5 Beste Chromebooks met touchscreen vergeleken

Typen op een Chromebook

Een Chromebook wordt steeds populairder. Een Chromebook is eigenlijk een laptop maar dan net wat anders. Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende laptops te koop. Elke laptop is vaak specifiek gemaakt voor een bepaald doel. Zo heb je laptops voor gaming, voor videobewerking en voor werk. Een Chromebook is een apart type laptop en het product kan handig zijn in bepaalde situaties. Wil jij weten waarom je beter voor een Chromebook kunt kiezen dan voor een normale laptop? Wil jij weten welke  Chromebooks je het beste kan kopen? In dit artikel lees je meer over Chromebooks en we hebben een vergelijking gemaakt van de 5 beste Chromebooks.

 

De beste Chromebooks met touchscreen

Voordat we meer vertellen over Chromebooks, wat je ermee kunt en waar je op moet letten als je er eentje wil kopen, zetten we eerst de beste Chromebooks met een touchscreen voor je op een rijtje.

 

1) HP Chromebook x360 14a-a0750nd: De beste Chromebook met touchscreen voor het geven van presentaties

Je maakt het vaker mee dat je op school of op het werk iets moet presenteren dat op het beeldscherm staat en dan draai je de laptop om en zit je heel ongemakkelijk om de laptop te kunnen bedienen. Dat hoeft niet meer de HP Chromebook x360 14a-ao750nd, wat de beste Chromebook met touchscreen is voor het geven van presentaties. Het scherm is volledig omkeerbaar en het is een touchscreen, waarmee het bedienen van de laptop erg makkelijk is. De 14″ Chromebook heeft 8GB intern werkgeheugen, 64GB interne opslag en draait op een Intel Pentium-processor.

Pluspunten:
– Full HD
– Scherm volledig omkeerbaar
– Tweede scherm via USB-C aan te sluiten
– Stevige behuizing

Minpunten:
– 64GB opslag

 

2) Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ZA6F0063NL: De beste Chromebook met touchscreen voor dagelijks gebruik

De Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ZA6F0063NL is de beste Chromebook met touchscreen voor dagelijks gebruik. Internetten, e-mailen en filmpjes kijken gaat prima op de laptop, die is uitgerust met MediaTek P60T processor. De laptop heeft een 10,1″ beeldscherm, 4GB intern werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 128GB. Op deze laptop kun je ook een tweede scherm via USB-C aansluiten mocht je de behoefte hebben aan meer beeldscherm.

Pluspunten:
– Full HD IPS scherm
– Tweede scherm via USB-C aan te sluiten
– 128GB interne opslag

Minpunten:
– Bluetooth 4.2

 

3) Acer Spin CP514-1H-R0PF: De beste 2-in-1 Chromebook met touchscreen

De Acer Spin CP514-1H-R0PF is de beste 2-in-1 Chromebook met touchscreen die je op dit moment kunt kopen. Je kunt deze laptop zowel normaal als een tablet gebruiken en dat is natuurlijk ook te danken aan het volledig omkeerbare scherm en het touchscreen. Het Full HD beeldscherm heeft een formaat van 14 inch. en de laptop is uitgerust met 8GB intern werkgeheugen en 64GB interne opslag. Hij draait op een AMD Athlon Silver processor.

Pluspunten:
– 14″ Full HD touchscreen
– Stevige behuizing
– Scherm volledig omkeerbaar

Minpunten:
– 8GB intern werkgeheugen

 

4) Acer Chromebook 314 CB314-3H-C19G: De beste Chromebook met touchscreen voor films

De Acer Chromebook 314 CB314-3H-C19G is de beste Chromebook met touchscreens om films en series op te kijken. De laptop kun je gebruiken voor dagelijkse taken, zoals internetten en e-mailen, maar heeft te weinig power om er ook meer mee te doen. Maar filmpjes en series kijken via diensten, zoals Netflix, gaat prima met deze mooi vormgegeven laptop die voorzien is van een 14″ Full HD IPS touchscreen. De laptop is uitgerust met 4GB intern werkgeheugen en 64 GB opslagcapaciteit.

Pluspunten:
– Slanke vormgeving
– Full HD touchscreen
– Geschikt voor films en series

Minpunten:
– Slechts 4GB intern werkgeheugen

 

5) Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 15IJL6 82N40035MH: De beste Chromebook met touchscreen om productief te zijn

De Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 15IJL6 82N40035MH beschikt voor 8GB intern werkgeheugen en heeft een opslagcapaciteit 64GB. Nog belangrijk is dat deze laptop in de buurt komt van een traditionele laptop, te danken aan het 15,6″ Full HD touchscreen. De laptop is licht in gewicht en dus makkelijk mee te nemen en je kunt er vrijwel iedere taak moeiteloos op uitvoeren. Of je nu je huiswerk moet maken of aan het werk bent.

Pluspunten:
– 15,6″ Full HD IPS paneel (touchscreen)
– 8GB intern werkgeheugen
– Lichtgewicht

Minpunten:
– Geen toetsenbordverlichting

 

Wat is een Chromebook?

Een Chromebook is een laptop. Nu denk je misschien; Wat is hier dan speciaal aan? Het is toch normaal dat er verschillende laptops van verschillende merken zijn? Dat klopt, maar een Chromebook heeft een ander besturingssysteem dan de standaard laptops. De meeste laptops werken namelijk op Windows of macOS en een Chromebook maakt gebruik van Chrome OS. Chrome OS is het besturingssysteem van Google. Dit betekent dat je programma’s die normaal gesproken op Windows werken niet altijd op een Chromebook zullen werken. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor deze programma’s.

Chromebook

Wat zijn de verschillen tussen een Chromebook en een normale laptop?

Er zitten nogal wat verschillen tussen Chromebooks en normale laptops. Deze verschillen maken het makkelijker om te bepalen of je een laptop gaat kopen, of dat je toch kiest voor een Chromebook. Hieronder vind je een lijst met punten waarop een Chromebook met een laptop verschilt:

  • Doeleinden
  • Browser
  • Opslag
  • Programma’s
  • Batterij
  • Prijs

Dit zijn de opvallendste punten waarop een Chromebook verschilt van een laptop. Laten we beginnen bij de doeleinden. Met een laptop kun je eigenlijk alles! Je kunt kiezen voor een all-round laptop, deze laptop kan van alles een beetje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gamen, video’s maken, foto’s bewerken en tekstverwerken. Daarnaast kun je specifieke laptops kopen voor gamen, want deze zijn vaak uitgerust met een betere videokaart. Een Chromebook is gemaakt voor mailen, werk en gamen. Echter kun je lang niet alle games spelen aangezien je vast zit aan de Play Store van Google.

Als het om browsers gaat dan zit je bij een Chromebook vast aan Google Chrome. Dit is in principe niet erg, gezien het feit dat uit verschillende onderzoeken blijkt dat Chrome een van de snelste en veiligste webbrowsers is. Heb je echter de voorkeur voor andere browsers? Dan is dat niet mogelijk via een Chromebook. Denk hier dus over na voordat je een Chromebook gaat kopen.

De manier van opslaan verschilt ook tussen een Chromebook en een Laptop. Een Chromebook slaat alle data online op, op een zogenaamde ‘Cloud’. Een Chromebook heeft namelijk niet veel opslag ruimte op de computer, vaak zo’n 16 tot 32 GB. Bij een laptop heb je de keuze of je op een Cloud wil opslaan, of dat je dingen op de harde schijf wilt opslaan. Qua functionaliteiten maakt dit niet heel veel uit, alleen kan het zijn dat je de voorkeur hebt voor opslag op een harde schijf.

Op het gebied van programma’s verschilt een Chromebook behoorlijk met een laptop. Een Chromebook kan alleen programma’s en apps uitvoeren die uit de Web Store en de Google Play Store komen. Programma’s zoals Microsoft Office komen hier niet in voor. Gelukkig heeft Google zijn eigen versie van Microsoft Office ontwikkeld, waardoor je precies dezelfde dingen kunt doen als met bijvoorbeeld Word, alleen wel in een ander jasje.

De batterij van een Chromebook gaat over het algemeen veel langer mee dan die van laptops. Dit kan een voordeel zijn als jij jouw laptop gebruikt voor werken terwijl je bijvoorbeeld onderweg bent. Je hebt geen gedoe met een oplader maar kunt uren aan het werk zonder dat deze uitvalt. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere laptops. Er zijn laptops met betere accu’s, maar daar betaal je vaak veel meer voor.

Op het gebied van prijs is een Chrome veel voordeliger dan een laptop met Windows. Zo kun je een Chromebook al kopen voor €200, terwijl een degelijke laptop al snel meer dan €500 kost.

Chromebook

Wat kun je met een Chromebook?

Met een Chromebook kun je dus diverse taken uitvoeren, net als met een laptop. Over het algemeen wordt een Chromebook gekocht door mensen die als doel hebben te werken. Een Chromebook wordt niet gezien als een echte game laptop, aangezien de grafische kaart daar gewoon niet goed genoeg voor is. Een Chromebook is gemaakt om de apps en mogelijke spellen uit de appstores goed af te spelen, maar daar blijft het bij. Als je een laptop zoekt om te gamen dan is een Chromebook niet de juiste oplossing.

Een Chromebook is ideaal voor werk en school. Je kunt op dit gebied eigenlijk hetzelfde als met een normale laptop, je betaalt er echter minder voor en de accu gaat langer mee. Het voordeel is ook dat je dingen sneller online opslaat, waardoor de bestanden makkelijker toegankelijk zijn via andere apparaten.

 

Waar kun je op letten als je een Chromebook aanschaft?

Het kopen van de beste Chromebook doe je door met een aantal punten rekening te houden. Allereerst is het belangrijk om jouw doel vast te stellen. Ga je werken of wil je spelletjes doen? Wat voor werk ga je doen? Moet de laptop veel dingen tegelijk kunnen doen? Hoe belastend zijn de programma’s die de Chromebook moet kunnen uitvoeren? Wat voor formaat moet de Chromebook zijn? Hoe zit het met de accu? Probeer aan de hand van deze vragen een duidelijk beeld te krijgen van wat jouw doel is van het kopen van de Chromebook en wat de eisen zijn die jij stelt aan de Chromebook. Als je dit eenmaal in kaart hebt gebracht, is het tijd om een Chromebook te kiezen.

 

De beste Chromebooks met touchscreen

Nu je weet wat je zoekt is het tijd om kennis te maken met de beste Chromebooks. Wij hebben onderzoek gedaan naar Chromebooks en hebben bij dit onderzoek rekening gehouden met de volgende punten:

  • Prijs
  • Mogelijkheden
  • Reviews
  • Hardware

Dit zijn de belangrijkste punten om rekening mee te houden als je een Chromebook wilt kopen. Aan de hand van jouw eisen en doelen voor het kopen van een Chromebook kun je deze lijst nalopen en zo de beste Chromebook vinden die matcht met jouw eisen.

 

Veelgestelde vragen over Chromebooks

Wat is de beste Chromebook?

Uit de test blijkt dat de Chromebook van Asus de beste kwaliteit levert voor werk en school. Wij adviseren dan ook om voor een Asus te kiezen hoewel, de andere merken ook dicht in de buurt komen van het product.

Hoeveel kost een Chromebook?

De prijzen van een Chromebook lopen uiteen, maar je hebt al een Chromebook voor € 200,-. Afhankelijk van het interne geheugen, de beeldkwaliteit van het scherm en de mogelijkheden, kan. de prijs oplopen tot € 400,- of zelfs € 600,-.

Hoe sla ik bestanden op bij een Chromebook?

Je kan door het beperkte geheugen van de Chromebook slechts enkele bestanden en programma’s opslaan, maar je kan wel gebruikmaken van Google Drive. Dit is de clouddienst van Google waarmee je opslagruimte op het Internet hebt. Je hebt er wel een abonnement voor nodig en afhankelijk van welke vorm je kiest heb je 15GB, 100GB, 200GB of 2TB tot je beschikking. Voor de abonnementen van 100GB, 200GB en 2TB betaal je respectievelijk € 1,99, € 2,99 of € 9,99 per maand. Het abonnement met 15Gb opslag is gratis.

 

Conclusie

De beste Chromebook is de Chromebook die het meest aan jouw eisen voldoet. Om deze reden is het belangrijk om dit eerst in kaart te brengen. Aan de hand daarvan kun je de functionaliteiten van verschillende Chromebooks analyseren om zo de beste Chromebook voor jou te vinden. Onze top 5 in dit artikel bestaat uit de beste Chromebooks van dit moment. Ze zijn allemaal verschillend en hebben verschillende specificaties. Zo heb jij een breed beeld van wat er mogelijk is en is de keuze makkelijker gemaakt. Heb jij al een van deze Chromebooks? Dan zijn wij zeer benieuwd naar jouw ervaring. Laat daarom een reactie achter onder dit artikel!

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten