Top 10 beste camera-apps voor Android

Op telefoon

Met vorderingen in de technologie is de camera één van de meest belangrijke componenten van onze smartphones geworden. Door onze obsessie met Instagram en andere sociale netwerken, hebben we de neiging om een telefoon te kopen die, op het gebied van hardware, steeds een betere camera heeft. Echter kunnen niet alle camera-apps meekomen met de mogelijkheden die de hardware biedt.

De Android-smartphones van de beste fabrikanten zoals HTC, Samsung, Xiaomi en anderen hebben allemaal prima camera-apps. Maar we weten allemaal dat de standaard camera-app van Google weinig functionaliteit heeft. De creatieve gebruikers onder ons willen echter graag met de handmatige instellingen van de camera kunnen spelen.

Daarom hebben we een kijkje genomen in de Play Store, om de alternatieven op te sporen die bomvol met opties zitten en een uitstekende beeldkwaliteit kunnen bieden. Er zijn bijna ontelbaar veel opties om uit te kiezen, daarom hebben wij de beste 10 camera-apps voor jou op een rijtje gezet. Lees gauw verder om kennis te maken met de beste camera-apps!

 

1. Camera FV-5

FV-5 Camera screenshot

Camera FV-5 is een van de meest populaire camera-apps, die handmatige modi biedt die vergelijkbaar zijn met DSLR-camera’s binnen handbereik. U krijgt eenvoudig te gebruiken functies, samen met RAW-opname-ondersteuning, die fotografen en enthousiastelingen in enorme aantallen aantrekt.

Net als bij een DSLR-camera zijn alle fotografische parameters, zoals belichtingscompensatie, ISO, lichtmeetmodus, focusmodus en witbalans instelbaar. Camera FV-5 is de enige die het meest probeert om de meeste DSLR-achtige functies te emuleren en biedt jou ook real-time gegevens via een zoeker bovenaan.

Je bent vrij om foto’s te maken in JPEG, echte 16-bits RAW in DNG-indeling en PNG-indelingen zonder kwaliteitsverlies. Dit maakt het voor de gebruiker eenvoudiger om de afbeeldingen in de nabewerking te bewerken. Je beschikt over de meeste van deze functies met de ‘Free Lite’-variant, maar je zult de volledig betaalde versie van de app nodig hebben om al het goede te ontdekken. Download hier de Android app.

 

2. Footej-camera

Footej Camera

Ook de Footej-camera is een nieuwe speler op het gebied van camera apps. Ondanks dat is het een app met een behoorlijk aantal functies. De app kan voldoen aan alle eisen van zowel de gemiddelde consument, die graag snel en voor de lol foto’s schiet, als de meer gevorderde fotograaf die op zoek is naar handmatige bedieningselementen.

Deze app brengt een overzichtelijke en eenvoudige gebruikersinterface met zich mee. Het biedt je handmatige controle van de ISO, brandpuntsafstand, sluitertijd en belichting voor uw foto-opnamebehoeften. Daarnaast kun je met deze camera app RAW-foto’s schieten, welke veel meer gegevens bevatten. Dit kan echter alleen als je apparaat dit ondersteunt.

Naast alle geavanceerde functies, kun je plezier hebben met de selfie-lamp (waar het scherm oplicht om je gezicht te verlichten), slow-motion video-opname, GIF’s maken, een fotohistogram maken en snel achter elkaar meerdere foto’s maken met de burst-modus. Download hier de Android app.

 

3. Manual Camera

Manual Camera: DSLR Camera Pro

Zoals de naam al aangeeft, biedt de Manual Camera veel handmatige opties. De gebruikersinterface is duidelijk en is gevuld met een complete set aan handmatig te bedienen knoppen.

Je kunt alles instellen, variërend van de sluitertijd, focusafstand en ISO tot de witbalans en belichtingscompensatie. Als je een professionele fotograaf bent en volledige controle wilt over de opnamen die je maakt, is dit de perfecte app voor jou.

Voordat je echter de keuze maakt om deze app te kopen, wordt er door de ontwikkelaars van de app aangeraden om eerst te kijken of je apparaat compatibel is met alle aangeboden functies.

Manual Camera maakt volledig gebruik van de Camera 2 API om heldere foto’s en video’s te maken. Als beginner kun je starten met een “Auto-modus”, maar als je het aandurft kun je direct overschakelen naar handmatig om RAW (DNG)-formaatafbeeldingen vast te leggen. Download hier de Android app.

Fotografie app

4. ProShot

ProShot

Bij de camera-app ProShot staat gemak voorop. Alle functies die je kunt gebruiken, en dat zijn er veel, zijn bij deze app slechts een paar tikken verwijderd. Je hoeft nooit in lagen van submenu’s te graven om te vinden waar je naar op zoek bent. ProShot gebruikt netjes de hoeken en de randen van de camera-interface om de functies strategisch te plaatsen, waardoor ze gemakkelijk toegankelijk zijn.

Met ProShot krijg je niet alleen de gebruikelijke modi Auto, Program en Manual, maar je krijgt ook de mogelijkheid om twee volledig aanpasbare aangepaste modi te maken. De app biedt gebruikers ook handmatige, semi-handmatige of automatische controle over belichting, flits, focus, ISO, sluitertijd, zaklamp en witbalans. Download hier de IOS app. Download hier de Android app.

5. Camera MX

 

In tegenstelling tot veel andere camera’s in dit artikel, is Camera MX geen camera om handmatig alle instellingen te kunnen aanpassen. Maar dat is voor veel gebruikers natuurlijk ook helemaal niet nodig. Deze app heeft namelijk fantastische instellingen van zichzelf en is erg overzichtelijk en daardoor makkelijk in gebruik.

Bij Camera MX draait het allemaal om eenvoud, wat terug te zien is in de duidelijke en pittige interface. Je krijgt verschillende cameramodi om niet alleen de ideale foto, maar ook video’s te maken. Het hoogtepunt van de app is ‘Live Shot-modus’, waarmee je je eigen GIF’s kunt maken. Daarnaast beschikt Camera MX over een krachtige foto editor die direct in de app te gebruiken is. Download hier de Android app.

 

6. Google Camera

Google Camera App

Zoals de naam al doet vermoeden, is Google Camera de officiële camera-app voor Android-apparaten. Deze app is vrij simplistisch en kan helpen bij het schieten van een aantal scherpe foto’s, maar is niet erg uitgebreid qua functionaliteit. De opvallende kenmerken van deze app zijn de lens blur-modus, slow-motion video’s (op ondersteunde apparaten), 360 ° foto’s, videostabilisatie en meer.

Hoewel Google Camera geweldig en bruikbaar is, is het belangrijkste nadeel dat de app niet compatibel is met alle Android-apparaten die er zijn. De bovengenoemde functies werken alleen op de nieuwste Android-versies, welke helaas niet op elk apparaat beschikbaar is. Download hier de Android app.

7. Cymera

Cymera Camer App

Cymera is een zeer populaire camera van derden voor Android-apparaten, die verbazingwekkende filters en snap-stickers met verschillende andere functies biedt. Voorbeelden van dergelijke functies zijn bijsnijden, lay-out, wazig effect, spiegel, vissenoog, tatoeage en spieren en make-up. Het meest opvallende kenmerk van deze camera-app is de schoonheidsmodus die professionele schoonheidstools biedt, waaronder huidmake-up, gezicht-shape, rimpels verwijderen, puistjes wissen, donkere kringen verwijderen en meer.

De interface is tevens erg overzichtelijk. Je krijgt grote gekleurde blokken die elk een enkele functie bieden. Je kunt op de blokken klikken en afhankelijk van de functie die het blok vertegenwoordigt, wordt de camera of de galerij-app geopend. Dit maakt het zeer eenvoudig om een ​​functie te gebruiken, omdat alle instellingen vooraf worden toegepast. Als je bijvoorbeeld op de modus voor schoonheidscamera tik, wordt de camera geopend met alle toegepaste schoonheidsinstellingen.

Naast de bovengenoemde prestaties biedt Cymera gebruikers ook de mogelijkheid om trendy AR-stickers te gebruiken, waaronder dierengezichten, liefdesstickers, schoonheidsfilters, lichteffecten en frames. Gebruikers kunnen ook tekstinvoer gebruiken om tekst toe te voegen en zelfs foto’s in memes om te zetten. Als je een camera-app wilt die zich op deze dingen richt, geef deze dan zeker eens een kans. Download hier de IOS app. Download hier de Android app.

 

8. Camera360 Ultimate

Camera360

Als je al lang een Android-gebruiker bent, weet je dat 360Camera één van de meest bekende camera-apps in de Play Store is. Hoewel deze app ooit bekend stond om zijn volledige camerafuncties, is de app opnieuw ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van de huidige gebruiker.

Je krijgt nu een selfie- en beautycamera aangeboden met professionele beeldbewerkingstools en een overvloed aan coole stickers, AR-gezichtsmaskers vergelijkbaar met die van Snapchat, kunstfilters en postersjablonen. Je krijgt ook de mogelijkheid om fotocollages en rasters te maken, samen met aanpasbare en gefilterde video’s. Download hier de Android app. Download hier de IOS app.

 

9. Sweet Selfie

Sweet Seflie App

De selfie-rage beperkt zich niet alleen tot hardware-innovaties, maar is ook overgesprongen op het gebied van de ontwikkeling van Android-apps zoals Sweet Selfie. Sweet Selfie, voorheen bekend als Candy Camera, is één van de overdreven populaire apps die deze rage heeft aangewakkerd en heeft nu meer dan 100 miljoen downloads. De app beschikt over visuele make-over (eenvoudig te vinden in het startscherm) en veel slimme selfie-modi, filters en andere leuke functies om zichzelf te onderscheiden van de concurrentie.

Met deze app kun je zeer eenvoudig selfies schieten en deze later bewerken met de slimme modus voor automatisch verfraaien, emoji’s, stickers en typische vintage filters. Daarnaast heeft de app een functie die extra plezier geeft aan het sociale aspect, in de vorm van speciale wedstrijden tussen gebruikers.

Zelfs als je smartphone over een krachtige lens beschikt, komt deze pas maximaal tot zijn recht als je de juiste app gebruikt om foto’s en video’s te schieten. We hopen dat je door dit artikel de juiste app hebt gevonden die bij jou past. Succes met het starten van je carrière als (hobby) fotograaf! Download hier de Android app.

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten