Google Home app Windows 10

smart speaker in huis

Steeds meer mensen maken gebruik van de Google Home app om de slimme apparaten binnen hun huis aan te sturen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het besturen van je Chromecast en je Google Home. Daarnaast is het mogelijk om meerdere lampen, camera’s en speakers met de app te bedienen. Op deze manier is het makkelijk om je slimme huis te besturen met behulp van de Google Home app. Naast dat deze apparaten met de Google Home app kunt bedienen, zijn met deze app ook de instellingen van de apparaten eenvoudig te veranderen. Maar is het ook mogelijk om de Google Home app op windows 10 te krijgen? Officieel kan dit niet. De app is zo ontwikkeld dat het alleen werkt met iOs en Android apparaten. Toch is er een manier om de app werkend op Windows 10 te krijgen. Benieuwd hoe? Lees dan vooral verder!

Hoe krijg je de Google Home app op Windows 10?

Op je smartphone of tablet is het erg eenvoudig om de Google Home app te installeren. Hier kun je simpelweg naar de Playstore gaan, de app opzoeken en hem vervolgens downloaden. Wanneer je minimaal Android 5.0 of iOS 10.3 hebt, is dit binnen een paar seconden klaar. Het is alleen iets lastiger om de Google Home app op Windows te installeren. Google Home is officieel namelijk niet verkrijgbaar op Windows. Om de app op Windows te kunnen gebruiken moet je gebruik maken van een Android emulator. Dit is een programma dat een besturingssysteem nabootst in een andere omgeving. Hierdoor is het mogelijk om het besturingssysteem van Android na te bootsen op de computer, waardoor Android apps op je computer kunnen worden gebruikt. In het onderstaande stappenplan is voor de Android emulator gebruik gemaakt van de BlueStacks App Player voor windows.

 

Stappenplan voor de installatie van de Google Home app op Windows 10

Het is mogelijk om de Google Home App op Windows 10 te krijgen aan de hand van de onderstaande stappen. Hierbij is een link ingevoegd om de Bluestack emulator te downloaden die helpt bij het nabootsen van Android op jouw computer. Hierdoor wordt het mogelijk om de app op eenzelfde manier op jouw computer te gebruiken. Het stappenplan is als volgt:

 1. Download de Bluestack emulator op je computer
  blue stack emulator install
 2. Zoek via de Bluestack emulator naar Google Home
 3. Installeer Google Home door de instructies te volgen
 4. Na installatie kun je inloggen met je Google Account

Wanneer je het bovenstaande stappenplan hebt gevolgd, staat de Google Home app op je computer. Het is nu mogelijk om de app op je computer te gebruiken op dezelfde manier als op je telefoon. Voor sommige mensen werkt dit overzichtelijker.

 

Waarom zou je kiezen voor de Google Home app op Windows 10?

Officieel is de app van Google Home dus alleen op de mobiele telefoon te verkrijgen. Ze hebben hiervoor gekozen omdat een mobiele telefoon vrijwel altijd binnen handbereik ligt en het hierdoor erg eenvoudig is om de apparaten in je huis te besturen. Wanneer je bijvoorbeeld op de bank zit en de lampen wilt dimmen hoef je alleen maar even je telefoon erbij te pakken. Om hiervoor speciaal naar de computer te lopen zou niet efficiënt zijn. Je zou dan net zo goed gelijk naar de knop van de lampen kunnen lopen. Toch is er een grote groep mensen die het fijn vindt om toegang te hebben tot de Google Home app via de computer. Via de Google Home app is het namelijk ook mogelijk om instellingen van je slimme apparaten te veranderen. Sommige mensen vinden het handiger om dit achter de computer te doen omdat ze daar wat groter beeld hebben en het overzicht beter kunnen bewaren. Wat betreft de mogelijkheden is er geen verschil tussen de app op de telefoon en de app op de computer. De Google Home app biedt op beide apparaten dezelfde functies.

man kijkt op telefoon

Problemen bij de installatie van de Google Home app op Windows 10

Bij de installatie van de Google Home app kun tegen problemen aanlopen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het niet goed lukt om de app te installeren of dat de app niet naar behoren werkt. Wanneer het niet lukt om de app te installeren dan kan dat komen doordat Bluestack niet goed is geïnstalleerd. Als dit het geval is, dan kun je Bluestack het beste verwijderen en weer opnieuw downloaden. Blijf je tegen problemen aanlopen? Laat dan een reactie achter op dit artikel met je probleem!

Stuur dit artikel door:

Eén reactie

 1. Ik kreeg de Google home app niet geïnstalleerd via Bluestack (stond er gewoon niet bij!)
  Even verder gekeken en wat blijkt? Het kan veel eenvoudiger.
  Chromecast aangesloten en als je ingelogd bent in Google chrome, gewoon naar de 3 puntjes rechtsboven en casten selecteren en het was geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten