Langzaam internet op je telefoon? [9 oplossingen]

Telefoon WiFi bereik

Soms zijn er momenten dat het internet op je telefoon erg langzaam is en het scherm niet wil laden. Als je even snel iets wilt opzoeken, is dit natuurlijk erg vervelend. Vooral als je in een situatie zit dat je de informatie echt nodig hebt. Meestal ligt het probleem aan een langzaam wifi netwerk, maar dit is niet altijd het geval. Het kan zijn dat het wifi signaal verstoord wordt door andere apparaten. Ook is het mogelijk dat je telefoon gewoon langzaam is, waardoor je niet snel kan internetten. In dit artikel leggen wij uit wat de oorzaken zijn van langzaam internet op je telefoon en hoe je dit kunt oplossen.

 

Wat zijn de oorzaken van langzaam internet op mijn telefoon?

Langzaam internet op je telefoon kan door veel dingen worden veroorzaakt. Meestal is het een eenvoudig probleem dat snel weer op te lossen is. De meeste voorkomende oorzaken voor langzaam internet op je telefoon zijn de volgende:

 • Je bent te ver weg van de wifi router.
 • Je wifi signaal wordt verstoord door andere apparaten.
 • Verbonden met een langzaam wifi netwerk.
 • Gebruik van verkeerde VPN.
 • Te veel apparaten verbonden met dezelfde wifi.
 • Langzame telefoon.
 • Storing bij je internet provider.

 

Hoe kan ik het oplossen?

Als je langzaam internet hebt op je telefoon, dan is dit vaak eenvoudig te verhelpen. Zelfs opnieuw verbinden met het wifi-netwerk op je telefoon zou al genoeg kunnen zijn. Werkt deze simpele stap niet? Dan kun je de volgende oplossingen proberen:

 1. Als je last hebt van een slechte wifi-verbinding dan kun je de wifi router opnieuw opstarten. Zet simpelweg je router even uit, wacht een paar minuten en zet hem daarna weer aan. Maak vervolgens weer verbinding met de wifi en test de snelheid hiervan.

 

 1. Als het resetten van je router niet heeft gewerkt, dan kun je ook de internetinstellingen van je telefoon resetten. Doe dit bij de netwerk instellingen van je telefoon. Verbind hierna weer met het wifi-netwerk en test of het nu wel snel is.

 

 1. Ook kan het probleem zijn dat je te ver weg van je wifi router af bent. Dit kun je zien aan het wifi signaal icoontje op je telefoon. Het aantal streepjes geeft aan hoe sterk je signaal is. Hoe meer streepjes, hoe sterker je verbinding met wifi. Stel je voor je hebt je wifi router ergens achteraf staan in een aparte kamer, dan heb je waarschijnlijk slechtere verbinding aangezien het wifi signaal door objecten zoals deuren en muren heen moet. Zorg er dus voor dat je de wifi router op een centrale plek in huis hebt staan waar de verbinding het sterkst is.

 

 1. Het kan zijn dat je wifi verbinding wordt verstoord door andere apparaten. De wifi router zendt het wifi signaal op een bepaald kanaal. Als bijvoorbeeld de router van je buren ook op dit kanaal zit, dan wordt de wifi-verbinding hier door aangepast of verstoord. Ook apparaten zoals een magnetron of een draadloze deurbel kunnen de wifi verbinding verstoren. Er zijn een aantal apps die je kunt gebruiken om te zien of er apparaten zijn die de verbinding van jouw wifi verstoren en met welk kanaal jij je router het beste kunt verbinden.

 

 1. Een veel voorkomende reden dat je langzaam internet op je telefoon hebt, is dat je bent verbonden met een langzaam wifi netwerk. Je kunt de snelheid van je internet testen door een app te gebruiken of door een test te doen op het internet. Als er iemand in je huis bijvoorbeeld een film aan het streamen is of enkele games aan het downloaden is, dan kan dit effect hebben op de snelheid van je internet.

 

 1. Het gebruik van een langzame VPN kan ook je internet snelheid beïnvloeden. Een VPN zorgt ervoor dat je veilige verbinding en meer privacy hebt tijdens het internetten. Maar dit kan er ook voor zorgen dat je internet langzaam is. Probeer je VPN uit te schakelen en test nu de snelheid van je internet. Is deze sneller, dan ligt het aan de VPN die je gebruikt. Gratis VPN’s zorgen er meestal ook voor dat je langzaam internet hebt. Wil je toch een snelle internet verbinding, goede beveiliging en privacy bescherming door middel van een VPN, dan is dit vaak tegen betaling.

 

 1. Ook kan het voorkomen dat er bij je thuis te veel apparaten verbonden zijn met de wifi. Hoe meer apparaten er verbonden zijn, hoe langzamer het internet. Probeer wat apparaten die onnodig met de wifi verbonden zijn uit te zetten en test je snelheid van je internet opnieuw. Ben je bijvoorbeeld op een festival en maak je hier gebruik van het internet, dan zal deze ook traag zijn omdat er veel mensen tegelijk gebruik van maken.

 

 1. Het kan ook zijn dat je wifi niet de oorzaak is van langzaam internet, maar je telefoon. Zelfs als het internet gewoon snel is, kan het langzaam zijn op je telefoon. Dit kun je natuurlijk ook testen door bijvoorbeeld je internetsnelheid te testen op je pc. Is deze snel, dan ligt het aan je telefoon. Vooral wat oudere en goedkopere telefoons kunnen wat langzamer zijn, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Het kan ook aan de app liggen die je gebruikt. De ene app is nu eenmaal wat sneller dat de andere. Je telefoon en wifi hebben hier dan niets mee te maken. Je zou een andere app kunnen gebruiken om te testen of het daar wel snel is.

 

 1. De provider kan ook de boosdoener zijn van je langzame internet. Er kan een storing zijn bij het bedrijf, waardoor je slecht internet hebt. Dit kan ook veroorzaakt worden door een storm of zeer slecht weer. In dit geval raden wij je aan om even het bedrijf op te bellen en om extra informatie te vragen.

Iemand houdt een telefoon vast

Is het jou gelukt?

Als het goed is weet je nu waarom je langzaam internet hebt op jouw telefoon en hoe je dit gemakkelijk kunt oplossen. Je kunt het oplossen door je router te verplaatsen of te herstarten, het signaal kan worden verstoord door andere apparaten, je gebruikt de verkeerde VPN’s of er zitten teveel personen op dezeflde wifi-verbinding. Ook kan je provider de oorzaak zijn van langzaam internet door bijvoorbeeld een storing die is veroorzaakt door een storm of zeer slechte weersomstandigheden. Je kunt altijd even bellen naar je provider en vragen om informatie over de snelheid van je internet. Heb jij het langzame internet op je telefoon kunnen oplossen met onze tips? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

 

Stuur dit artikel door:

2 reacties

 1. Het internet is alleen langzaam op mijn telefoon op dit moment, andere keer op mijn partner haar telefoon, dan is mijn internet goed en soms is beide goed. Ik gebruik Express VPN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten