Pc bedienen op afstand: de beste programma’s 

Pc programma´s

Het kan voorkomen dat je graag je pc op afstand wilt gebruiken. Bijvoorbeeld als jij of anderen computerproblemen hebben, of als je op afstand bij je documenten wilt komen. In dit artikel zetten we de beste (gratis) programma’s voor je op een rijtje. Voor zowel Windows als voor Applegebruikers. Lees dus vooral verder om te weten te komen welke programma’s het beste geschikt zijn voor jou en je pc. 

 

Het op afstand bedienen van jouw Windows computer 

Het op afstand bedienen van jouw Windows computer kan op diverse manieren. Zo kan je de pc op bepaalde manieren instellen, of gebruik maken van een software of programma. Deze programma’s zijn speciaal ontwikkeld om via een andere computer of telefoon een pc te bedienen op afstand. Voor Windows gebruikers zijn er verschillende opties die je kunt gebruiken. Hieronder worden ze voor je op een rijtje gezet, zodat je de perfecte software kunt gebruiken voor het op afstand bedienen van je pc. 

 

Windows pro versie 

Mocht het zo zijn dat je over een pro versie van Windows beschikt, dan is het op afstand bedienen van je computer erg eenvoudig. Hiervoor hoef je namelijk alleen maar ‘remote desktop’ aan te zetten. Deze vind je simpelweg door het programma op te zoeken op je computer. Hierna kan je ‘remote dekstop’ aanzetten en selecteren op welk apparaat je computer wilt bedienen. 

 

Windows reguliere versie  

Als je niet over deze pro versie beschikt, zijn er diverse gratis programma’s die je kan gebruiken. Wij leggen ze hieronder een voor een voor je uit 

 

TeamViewer 

TeamViewer. Deze gratis software is een goed en geschikt programma voor het op afstand bedienen van je pc. Het installeren van dit programma kan via de website van TeamViewer. Zodra dit is geïnstalleerd, kun je de pc op afstand bedienen of zelfs overnemen.

Het is hierbij wel belangrijk dat het programma wordt geïnstalleerd op zowel de pc die je wilt bedienen, als het andere apparaat wat je daarvoor wilt gebruiken. De software zal vervolgens een code geven, die vervolgens kan worden ingevoerd op de andere computer, laptop of telefoon. Hiermee worden de apparaten aan elkaar verbonden en kan je aan de slag. 

 

Chrome Remote Dekstop 

Naast TeamViewer biedt ook Chrome een programma aan om je pc op afstand te bedienen. Deze software heet ‘Chrome Remote Dekstop’. Ook deze software moet op beide computers worden geïnstalleerd via de internetdienst Chrome. Dit is echter niet een speciaal programma, maar een extensie die wordt toegevoegd aan de browser. Zodra dit is gelukt, zal er een code verschijnen in de browser op je computer. Deze wordt vervolgens ingevuld op de gewenste andere computer vanaf waar je de pc wilt bedienen.  

Pc bedienen

Weezo 

Ook Weezo is een dienst die te vergelijken is met Chrome Remote Desktop. Ook hier gebruik je namelijk het internet om verbinding te maken op afstand. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het programma installeren op de pc die je op afstand wilt bedienen. Zodra je dit hebt gedaan kan je op de website van Weezo verbinding maken met de pc. Het enige wat je hiervoor dus nodig hebt is een internetverbinding. 

 

Kan ik mijn MacBook of iMac ook op afstand bedienen? 

Ja, dat kan zeker. Ook voor MacBooks en iMacs zijn er veel diverse programma’s en softwares die je kunt gebruiken voor het op afstand bedienen van je Appleproduct. Lees je mee? 

 

Gebruik je IPhone of IPad 

Allereerst is het ook mogelijk om zonder software een MacBook of iMac te besturen, door middel van een iPhone of iPad. Hiervoor moet je ten eerste zorgen dat zowel je computer, als je mobiele apparaat verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Vervolgens ga je naar je systeemvoorkeuren op je pc. Bij het menu Toegankelijkheid kan je schakelbediening inschakelen. Vervolgens doorloop je het menu, en selecteer je de optie om een ander apparaat te gebruiken voor apparaat besturing. Hierna kan je de iPhone, iPad en iPod touch verbinden met je Macbook of iMac.  

Deze stappen kan je overigens ook doorlopen op je MacBook of iMac om een ander Apple apparaat te bedienen. Ook hier geldt dat je wel verbonden moet zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Zodra je niet langer een ander apparaat wil gebruiken voor het bedienen van een Apple apparaat, hoef je alleen nog maar simpelweg de verbinding tussen de apparaten te verbreken. 

 

ITunes Remote 

In de App Store van Apple is het ook mogelijk om de app ‘iTunes Remote’ te installeren. Deze kan je gebruiken voor het bedienen van muziek op je Apple pc. Ook hier geldt dat je apparaten verbonden moeten zijn met dezelfde internetverbinding. Zodra de app is geïnstalleerd kan je je muziekbibliotheek toevoegen. Hier verschijnt een code, waarmee je je telefoon kan koppelen aan je laptop. Deze vul je vervolgens in op je laptop. Nu kan je vanaf je telefoon, muziek bedienen op je Apple PC. 

 

TeamViewer  

Naast deze twee mogelijkheden is het ook mogelijk om andere programma’s te gebruiken. Al eerder hierboven genoemd, is het softwareprogramma TeamViewer. Ook dit programma is uitermate geschikt om te gebruiken op je MacBook of iMac. Het werkt eigenlijk hetzelfde als voor de Windows computers, maar het installeren zal iets anders verlopen. TeamViewer moet worden geïnstalleerd via de website van de software, of via de App Store van Apple. Hierna kan je dezelfde stappen doorlopen als voor Windows computers: installeer de software op beide apparaten en verbind ze door middel van een code. 

 

Chrome Remote Desktop 

Ook Chrome Remote Desktop is geschikt om te gebruiken op een iMac of MacBook. Het is hierbij wel een vereiste dat je beschikt over een Googleaccount. Mocht je deze nog niet hebben, dan kan je deze eenvoudig en gratis aanmaken via Google of Gmail. Met deze e-mail log je vervolgens in, waarna je de extensie downloadt. Ook hier geldt dat een code beide apparaten zal verbinden om het besturen op afstand mogelijk te maken. 

 

Een pro in het besturen van pc’s op afstand 

Het bedienen van je pc op afstand kan op veel verschillende manieren, voor zowel Windows als Apple computers. Zo kan je ervoor kiezen om je computer anders in te stellen, of gebruik te maken van verschillende programma’s of software die het besturen op afstand ondersteunen. 

Pc computer

Windows gebruikers 

Voor Windows is het mogelijk om zonder software de pc op afstand te bedienen door middel van Remote Desktop. Deze optie is echter alleen beschikbaar voor Windows gebruikers die beschikken over een pro-versie. Qua software zijn er veel verschillende mogelijkheden.

De meest gebruikte, gemakkelijke en gratis programma’s zijn TeamViewer, Chrome Remote Desktop en Weezo. Deze software wordt veelal geïnstalleerd op beide computers, waar Weezo een uitzondering op is. Door middel van een code worden apparaten aan elkaar gekoppeld, zodat het op afstand besturen van je pc erg eenvoudig wordt. 

 

Apple gebruikers 

Ook voor Applegebruikers zijn er verschillende mogelijkheden voor het bedienen van je iMac of MacBook op afstand. Mocht je beschikken over een ander Apple apparaat, zoals een iPhone, iPad of iPod touch, dan is dit vrij eenvoudig op te zetten. Door in je systeemvoorkeuren het gewenste apparaat in te stellen als apparaat voor besturing, kan je je Apple pc snel op afstand bedienen.

Daarnaast is het ook voor Applegebruikers mogelijk om dezelfde software voor Windows gebruikers te installeren. Zo zijn ook TeamViewer en Chrome Remote Desktop geschikt voor een iMac of MacBook. Bij Chrome Remote Desktop moet je er wel op letten dat je een Googleaccount tot je beschikking hebt. Heb je deze niet? Geen probleem. Je kan een account bij Google snel en gratis aanmaken. 

Met al deze informatie ben je nu een echte pro geworden in het bedienen van je pc op afstand! We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen met het bedienen op afstand van een pc. Wat is jullie ervaring met deze programma’s? Of hebben jullie een ander programma die je graag gebruikt? Laat het vooral weten in de reacties, zo helpen we elkaar! 

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten