Whatsapp installeren op je tablet, hoe doe je dat?

Vrouw met tablet in de hand

Als je een smartphone hebt dan heb je daar vast ook Whatsapp op staan. De app waarmee je gemakkelijk berichten naar vrienden en familie kan sturen is ontzettend populair tegenwoordig. Maar tegenwoordig hebben veel mensen naast een smartphone ook een tablet in handen. Of deze nou van Apple is met iOS of van een ander merk met Android, het zou ook erg handig zijn als je ook hierop gebruik van Whatsapp zou kunnen maken. Als je je dit ook wel eens hebt afgevraagd heb je vast ook wel in de Appstore of Playstore gezocht naar deze app, maar hier is Whatsapp niet beschikbaar.

Voor sommige tablets is het wel mogelijk de Whatsapp app te installeren, maar dan moet er een telefoonnummer opgegeven worden. Je kan dan het telefoonnummer van je telefoon opgeven, maar Whatsapp stelt je in staat om maar op één apparaat tegelijk te kunnen werken met een telefoonnummer. Dit komt omdat Whatsapp gelinkt moet zijn aan een telefoonnummer, oftewel, aan een smartphone. Het is dus niet mogelijk om Whatsapp op je tablet te ‘installeren’, maar er zijn wel mogelijkheden om van Whatsapp gebruik te maken op je tablet via je telefoon. Er zijn twee mogelijkheden die zowel voor iPad als voor Android tablets hetzelfde zijn. Wil jij weten hoe je Whatsapp op je tablet moet gebruiken? Lees dan vooral verder!

De eenvoudigste manier: WebWhatsapp

WebWhatsapp is een eenvoudige manier om Whatsapp te kunnen gebruiken op tablets, maar ook op computers. Je hoeft hiervoor niks te downloaden. Zorg alleen dat je een internetbrowser op het apparaat hebt staan waar je WebWhatsapp op wilt gebruiken en zorg er ook voor dat je je telefoon bij de hand hebt. Ook is het belangrijk dat je telefoon een internetverbinding heeft. Je telefoon stuurt informatie door naar de WebWhatsapp, dus als je telefoon geen internet heeft ontvangt WebWhatsapp ook niks. Om WebWhatsapp te gebruiken op je tablet – en het werkt dus ook voor je computer – moet je de volgende stappen volgen:

whatsapp web on tablet

 

1. Op je tablet: Open een internetbrowser en ga naar web.whatsapp.nl. Je krijgt als het goed is een QR-code in beeld te zien;

2. Op je telefoon: Open de Whatsapp app op je telefoon en zorg ervoor dat je niet in een chat zit, maar de volledige lijst met chats ziet;

whatsapp on phone

3. Op je telefoon: Druk op de drie puntjes verticaal onder elkaar rechtsboven in het scherm en druk hier op ‘WhatsApp Web’;

4. Op je telefoon: Druk op het plusje recht bovenin het scherm dat zich net geopend heeft. Als het goed is opent je camera zich nu, scan hiermee de QR-code op je tablet;

whatsapp add device web

5. Op je tablet: Na het scannen van de QR-code met je telefoon komt er een laadscherm in beeld, en even later moet je als het goed ging het vertrouwde Whatsapp scherm op je tablet zien.

whatsappweb tablet

Met deze methode heb je zo goed als alle functionaliteiten die Whatsapp biedt, maar dan op je tablet via je telefoon. Het is alleen wel een beetje beperkter, want je kan bijvoorbeeld niet bellen en videobellen. Verder schijnt de verbinding tussen je telefoon en WebWhatsapp ook niet altijd super stabiel te zijn. Mocht de verbinding wegvallen dan geeft WebWhatsapp dit aan. Soms helpt het dan om je telefoon even te ontgrendelen en Whatsapp te openen om de verbinding weer snel te herstellen.

Als je je vervolgens wilt afmelden van WebWhatsapp op je tablet, omdat bijvoorbeeld een vriend of familielid van de tablet gebruik wil maken, pak dan je telefoon erbij. Hier kan je weer op de drie puntjes verticaal onder elkaar drukken en op ‘WhatsApp Web’. Vervolgens zie je hier een lijst met alle apparaten waar je aan gekoppeld bent. Tik op het apparaat waar je van wil loskoppelen en selecteer afmelden.

De andere methode: Tablet Messenger

De andere methode is om gebruik te maken van Tablet Messenger. Dit is een app die in principe hetzelfde werkt als WebWhatsapp, maar dan in de vorm van een app. Dit kan voordelen hebben ten opzichte van WebWhatsapp zelf, want je hoeft niet de link van WebWhatsapp in te tikken in je internetbrowser. Je opent de app en kan direct aan je telefoon koppelen.

  1. Op je tablet: Ga naar de Google Play Store of de Appstore. Zoek hier naar de app ‘Tablet Messenger’ en download deze.
  2. Op je tablet: Wanneer de app geïnstalleerd is, open deze dan. Als het goed is krijg je ook bij deze optie een QR-code in beeld.
  3. Op je telefoon: Open de Whatsapp app op je telefoon en zorg ervoor dat je niet in een chat zit, maar de volledige lijst met chats ziet.
  4. Op je telefoon: Druk op de drie puntjes verticaal onder elkaar rechtsboven in het scherm en druk hier op ‘WhatsApp Web’.
  5. Op je telefoon: Druk op het plusje recht bovenin het scherm dat zich net geopend heeft. Als het goed is opent je camera zich nu, scan hiermee de QR-code op je tablet.
  6. Op je tablet: Na het scannen van de QR-code met je telefoon komt er een laadscherm in beeld, en even later moet je als het goed ging het vertrouwde Whatsapp scherm op je tablet zien.

Wat betreft functionaliteiten is deze app niet beter dan de WebWhatsapp variant. Dus ook hier kan je niet bellen of videobellen.

Het afmelden van je telefoon van de tablet gaat hier ook via je telefoon. Hier kan je weer op de drie puntjes verticaal onder elkaar drukken en op ‘WhatsApp Web’. Vervolgens zie je hier een lijst met alle apparaten waar je aan gekoppeld bent. Tik op het apparaat waar je van wil loskoppelen en selecteer afmelden.

Telefoon in hand

In de toekomst komen er misschien wel betere mogelijkheden

Het is nu dus nog niet mogelijk om één Whatsapp account – en dus één telefoonnummer – op meerdere apparaten tegelijkertijd te hebben. Er zijn alleen wel wat ontwikkelingen gaande en al wat testversies van de app die dit wel mogelijk willen maken. Of dit ooit uit gaat komen en wanneer, daar is nog niks duidelijk over. Voor nu kunnen wij alleen maar deze twee opties aanraden!

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten