11 Beste laptops onder 1.000 euro

Laptop tot 1000 euro

Je wilt een laptop kopen. Misschien, omdat je laptop aan vervanging toe is of je wilt een keer afscheid nemen van je desktop. Wanneer je op zoek gaat naar een laptop kom je al snel tot de ontdekking dat er honderden verschillende modellen zijn. Je wordt om de oren geslagen met verschillende beeldformaten, uiteenlopende soorten processoren en verschillende termen die je niet kent. Terwijl je ook nog eens te maken hebt met een budget. In dit artikel bespreken we niet alleen waar je op moet letten als je een laptop wilt kopen, maar ook welke laptops je het beste kunt kopen als je niet meer dan 1000 euro wilt besteden.

 

Wat kun je verwachten van een goedkope laptop?

Of je de laptop voor werk gebruikt of voor huis-tuin-en-keukengebruik, zoals Netflixen en websites bezoeken. Er is altijd wel een geschikt model die niet alleen aan je wensen voldoet, maar ook voor een goede prijs te koop is. Met een budget van € 1000,- of minder kom je al een heel eind. In de regel kun je laptops kopen met een Intel Core i3 of een Intel Core i5 processor, 8GB of 16GB intern werkgeheugen en een SSD-schijf met een opslagcapaciteit van 256GB. Deze specificaties volstaan prima voor dagelijkse taken. Of je nu een filmpje kijkt, een spreadsheet voor de werkgever moet maken of als je wilt Skypen met vrienden en familie in het buitenland. Kortom, een goede laptop hoeft dus helemaal niet duur te zijn!

 

Wanneer spendeer je meer geld aan een laptop?

De grote vraag is dan natuurlijk waarom mensen dan toch meer geld besteden aan een laptop en die vraag is simpel te beantwoorden. Duurdere laptops hebben vaak meer capaciteit en kracht om bijvoorbeeld zware taken uit te kunnen voeren. Als voorbeeld nemen we de grafische designer die niet alleen een mooi beeldscherm met een Ultra HD 4K kwaliteit, maar ook een zeer krachtige processor zoals een Intel Core i7 en minstens 16GB intern werkgeheugen nodig heeft om zware applicaties, zoals Adobe Photoshop te kunnen draaien. Hoe meer kracht je nodig hebt des te meer je voor een laptop betaald. Zo simpel is het eigenlijk.

Apple MacBook Air 2020

Speelt het merk een rol in de prijs?

Jazeker! Bepaalde merken zijn duurder, omdat ze een bepaalde status hebben. Het meest duidelijke voorbeeld hierin zijn de MacBooks van Apple die qua specificaties overeenkomen met laptops van andere merken, maar wel 30% tot 50% duurder zijn. Waarom? Puur om het feit dat het een Apple is. Apple producten zijn een stuk duurder vanwege de status die ze hebben. Een bijkomstig voordeel is wel dat een MacBook bijvoorbeeld waardevaster is dan een laptop van een ander merk. Dat kan een overweging zijn om toch voor een duurder product te kiezen. Uiteraard speelt ook je persoonlijke voorkeuren hier een rol in, want de één zweert bij het MacOS besturingssysteem terwijl de ander het werken op een Windows-machine prefereert. 

 

Goedkope laptops voor huis-tuin-en-keukengebruik

Een goede en goedkope laptop voor huis-tuin-en-keukengebruik heeft een Intel Core i3 processor, 8Gb werkgeheugen en een SSD-schijf met een opslagcapaciteit van 128GB of 256GB. Met deze laptops kun je prima tekstverwerken, mails lezen en versturen en internetten. Zelfs muziek of films afspelen mag geen probleem zijn. Welke modellen kun je dan het beste kopen?

 

Mooie laptops voor aantrekkelijke prijs

Goede laptops die net even iets meer kunnen bevatten ook iets betere specificaties. Denk dan aan laptops met Intel Core i5 processor, 8GB of 16GB werkgeheugen en een SSD-schijf met een opslagcapaciteit van 128GB of 256GB. Deze laptops zijn geschikt voor iets zwaardere taken en multitasken. Dagelijkse taken, zoals internetten en e-mailen kun je er uitstekend op doen, maar je kunt deze laptops ook voor het werk gebruiken. Tenzij je een grafische designer of webdeveloper bent die met zware applicaties werkt.

 

Bijzondere laptops

Wil je niet meer dan 1000 euro spenderen en ben je op zoek naar een bijzonder product? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen kijken naar een Chromebook die in de regel enorm licht in gewicht is en weinig kracht heeft. Vooral scholieren gebruiken een Chromebook veelvuldig. Daarnaast kun je ook kiezen voor een mooie 2-in-1 laptop en deze systemen kun je zowel als volwaardige laptop als een tablet gebruiken.

 

Vraag om advies

Wil je weten welke laptop jij het beste kunt kopen met een budget van niet meer dan 1000 euro? Laat dan een reactie achter voor de productspecialist. Wij helpen je graag verder met gericht advies zodat jij dadelijk met een gloednieuwe laptop aan de slag kunt gaan.

 

 

 

 

 

 

 

Stuur dit artikel door:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten