De beste draadloze deurbellen (vergelijking)

Draadloze deurbel

Een deurbel is toch een deurbel? Tegenwoordig kan een deurbel eigenlijk veel meer dan jou erop attenderen dat er iemand aan de deur staat. Natuurlijk wordt een koop- of huurwoning standaard opgeleverd met een deurbel, maar misschien heb je behoefte aan meer functies.

Misschien wil je een andere gong laten klinken als er op de bel wordt gedrukt of wil je juist met de persoon aan de deur kunnen praten. Of wil je de persoon die aanbelt kunnen zien op je smartphone. Er zijn genoeg mogelijkheden om dit te bewerkstelligen. In dit artikel leggen we dan ook de verschillen tussen de soorten deurbellen uit en geven we advies over welke deurbellen de beste keuze zijn.

 

De verschillende soorten deurbellen

Er zijn een groot aantal verschillende deurbellen verkrijgbaar. Uiteraard de basis deurbel met een drukker en een ontvanger, maar er zijn ook draadloze deurbellen, slimme deurbellen en deurbellen met een camera. Hoe maak je nu de juiste keuze als je de deurbel wilt vervangen of een nieuwe deurbel nodig hebt? Het aanbod is immers gigantisch. Allereerst is het goed om te bepalen wat je precies nodig hebt.

Wil je een simpele deurbel die je aansluit op de reeds aanwezige (en hoogstwaarschijnlijk verouderde) bekabeling of wil je juist een draadloze deurbel installeren? Of wil je een deurbel die je via de app van je telefoon kan bedienen? Of wil je een deurbel met een ingebouwde camera zodat je in de app op je smartphone kan zien wie er voor de deur staat?

Deurbel met spraak

Basis deurbel

Een basis deurbel is simpelweg een drukker die je bij de voordeur monteert en een ontvanger die je in de woning monteert. Zowel de drukker als de ontvanger sluit je aan op de aanwezige bedrading van je woning. In de basis wordt de ontvanger in of bij de meterkast in je woning geplaatst.

 

Draadloze deurbel

Een draadloze deurbel bestaat eveneens uit een drukker en een ontvanger. Die dan draadloos met elkaar in verbinding staan. De verbinding gaat via een gesloten verbinding met behulp van een frequentie. Er zijn ook draadloze deurbellen die via het Wi-Fi netwerk zijn te verbinden. Het grote voordeel van draadloze deurbellen is dat je geen kabels hoeft te trekken en dat je de ontvanger met gong op een willekeurige locatie binnen het huis kan plaatsen. Zolang deze maar binnen het bereik van de drukker bij de voordeur wordt geplaatst.

 

Deurbel met camera

Een deurbel met een camera bevat logischerwijs een cameraatje in de drukker. Dat ervoor zorgt dat je kan kijken wie er voor je deur staat. De deurbel kan je in de basis verbinden via een app op de smartphone zodat je op je telefoon kan kijken wie er voor de deur staat. Het is ook mogelijk om de deurbel te verbinden met een digitale recorder. Hoewel, dat afhankelijk is van het type en het merk van de deurbel.

Draadloze deurbel

Slimme deurbel

Een slimme deurbel maakt geen complexe rekensommen of helpt je bij het bijwerken van het huishoudboekje, maar de deurbel kan wel meer dan de eerdergenoemde varianten. Een slimme deurbel is onderdeel van je smart home oplossingen en het Wi-Fi netwerk. De deurbel kan in de basis beweging detecteren, opnames maken en jou alarmeren als er iemand aan de deur staat. De opnames die worden gemaakt kunnen in een cloud worden opgeslagen als je hiervoor een aanvullend abonnement afsluit en op een lokale geheugenkaart. Via de app op je smartphone is de deurbel te bedienen en je krijgt ook een melding op je telefoon als er iemand aanbelt.

Je kan ook via de app contact leggen met de persoon die aanbelt en met elkaar praten. In de welbekende reclame van Ring wordt het voorbeeld geschetst dat je de postbode die aanbelt kan vertellen dat je niet aanwezig bent en dat hij het pakketje bij de buren mag afgeven. Super handig toch?

 

Deurbel of intercomsysteem?

Een slimme deurbel doet niet veel onder voor een intercomsysteem met één significant verschil. Vooral de uitgebreidere intercomsystemen bewerkstelligen ook dat je de toegang tot jouw woning of het bedrijf kan vergrendelen en op afstand kan openen voor de persoon die aanbelt. Iets dat een slimme deurbel niet kan. Daarnaast is het mogelijk om een intercomsysteem zodanig te integreren dat meerdere personen binnen een bedrijf een melding krijgen als er iemand aanbelt. Zo voorkom je dat belangrijke cliënten of businesspartners te lang staan te wachten voordat er iemand opendoet.

Het grote voordeel van een intercomsysteem is dat deze met verschillende apparaten binnen een bedrijf een verbinding kan maken. Zo kan je bij de receptie een melding krijgen, maar ook op bedrijfstelefoons en computers kan je meldingen laten binnenkomen. Je kan zelfs een volgorde definiëren waarin de verschillende devices een melding moeten maken als er iemand aanbelt. Binnen bedrijven zijn intercoms, die ook geïntegreerd zijn met de VoIP-omgeving, enorm populair.

Terwijl bij huis-tuin-en-keukengebruik de slimme deurbel de voorkeur geniet. Ook vanwege de eenvoudige installatie en de kosten die aanzienlijk minder zijn.

Video deurbel scherm

Welke deurbel past bij jou?

Zoeken naar een geschikte deurbel kan een uitdaging zijn. En laten we ook eerlijk zijn. Een deurbel is op het gebied van elektronica nu niet het meest sexy product dat er bestaat. Maar door de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, is een deurbel wel een interessant product. Het biedt niet alleen een stukje zekerheid, maar ook veiligheid. Omdat je met een deurbel met een ingebouwde camera kan zien wie er bij je voor de deur staat.

En een slimme deurbel met een bewegingsdetector filmt zelfs als er beweging bij de voordeur wordt gedetecteerd. Dat is toch een fijn gevoel als je veel van huis bent en toch wilt weten wat er allemaal bij de voordeur gebeurt als je niet thuis bent. Om te bepalen welke deurbel het beste bij je past kan je jezelf een aantal vragen stellen. Wil je een simpel systeem dat je op de huidige bedrading aansluit of wil je liever een draadloos systeem? En wil je een camera in de deurbel en wil je ook kunnen communiceren met de persoon die aanbelt?

Om het iets simpeler te maken hebben wij een handige tabel gemaakt;

Wens 
Basis deurbelDraadloze deurbelDeurbel met cameraSlimme deurbel
Ik wil de bestaande bedrading voor een deurbel gebruikenGeschiktOngeschiktGeschiktOngeschikt
Ik wil een deurbel zonder dradenOngeschiktGeschiktGeschiktGeschikt
Ik wil de ontvanger met gong overal kunnen plaatsenOngeschiktGeschiktGeschiktGeschikt (als je een  uitbreiding aanschaft)
Ik wil video-opnames maken van de personen die aanbellenOngeschiktOngeschiktGeschiktGeschikt
Ik wil kunnen praten met de personen die aanbellenOngeschiktOngeschiktGeschikt (als je kiest voor een deurbel met intercomfunctie)Geschikt
Ik wil alleen via de smartphone zien of er iemand aanbeltOngeschiktOngeschiktOngeschiktGeschikt
Ik wil geen abonnement bij mijn deurbelOngeschiktOngeschiktOngeschiktGeschikt (kies voor een systeem met lokaal opslag)

Wel of geen abonnement?

Waarom zou je een abonnement afsluiten wanneer je een deurbel aanschaft? Bij slimme deurbellen wordt de optie om een abonnement af te sluiten vaak aangeboden, omdat dan de video-opnames die de deurbel maakt worden opgeslagen in een Cloud omgeving. Die je via de app op de smartphone kan bekijken en kan wissen. Zo kan je dus ook heel eenvoudig op afstand terugkijken wat er op die dag allemaal bij je voordeur heeft afgespeeld.

Bij een deurbel met een abonnement kan je in de regel 3 tot 30 dagen beelden terugkijken terwijl dat bij een deurbel met lokaal opslag 7 tot 30 dagen is. Ook de kosten verschillen iets, want bij een deurbel met een abonnement ben je gemiddeld € 4,- per maand kwijt aan virtueel opslag. Kosten die je bij een deurbel zonder abonnement niet hebt. Daarentegen is de aanschafprijs van een deurbel met lokaal opslag iets duurder, omdat de bijgeleverde SD-kaart of een basisstation met intern geheugen de kosten opdrijven.

 

Batterij of netstroom?

Er zijn deurbellen die op een batterij of op netstroom werken. Het grote nadeel bij een deurbel met een batterij is dat je er bewust van moet zijn dat batterijen leegraken en tijdig vervangen moeten worden. Uiteraard ontvang je een melding (een geluid of een melding in de app) als de batterij aan vervanging toe is. Bij een deurbel die je op het netstroom aansluit heb je dat probleem niet. Hoewel, de installatie iets uitdagender is.

Deze deurbellen sluit je in de regel aan op de stroomvoorziening die reeds aanwezig is. Vaak te herkennen aan een groen/gele draad die zichtbaar wordt wanneer je de huidige deurbel demonteert. Vind je dat toch iets te spannend? Kies dan voor een deurbel die op batterijen werkt.

Video deurbel

De beste deurbellen

Nu je iets meer informatie hebt over de verschillende deurbellen, de bijkomstige voor- en nadelen en welke deurbel eventueel bij jouw situatie past, is het nu tijd om de beste deurbellen eens onder de loep te nemen. We hebben gekeken naar kwaliteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid om uiteindelijk een opsomming van de beste deurbellen te maken.

 

Eufy by Anker Video Doorbell

Eufy by Anker is een bekend merk binnen deurbellen en zij maken uiteenlopende producten die aansluiten bij je behoeftes. De Eufy by Anker Video Doorbell is een compleet systeem. Het is een slimme deurbel die je via Wi-Fi verbindt met de app op je smartphone of tablet terwijl je met het product ook video-opnames kan maken en zelfs een livestream kan opzetten. Door het interne geheugen van 16GB in het basisstation worden opnames lokaal opgeslagen en heb je dus geen abonnement of SD-kaart nodig. Met als kanttekening dat oud beeldmateriaal wordt overschreven als het geheugen vol dreigt te raken.

De deurbel heeft alle functionaliteiten die je nodig hebt. Met de Full HD-camera en ingebouwde microfoons kan je niet alleen de persoon die aanbelt zien, maar ook met die persoon praten. Of je nu thuis op de bank zit of aan het werk bent. De app is geschikt voor alle bekende besturingssystemen, zoals Android en iOS terwijl je zowel in de app als via het basisstation een notificatie krijgt als er wordt aangebeld. De oplaadbare batterijen gaan langdurig mee, maar je kan er ook voor kiezen om dit systeem op de aanwezige stroomvoorziening aan te sluiten.

 

Ring Video Doorbell 4

Ring is eveneens een bekend merk binnen slimme deurbellen en misschien bekend van de welbekende televisiereclame. Waarin postbezorgers, familieleden en inbrekers een hoofdrol spelen. Het geeft goed weer waar een Ring Video Doorbell 4 geschikt voor is. Ook met deze slimme deurbel maak je verbinding via het Wi-Fi netwerk en heb je een app voor je Android- of iOS-toestel tot je beschikking om met mensen aan de voordeur te communiceren. De deurbel beschikt over een Full HD-camera en ingebouwde microfoons om dat te bewerkstelligen.

Video-opnames worden in de cloud opgeslagen en dat houdt in dat een abonnement hiervoor vereist is. Lokaal opslaan is met de Ring Video Doorbell 3 geen optie. De jaarlijkse kosten voor deze service bedragen ongeveer € 30,-. Een ander nadeel is dat de gong niet standaard wordt meegeleverd. Je moet deze dus nog separaat aanschaffen als je een geluidsignaal binnenshuis wilt. Pluspunt is dat de Ring video Doorbell 3 zowel op oplaadbare batterijen als het netstroom werkt.

 

Google Nest Hello

Op het gebied van smart home maakt Google wel enorme stappen. Met de spraak assistent en Google Home. Google Nest Hello is een uitbreiding van je smart home omgeving en is een slimme deurbel met videofunctie, die je 24/7 in Full HD kan laten opnemen. Al het beeldmateriaal wordt in de cloud opgeslagen. Met als kanttekening dat een abonnement op Google Nest Aware nodig hebt. Deze abonnement zijn vanaf € 50,- op jaarbasis af te sluiten. Afhankelijk van welke mogelijkheden je wenst.

Hoewel de Google Nest Hello een mooie en compacte deurbel is, is het wel een deurbel die iets lastiger te installeren is. De deurbel werkt niet op een oplaadbare batterij, maar op het netstroom. Wij adviseren een monteur in te schakelen als je de deurbel op de juiste wijze wilt aansluiten. Tenzij je enorm handig bent en het aansluiten voor jou een fluitje van een cent is. Let er wel op dat er een transformator nodig is om de Google Nest Hello goed te laten werken, want op de traditionele 8 Volt systemen werkt het product niet.

€149,99
€279,00
Op voorraad
Bol.com
€219,00
Op voorraad
Coolblue.nl

 

Veelgestelde vragen

Welke deurbel is de beste?

Hier is moeilijk antwoord op te geven, omdat de verschillende modellen uiteenlopende functies hebben. Het ligt er dus aan wat je zoekt en nodig hebt. Dat gezegd hebbende denken wij dat de Ring Video Doorbell en de Google Nest Hello op dit moment de beste keuzes zijn gezien de functies en wat ze kosten.

Hoe sluit ik een deurbel aan?

Een deurbel heeft in de basis een transformator voor de stroomvoorziening en de meeste woningen bevatten al de bedrading bij de voordeur om een deurbel aan te bevestigen. Het aansluiten van een deurbel vereist wat technische kennis en de durf om een gat in het deurkozijn te boren. Ben je niet technisch of heb je twee linkerhanden? Schakel dan een installateur in of schaf een draadloze deurbel aan!

Heeft een deurbel stroom nodig?

Ja, altijd! Weliswaar heeft een deurbel weinig spanning nodig, maar zonder stroom werkt het product niet. Uiteraard zijn er ook deurbellen die op (oplaadbare)batterijen en accu’s werken. Er zijn reeds ook deurbellen met kinetische energie die gevoed worden op het moment dat er op de bel wordt gedrukt. In dit geval heb je geen stroom, batterijen of accu’s nodig en werkt de bel altijd!

 

“Ding dong… daar is de Alie Exprezz!”

Het liedje de Alie Exprezz is de carnavalskraker die je misschien weleens voorbij hebt horen komen en dat is natuurlijk afgeleid van de duizenden pakketjes die dagelijks door de Nederlanders worden ontvangen. Voor de ontvanger is het niet alleen frustrerend dat je pakketje niet kan worden afgeleverd, omdat je niet thuis best, maar ook de postbezorger moet vaak een pakket weer meenemen of afleveren bij een afhaal locatie. Met een slimme deurbel kan je niet alleen de postbode er snel op attenderen dat je niet thuis bent, maar ook aan hem of haar vragen of hij of zij het pakketje bij de buren wilt afgeven!

Een deurbel die iets meer kan dan de standaard deurbel die je nu hebt hangen biedt veel mogelijkheden. Een stukje zekerheid, omdat je min of meer altijd bereikbaar bent, maar ook een stukje veiligheid. Je kan namelijk eerst spieken wie er voor de deur staat alvorens je deze enthousiast opendoet. Je hebt nu in ieder geval een goed beeld bij welke soorten deurbellen er zijn, wat de voor- en nadelen van de verschillende soorten zijn en welke deurbellen op dit moment de beste keuze zijn. Wil je gericht advies of heb je vragen over deurbellen? Laat dan een reactie achter voor de productspecialist.

Stuur dit artikel door:

2 reacties

  1. Ik zoek een zender ontvanger die op telefoon gaat zonder wifi beeld spraak en antwoord voor een camera of compleet met camera

  2. We hebben een TECKNET deurbel met twee ontvangers. Hiervoor hadden we de honeywell versie uit dit overzicht. Ze hebben het beiden enkele maanden goed gedaan en daarna beginnen de haperingen. Met regelmaat doen de bellen niets. Ook nu weer komt er geen geluid uit. Soms is dat in eens weer opgelost. (Haal dan ontvangers uit stopcontact en stop terug).Kan dat aan iets als WiFI stroringen/signalen liggen. Hebben jullie enig idee hoe we dit kunnen oplossen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten