Liedjes herkennen op iedere telefoon, pc of tablet


muziek herkennen op smartwatch

Heb je een mooi liedje gehoord in een serie of film aan waar je naar het kijken bent? Of heb je een mooi nummer gehoord op de radio en heb je net even gemist om welke artiest het ging? Gelukkig kun je dan eenvoudig met je telefoon, pc of tablet achterhalen welk nummer het is. Bekijk de diverse oplossingen voor onderstaande apparaten en besturingssystemen en vindt het nieuwe nummer in slechts enkele klikken.

Liedjes herkennen met Android (telefoon of tablet)

Met een Android apparaat, zoals een Samsung smartphone of tablet, kun je via diverse manieren de naam of artiest van een liedje achterhalen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de populaire Shazam app, of kiezen voor de ingebouwde Google-zoekapp.

Android app Shazam

Muziek herkennen shazam

Met de Android Shazam app kun je eenvoudig en gratis de naam van een nummer of artiest achterhalen wanneer je het nummer hoort. De app luister mee via je microfoon en gaat direct voor je op zoek uit een database van maar liefst 8 miljoen deuntjes. Binnen enkele seconden geeft de app je een snel en nauwkeurig resultaat.

Google spraakopdrachten

Muziek herkennen google assistant

Ook kun je via de handige gratis Google spraakfunctie eenvoudig een liedje achterhalen. Dit kun je simpelweg doen door Google spraakopdrachten te activeren die standaard beschikbaar is op je Android apparaat. Wanneer je vervolgens ‘Ok Google’ zegt, kun je aan Google de vraag ‘Wat is dit nummer’ stellen.

Terwijl de muziek zich afspeelt of wanneer je het nummer zingt of neuriet, gaat de Google assistent voor je opzoek en krijg je binnen enkele seconden een nauwkeurig resultaat. Wanneer de Google spraakfunctie zich niet vanzelf activeert nadat je ‘Ok Google’ hebt gezegd, kun je op het microfoon icoontje klikken in de zoekbalk bovenaan het startscherm.

Liedjes herkennen op Windows 10

Heb je een leuk nummer gevonden op je computer, zoals in een youtube video of tijdens het kijken van een film? Dan kun je ook via je Windows 10 eenvoudig en gratis achterhalen welk nummer of van welke artiest het is. De handigste manier hiervoor is Cortana.

Cortana

Muziek herkennen cortana windows

Wanneer je een nummer wilt herkennen via je Windows 10 besturingssysteem, kun je gebruik maken van Cortana. Cortana is de gratis virtuele assistent van Microsoft die je niet alleen als stemassistent kunt gebruiken, maar ook kunt gebruiken om vragen te laten beantwoorden en zoekopdrachten voor nummers mee te doen.

Om Cortana te activeren zeg je simpelweg ‘Hey Cortana’ en stel je vervolgens je vraag, zoals ‘welk nummer is dit? Corona luistert via de microfoon in jouw computer mee en identificeert vervolgens om welk nummer het gaat. Cortana is nauwkeurig en biedt binnen enkele seconden resultaten. Cortana is beschikbaar in het Engels, Portugees, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Chinees en Japans.

Liedjes herkennen via je webbrowser

Om liedjes te herkennen via je webbrowser zijn er diverse opties. De meest populaire optie is wellicht de website midomi. Ook via Musipedia kun je eenvoudig de identiteit van een nummer achterhalen met behulp van je webbrowser.

Midomi

Muziek herkennen midomi op browser

Via deze website kun je eenvoudig, net als bij de app Shazam, nummers vinden. Wat Midomi bijzonder maakt is dat je ook vaak via door te neuriën of zelf te zingen een nummer kunt achterhalen. De meest succesvolle manier is echter om simpelweg muziek vanaf je computer of laptop af te spelen, zoals uit een film of serie, en daarmee te achterhalen om welk nummer het gaat.

Musipedia

Muziek herkennen musipedia browser pc

Met de webapp Musipedia kun je eenvoudig elk type liedje achterhalen met behulp van je webbrowser. Ga simpelweg via je webbrowser naar de website en identificeer het nummer door gebruik te maken van Flash-based piano, JavaScript-based piano, door de muziek te neuriën of zingen in je microfoon. Via deze website kun je eenvoudig met enkel de melodie (d.w.z. toonhoogte en ritme) of met melodische contouren, de identiteit van een nummer achterhalen.

Liedjes herkennen met je Iphone/Ipad

De meest populaire manier om nummers te herkennen is wellicht via je smartphone. Je hebt je telefoon namelijk vrijwel altijd op zak en daarmee altijd bij de hand wanneer je een nieuw nummer hoort. Ook je tablet is een uitstekende manier om nummers te achterhalen. Met een Ipad kun je met behulp van handige apps en de bekende Apple stemassistent, eenvoudig een liedje herkennen.

Shazam voor Iphone/Ipad

Muziek herkennen shazam op iphone

Ook voor de Ipad en Iphone is Shazam beschikbaar. Je kunt de app eenvoudig in de App store downloaden en nummers van welke bron dan ook herkennen. Voor Apple apparaten biedt Shazam de mogelijkheid om onafgebroken geluidsfragmenten te herkennen, bijvoorbeeld waardoor je een playlist van een radioprogramma wilt laten reconstrueren.

Siri stemassistent

Muziek herkennen via siri op iphone

Daarnaast kun je met je Iphone of Ipad eenvoudig gebruik maken van de stemassistent Siri om een liedje te herkennen. Activeer de assistent door ‘Hallo, Siri’ te zeggen en vraag vervolgens welk nummer er wordt afgespeeld. Siri luistert vervolgens naar het nummer en identificeert deze direct voor je.

Liedjes herkennen op macOS

Er zijn verschillende manieren waarmee je via je MacOs systeem een liedje of artiest kunt herkennen. Zo kun je bijvoorbeeld Shazam op je desktop installeren of gebruik maken van de stemassistent Siri. Ook biedt MusiXmatch de uitkomst voor het achterhalen van een nummer. Om van deze functies gebruik te kunnen maken dien je toestemming om de microfoon te laten gebruiken door de app en de stemassistent. Hierdoor verleen je toegang tot de microfoon en kan Shazan en de stemassistent het afgespeelde liedje identificeren.

MusiXmatch

Met de MusiXmatch deskop app kun je eenvoudig muziek herkennen op basis van songteksten. Je kunt dus op zoek gaan naar een nummer wanneer je slechts enkele woorden of zinnen van het nummer kunt herinneren. Deze zoekfunctie is snel en efficiënt en kost daarnaast helemaal niets.

Liedjes herkennen op Smartwatches

Ten slotte is er de Smartwatch waarmee je gratis en snel nummers kunt herkennen. De Smartwatch wordt steeds populairder en diverse apps zijn tegenwoordig dan ook toegankelijk voor de smartwatch systemen. Zo is de populaire Shazam te gebruiken op de meeste smartwatches en kun je met een smartwatch gebruik maken van een stemassistent om liedjes te achterhalen.

Wanneer je met een smartwatch, zoals met bijvoorbeeld de Apple watch, gebruik wilt maken van het stembesturingssysteem Siri, dien je de knop aan de zijkant simpelweg ingedrukt te houden en Siri te vragen welk nummer er wordt afgespeeld. Siri gaat vervolgens voor je op zoek en heeft het antwoord voor je in slechts enkele seconden. Wanneer je een smartwatch met een Android besturingssysteem hebt, kun je over het algemeen gebruik maken van de Google assistent om een liedje te achterhalen.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 13 Average: 4.7]
Delen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gerelateerde Artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *