Beste HDMI-splitters van 5 webshops (ook voor 4k)


hdmi-splitter-3

Een HDMI-splitter kan eenvoudig worden gedefinieerd als een gespecialiseerde tool die wordt gebruikt om het HDMI-signaal in veel apparaten te scheiden of te splitsen.
Wanneer de splitter op meerdere apparaten is aangesloten, heeft de kabel een uiteinde dat naar de apparaatuitgang gaat en een ander uiteinde met twee of meer HDMI-uitgangen die zijn gesplitst van de enkele verbindingslijn.
Hiermee kun je de splitters via een HDMI-kabel aansluiten op het uitvoerapparaat en worden ze gebruikt met een externe voedingsbron om het signaal te splitsen over meerdere weergave-apparaten zoals hd-tv’s of een monitor.
De kabels kunnen worden geconfigureerd om een lijn gemakkelijk over vier of meer schermen tegelijk te splitsen zonder onderbrekingen of trage reacties.

Van één bron kan HDMI verschillende signalen verzenden en dat signaal naar meerdere tv’s of schermen distribueren.
Je kunt een kabel van hogere kwaliteit gebruiken, wanneer je een splitter gebruikt.
Dit wordt sterk aanbevolen vanwege de extra weerstand van het aansluiten van je apparaten via meerdere poorten.
De HDMI-splitter zou dus de eenvoudigste van de drie moeten zijn.

Het resolutiedisplay van het hoofdsignaal

Dit type apparaat heeft een enkele ingang en meerdere uitgangen.
Deze worden gebruikt om een enkele bron aan te sluiten en uit te voeren naar meerdere schermen.
Een ding om rekening mee te houden als het gaat om HDMI-splitters is het resolutiedisplay van het hoofdsignaal.
Als een bron bijvoorbeeld maximaal 1080p ondersteunt, moeten de beeldschermen dat kunnen ondersteunen of lagere resoluties hebben die zowel het beeldscherm als de bron gewoonlijk kunnen aanpassen.
Als er een probleem is met een splitter, waarbij een display problemen heeft met het weergeven van het bronsignaal, dan moet de display met de laagste gemeenschappelijke resolutie worden aangesloten op uitgang 1 van de splitter, tenzij deze niet goed functioneert.

Wat wordt ondersteund?

De meest voorkomende splitter is een één tot twee.
Het gebruikelijkste voor dergelijke splitters is om ze aan een kabel- of satellietdoos te bevestigen en een dergelijk signaal te splitsen naar twee tv’s die zich op verschillende locaties bevinden.
Alle moderne splitters ondersteunen de meeste HDMI-versie 1.
4A-specificaties.
Splitters kunnen GEEN ARC (audio-retourkanaal) ondersteunen, omdat de eigenschappen van deze functies vereisen dat het bronapparaat is toegewezen aan een enkele tv.

De meeste splitters zijn over het algemeen tot 15 meter van de splitterlocatie naar de tv te gebruiken, op voorwaarde dat hoogwaardige HDMI-kabels worden gebruikt.
Een langere afstand van de splitter tot een tv kan mogelijk worden met behulp van een langere HDMI-kabel.
Je hebt echter extra sterke kabels nodig bij het gebruik van HDMI-splitters om de weerstand in het signaal te minimaliseren.

Output van hdmi splitter
Deze typen splitters zijn er

In principe zijn er twee soorten HDMI-splitters: kabels- en box-splitters.
Elk heeft voordeel ten opzichte van de ander, afhankelijk van doel en functie.

Kabelsplitter – het grootste deel van de Kabelsplitter is ontworpen om de lijn eenvoudig te splitsen door het signaal te dupliceren met een eenvoudige behuizing via een kabel.
De kabel is een een- of tweesplits en verbruikt niet veel stroom, dus een externe stroombron is niet nodig voor een goede resolutie en een sterk signaal.

Boxsplitter– Dit zijn de meest gebruikte splitters.
Ze zijn ontworpen om meerdere weergaveverbindingen te bieden, vooral als je meer dan vijf verbindingen nodig hebt.
De hardware voor deze dozen is over het algemeen klein, met verschillende uitvoerpoorten die in de hele doos op één verbinding zijn uitgelijnd.
De doos vereist een externe stroombron om voldoende stroom te leveren om de oorspronkelijke lijn te verdelen over alle apparaten die tegelijkertijd kunnen worden aangesloten.

Beide soorten bieden echter verschillende beeldkwaliteiten, afhankelijk van de kwaliteit van de splitter zelf.
De gebruikte materialen moeten een hoge weergavekwaliteit hebben om voor elk aangesloten weergaveapparaat een hoge kwaliteit te kunnen ervaren.
Je kunt de inhoud van de fabrikanten van de HDMI-materialen en kwaliteit bekijken, voordat je er een aanschaft.

Hier zijn HDMI-splitters verkrijgbaar

Dit is belangrijk om op te letten

Op de huidige markt zijn er veel verschillende soorten HDMI-splitter en prijzen.
Je moet de functie van elk weten om degene te krijgen die geschikt is voor je apparaten.
Sommige kunnen zonder partijdigheid op al het huidige apparaat werken, terwijl andere beperkt zijn tot een of twee soorten apparaten.
Het is belangrijk om te weten wat de schermen nodig hebben om ervoor te zorgen dat de HDMI-splitter in staat is de benodigde hoeveelheid gegevensoverdracht te bieden voor elk aangesloten apparaat.
Hieronder volgen enkele factoren waarmee je rekening kunt houden bij het kiezen van een HDMI-spliter.

8 poorts splitter hdmi
Perfecte snelheid

Het is van cruciaal belang dat je HDMI-splitter een hoge snelheid heeft, vooral als het gaat om het huidige videoscherm zoals 3D, HD en vele anderen.
Een goede snelheid speelt een grote rol in hoe snel de video getoond wordt als deze van de bron komt.
Houd er rekening mee dat de snelheid die op het display wordt weergegeven, de snelheid is die de bron uitzendt.
Als de weergave van jouw apparaat bijvoorbeeld op 60Hz is en de overdracht gaat via een 120 Hz HDMI-kabel dan blijft de weergave slechts 60Hz.
Daarom heb je een vergelijkbare weergavesnelheid nodig.
In het geval dat een splitter niet in staat is tot overdracht van hoge frequenties die nodig zijn voor transport van de bron naar het display, is het resulterende beeld mogelijk niet vloeiend genoeg, zoals dat van de hoofdbron.

Kleurdiepte

Een andere belangrijke factor die de capaciteit bepaalt van een betere HDMI-splitter, is de hoeveelheid kleuren die het weergaveapparaat kan produceren.
De HDMI-splitter moet in staat zijn om de kleurdiepte van het display of de afgestemde kleuren van het hoofdapparaat te matchen.
De splitter moet van hoge kwaliteit zijn om de beste kleurdiepte in je apparaten of aangesloten monitoren te krijgen.

Resolutie

Voor een perfecte resolutie moet de HDMI-splitter compatibel zijn met moderne technologie.
Aangezien de uitgangsbron niet altijd de resolutiemogelijkheden van het weergaveapparaat kan evenaren, moet een kabel van hogere kwaliteit worden gebruikt, zodat het weergaveapparaat de codering kan ontvangen voor resoluties die niet-digitale formaten overschrijden.
Als de HDMI-splitter en kabels van lage kwaliteit zijn, verwacht dan ook dat de transmissies en signaalkwaliteit een lagere resolutie hebben.

Configuratie

Ook de configuratie van de splitter is van belang.
Het ontwerp van veel van de HDMI-splitters maakt het mogelijk dat een signaal van hoge kwaliteit wordt verzonden naar elke uitgang die elk weergaveapparaat onafhankelijk kan bedienen.
De grenzen van het weergaveapparaat bepalen het signaal dat het ontvangt.
Dus, zelfs als het signaal 1080i / p is, zal een apparaat dat alleen 720i / p ondersteunt het 720i / p-signaal weergeven via conversie.
In principe is je scherm-, apparaat- en splittercapaciteit van belang voor de kwaliteit van je resolutie op het display.

Goedkope beeld splitter hdmi
Kenmerken van een goede HDMI-splitter

Het wordt aanbevolen om voor elk apparaat de nieuwste HDMI-splitter te gebruiken, zolang de uitvoer en invoer hetzelfde ontwerp hebben.
De HDMI-splitter moet bijvoorbeeld in staat zijn om de huidige apparaten, zoals tv-gebruik te ondersteunen – wat betekent dat beide tv’s tegelijkertijd kunnen worden weergegeven zonder de andere signalen te laten vervallen, op voorwaarde dat dat signaal wordt opgesplitst in hetzelfde huishouden.
Bovendien zal het type HDMI-kabelsplitter je display verbeteren.
Denk dus aan een splitsysteem dat het meest geschikt is voor toepassingen en installaties waarbij HDMI-signalen over langere afstanden moeten worden geleid.
Je gebruikt dus beter een netwerk HDMI-kabelsplitter dan een normale splitter.

De eerste eigenschap van een goede HDMI-splitter is dat deze 3D-weergavemodi moet kunnen ondersteunen, op voorwaarde dat beide weergaveapparaten die aan elkaar zijn gekoppeld 3D kunnen ondersteunen en dat de 3D-technologie van hetzelfde type is.
Wanneer een van de schermen het 3D-signaal niet ondersteunt, kan een dergelijk scherm worden uitgeschakeld en wordt de 3D-mogelijkheid gebruikt op de resterende tv.

Een andere functie is dat het alle belangrijke audioformaten moet kunnen ondersteunen, zoals DTS (HD) Master Audio 6-kanaals, LPCM (2 en 8-kanaals), Dolby Digital AC3, Dolby True HD, Dolby Digital Plus en vele anderen.
De afstand tussen de splitter en het apparaat heeft mogelijk extra ondersteuning nodig, dus terwijl je denkt aan de aanschaf van een HDMI-splitter, zou deze over lange afstand met een lage weerstand moeten kunnen werken.
Dit betekent dat de lengte van de kabel van het bronapparaat naar de splitter niet langer mag zijn dan tien meter.
Je kunt echter gebruik maken van glasvezel.

Waarom hebben we een HDMI-splitter nodig?

De vooruitgang van technologie en nieuwe apparaten leidt ook tot de behoefte aan meer accessoires die iedereen kunnen helpen om van die gadgets te genieten.
Met de komst van de HDMI-splitter kun je tegelijkertijd genieten van video met hoge definitie op verschillende schermen met dezelfde resoluties.
Hoogwaardige HDMI kan worden gebruikt in verschillende opties, zoals het versterken, aanpassen of regelen van een signaal.
Deze eenvoudige, maar krachtige en betrouwbare apparaten zijn alles wat je nodig hebt om een enkel HDMI-signaal naar meerdere schermen te sturen.
Voor monitoren in je bedrijf, bar, restaurant of televisie thuis kun je een aparte weergave op verschillende locaties van vergelijkbare video’s hebben.

HDMI Splitter 4 poorten
Het verschil tussen een HDMI-splitter en HDMI-switch?

Hoewel zowel HDMI-schakelaars als splitters beide worden geclassificeerd als HDMI-distributieapparatuur, is het belangrijk om te weten dat ze verschillende functies hebben.
Met de HDMI Switch kun je schakelen tussen het kijken naar meerdere HDMI-apparaten via één tv, terwijl je met HDMI Splitter slechts één HDMI-apparaat op meer dan één weergaveapparaat kunt bekijken.
De HDMI-schakelaar ontvangt ook meerdere audiovisuele bronnen en selecteert één ingang om naar het weergaveapparaat te verzenden, zoals een televisie, computerscherm, met slechts één signaal naar het scherm.
Kortom, een schakelaar selecteert een van meerdere bronnen die naar een enkel beeldscherm wordt verzonden, terwijl een splitter één bron neemt en deze naar meerdere beeldschermen of ontvangers stuurt.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 81 Average: 4.6]
Delen
 •  
 • 15
 •  
 • 73
 • 3
 •  
 •  
 •  
  91
  Shares
 •  
  91
  Shares
 •  
 • 15
 •  
 • 73
 • 3
 •  
 •  

Gerelateerde Artikelen:

6 reacties op dit artikel.

 • vanneste johan schreef:

  geachte, ik ben op zoek naar een splitter van 1 naar 3. Ik kijk nu op 3 plaatsen tv. Tegelijk kijken kan niet omdat telenet of proximus dit belet. Nu werk ik met 2 splitters van techole. Dat is een gans gedoe om de hdmi kabels aan te sluiten . Mer een splitter naar 1 naar 3 kan ik deze dan gemakkelijker verbinden
  nogmaals er mag maar 1toestel van de 3 terzelfder kunnen worden gebruikt. om te veranderen naar een van andere tv. is dus idem als voorgaande zin
  johan

 • Roel Sigtermans schreef:

  Bedankt voor deze bijzonder degelijke informatie.

 • Robin Caspar schreef:

  Interessant artikel! Ik heb een vraag over hdmi arc: ik wil vanuit 1 tv zowel de soundbar als de versterker aansluiten, is dat mogelijk mbv een hdmi splitter? Ik lees alleen over de mogelijkheid van 1 hdmi signaal naar 2 tv’s maar ik bedoel dus juist tv uit naar splitter naar 2x audio. Hoop dat jullie me kunnen inlichten,
  Alvast bedankt,
  Robin

  • Paul Hauer schreef:

   Hoi Robin,

   Dit is wel een bijzondere constructie, maar niet onmogelijk in theorie. Zolang je via ARC poorten op zowel de apparaten als de splitter werkt. Of de splitter ook het geluid kan uitsturen naar 2 apparaten is een ander verhaal. Ik denk dat dit niet mogelijk is zonder te werken met een specifiek mengpaneel of een audiomixer.

   Met vriendelijke groet,
   Paul Hauer

   • Henk Wannet schreef:

    Beste Paul, ik heb een variant op de vraag van Robin. Ik heb een set-top-box met 1 HDMI uitgang, een soundbar met 1 HDMI eARC aansluiting en een TV met 4 HDMI, waarvan 1 eARC aansluitingen.
    Op diverse communities raadt men aan om voor het beste geluid de soundbar rechtstreeks met HDMI aan de STB te verbinden. Middels een splitter aan die STB zou ik dan ook de TV van HDMI signaal kunnen voorzien. Maar nu komt het: de TV heeft Netflix, Apple TV en Disneyplus apps. Die wil ik ook kunnen horen op de soundbar in Dolby. Maar dan moet ik twee HDMI kabels (waarvan die van de TV eARC is) aansluiten op 1 HDMI ingang op de soundbar. Ik krijg dan in effect een soort driehoeks bekabeling. Het lijkt mij bijzonder gecompliceerd. Is dit wenselijjk? Is het technisch haalbaar? Wat voor splitter of matrixen heb ik dan nodig?

    Bij voorbaat dank. Henk

    • Paul Hauer schreef:

     Hi Henk,

     In dit specifieke geval zou ik de apparaten (inclusief soundbar) op de splitter met eARC ondersteuning aansluiten en vervolgens op de eARC poort van de TV aansluiten. Dan zou in principe alle bronnen en externe apparaten met elkaar moeten kunnen praten en heb je zowel geluid van de externe apparaten als van de televisie op je soundbar. Is dit een poging waard om te proberen? De splitter heeft dus wel op z’n minst 1 HDMI-poort met eARC ondersteuning nodig.

     groeten,
     Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *