Welke laptop voor middelbare scholieren?


Scholieren werken op laptops

Vroeger werd les gegeven door gebruik te maken van een krijtbord, tegenwoordig gebeurt bijna alles online. Om mee te kunnen gaan met deze modernisering is het handig om als scholier een goede laptop te hebben. Via de laptop kun je dan werkstukken, presentaties en andere schoolopdrachten maken. Het probleem is echter dat er zoveel verschillende laptops te koop zijn, dat het lastig is voor scholieren om de juiste laptop te kopen. Wil jij weten hoe je de juiste laptop koopt als scholier en wil je weten waar je op moet letten? Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan dit artikel!

 

Hoe kies je de juiste laptop?

Het kiezen van de juiste laptop is belangrijk. Als je niet de juiste laptop kiest kan het zijn dat jij de werkzaamheden die jij wilt uitvoeren niet optimaal kunt uitvoeren. Dit zou zonde van de tijd zijn. Daarnaast is het belangrijk om een kwalitatief goede laptop te kopen. Er is niets zo vervelend als een laptop die crasht halverwege je studie, waardoor je mogelijk belangrijke bestanden kwijt kunt raken. Als je de juiste laptop voor scholieren wilt kopen, dan moet je met de volgende dingen rekening houden:

 • Het doel
 • Verschillende eisen
 • De kwaliteit
 • De prijs
 • Verschillende reviews

Allereerst is het doel belangrijk. Is de laptop uitsluitend voor school? Wil je er ook op kunnen gamen? Moeten er video’s bewerkt kunnen worden of gaat het om tekstbestanden? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen als je een goede laptop wilt kopen. Veel scholieren houden wel van een potje gamen en hebben dan ook een andere – vaak duurdere – laptop nodig, in tegenstelling tot scholieren die niet van gamen houden. Breng dus eerst in kaart wat je wilt en wat de laptop moet kunnen.

Eisen zijn ook belangrijk. Je hebt eisen die je zelf stelt aan de laptop, maar er kunnen ook eisen worden gesteld door jouw school. Technische studies gebruiken vaak zware 3D programma’s die veel werkgeheugen verbruiken. Daarnaast hebben deze programma’s een goede videokaart nodig. Voordat je een laptop gaat kopen is het daarom belangrijk om te kijken of de studie die jij volgt of gaat volgen, eisen stelt aan wat de laptop moet kunnen. Veel scholieren zien dit over het hoofd en komen er later achter dat zij hun studiemateriaal niet optimaal kunnen uitvoeren. Dit wil je voorkomen.

De laptop die je als scholier koopt moet van goede kwaliteit zijn. Eigenlijk preekt dit voor zich, maar toch is het belangrijk om te benoemen. Laptops kunnen namelijk crashen. Als jouw laptop crasht en je raakt bestanden kwijt kan het veel tijd kosten om al deze bestanden terug te krijgen. Voorkom dit probleem en koop een laptop van goede kwaliteit.

De prijs is ook belangrijk. Als scholier heb je vaak niet heel veel te besteden. Dit betekent dat je een goede laptop wilt, voor een mooie prijs. Door onderzoek te doen naar verschillende merken en laptops kun je zomaar enkele honderden euro’s besparen!

Door middel van het bekijken van verschillende reviews kun je kijken wat de ervaringen zijn van mensen die deze laptop al hebben gekocht. Je kunt zo een beter beeld krijgen van de positieve en negatieve kanten van een laptop. Dit kan helpen bij het maken van een inschatting over de prijs-kwaliteit verhouding en helpt bij het kiezen van de juiste laptop. Wij hebben hieronder een deel van dit werk voor je gedaan.

Meisje krijgt thuis les

Top 5 beste laptops voor scholieren

Omdat het lastig is om een goede laptop uit te kiezen hebben wij een top 5 samen gesteld. In deze top 5 staan de 5 beste laptops van deze tijd, gebaseerd op de bovenstaande punten. Het is goed om te weten dat – voordat je begint met het lezen van deze top 5 – er geen beste laptop is aan te wijzen. De beste laptop is de laptop die passend is in jouw specifieke situatie. Het is dan ook belangrijk om zelf na te gaan welke laptop geschikt is voor jouw situatie, om zo de juiste laptop te kopen.

 

1. De Lenovo Ideapad L340-15IRH 81LK0150MH, voor de gamende studenten

Lenovo is minder bekend merk op het gebied van computers. Toch staan ze bekend om het leveren van uitstekende computers voor een lage prijs. Dit geldt ook voor deze laptop. Deze laptop is perfect voor scholieren, want je kunt erop werken en ook op gamen. Deze laptop heeft een uitstekende grafische kaart, namelijk de NVIDIA Geforce GTX 1050. Dit zorgt ervoor dat je soepel kunt gamen.

VoordelenNadelen
Geschikt voor gamingGeen CD lade
2 hardeschijvenGeen RGB verlichting
Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding
Zeer veel goede reviews

Dit is in onze ogen een van de beste opties voor studenten. Deze laptop is veel verkocht en heeft uitsluitend positieve reviews. Je kunt studeren en gamen eenvoudig combineren via deze laptop. Daarnaast heb je veel opslag ruimte en kun je dus veel bestanden kwijt op deze computer, zonder dat deze trager wordt. Wil jij een laptop waarmee je kunt gamen en voor school kunt werken? Dan is dit de perfecte laptop voor jou!

2. De ASUS VivoBook 14 serie, compact en krachting

ASUS is een bekend merk in de wereld van de computers. Deze laptop van Asus komt op veel punten overeen met de vorige laptop, namelijk die van Lenovo. Ook deze laptop beschikt over een videokaart van NVIDIA, wat deze ASUS geschikt maakt voor videobewerking en meer grafische opdrachten. De videokaart is echter minder krachtig dan die van de Lenovo laptop, wat deze minder geschikt maakt voor de echte gamers onder ons.

VoordelenNadelen
SnelMinder geschikt voor gaming
StilAccu niet optimaal
Compact
Zeer veel goede reviews

Deze laptop van ASUS is wat compacter dan de laptop van Lenovo, dit maakt de laptop wat makkelijker mee te nemen en te verplaatsen. De laptop is stil, snel en heeft goede reviews. Het is een krachtige laptop voor scholieren, maar is minder geschikt voor gaming. Vind jij dit niet erg en wil jij een compacte laptop? Kies dan voor deze laptop van ASUS.

3. De HP Pavilion 14-ce3750nd, voor de serieuze student

De HP Pavilion is een krachtige laptop die speciaal is gemaakt voor het bewerken van foto’s en video’s. Hij is ideaal voor scholieren waarbij dit een deel is van hun studie. De laptop beschikt over een krachtige I7, wat deze laptop zeer snel maakt. Daarnaast heeft hij een SSD wat zorgt voor snelle prestaties.

VoordelenNadelen
SnelNiet voor gaming
Lange accuduurGeen CD lade
16 GB werkgeheugenGeluid niet optimaal
Goede reviews

Deze laptop heeft veel werkgeheugen, goede reviews en een lange accuduur. Je kunt urenlang werken aan verschillende projecten voor school. Deze laptop is echter niet voor gamers. Ook is het geluid niet optimaal. Wil je snelle laptop die langer zonder oplader kan? Kies dan voor deze laptop van HP.

4. De MSI gaming laptop GF serie, voor de echte gamende student

Deze laptop van MSI is een echte gaming laptop. Nu denk je vast, waarom staat die tussen de lijst voor laptops voor scholieren? Omdat deze laptop perfect geschikt is voor het bewerken van video’s, het werken met 3D ontwerp programma’s. Daarnaast is hij zeer snel en kun je er perfect huiswerk op maken. Ook gamen gaat zeer soepel via deze laptop, iets wat veel scholieren belangrijk vinden.

VoordelenNadelen
Zeer goede videokaartPrijzig
Intel Core I7Geen CD lade
16 GB werkgeheugen
Krachtig

Dit is de duurste laptop uit deze top 5, maar tegelijkertijd ook de krachtigste laptop. De videokaart is veruit de beste die bestaat en ideaal voor de echte gamers. Ben jij een scholier die veel werkt met 3D programma’s en wil je ook in je vrije tijd kunnen gamen? Kies dan voor deze laptop van MSI!

5. De ASUS Chromebook C423NA-EC0301, de budget optie

Deze top 5 zou niet compleet zijn zonder een goede Chromebook. Chromebooks zijn ideaal voor scholieren omdat ze relatief goedkoper zijn. Daarnaast zijn ze wel snel, gaat de accu lang mee en zijn ze makkelijk te verplaatsen. Dit is een laptop voor een echt student. Het nadeel is wel dat deze laptops niet geschikt zijn voor studenten die van gamen houden.

VoordelenNadelen
GoedkoopNiet voor gamers
Zeer lange accuduurGeen CD lade
Goede reviews
Goede prijs-kwaliteit verhouding

Ben jij een scholier die zich wil focussen op zijn studie en weinig tijd heeft voor gamen? Dan is dit de perfecte laptop voor jou. Daarnaast bespaar je flink, want deze laptop kost nog geen €400!

Conclusie

Een beste laptop voor scholieren bestaat niet. De beste laptop is de laptop die het beste past bij jouw eisen en bij de eisen van de opleiding die jij volgt. Door van tevoren deze eisen in kaart te brengen is het makkelijker om de juiste laptop te vinden. In de top 5 uit dit artikel staan de beste laptops van dit moment, die passen bij specifieke eisen. Zo kun jij eenvoudig de beste laptop uitkiezen. Heb jij nog vragen, of heb nog opmerkingen over een bepaalde laptop? Laat ze dan vooral onder dit artikel achter! Wij zijn zeer benieuwd naar jouw mening!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 23 Average: 4.9]
Delen
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Gerelateerde Artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *