Hoe een PS5 controller updaten?

Playstation 5 controller

Het updaten van een PS5 controller doe je door de update te accepteren, jouw PS5 controller met de PS5 te verbinden door middel van een USB-kabel, waarna de update zal plaatsvinden. In onderstaand artikel leggen we je dit nog verder en in meer detail uit. Want, als je een van de weinigen bent die een PS5 in bezig heeft, dan wil je natuurlijk dat deze zo goed mogelijk blijft werken. En dat doe je door de PS5 en de controllers regelmatig te updaten, zodra er nieuwe software beschikbaar komt. Dus, wil jij weten hoe je jouw ps5 controller update? Lees dan zeker verder.

 

PS5 controller updaten door middel van de melding

Zoals hierboven al genoemd, is het belangrijk om jouw apparatuur regelmatig te updaten als er nieuwe software beschikbaar komt. Met deze software worden namelijk kleine foutjes hersteld en wordt het speelplezier vergroot. Zo kan het maar zo zijn dat de update veel nieuwe mogelijkheden biedt voor jouw PS5 controller. Dit natuurlijk niet alleen praktisch, maar ook leuk om te ontdekken. Ook zijn software updates aan te raden om jouw PlayStation 5 en de bijbehorende controllers optimaal te (blijven) benutten. Hieronder leggen wij jou in slechts enkele stappen uit hoe je jouw PlayStation 5 controller kan updaten.

 

Stap 1: Wacht tot jouw PS5 controller jou op de hoogte stelt van een update. Het is namelijk zo dat de PlayStation 5 controllers momenteel niet vanuit de instellingen van de PS5 kunnen worden geactiveerd. Het updaten van jouw PlayStation 5 controller kan dus alleen zodra je de notificatie hiervan ziet verschijnen in beeld. Als je de melding hebt gekregen, dan kan je door naar stap 2!

 

Stap 2: Accepteer de software update voor de controller. Mocht het zo zijn dat de melding van de software update voor jouw PS5 controller in beeld verschijnt, dan heb je twee mogelijkheden. Allereerst kan je ervoor kiezen om de notificatie of melding na 24 uur nog een keer te tonen, bijvoorbeeld als je geen of tijd hebt om de software update uit te voeren. De tweede mogelijkheid is om de update te accepteren, waar deze direct uitgevoerd zal worden. Je zal echter merken dat deze knop nog niet te selecteren valt. Hiervoor moet je eerst stap 3 doorlopen.

PS5 controller

Stap 3: Verbind de PlayStation 5 controller met de PlayStation door middel van een USB-kabel. Zodra je de software update bij stap 2 wil accepteren, dan is het belangrijk om jouw PS5 controller te verbinden met de PlayStation door een USB-kabel te gebruiken. Het is momenteel nog niet mogelijk om dit draadloos te doen, vandaar dat het gebruik van een USB-kabel noodzakelijk is. De PS5 controller heeft een USB-ingang aan zowel de voor-, als achterzijde van het apparaat. Voor het uitvoeren van de update maakt het niet uit welke USB-ingang je gebruikt. Zolang de USB-kabel maar goed in de PS5 en controller geplugd is.

 

Stap 4: Voer de software update uit. Zodra jouw PS5 controller door middel van de USB-kabel is ingeplugd, zal je merken dat de ‘Update’ knop wit is geworden. Dit betekent dat de PS5 controller goed is aangesloten en de update klaar is om worden uitgevoerd. Je kan deze knop dan ook indrukken, door op de ‘X’ knop van de PlayStation 5 knop te drukken.

 

Stap 5: Wacht tot de update is uitgevoerd. Nu kan het wachten beginnen! Op jouw beeld zal je kunnen zien hoe ver jouw PS5 controller is met updaten. Dit kan eventjes duren. Als jouw controller de 100% aantikt, dan is de update voltooid. Dat houdt in dat jouw PlayStation 5 controller weer helemaal bij de tijd is en alle aanpassingen zijn doorgevoerd. Je kan dus nu weer lekker gaan gamen.

 

De PS5 software update weggeklikt, wat nu?

Het kan gebeuren dat je de PS5 software update notificatie per ongeluk hebt weggedrukt. Dit kan bijvoorbeeld doordat je het verkeerde knopje op jouw PS5 controller hebt ingedrukt. Er is dan helaas geen andere mogelijkheid dan te wachten totdat de melding vanzelf weer tevoorschijn komt. Je kan dus niet via je instellingen de update voor jouw controller uitvoeren. Vaak komt de melding eens per 24 uur naar voren. Dus waarschijnlijk kun je een dag later de software update uitvoeren.

Playstation 5 controller wit

Jouw PS5 controller updaten doe je zo

Het updaten van een PlayStation 5 controller is erg eenvoudig en kan in 5 stappen worden uitgevoerd:

 1. Wacht tot jouw PS5 je op de hoogte stelt van een update voor jouw PS5 controller.
 2. Vervolgens kan je deze melding accepteren.
 3. Hierna zal je jouw PS5 controller moeten verbinden met de PS5 door gebruik te maken van een USB-kabel.
 4. Nu kan je de software update uitvoeren.
 5. Wacht totdat de gehele update voltooid is.

Mocht het voorkomen dat je per ongeluk de melding van de software update wegklikt, dan zal je helaas 24 uur moeten wachten. Het is namelijk momenteel niet mogelijk om de update voor jouw PlayStation controller op een andere manier uit te voeren. Zodra de 24 uur voorbij zijn, dan zal je de update voor jouw PS5 controller alsnog kunnen uitvoeren.

We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen met het updaten van de PS5 controller? Ging dit jullie goed af en bevalt de update? Laat het ons vooral weten in de reacties!

 

Nieuwe controller nodig?

Stuur dit artikel door:

14 reacties

 1. Ik krijg de update van de controller niet voor elkaar. De controller is aangesloten middels usb maar het update vak blijft grijs. Het lijkt alsof de PS niet ziet dat de controller is aangesloten. Kan iemand mij helpen? Ik heb de PS al opnieuw opgestart!

 2. Hoi, ik zie nu pas je bericht
  De updat werkt niet met originele kabel en controllers
  Heb er 2, maar updat werkt niet
  Beide usb poorten geprobeert

  1. Wij hebben zelfde probleem, originele usb kabel goed aangesloten en nog blijft het vakje grijs. Ze moeten hier toch een oplossing voor hebben gevonden? Of verwachten ze dat we nieuwe spullen gaan kopen?

 3. Ik heb nu een aantal keer de update weg gedrukt. Nu kom ik mijn playstation niet meer in om hem te updaten in het configuratie scherm. Ook het resetten van me beide controllers werkt niet.
  Als ik update later druk schakelt mijn ps5 controller uit. Dus kan ik helemaal niks meer.

  1. Dat de controller uitschakelt wanneer er een update plaatsvindt is normaal, maar die zou na de update wel gewoon weer moeten werken. Als de PlayStation niet meer reageert is er wellicht toch iets anders aan de hand en dan kun je ook het beste de servicedesk van Sony Computer Entertainment bellen of mailen; https://www.playstation.com/nl-nl/support/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten