschaffen. Tegenwoordig worden nieuwere huurauto’s standaard uitgerust met een dashcam. In Nederland zijn er nog relatief weinig mensen die over deze gadget beschikken. De camera zit niet in de weg en je merkt er weinig van. Om bewijsmateriaal te leveren tijdens een ongeval is het een zeer nuttige tool.

waarom een dashcam kopen?

Verschillende soorten

Natuurlijk is het mogelijk om jouw smartphone of digitale camera te laten functioneren als dashcam. Of eigenlijk alle apparaten met een foto of videofunctie. Is het praktisch? Nee. Simpelweg niet omdat jou smartphone geen uren achter elkaar kan filmen zonder vol te raken, en er niet voor geschikt is. Een speciaal gebouwd apparaat namelijk de ‘dashcam’ is daarom vele malen beter. Een groot voordeel is onder andere dat een dashcam direct filmt terwijl je achter het stuur zit, en alleen hiervoor bedoeld is. het is dus heel makkelijk om te filmen, zodra je begint te rijden start het en de data wordt automatisch overschreden als die vol is.

Er zijn drie soorten speciaal gebouwde dashcams:

Simpele dashcams

die geen multifunctionele optie hebben en lager zijn in videokwaliteit en prijs, maar prima in gebruik.

Geavanceerde dashcams

die betere videokwaliteit en nieuwe functies kunnen bevatten. Voorbeelden hiervan zijn:

 • GPS (maakt duidelijk waar je bent tijdens ongevallen en is voorzien van een snelheidsmeter)
 • WiFi (draadloos bestanden overzetten en bedienen)
 • Parkeerstand (beveiliging tijdens afwezigheid van de bestuurder)
 • G-sensor (zekerheid dat materiaal wordt opgeslagen en beveiligd tijdens een incident)
 • Touchscreen
 • Looprecording (eindeloos veel audio en beeld geheugen door oude bestanden te wissen en nieuwe te recorden)

dashcam in auto voordelen
Als laatste soort is de dubbele camera dashcam een populaire. Deze gadget is in staat om binnen, buiten voor en achter te filmen met vaak audio erbij. Voor deze twee laatste is het mogelijk om je smartphone of tablet ermee te verbinden.

Welke soort jij gaat aanschaffen hangt dus af van je interesse aan functies en budget.

Hieronder hebben wij een aantal dashcams vergeleken, bij iedere dashcam staat ook een Engelstalige video waarin ze de dashcam bespreken.

AZDome M10 Pro dashcam – 4K Touch Wifi GPS dashcam.

AZDOME "4K" Ultra HD Car Dash Cam - Review

De AZDome M10 Pro is de nieuwste dashcam van AZDome die beschikt over geweldig functies en kwaliteiten. Zoals 4K resolutie, parkeerstand, Looprecording, G-Sensor, GPS en WiFi. Het scherm is eenvoudig te bedienen (in het Nederlands) met het nieuwe OLED-touchscreen scherm. De bewegingssensor in dit model is zeer functioneel. Door middel van één handreiking kan elke situatie worden vastgelegd. Uitbereiding naar multifunctionele camera’s is mogelijk. Dit hoogwaardige product wordt zeer positief beoordeeld door consumenten. Waar u op moet letten is dat de camera niet draaibaar is, u zult dus de camera goed moeten monteren.

Xiaomi 70 Mai dashcam

Xiaomi 70 Mai International Version [Review] - 2018's Best Budget Dashcam?

Deze Xiamomi 70 Mai dashcam is een compact model met verschillende handige mogelijkheden. De 1080 Full HD-kwaliteit is hier één van en wordt door gebruikers zeer gewaardeerd. Wifinetwerk is ingebouwd en heeft een bereik van ongeveer tien meter. Materiaal verplaatsen naar een smartphone of tablet kan op deze manier uitstekend. MicroSD-kaarten tot 64gb ondersteunt hij. En als de schijf vol is worden automatisch de oude bestanden gewist. Dit apparaat kan handmatig of via spraak worden bediend in het Engels. Een goed apparaat met een zichtbaar aantal functies.

€39,95
in stock
Bol.com

AZDome Dashcam voor auto GS63H 4K 1CH Wifi – GPS

Dit topmodel beschikte als eerste over een 4K resolutie functie. Eén van de beste op dit moment dus. Ingebouwde GPS om coördinaten en snelheid bij te houden is van toepassing. Samen met een goede wifi-optie en parkeerstand. Waardoor jouw auto altijd veilig is. Ben je niet zeker bent of je beelden zijn opgeslagen tijdens een ongeluk?
Geen paniek, want met de G-sensor merkt het systeem ongelukken op en is altijd alles beveiligd. HDMI-functie is ingebouwd, je kunt daardoor beelden afspelen op een TV of laptop. SD-kaarten worden niet altijd geaccepteerd en moeten worden geformatteerd via de camera zelf.

Azdome GS63H 4K Dash Cam - Wifi & GPS Built-in

Xiaomi Mijia 70 Minutes (70mai) Smart WiFi Auto Camera

Deze dashcam met een aantrekkelijke prijs beschikt over WiFi en een video control modus. De videokwaliteit is 1080P. Het beeldscherm is afwezig waardoor dit model een mooi compact design heeft. Het product is makkelijk te installeren en kan tot drie hele rijbanen opnemen. De G-sensor modus is erg handig. verkeersincidenten worden hierdoor altijd vastgelegd en bewaard. MicroSD-kaarten van tot 64 GB worden ondersteunt. Waar je rekening mee moet houden is dat dit apparaat is ingericht op bestuurt te worden via voice control.

Xiaomi 70 minutes (70mai) car DVR - review, samples and comparison to SJCAM SJ4000

Grundig Dashcam 12/24v

Deze simpele Grunig dashcam biedt de oplossing voor elke verkeerssituatie. Met de G-Sensor zal elk ongeluk worden vastgelegd. Dit model wordt eenvoudig gemonteerd met een voedingskabel en een zuignap. Nachtstand is een bevestigde functie en ook geluid wordt opgenomen. Deze budget dashcam biedt de minimale functies en is uit te bereiden tot een SD van 32 GB. Batterijduur is vrij goed. WiFi en geavanceerde functies zijn afwezig. Beelden zijn over te zetten via een meegeleverde USB-kabel. Mooie budget dashcam.

Nextbase 512GW

Dit geavanceerde topmodel van Nextbase biedt de beste kwaliteit en handigheid in het opnemen van de weg, dit komt door de nieuwste sensortechniek van Sony. Dit houdt in dat er een weerspiegelingsfilter in zit, High Dynamic Range, wild Dynamic Range, en een Timelapse optie voor de langere routes. Bestanden kunnen rechtstreeks worden geïmporteerd naar je telefoon met de Nextbase Viewer app. Looprecording, G-sensor, Parkeerstand, en GPS zijn ook onderdeel van dit topmodel. Bovendien kan deze dashcam makkelijk worden gemonteerd met een click-to-go systeem. De service bij dit merk worden hoog gewaardeerd en enkele nadelen zijn niet te noemen.

Nextbase 312GW

NEXTBASE 312GW Dashcam review EP3

Dit geavanceerde Nextbase model is de eerste die beschikte over WiFi, waardoor bestanden eenvoudig te delen zijn met iedereen via de Nextbase app. Het model heeft een makkelijk montage systeem. een brede hoek van 140 graden en hoge beeldkwaliteit van 1080P. Het Ultraclear lcd-scherm is zeer duidelijk, helaas zonder touchscreen. Verder zitten alle aanvankelijk geavanceerde functies op dit apparaat. Beeldstabilisatie is een fijne toevoeging. Opladen van de dashcam kan via de autolader. Kortom een hoge kwaliteit product.

Xiaomi 70mai Dash Cam Pro – Global

Xiaomi 70Mai Pro Review Pros & Cons 2019 Budget Dash Cam

Dit model van Xiaomi is de opvolger van de reguliere versie. Dit gemiddeld goede product is aan te raden door veel gebruikers. Draadloze wififunctie en parkeerstand zijn de populairste onderdelen. Ongelukken zijn altijd vastgelegd via de G-sensor. deze beelden kunnen zo worden gedeeld met uw apparaten of de verzekeraar. Het is een compact model met een eenvoudige montage. De kijkhoek is 140 graden en de handleiding is in het Nederlands. Voor de consument die een goed product wil zonder te veel te betalen is dit een uitstekende optie. Micro SD-kaarten worden geaccepteerd voor meer geheugen.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 94 Average: 4.6]
Delen
 •  
 • 12
 •  
 • 46
 •  
 •  
 •  
 •  
  58
  Shares
 •  
  58
  Shares
 •  
 • 12
 •  
 • 46
 •  
 •  
 •  

Gerelateerde Artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *